JUVENTUS 2-0 Parma
- Kuba Napierski
- Juventino
Wiem że wszyscy świętują jeszcze zwycięstwo nad Milanem. Kolejny mecz zapowiada się na ciekawy. Da nam odpowiedź na kilka ważnych pytań: czy Gilardino zasługuje na grę w Juve? Czy Zlatan udowodni że z nim Juventus gra jeszcze lepiej? Czy na boisku pojawi się Camor? I wreszcie ostatnie najważniejsze pytanie: Czy Juve udowodni poraz kolejny swoją dobrą formę i wygra z kolejnym przeciwnikiem?? Jeżeli chodzi o poprzednie pojedynki między tymi zespołami to bywało różnie, raz Juventus gromił Parmę 4-0 a raz remisował z nią 1-1 w nienajlepszym stylu. W niedzielę raczej ten pierwszy wynik jest bardziej prawdopodobny, ale jak zwykle wszystko zweryfikuje boisko
.
- Cross
- Juventino
ja osobiscie nei whyobrazam sobie innego scenariusza niz zwycieswo .Tak blisko scudetto i przegrac to bylaby glupota zwlaszcza po wygrnaiu z milanem na san siro. Nei chce zeby sie powotrzyl rok 2000 lub 2001. Z parma musza wygrac z livorno moga zremisowac i z cagliari wygrac musza. :-D
- jeżak
- Juventino
Ciekawe jak Juve poradzi sobie z Parmą. Mecz zapowiada się na naprawdę ciężki, przecież Parma cały czas walczy o utrzymanie. Ostatnio grają całkiem nieźle i w dobrej formie jest Gilardino. Do składu Juve wróci Zlatan i (prawdopodobnie) Zebina. Sytuacja kadrowa w związku z tym się ustabilizowała, choć przyznam, że na prawej stronie Pessotto i Birindelli radzili sobie dobrze. Teraz Juventus przystąpi do spotkania ze zdwojoną siłą, mam nadzieje że niesiony zwycięstwem z Milanem. Zapowiada się interesujący pojedynek, oby wygrany
.

- nookie
- Juventino
Trzeba podejsc niezykle skoncentrowanym do tego meczu...nie mozna sobie pozwolic na zadne potkniecie..to tylko 3 mecze..mam nadzieje ze zawodnicy pamietaja ze wystarczy jeden bład i straca bramke byc moze ktorej juz nie odzyskaja..ale to jest najbardziej pesymistyczna wersja wydarzen :twisted: tak naprawde to wystarczy zagrac tak jak z Milanem..mądrze i spokojnie tak jak w tym sezonie wiele meczy juz udawlao im sie wygrac..nawet 1:0 nas zadowala..a co do samej Parmy to wprawdzie nie sa zbyt wysoko w lidze ale dojsc do polfinalu PUEFA to jednak nie lada osiagniecie..oni tez sa zdeterminowani zeby wygrac...wiec jak juz mowilem tylko madra gra moze nam zapewnic dobry wynik..licze ze Milan sie potknie wtedy bedzie latwiej

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- gregor_g4
- Juventino
nie bylbym takim hurraoptymista, 1:0 bedzie swietnym dla nas wynikiem. Parma jak wiadomo traci duzo bramek, ale strzela rowniez bardzo wiele. Tak jak napisales, Gilardino bedzie podwojnie zmotywowany i to na niego nalezy zwrocic szczegolna uwage. Parma ciagle walczy o utrzymanie i musi wygrywac i ten mecz na pewno nie bedzie latwy. Wg mnie moze byc nawet trudniejszy niz mecz z Milanem, ktorego zawodnicy byli zmeczeni, a Parma nastawia sie tylko na lige.Antoni Napierski pisze: raz Juventus gromił Parmę 4-0 a raz remisował z nią 1-1 w nienajlepszym stylu. W niedzielę raczej ten pierwszy wynik jest bardziej prawdopodobny, ale jak zwykle wszystko zweryfikuje boisko.
Wierze w zwyciestwo, nie wazne jakim stosunkiem bramek nie wazne kto i jak strzeli. 3 punkty musza byc nasze. Wraca Zlatan, mam nadzieje ze DP potwierdzi ze jest w dobrej formie, a moze sie okaze ze po niezbyt dobrym sezonie koncowka w wykonaniu Alexa bedzie piorunujaca i zapewni nam 28 Scudetto.
- wErOn
- Juventino
Teraz tylko powrót Zebiny i jesteśmy nie do przejścia
Myslę że nasi sa wstanie powstrzymać Gilardino i spółke, gdyby jednak udało sie Gilardino ukrasć nam punkty to chyba Moggi powaznie zastanowi się nad jego sprowadzeniem
Nie ma innej opcji jak wygrać. 3 kolejki do konca sezonu gramy u siebie!

Myslę że nasi sa wstanie powstrzymać Gilardino i spółke, gdyby jednak udało sie Gilardino ukrasć nam punkty to chyba Moggi powaznie zastanowi się nad jego sprowadzeniem

Nie ma innej opcji jak wygrać. 3 kolejki do konca sezonu gramy u siebie!
(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- matt16
- Juventino
Teraz, gdy zostały tylko 3 mecze, na porażkę NIE MOŻNA sobie pozwolić, jak już ktoś wyżej napisał - 1-0 będzie dobrym wynikiem. Mam nadzieje, że ani piłkarze, ani Capello nie zaprzepaszczą tej ogromnej szansy i nie przegrają, ani nie zremisują. Mam cichą nadzieje na wysokie zwycięstwo, oraz kolejne potknięcie Milanu, które z całą pewnością dało by nam scudetto.
- Wojtom
- Juventino
Pod koniec kwietnia Milan wygrał z Parmą 3-0. Dlaczego my mielibyśmy nie wygrać? Jesteśmy na fazie, ze tak to ujmę. Mam nadzieje, ze nie podnieciła naszych zawodników ta wygrana tak jak mnie, bo będzie źle
Parma ostatnio gra coraz lepiej, co spowodowane jest ich pozycją w Serie A, mianowicie zagrożeniem spadkiem. Niby już nie są zagrożeni, ale jesli przegrają ten i nastepny mecz to kto wie, dlatego trzeba się na nim skupić i go wygrać, bo Parma jest zmotywowana i będzie walczyć. Jednak Juve jest tak blisko mistrza, ze nie wybaczył bym sobie, gdybymsy się teraz potknęli. Dodatkowo Delle Alpi powinno nam pomóc w zwycięstwie. Parma znajduje się na 15 miejscu, po wygranej moze wskoczyć nawet na 9. Zapewne będą chcieli tego dokonac, tak jak Juve będzie chciało juz w tej kolejce zapwenić sobie Scudetto licząc na potknięcie Milanu, ktore moze, ale i nie musi nastąpić, bo Milan ma jeszcze szanse.
Ostatnie mecze i bramki Gilardino nie napawają optymizmem przynajmniej mnie, jako kibica Juventusu. Jest to gracz znakomity, co udowania na kazdym kroku. 4 bramki przeciwko Livorno, jedna przeciwko Romie. Jest w formie. Trzeba na niego uważac jak na nikogo innego. Nasi obroncy będą mieli niełatwe zadanie. Ale dali rade Milanowi, więc mysle, ze dadzą i Parmie.
Jeszcze raz nalezy wspomniec o skupieniu i mobilizacji, ktora jest nam niezbędna zwłaszcza teraz. Nie mozemy olać meczu bo "wygralismy z Milanem". To nic nie znaczy, jesli przegramy z Parmą. Wierze, ze wygramy ten mecz i wierze tez, ze w następnym meczu z Livorno wystąpi Mutu i strzeli swoją pierwszą bramke dla Juve, ktora zapewni nam Scudetto numer 28 ! Forza Juve !

Ostatnie mecze i bramki Gilardino nie napawają optymizmem przynajmniej mnie, jako kibica Juventusu. Jest to gracz znakomity, co udowania na kazdym kroku. 4 bramki przeciwko Livorno, jedna przeciwko Romie. Jest w formie. Trzeba na niego uważac jak na nikogo innego. Nasi obroncy będą mieli niełatwe zadanie. Ale dali rade Milanowi, więc mysle, ze dadzą i Parmie.
Jeszcze raz nalezy wspomniec o skupieniu i mobilizacji, ktora jest nam niezbędna zwłaszcza teraz. Nie mozemy olać meczu bo "wygralismy z Milanem". To nic nie znaczy, jesli przegramy z Parmą. Wierze, ze wygramy ten mecz i wierze tez, ze w następnym meczu z Livorno wystąpi Mutu i strzeli swoją pierwszą bramke dla Juve, ktora zapewni nam Scudetto numer 28 ! Forza Juve !

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- Aniolek
- Juventino
- mnowo
- Qualità Juventino
Rzeczywiscie, jedna z rzeczy, ktore najbardziej mnie interesuja, w zwiazku z tym meczem, to forma Gilardino. To mnie bez kitu ciekawi. I jak na ironie, nie chcialbym, zeby w tym meczu zbytnio szalal
uwierzmy mu na slowo, ze jest dobry, hieh hieh.. Mam nadzieje, ze szefostwo Juve bedzie po tym meczu miec jeszcze wieksza determinacje do walki o Gilardino.
Co do samego meczu- tak jak juz pisalem gdzies, zaczynamy ostatnia prosta, w ktora zdecyduje o tym, czy zostaniemy w tym roku mistrzami Serie A. Goni nas Milan, ktory rozegra jeszcze mecze z Lecce, Palermo i Udinese. Widzimy juz linie mety, ale jeszcze jej nie przekroczylismy. Sek w tym, zeby teraz utrzymac prowadzenie, nie potknac sie albo we frajerski sposob nie dac sie wyprzedzic. :roll: Wierze, ze damy rade, w koncu jestesmy the best (wot i szto- jak mecz z Milanem natchnal mnie optymizmem
).
Wynik? 2:1 lub 3:1- mysle, ze jestesmy w stanie osiagnac taki rezultat. Wraca Ibrahimovic, glodny pilki, pewnie z ruszonym nerwem, w zwiazku z tym zawieszeniem, bedzie chcial pokazac, ze Juventus z nim jest jeszcze grozniejszy. Licze wiec na dobry mecz w naszym wykonaniu- dobry w sensie: duzo walki, malo bledow (ewentualne naprawiane w czas
), korzystny rezultat, czyli minimum jedna bramke wiecej niz Parma. I zamkniemy kolejny rozdzial. Walczymy Panowie, do konca 8)

Co do samego meczu- tak jak juz pisalem gdzies, zaczynamy ostatnia prosta, w ktora zdecyduje o tym, czy zostaniemy w tym roku mistrzami Serie A. Goni nas Milan, ktory rozegra jeszcze mecze z Lecce, Palermo i Udinese. Widzimy juz linie mety, ale jeszcze jej nie przekroczylismy. Sek w tym, zeby teraz utrzymac prowadzenie, nie potknac sie albo we frajerski sposob nie dac sie wyprzedzic. :roll: Wierze, ze damy rade, w koncu jestesmy the best (wot i szto- jak mecz z Milanem natchnal mnie optymizmem

Wynik? 2:1 lub 3:1- mysle, ze jestesmy w stanie osiagnac taki rezultat. Wraca Ibrahimovic, glodny pilki, pewnie z ruszonym nerwem, w zwiazku z tym zawieszeniem, bedzie chcial pokazac, ze Juventus z nim jest jeszcze grozniejszy. Licze wiec na dobry mecz w naszym wykonaniu- dobry w sensie: duzo walki, malo bledow (ewentualne naprawiane w czas
- _Jah
- Juventino
Trochę obawiam się o stan zdrowia Mauro Camoranesi'ego. Jest to piłkarz od którego zaczynają się niemal wszystkie akcje naszego zespołu. Potrafi
znakomicie przyspieszyć grę, a przy tym jest niezwykle zadziorny. Po wczorajszym spotkaniu mogę chyba szczerze przyznać, że wreszcie zdołał przekonać mnie do siebie. Jego ewentualna absencja będzie niesamowitą stratą dla naszego zespołu.
Cieszy natomiast powrót Zlatana Ibrahimovica. Mam nadzieję, że ta krótka przerwa w grze nie wpłynie negatywnie na jego dyspozycję. Jest to bowiem doskonały moment, aby udowodnił, że zasługuje na tak zaszczytne miejsce, na którym znalazł się w przeciągu tego sezonu. Jest naszym numerem jeden, i wypadałoby, aby w tych najważniejszych meczach, pokazał pełnię swojej klasy. To pod niego Capello budować będzie nowy zespół, to On stać ma się tym największym. Niech pomoże nam w takim razie, zdobyć tytuł. Wierzę w niego.
Jestem zadowolony, że zdecydowaliśmy się przedłużyć ciszę medialną do momentu zakończenia rozgrywek. Niezaprzeczalnie powinno pomóc to naszym piłkarzom w zachowaniu odpowiedniej koncentracji, która będzie czynnikiem decydującym. Wierzę, że 15 maja o godzinie 15:00 będziemy gotowi. jo.
znakomicie przyspieszyć grę, a przy tym jest niezwykle zadziorny. Po wczorajszym spotkaniu mogę chyba szczerze przyznać, że wreszcie zdołał przekonać mnie do siebie. Jego ewentualna absencja będzie niesamowitą stratą dla naszego zespołu.
Cieszy natomiast powrót Zlatana Ibrahimovica. Mam nadzieję, że ta krótka przerwa w grze nie wpłynie negatywnie na jego dyspozycję. Jest to bowiem doskonały moment, aby udowodnił, że zasługuje na tak zaszczytne miejsce, na którym znalazł się w przeciągu tego sezonu. Jest naszym numerem jeden, i wypadałoby, aby w tych najważniejszych meczach, pokazał pełnię swojej klasy. To pod niego Capello budować będzie nowy zespół, to On stać ma się tym największym. Niech pomoże nam w takim razie, zdobyć tytuł. Wierzę w niego.
Jestem zadowolony, że zdecydowaliśmy się przedłużyć ciszę medialną do momentu zakończenia rozgrywek. Niezaprzeczalnie powinno pomóc to naszym piłkarzom w zachowaniu odpowiedniej koncentracji, która będzie czynnikiem decydującym. Wierzę, że 15 maja o godzinie 15:00 będziemy gotowi. jo.
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- [Nevermind]
- Juventino
Pamietajcie, ze Parma tez chce 'mocno' wygrac ten mecz, poniewaz wisi nad nia widmo spadku...mam nadzieje ze spadnie Viola albo Roma(atedy Cassano by byl za grosze..) :twisted:
Co do meczu, to mam nadzieje ze Del Piero znowu nas zadziwi swoja gra, i razem z Zlatanem strzela przynajmniej 1 bramke. Cieszy mnie rowniez wysoka forma Thurama.
Nie moge sie doczekac pierwszego wystepu (w barwach Juve) Mutu 8)
Co do meczu, to mam nadzieje ze Del Piero znowu nas zadziwi swoja gra, i razem z Zlatanem strzela przynajmniej 1 bramke. Cieszy mnie rowniez wysoka forma Thurama.
Nie moge sie doczekac pierwszego wystepu (w barwach Juve) Mutu 8)
- kawek
- Juventino
Według mnie bedzie to najważniejszy mecz sposród tych 3 które jeszcze zostały,Parma jest bardzo nieobliczalnym zespołem szczególnie gdy wszyscy młodzi gwiazdorzy Parmy sa w formie (Gilardino,Bonera,Frey).Frey w ostatnim meczu JUve z Parma zatrzymał bianconerich oby tym razem musiał wyjac o jeden raz więcej piłke z bramki niz Gigi
- rokfor
capello powienien wystawic w tym meczu znowu trzech napastnikow zlatan-treze-alex... to jest sposob na obrone parmy gra ofensywna bo widzialem kilka razy w tym roku parme nawet ostatnio w meczu z cska i ich obrona sie gubi strasznie. Zostanie Zalayeta na zmiane i mysle ze nie ma sie co bac...
- M.
- Juventino
Zapowiada się cieżki pojedynek, kto wie, może nawet cięższy niż z Milanem. Na niedzielne spotkanie piłkarzy nie trzeba było specjalnie motywować: mecze Juve-Milan zawsze cieszą się ogromną popularnością, od tego meczu zależało bardzo wiele, piłkarze chcieli wypaść w nim jak najlepiej. A Parma? Teoretycznie nic specjalnego. Boję się, że nasi piłkarze to zlekceważą i trochę odpuszczą sobie ten mecz. Parma jest ostatnio w świetnej formie, wręcz szaleje Gilardino. Z drużynami, które bronią się przed spadkiem zawsze ciężko się gra. Są one odpowiednio zmobilizowane, umotywowane i walczą do końca. Tak też może być w niedzielę. Cieszę się, że wraca Zlatan, który będzie chciał pokazać, że jest świetnym piłkarzem. Jeśli Juventus odpowiednio przygotuje się do tego spotkania, wygra je bez problemu. Jeśli nie, może być różnie :roll: .
Przesadzasz.Antoni Napierski pisze: raz Juventus gromił Parmę 4-0 a raz remisował z nią 1-1 w nienajlepszym stylu. W niedzielę raczej ten pierwszy wynik jest bardziej prawdopodobny, ale jak zwykle wszystko zweryfikuje boisko.
Ty też :roll: .gregor_g4 pisze:nie bylbym takim hurraoptymista, 1:0 bedzie swietnym dla nas wynikiem.
Pod koniec kwietnia Milan był w lepszej formie, dopiero później złapał zadyszkę. W dodatku wtedy Parma walczyła jeszcze w Pucharze Uefa, z którego jak wiemy odpadła i skupi się tylko i wyłącznie na Serie A.Wojtom pisze:Pod koniec kwietnia Milan wygrał z Parmą 3-0. Dlaczego my mielibyśmy nie wygrać?
:roll: