Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 18:58

Robaku pisze:Ok, SKY podało, że Pirlo opuszcza drużyne bez względu na wynik finału. Tevez chce zostać. Czyli Khedira, ew. Allan zaczyna się powoli wyjasniać po co nam oni.
Ba. Jest też opcja, że przedłuży z nami kontrakt i według ostatnich doniesień nie jest to wcale mało prawdopodobne. :ok:

Ciężko nam będzie powtórzyć taki sezon, więc decyzja Pirlo o odejściu byłaby jak najbardziej zrozumiała. Błagam, wygrajmy ten finał dla niego i Buffona. :pray:

Podbijam - w takich okolicznościach przybycie Allana i Khediry ma sens i jednocześnie nie musi oznaczać odejścia Pogby.

Słowa Dybali dla Sky: Juventus był zespołem, który zrobił wszystko, by mnie pozyskać, bardzo to doceniam. Chcę wygrac 5 Scudetto z moimi nowymi kolegami. W Juve mogę się rozwinąć. Gra u boku Teveza sprawiłaby, że wszystko byłoby łatwiejsze, musi pozostać w klubie.
IT: La Juve è stata la squadra che ha fatto di tutto per prendermi, io questo l'ho apprezzato davvero molto. Voglio vincere il quinto scudetto con i miei nuovi compagni. Alla Juve posso crescere, stando al fianco di Tevez sarebbe tutto più facile, deve rimanere.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 19:14

Najbardziej interesująca informacja to ta z Berardim jego pozyskanie byłoby miłym znakiem czasów. Chyba najlepszy napastnik z młodych w końcu trafiłby do nas. Tevez, Berardi, Dybała, Morata i Llorente (a niech ma) i to jest na prawdę fajny atak. Zaza niech zostanie kartą przetargową np. o Allana x). Hah

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 19:36

wloski pisze:Najbardziej interesująca informacja to ta z Berardim jego pozyskanie byłoby miłym znakiem czasów. Chyba najlepszy napastnik z młodych w końcu trafiłby do nas. Tevez, Berardi, Dybała, Morata i Llorente (a niech ma) i to jest na prawdę fajny atak. Zaza niech zostanie kartą przetargową np. o Allana x). Hah
Serio? :smile: Co Wy macie z tym Dybałą? Ten chłopak ma niewiele wspólnego z Polską i sam się z nią nie utożsamia - oficjalnie jego nazwisko to Dybala. :wink: Llorente najprawdopodobniej odejdzie, bo wszyscy wiedzą, że kompletnie nie pasuje do naszego nowego ustawienia.

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 19:46

mrozzi pisze:
wloski pisze:Najbardziej interesująca informacja to ta z Berardim jego pozyskanie byłoby miłym znakiem czasów. Chyba najlepszy napastnik z młodych w końcu trafiłby do nas. Tevez, Berardi, Dybała, Morata i Llorente (a niech ma) i to jest na prawdę fajny atak. Zaza niech zostanie kartą przetargową np. o Allana x). Hah
Serio? :smile: Co Wy macie z tym Dybałą? Ten chłopak ma niewiele wspólnego z Polską i sam się z nią nie utożsamia - oficjalnie jego nazwisko to Dybala. :wink:
Jak się nie utożsamia, to czemu ma takie foto w tle na fejsie: https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=5606D78B

? :v

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 19:54

Alfa i Omega pisze: Jak się nie utożsamia, to czemu ma takie foto w tle na fejsie: https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=5606D78B

Jeśli się nie mylę, nazywa się Dybala, a nie DybaŁa. 8)

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 19:56

mrozzi pisze:
Alfa i Omega pisze: Jak się nie utożsamia, to czemu ma takie foto w tle na fejsie: https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=5606D78B

Jeśli się nie mylę, nazywa się Dybala, a nie DybaŁa. 8)
A czy ja mówię, że nie? 8) Pytam się skąd ta śmiała i rzucona jako pewnik teza o braku poczucia tożsamości z Polszą.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 19:59

Robaku pisze:Ok, SKY podało, że Pirlo opuszcza drużyne bez względu na wynik finału.
No to teraz trzeba zarzucić sieci na Verattiego :twisted: a tak serio to szkoda, że Andrea dopiero teraz to powiedział a nie wcześniej ;) Na pewno kibice by go godnie pożegnali na JS.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 20:04

Alfa i Omega pisze: A czy ja mówię, że nie? 8) Pytam się skąd ta śmiała i rzucona jako pewnik teza o braku poczucia tożsamości z Polszą.
Pisałem o tym w kontekście jego nazwiska, przywołuję początek dyskusji. :wink:
Wojtek pisze:
Robaku pisze:Ok, SKY podało, że Pirlo opuszcza drużyne bez względu na wynik finału.
No to teraz trzeba zarzucić sieci na Verattiego :twisted: a tak serio to szkoda, że Andrea dopiero teraz to powiedział a nie wcześniej ;) Na pewno kibice by go godnie pożegnali na JS.
Ale póki co to jeszcze nic pewnego. :wink: Mentre Andrea Pirlo starebbe riflettendo sul suo futuro e sulla possibilità di lasciare Torino. Pirlo zastanawia się nad swoją przyszłością.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 20:34

Bazyliszek pisze:Swoją drogą myślę że Allegri bedzie chcial zrobić z Dybały trequartiste, bo jakos nie wyobrazam sobie by pilkarz kosztujący 40 mln € czekał pokornie na swoją kolej na lawce bo na boisku grałby duet Tevez-Morata :P
To juz predzej Tevez tam bedzie cofniety, bo to lubi.
mrozzi pisze:Serio? :smile: Co Wy macie z tym Dybałą?
Uwielbiam tak pisac :smile: Nie wiem jakie jest jego, jak to nazywasz, oficjalne nazwisko, ale skoro jego dziadek jest z Polski (ojciec ojca), wiec pewnie pisal sie Dybała, a ze w Argentynie nie maja "ł", no to sie zaczeli pisac Dybala. Zreszta wiesz cos o tym, bo sam mieszkasz w Rajchu. W sumie ma polski passport i ciekaw jestem jak tam wpisane nazwisko :think: - cofam: niektore strony podaja, ze ma nasz paszport, a inne ze planuje go dopiero uzyskac.

Pare dni temu bylo info, ze Pirlo zdecydowal sie odejsc bez wzgledu na wynik finalu. Pozniej bylo, ze zartowal z tym odejsciem. Teraz znowu nowe info czy ten pierwszy, odgrzewany kotlet i za chwile znowu bedzie dementi?

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 20:43

mrozzi pisze:
Serio? :smile: Co Wy macie z tym Dybałą? Ten chłopak ma niewiele wspólnego z Polską i sam się z nią nie utożsamia - oficjalnie jego nazwisko to Dybala. :wink: Llorente najprawdopodobniej odejdzie, bo wszyscy wiedzą, że kompletnie nie pasuje do naszego nowego ustawienia.
Osobiście nie widzę nic zdrożnego w wymawianiu tego nazwiska przez Ł. Komentatorzy C+ mówią przecież Kościelny a nie Koscielny.

forumowy ujadacz
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 20:46

Mam przeczucie, że Pirlo mimo wszystko zostanie. A jak odejdzie to spoko, mamy Marchisio. W to mercato może odejść w zasadzie 5 graczy:
- Pirlo (na 90%, bo może zmienić decyzję po finalne LM),
- Tevez (na 50%, bo po wygraniu LM może stwierdzić, że brakuje mu motywacji na kolejny sezon i poprosić nas o wcześniejszy powrót do Argentyny, a takiego zawodnika nie ma sensu trzymać na siłę),
- Pogba (na 40%, bo mimo zapewnienień Marotty ktoś może złożyć szaloną ofertę nie do odrzucenia),
- Vidal (na 20%, bo może po tym sezonie poszukać nowych wyzwań),
- Morata (na 10%, bo nowy trener Realu może go zażądać, choćby Real miał za niego dać teraz 40 mln).

Zainteresowanie Khedirą, Allanem i Cavanim chyba tylko potwierdza to, że gdzieś tam liczymy się z odejściem kogoś jeszcze oprócz Pirlo, którego rolę przejmie Marchisio. Oczywiście wolałbym żebyśmy nie zastępowali Pogby Allanem czy Vidala Khedirą, tylko żeby gracze ci przyszli jako wzmocnienie ławki.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 20:48

Jacky pisze:niektore strony podaja, ze ma nasz paszport, a inne ze planuje go dopiero uzyskac.
Ja czytałem, że ma potrójne - Argentyna, Włochy, Polska. Chyba jednak on sam musiałby to zweryfikować.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 20:57

Nie ogarniam tych Waszych problemów z Dybala:
http://sport.wp.pl/kat,2193,title,Paulo ... &_ticrsn=3

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 21:11

Gdyby Pirlo miał odejść to raczej zagrałbym w ostatnim meczu od początku i byłoby jakieś pożegnanie ala Xavi w Barcie, także raczej Andrea zostanie, ma jeszcze rekord wolnych do pobicia. Kondycyjnie Pirlo wcale nie wygląda źle, w dogrywce z Lazio był jednym z lepszych na boisku, wigoru mu na pewno nie brakowało, jak będzie miał motywację, a tą może być wspomniany rekord wolnych to czemu nie:)
Co do Berardiego to przejście do Udinesse jest zwykłą stagnacją, jak już gdzieś ma iść to np. Sampa i gra w LE.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 21:12

Kurde, Pany ale naprodukowaliście tych stron...wchodzę, patrzę - coś się chyba kroi bo jak byłem ostatnio to ostatnia cyfra wątku to jedynka...a tu pełno bzdetów... :smile:
Wyszukuję już tylko avatara mrozziego i jakku bo piszą to co najbardziej mnie, ba nie tylko mnie interesi...mercato będzie gorące... :-D

Obrazek
Zablokowany