Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 31 maja 2016, 20:58

PlanetJuve pisze:Jeśli Chelsea naprawdę chce dać 30 baniek za Ase i Lichego to ratują nam dupę ;) Żaden z tych zawodników nie prezentuje już poziomu godnego tej koszulki, ta kasa się przyda. Za Lichego jest Alves, a taki Mata jest na wylocie... W sumie fajnie jakby Cuadrado został i był w to wszystko zamieszany :pray:
Panowie naprawdę bądźmy poważni. Już rok temu były tutaj takie asy, które twierdziły, że sprzedamy LL na wyspy za 20 melonów, a absolutne minimum jakie na nim zarobimy to 10mln ---> I narzekania, że zły Marotta sprzedaje takiego gracza za marne 10mln.
Realistycznie widzę to tak jeśli Lichy odejdzie to za darmo lub za grosze typu 0,5mln, Asamoah 2 ostatnie late tuła się po szpitalach, nie jest już najmłodszy, nabywca bierze kota w worku maksymalnie dostaniemy za niego 10mln, a i to przy bardzo, bardzo dobrych wiatrach.
W ogóle nie wiem jaką logiką kierują się niektórzy, Alvesa (który z całym szacunkiem do Szwajcara, ma znacznie większy potencjał marketingowy i czysto sportowo na boisku również ma więcej do zaoferowania) chcielibyście za darmo, ale za Lichego to już najlepiej, żeby ktoś wyłożył z 10mln, za zawodnika w wieku 32 lat ;)
Za wyżej wspomnianą dwójkę jeśli już to zgarniemy to 10mln, rzekłem.
Gdyby udało się tę dwójkę wymienić na Cuadrado (w co mocno wątpię) to byłby to dla nas dobry deal.

PS. Ogbonnę kupiliśmy za 15 melonów, pograł 2 sezony wcale nie mało, nałapał dużo minut, szkolił się przy najlepszych obrońcach na świecie, przyszedł klub z szastającej kasą ligi angielskiej i ile zapłacił? 11mln ;)
To ile my byśmy chcieli dostać za naszych graczy, a to ile kupujący jest w stanie wyłożyć to dwie różne kwestie.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2016, 21:24

LordJuve pisze:
Crunny pisze: No ale woli, żeby na nim zarobił Real, który go wychował, ale na który był za słaby niż Juventus, w którym dopiero tak naprawdę pokazał się w Europie.
No przecież to jest kibic RM, więc czego się spodziewałeś? Jest wierny swoim uczuciom. To się chwali...
Nie wiem czy piszesz z ironią, ale... ja tez tak uważam :) Serce boli, bo lubiłem Moratę, miałem nadzieję, że pokocha Juve i zostanie z nami.

Jeżeli chłopak będzie w miarę regularnie grać, to za 3 lata będzie topem. Tak sądzę.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 maja 2016, 21:54

stahoo pisze: Nie wiem czy piszesz z ironią, ale... ja tez tak uważam :) Serce boli, bo lubiłem Moratę, miałem nadzieję, że pokocha Juve i zostanie z nami.

Jeżeli chłopak będzie w miarę regularnie grać, to za 3 lata będzie topem. Tak sądzę.
Piszę z ironią i moja sympatia do Alvaro spadła do poziomu zerowego. Szkoda, bo potencjał na dłuższą relację był.

Niech się pakuje. Życzę szczęścia w życiu i kiepskich - ewentualnych - występów przeciwko Juve.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2016, 22:29

No cóż, tak myślałem. Mi jest po prostu trochę żal ale go nie potępiam. Chłopak wychował się w innym klubie, jest mu wierny. Przykre to, bo dotyczy też Juve, ale raczej mało piłkarzy ma taką postawę w dzisiejszych czasach. Morata zawdzięcza nam wiele, ale my mu nie mniej. Gole w Lidze Mistrzów dające awanse czy bramka nadziei w finale zapadły w pamięci. Wielka szkoda, że ta przygoda w Juve się kończy.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 maja 2016, 22:33

stahoo pisze:No cóż, tak myślałem. Mi jest po prostu trochę żal ale go nie potępiam.
Nie ma co płakać. To nie Pogba czy Dybala. Da się go zastąpić. Lepiej szybciej, niż później, bo byłoby się nam jeszcze trudniej rozstać. A tak? Jak wszystko będzie szło dobrze, to za 3-4 lata mało kto będzie sobie przypominał o Moracie.

Jeśli chodzi o moje odczucia, to się trochę niecierpliwię. Chciałbym, aby sytuacja Moraty została wyjaśniona jak najszybciej. Dla dobra klubu i kibiców.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 31 maja 2016, 22:37

yanquez pisze:mamy już dwóch: Berardi i Dani Alves.
Wiec placzki moga oddac chusteczki siostrom, bo odchodzacy Morata i Cuadrado sa juz zastapieni. Teraz tylko ktos za Markiza + regista i mercato bedziemy konczyc, bo nie licze na wiecej ruchow 'in' w obliczu braku takich kokosow z LM, jak w ub. roku.
matekkuba pisze:Dlatego prosiłem o potwierdzenie - bo strona Juventusu podaje kwotę maksymalną 30 milionów euro. Jeśli wierzyć football leaks i ich skanom umowy - także jest to kwota maksymalnie 30 milionów euro, bez znaczenia, o którym okienku transferowym mowa.
To samo mowi transfermarkt :whistle:

Co do tego wywiadu Moraty, ktory wisi na glownej (o ile jest on prawdziwy i Hiszpan go rzeczywiscie udzielil), to dziw bierze, jak w ogole mozna takie rzeczy wygadywac. Przez takie teksty koles moze tylko narobic sobie wrogow, bo wladze Realu czy Arsenalu ( :smile: ) moze przeciez poinformowac osobiscie lub przez agenta o checi gry dla jednej czy drugiej druzyny. Mnie osobiscie to wali czy zostanie, czy odejdzie, a jak pojdzie, to tez zrozumiem chec zarobku - takie czasy.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2016, 22:53

Vincitore pisze:Berardi faktycznie, niemalże już klepnięty, jestem ciekaw gdzie Allegri znajdzie mu miejsce. Ani to 9 ani 10, a stricte skrzydłami gramy od wielkiego dzwonu.
Allegri to trener, który analizuje zawodnika pod względem jego stylu gry i mocnych stron. Berardi bardzo dużo widzi na boisku, mądrze się przemieszcza, często się cofa i potrafi przy tym bronić oraz dobrze wykańcza akcje lewą nogą (nad prawą i grą głową widać, że pracuje). Do tego nie jest drewniany i potrafi utrzymać się przy piłce. Będę naprawdę zawiedziony jeśli nie powtórzy ścieżki podobnej do tej, którą przeszli Dybala lub Rugani.
LordJuve pisze:
Crunny pisze: No ale woli, żeby na nim zarobił Real, który go wychował, ale na który był za słaby niż Juventus, w którym dopiero tak naprawdę pokazał się w Europie.
No przecież to jest kibic RM, więc czego się spodziewałeś? Jest wierny swoim uczuciom. To się chwali...
Kibic i arcy-pływak.
LordJuve pisze:Niech się pakuje. Życzę szczęścia w życiu i kiepskich - ewentualnych - występów przeciwko Juve.
Ja mu życzę zdrowego Chielliniego :lol:
Tony Montana pisze:W ogóle nie wiem jaką logiką kierują się niektórzy, Alvesa (który z całym szacunkiem do Szwajcara, ma znacznie większy potencjał marketingowy i czysto sportowo na boisku również ma więcej do zaoferowania) chcielibyście za darmo, ale za Lichego to już najlepiej, żeby ktoś wyłożył z 10mln, za zawodnika w wieku 32 lat ;)
Może taką, że obaj mają inaczej skonstruowane kontrakty i Brazylijczyk może zerwać swoją umowę z pracodawcą bez ponoszenia kosztów, co formalnie uczyni go wolnym zawodnikiem. Nie zmienia to faktu, że za Rycha dobrej ceny już nikt nie da i niegłupim wyjściem będzie zostawienie go sobie na rezerwę. Lepsze to niż ciułanie na nim drobnych. Widać, że to już nie ten gracz co kiedyś, ale możliwość odpoczynku zawsze mu służyła, teraz będzie mógł normalnie przepracować okres przygotowawczy po ablacji więc są mocne podstawy żeby sądzić, że okaże się cennym zawodnikiem na przyszły sezon.
Jeśli Conte widzi go u siebie i zechce przehandlować za Cuadrado (choćby zwyczajnie poprzez odpuszczenie Kolumbijczyka) to chyba najlepsze co możemy ugrać na Szwajcarze, ale te doniesienia brzmią tak dobrze dla nas, że to może być zwyczajnie dobrze sprzedająca się bujda na resorach.
Skoro o małym handelku mowa to dość ciekawe nazwiska są trochę zapomniane, a mam tu na myśli np. Marrone, czy Buchela. Ziarnko do ziarnka i możemy uzbierać 10 mln E na takich zawodnikach lub dorzucić do jakiejś wymiany. Bouy pewnie dostanie jeszcze szansę żeby pokazać się we Włoszech - w Serie B radził sobie świetnie i dzięki powrotowi do Holandii znowu zaliczył dobry sezon.
Tony Montana pisze:Ogbonnę kupiliśmy za 15 melonów, pograł 2 sezony wcale nie mało, nałapał dużo minut, szkolił się przy najlepszych obrońcach na świecie, przyszedł klub z szastającej kasą ligi angielskiej i ile zapłacił? 11mln ;)
Pomijając już to, że Torino nas nieźle naciągnęło wiedząc, że zarząd spełni zachciankę Conte to Młoty wcale nie szastają kasą i transfery starają się zamykać w kwocie maksymalnej wynoszącej ok. 15 mln E.
Jacky pisze:
yanquez pisze:mamy już dwóch: Berardi i Dani Alves.
Wiec placzki moga oddac chusteczki siostrom, bo odchodzacy Morata i Cuadrado sa juz zastapieni. Teraz tylko ktos za Markiza + regista i mercato bedziemy konczyc, bo nie licze na wiecej ruchow 'in' w obliczu braku takich kokosow z LM, jak w ub. roku.
Nie wykluczałbym jakiegoś bonusu, królika z kapelusza. Sturaro, Cuadrado, Lemina - nie były to raczej ruchy, których byśmy się spodziewali.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2016, 23:32

Najbardziej co mnie uwiera w stosunkach Juventus - Morata to to jak bardzo nasza drużyna wierzyła w tego zawodnika. Budowaliśmy go psychicznie, gdy tak naprawdę miał głowę pełną bałaganu, Dybala oddawał mu karne tylko dlatego, żeby przełamywał niemoc strzelecką. Dużo zainwestowaliśmy w jego rozwój. Argumenty, że Real go wychował mnie nie przekonują, bo co z tego jak tak naprawdę to my go ukształtowaliśmy w dorosłej piłce.

Z mojej strony nie ma płaczu. Bardzo utalentowany piłkarz, ale czas pokazał że drogi klubu i zawodnika musiały się rozejść z korzyścią dla obu stron. To teraz krzyż.. :whistle:
Arbuzini pisze:Allegri to trener, który analizuje zawodnika pod względem jego stylu gry i mocnych stron. Berardi bardzo dużo widzi na boisku, mądrze się przemieszcza, często się cofa i potrafi przy tym bronić oraz dobrze wykańcza akcje lewą nogą (nad prawą i grą głową widać, że pracuje). Do tego nie jest drewniany i potrafi utrzymać się przy piłce. Będę naprawdę zawiedziony jeśli nie powtórzy ścieżki podobnej do tej, którą przeszli Dybala lub Rugani.
Ostatnie Twoje słowa wydają się być kluczowe. Musi wykazac się cierpliwością, a na pewno odegra ważna rolę w Juventusie.

@down
Robaku pisze:Ale co ma teraz powiedzieć.
Polecam najlepszy z możliwych komentarzy - ciszę. Poza tym nie wymagam, żadnych deklaracji ze strony Hiszpana, ani rok temu tego nie wymagałem, ani teraz..
Ostatnio zmieniony 31 maja 2016, 23:47 przez wagner, łącznie zmieniany 2 razy.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2016, 23:44

wagner pisze:Najbardziej co mnie uwiera w stosunkach Juventus - Morata to to jak bardzo nasza drużyna wierzyła w tego zawodnika. Budowaliśmy go psychicznie, gdy tak naprawdę miał głowę pełną bałaganu, Dybala oddawał mu karne tylko dlatego, żeby przełamywał niemoc strzelecką. Dużo zainwestowaliśmy w jego rozwój. Argumenty, że Real go wychował mnie nie przekonują, bo co z tego jak tak naprawdę to my go ukształtowaliśmy w dorosłej piłce.
Ale co ma teraz powiedzieć - zaprzeć się i Juve i ch..olera z innymi. No nie może. Powiedzmy sobie szczerze, Real na to nie pójdzie. Juve na pewno nie chce usunąc tej klauzuli za 20 czy 25 mln euro. Mniemam, że pewnie oferuje cene w okolicach 10-12 baniek, a Real dobrze wie, ze dostanie po Euro za Morate 50? Jak nie wiecej w Anglii. TO byznes i tyle.

Godin namawia Edinsona na Atletico. Ale Cavani mówi, że nie wypada rozmawiac o plotkach bo gra w PSG.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 31 maja 2016, 23:50

Ja tam poczekam aż ktoś uchyli trochę kulisów całej sprawy (Agresti powiedział, że opowie co i jak jak już Morata odejdzie) bo śmierdzi tu drugim dnem. Podobnie o problemach z Vidalem i jego imprezami dowiedzieliśmy się dopiero dokładnie jak już odszedł do Bayernu bo gdy jeszcze był w Turynie we włoskiej prasie nic na ten temat nie było (jak mniemam brawa dla klubu, że potrafił utrzymać te sprawy w tajemnicy).

Z tego co osoby rzekomo zorientowane w temacie sugerują to wygląda tak, że Morata nie ma żadnej wielkiej woli pozostania tutaj a to gadanie o wdzięczności do klubu bo dał mu szansę (w co kilka osób bezgranicznie i tu uwierzyło a co już śmierdziało jak jego ojciec przed finałem LM zaczął gadać o powrocie do Realu) to zwyczajna gadka szmatka.

Edit: Swoją drogą, podobno Javier cały czas działa w kierunku przekonania Barcy, że zatrzymanie go na siłę to nie jest dobry pomysł.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2016, 23:55 przez RICTOR, łącznie zmieniany 2 razy.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 31 maja 2016, 23:53

Obrazek

:prochno:

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2016, 00:01

Ale z tym Moratą to jest jeszcze jedna istotna sprawa, od jakiegoś czasu panuje dziwny trend wieszczący, że kwestia kilku chwil i będzie to top nad topy. Skąd to się bierze? Nie wiem. Hiszpan u nas sensownie odpalił, pokazał, że grać potrafi i pewnie potrafi grać jeszcze lepiej, aczkolwiek inne warunki i te boiskowe i te poza stadionową murawą, mogą mieć jeszcze na niego tak różny wpływ, że różnie, naprawdę różnie może z nim być. Wstrzymałbym się z tymi żalami. Piłkarz do zastąpienia od ręki.

JBł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2016, 00:24

Mehehehe pisze:Obrazek

:prochno:
Jest ktoś w stanie to jakoś sensownie przetłumaczyć? W sensie wiem o co chodzi, tylko tą odpowiedź Pogby, bo po tłumaczach ciężko wywnioskować :confused:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2016, 00:30

Na forum utarło się też inne przekonanie. Wielu userów twierdzi bowiem, że Moracie z Allegrim nie jest po drodze. Zapomina się jednak jednocześnie o tym, że Alvaro dostawał więcej szans niż faktycznie na to zasługiwał. LM to LM, ale w lidze grał często fatalnie, kopał się po czole, nie walczył, gołym okiem widać było w jego postawie frustrację, a i tak Max obdarzał go zaufaniem i posyłał na murawę. Nawet w okresie, gdy zaciął się na dobre i nie mógł umieścić piłki w siatce.

Wywiad Alvaro niewątpliwie pozostawia niesmak, bo tak naprawdę zaufaliśmy mu w momencie, gdy Real położył na niego lagę i pewne komentarze powinien w tym momencie pozostawić dla siebie (nawet, jeśli dla każdego z nas było oczywistym, że marzy o powrocie do Realu). Rzecz jasna strzelił wiele istotnych bramek i bardzo na tym transferze skorzystaliśmy, ale nie takiego rozbratu z klubem się spodziewałem. Na pytania dziennikarzy od dawna odpowiadał wymijająco, jakoś się to kupy nie trzymało i kto wie, czy jego odejście tak naprawdę dawno już nie było przesądzone.

To odklepanie herbu po strzeleniu bramki w Rzymie było znaczące. Oglądałem potem nagranie z szatni po meczu, gdy piłkarze cieszyli się z sukcesu, pili, żartowali itd. Jedynym stroniącym był właśnie Morata.

UP
Żadnej chałupy (nie kupuję), wymyślają sobie. :smile:

JBł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2016, 00:34

CavAllano pisze: UP
Żadnej chałupy (nie kupuję), wymyślają sobie. :smile:
:hellyes:
Dzięki :D

Zablokowany