Juventus Stadium
- typkens
- Juventino
Pytam hipotetycznie "co by było jakby". Nie twierdzę, że 40k to za mało.tabo89 pisze:Wszystkim za mały ale o czym Wy wogóle mówicie? Pojemność Olimpco, na którym gramy obecnie to trochę ponad 25k miejsc natomiast średnia to 19k na mecz...
P.S. Myślę i mam nadzieję, że ta frekwencja się zwiększy. Oby nie tylko centrum handlowe czy inne atrakcje przyciągały kibiców, ale przede wszystkim wyniki Starej Damy

- tabo89
- Juventino
- mateusz6
- Juventino
Milan, Inter, Roma, Napoli, Fiorentina. Może L'pool w LE. Jakiś towarzyski z Realem. Nie będzie źle.Dragon pisze:I dla kogo to cudo?Dla LE z ogonami lig autriaciej, portugalskiej czy innych wynalazków...Nie tak mialo być
Ktoś wie jaki będzie mecz otwarcia?
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
- KielbikJUVE
- Juventino
Nie no, rozwaliłeś mnie :rotfl: A propo stadioniku to mmm...mateusz6 pisze:Jakiś towarzyski z Realem

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
To wiadomo, oklepany temat, chodziło mi o Europę...to z realem biliśmy rekord frekwecji na Delle Alpi..mateusz6 pisze:Milan, Inter, Roma, Napoli, Fiorentina. Może L'pool w LE. Jakiś towarzyski z Realem. Nie będzie źle.Dragon pisze:I dla kogo to cudo?Dla LE z ogonami lig autriaciej, portugalskiej czy innych wynalazków...Nie tak mialo być
Żaden jasnowidz nie zna jeszcze terminarza na przyszły sezon...mateusz6 pisze:Ktoś wie jaki będzie mecz otwarcia?

- lenor
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Nie chodzi o terminarz, tylko o jakieś huczny mecz otwarcia, jakaś wielka drużyna Europy. Zresztą z DN na ławce i nieudacznikami na boisku to i ten mecz przegramy 

- lenor
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Z Legią to na otwarcie stadionu ale w Wa-wieEric6666 pisze:podobno mamy zagrać z Legią;d osobiście najbardziej chciałbym z Ajaxem/Dortmundem/Realem xd jeżeli kogoś z zewnątrz;d a jak nie to A.C. Milan

- Szwambrania
- Juventino
Ja mam pare pytań i kwestii do omówienia z innej beczki. O ile jestem dobrze poinformowany, to nasz nowy stadion będzie w 100% naszą własnością, i wszelkie zyski z tego tytułu będą szły do "skarbca" Juventusu (miejmy nadzieje, że duże :-)).
I właśnie chcę się zapytać, czy ktoś się orientuje ile mln E możemy na nim zarobić na sezon?
To jest pierwszy taki przypadek w Serie A, że klub ma stadion całkowicie na własnośc, ale na północnym-zachodzie
to nie jest taka rzadkość, może ktoś wie ile na stadionie zarabiają inne kluby, ktore maja je na własność? I których stadiony są oczywiście tak podrasowane jak nasz (muzeum, centrum handlowe)?
Wiem, że pewną kasę- 7,5 mln E/sezon mamy od firmy, ktora wykupiła prawa do nazwy stadionu (przez 12 sezonów będziemy otrzymywać te 7,5 mln), i to już jest niezła gotówka, którą można przeznaczyć np. na pensje jakiejś gwiazdy sporego kalibru :], jeżeli się takowa z czasem pojawi...
Ale co z zyskami z muzeum, centrum handlowego na stadionie etc.? Ktoś ma dane z innych klubów?
I właśnie chcę się zapytać, czy ktoś się orientuje ile mln E możemy na nim zarobić na sezon?
To jest pierwszy taki przypadek w Serie A, że klub ma stadion całkowicie na własnośc, ale na północnym-zachodzie

Wiem, że pewną kasę- 7,5 mln E/sezon mamy od firmy, ktora wykupiła prawa do nazwy stadionu (przez 12 sezonów będziemy otrzymywać te 7,5 mln), i to już jest niezła gotówka, którą można przeznaczyć np. na pensje jakiejś gwiazdy sporego kalibru :], jeżeli się takowa z czasem pojawi...
Ale co z zyskami z muzeum, centrum handlowego na stadionie etc.? Ktoś ma dane z innych klubów?
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Gdzieś ktoś mówił [Blanc?] że będzie wyciągał około 40 mln euro. Albo źle mi się wydaje?Szwambrania pisze: I właśnie chcę się zapytać, czy ktoś się orientuje ile mln E możemy na nim zarobić na sezon?
- kosciu88
- Juventino
40 nie za duzo? Mi sie obilo o uszy ze kolo 10 czy 15, ale moge sie mylicOuh_yeah pisze:Gdzieś ktoś mówił [Blanc?] że będzie wyciągał około 40 mln euro. Albo źle mi się wydaje?Szwambrania pisze: I właśnie chcę się zapytać, czy ktoś się orientuje ile mln E możemy na nim zarobić na sezon?
- Olek1987
- Juventino
Zagramy z Lecce na otwarcie i będziemy się musieli umówić na remis tak jak Legia z Arsenalem bo innaczej byśmy przegrali i byłby wstyd :roll:
Sorry za ten czarny humor, ale po meczu z Bologna nie jestem w najlepszej kondycji psychicznej.
Sorry za ten czarny humor, ale po meczu z Bologna nie jestem w najlepszej kondycji psychicznej.
Zero szacunku dla Pogby