Juventus Stadium

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2011, 18:44

Frekwencja na trybunach zależeć będzie od tego jakie wyniki będzie odnosić Juventus. Miejmy nadzieje że na nowym stadionie będzie zawsze komplet.

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2011, 19:26

Wszystkim za mały ale o czym Wy wogóle mówicie? Pojemność Olimpco, na którym gramy obecnie to trochę ponad 25k miejsc natomiast średnia to 19k na mecz...

Tym razem więcej filmików niż zdjęć.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek
typkens

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2011, 20:52

tabo89 pisze:Wszystkim za mały ale o czym Wy wogóle mówicie? Pojemność Olimpco, na którym gramy obecnie to trochę ponad 25k miejsc natomiast średnia to 19k na mecz...
Pytam hipotetycznie "co by było jakby". Nie twierdzę, że 40k to za mało.

P.S. Myślę i mam nadzieję, że ta frekwencja się zwiększy. Oby nie tylko centrum handlowe czy inne atrakcje przyciągały kibiców, ale przede wszystkim wyniki Starej Damy ;)

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2011, 19:03

Najnowsza porcja zdjęć. Jak widać rozpoczął się montaż poszycia stadionu, składającego się z szarych paneli oraz paneli w barwach Italii, które będą okalały całość. Nie mogę doczekać się efektu po zamontowaniu całości.

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 28 lutego 2011, 19:27

I dla kogo to cudo? :( Dla LE z ogonami lig autriaciej, portugalskiej czy innych wynalazków...Nie tak mialo być :angry:

Obrazek
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2011, 19:36

Dragon pisze:I dla kogo to cudo? :( Dla LE z ogonami lig autriaciej, portugalskiej czy innych wynalazków...Nie tak mialo być :angry:
Milan, Inter, Roma, Napoli, Fiorentina. Może L'pool w LE. Jakiś towarzyski z Realem. Nie będzie źle.

Ktoś wie jaki będzie mecz otwarcia?

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
KielbikJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2011, 19:56

mateusz6 pisze:Jakiś towarzyski z Realem
Nie no, rozwaliłeś mnie :rotfl: A propo stadioniku to mmm... :dance:

Obrazek
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 28 lutego 2011, 20:49

mateusz6 pisze:
Dragon pisze:I dla kogo to cudo? :( Dla LE z ogonami lig autriaciej, portugalskiej czy innych wynalazków...Nie tak mialo być :angry:
Milan, Inter, Roma, Napoli, Fiorentina. Może L'pool w LE. Jakiś towarzyski z Realem. Nie będzie źle.
To wiadomo, oklepany temat, chodziło mi o Europę...to z realem biliśmy rekord frekwecji na Delle Alpi..
mateusz6 pisze:Ktoś wie jaki będzie mecz otwarcia?
Żaden jasnowidz nie zna jeszcze terminarza na przyszły sezon...

Obrazek
lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 28 lutego 2011, 21:15

Nie chodzi o terminarz, tylko o jakieś huczny mecz otwarcia, jakaś wielka drużyna Europy. Zresztą z DN na ławce i nieudacznikami na boisku to i ten mecz przegramy :)

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2011, 21:21

podobno mamy zagrać z Legią;d osobiście najbardziej chciałbym z Ajaxem/Dortmundem/Realem xd jeżeli kogoś z zewnątrz;d a jak nie to A.C. Milan

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 28 lutego 2011, 22:06

Eric6666 pisze:podobno mamy zagrać z Legią;d osobiście najbardziej chciałbym z Ajaxem/Dortmundem/Realem xd jeżeli kogoś z zewnątrz;d a jak nie to A.C. Milan
Z Legią to na otwarcie stadionu ale w Wa-wie :) A my gadamy o Turynie

Szwambrania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2011, 23:01

Ja mam pare pytań i kwestii do omówienia z innej beczki. O ile jestem dobrze poinformowany, to nasz nowy stadion będzie w 100% naszą własnością, i wszelkie zyski z tego tytułu będą szły do "skarbca" Juventusu (miejmy nadzieje, że duże :-)).
I właśnie chcę się zapytać, czy ktoś się orientuje ile mln E możemy na nim zarobić na sezon?

To jest pierwszy taki przypadek w Serie A, że klub ma stadion całkowicie na własnośc, ale na północnym-zachodzie :P to nie jest taka rzadkość, może ktoś wie ile na stadionie zarabiają inne kluby, ktore maja je na własność? I których stadiony są oczywiście tak podrasowane jak nasz (muzeum, centrum handlowe)?

Wiem, że pewną kasę- 7,5 mln E/sezon mamy od firmy, ktora wykupiła prawa do nazwy stadionu (przez 12 sezonów będziemy otrzymywać te 7,5 mln), i to już jest niezła gotówka, którą można przeznaczyć np. na pensje jakiejś gwiazdy sporego kalibru :], jeżeli się takowa z czasem pojawi...

Ale co z zyskami z muzeum, centrum handlowego na stadionie etc.? Ktoś ma dane z innych klubów?

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2011, 10:02

Szwambrania pisze: I właśnie chcę się zapytać, czy ktoś się orientuje ile mln E możemy na nim zarobić na sezon?
Gdzieś ktoś mówił [Blanc?] że będzie wyciągał około 40 mln euro. Albo źle mi się wydaje?

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2011, 10:33

Ouh_yeah pisze:
Szwambrania pisze: I właśnie chcę się zapytać, czy ktoś się orientuje ile mln E możemy na nim zarobić na sezon?
Gdzieś ktoś mówił [Blanc?] że będzie wyciągał około 40 mln euro. Albo źle mi się wydaje?
40 nie za duzo? Mi sie obilo o uszy ze kolo 10 czy 15, ale moge sie mylic

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2011, 10:50

Zagramy z Lecce na otwarcie i będziemy się musieli umówić na remis tak jak Legia z Arsenalem bo innaczej byśmy przegrali i byłby wstyd :roll:

Sorry za ten czarny humor, ale po meczu z Bologna nie jestem w najlepszej kondycji psychicznej.

Zero szacunku dla Pogby
ODPOWIEDZ