Czy juventusowi powinny zostać odebrane trofea?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
TomekW

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2004, 02:51

Medi pisze:W akcie oskarzenia jest ok 160 lekow z czego kontestowane sa dokladnie te same ktore podaje artykul, a wszystkie 160 to leki legalne i zapewniam Cie, ze nie znajdziesz we Wloszech nawet jednej osoby, ktora twierdzilaby inaczej.
Do 14.12.2000 roku byla jedna lista , ktora zawierala zabronione srodki dopingujace, byla to lista FIGC, wiec lekarz kazdego klubu pilkarskiego aby sprawdzic jakie srodki sa zabronione sprawdzal wlasnie ta liste.
W apteczce Juve nie znaleziono ani jednego leku ktory by sie na niej znajdowal.
W takim razie wejdz sobie tutaj (ach ci kibice przeciwnych druzyn :wink:) i zobacz podpunkt C z lewej strony. Sa tam wymienione leki, jakie znaleziono w aptece Juve. Wymienilem 8 dopingujacych i wszystkie sa na tej liscie.
Medi pisze:Wiesz co, powoli zaczynam dochodzic do wniosku, ze ta cala dyskusja nie ma najmniejszego sensu , bo jesli podwazasz decyzje samego oskarzajacego i sugerujesz, ze w CONI siedza sami kretyni , ktorzy daja sie wrobic 24 zawodnikom to nie mamy o czym rozmawiac, i jakikolwiek bym Ci nie walnela argument to i tak odwrocisz kota ogonem...
Ja niczego nie sugeruje. Teoretycznie rozwazam tylko oba przypadki. I nie mowie w tym wypadku o przypadkach Parma / Juve, lecz o przypadkach 3 bledy / 24 bledy. Sprawa jest oczywista. Jesli badanie za pomoca tych samych narzedzi da 24 bledy na 27 przypadkow, to jest wielce prawdopodobne, ze to wina narzedzi. Jesli natomiast bledy sa tylko 3, to jest to malo prawdopodobne.
Medi pisze:Dlaczego w przypadku Parmy nie potworzono badan kalibrujac poprawnie przyrzady? Tym bardziej, ze wedlug Twojej tezy ten przypadek bledu byl latwiejszy do wykrycia niz przypadek Juve gdyz prawie wszystkie wyniki byly bledne..
A nie wiem :) O to powinnas sie zapytac panow z CONI, bo to oni uznali takie tlumaczenie Parmy. Poza tym nie wiemy czy nie powtorzono. A moze z gory zalozono, ze sa bledne i je odrzucono? Zreszta to nie jest wazne, bo sprawa Parmy jest zamknieta.
Medi pisze:PS. i na zakonczenie tych moich wypocin powiem Ci jeszcze tylko, ze obrona przedstawila cala tone dokumentow z przypadkami pacjentow, ktorych wahania poziomu hemoglobiny byly jeszcze wieksze niz u bianconerich..
To akurat nie ma zadnego znaczenia. Wahania poziomu hemoglobiny nie sa czyms dziwnym u pacjentow, ktorym podawano EPO. A stosuje sie je przy leczeniu klinicznym roznych powaznych schorzen. Znacznie powazniejszych niz kontuzja Conte ;)

Jesli zas chodzi o felieton... Hmmm... Facet fakty przytacza calkiem skladnie, ale w niektorych miejscach az bije z tego felietonu zaslepienie autora (zwlaszcza w czesci roszczeniowej). Nie zgadzam sie tez z niektorymi wnioskami.

"w latach 1994-98 nikt nie był poddawany badaniom poziomu czerwonych krwinek"
Dziwne, bo w sprawie Del Piero, Deschampsa i Di Livio byla mowa o skokach poziomu hematokrytu (czyli procentowego stosunku objetosci czerwonych krwinek do calkowitej objetosci krwi). Jak to wiec ustalono? Musialy byc badania.

"nawet jeśli w Juve używano EPO (czego nie dowiedziono), nie można udowodnić, że nie czyniono tego w innych klubach (czy też że do tej pory się nie czyni)"
Przeciez to proces w sprawie apteki w Juve, a nie w innych klubach. Tak wiec to, czy mozna udowodnic, ze w innych klubach tego nie bylo, nie ma zadnego znaczenia.

"wysoki poziom czerwonych krwinek nie jest dowodem stosowania EPO"
Taaaa. Bo moze byc wywolany udzialem w maratonie lub pobytem na duzych wysokosciach. Podejrzani pilkarze brali udzial w maratonie lub byli w gorach? Hmm.. Ponoc byli kontuzjowani wtedy ;)

"Wszyscy twierdzą, że Juventus stosował doping, aby wygrywać. Nikt jednak nie mówi, że Juventus przegrał wtedy trzy finały europejskich rozgrywek."
:lol: Przeciez stosowanie dopingu nie jest gwarantem wygranej. Daje tylko wieksze szanse.

"Mimo że wspomina się stosowanie dopingu i oszustwo sportowe, prokuraturze nie udało się wymienić (już nie mówiąc o udowodnieniu) ani jednego spotkania, które Juventus wygrał przy pomocy środków dopingowych."
Bo nie ma znaczenia przed ktorym meczem to bylo, tylko czy w ogole bylo.

A teraz lista warunkow, jakie wg autora powinny byc spelnione, by Juventus oddal trofea :D

"na sto procent udowodni się, że żaden inny klub nie używał niczego podobnego"
To jest proces w sprawie Juventusu, a nie innych klubow. To tak jakby ktos sadzony za kradziez powiedzial: "nie mozecie mnie skazac, dopoki nie udowodnicie, ze nikt inny nie kradl" :lol:

"Juventusowi zostaną oddane trofea utracone przez zmianę zasad w przeddzień decydującego meczu z powodu faktu, że sytuacja zawodników spoza Unii Europejskiej wymknęła się spod kontroli "
A jaki to ma zwiazek ze sprawa apteki? :lol:

"Juventusowi zostaną oddane trofea utracone na rzecz drużyn, które wygrały je z udowodnionym użyciem fałszywych paszportów"
Albo to? :lol:

"Juventusowi zostaną oddane trofea utracone na rzecz drużyn, kótra wygrały je z udowodnionym użyciem fałszywych gwarancji bankowych"
Albo to? :lol:

Szkoda, ze autor nie dopisal jeszcze kolejnych roszczen. Np nowego samochodu dla kazdego pilkarza Juve z tamtego okresu. I platnego 2-miesiecznego urlopu dla dr Agricoli w dowolnie wybranym kurorcie. Oczywiscie na koszt losowo wybranego klubu Serie A. Jesli te roszczenia beda spelnione, to Juventus laskawie przemysli mozliwosc oddania trofeow :lol:
A tak na powaznie, to lekarz Juventusu jest sadzony za podawanie zawodnikom srodkow dopingujacych. Jesli sad uzna, ze jest winny, to Juventus bedzie musial bez mrugniecia poddac sie karze, jaka wyznacza CONI i FIGC.
Dwa ostatnie roszczenia tez sa bezpodstawne, bo jesli owi gracze rzeczywiscie przyjmowali srodki dopingujace, to byla to wina Juventusu, a nie reprezentacji.

"Poza tym nawet odebranie punktów w tym sezonie nie jest do przyjęcia. Nigdy żadnen klub nie stracił punktów za fałszywe paszporty lub fałszywe gwarancje bankowe!"
Z tego co pamietam, falszywe paszporty nie byly pomyslem klubow, tylko agentow pilkarzy. A co za tym idzie, klub byl oszukiwanym, a nie oszukujacym. Podobnie rzecz sie ma z gwarancjami bankowymi (tymi w Romie rok temu). Sledztwo wykazalo, ze klub padl ofiara nieuczciwych posrednikow. Ale to nie ma znaczenia. Ta sprawa nie dotyczy ani paszportow ani gwarancji.

"Niektóre drużyny uniknęły konsekwencji nawet kiedy ich zawodnicy zostali uznani winnymi przekupstwa, co także jest oszustwem sportowym."
I dlatego nalezy przymnac oko? Jesli wyrok za oszustwo sportowe bedzie podtrzymany, to tym bardziej nalezy ukarac Juventus! Zeby kolejni oszusci nie unikneli kary!

Jest tam jeszcze bardzo ciekawe zdanie i wg mnie bardzo trafna uwaga:
"fakt, że Agricola dostał dwiadzieścia dwa miesiące, a nie żądane przez prokuratora trzydzieści sześć, oznacza, iż wina nie była maksymalna, a że stosowanie EPO powinno być traktowane jako największy zarzut, wątpię aby sędzia miał na myśli EPO"
To moze oznaczac, ze byly tez inne srodki dopingujace. Moze te, o ktorych pisalem? Co o tym myslisz Medi?

Aaa, jeszcze jedno. Widzialem tam (pod felietonem) komentarz bodajze Ubika. Komentarz, ktory ani nie lamal regulaminu, ani nie byl prowokacyjny. Zostal usuniety :shock: Potem byl drugi i tez zostal usuniety :shock: Widocznie komus tutaj zalezy, aby zwykli czytelnicy przyjeli ten felieton za jedyne prawidlowe wytlumaczenie. Oczywiscie w razie skazania Agricoli, ludzie - ktorzy uwierza w ten felieton - beda mieli niesluszne poczucie krzywdy. Uwazam to za paskudna manipulacje. Hanba panie admin/moderator, ktory cenzuruje niewygodne (acz zgodne z regulaminem) wypowiedzi.

Abbiamo un grande sogno in fondo al nostro cuore
Vedere il grande Milan che vince il Tricolore!
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2004, 09:51

Odebrać nam trofea??? Ale za co ??? Ludzie przeciez po każdym meczu jest kontrola antydopingowa i jak widac (chyba) te badanie nie wykazały żadnych niedozwolonych substancji :? Działacze Juve napewno łatwo się nie dadzą przeciez w tedy wygraliśmy LM...

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2004, 09:56

TomekW pisze:
Medi pisze:W akcie oskarzenia jest ok 160 lekow z czego kontestowane sa dokladnie te same ktore podaje artykul, a wszystkie 160 to leki legalne i zapewniam Cie, ze nie znajdziesz we Wloszech nawet jednej osoby, ktora twierdzilaby inaczej.
Do 14.12.2000 roku byla jedna lista , ktora zawierala zabronione srodki dopingujace, byla to lista FIGC, wiec lekarz kazdego klubu pilkarskiego aby sprawdzic jakie srodki sa zabronione sprawdzal wlasnie ta liste.
W takim razie wejdz sobie tutaj (ach ci kibice przeciwnych druzyn :wink:) i zobacz podpunkt C z lewej strony. Sa tam wymienione leki, jakie znaleziono w aptece Juve. Wymienilem 8 dopingujacych i wszystkie sa na tej liscie..
Tomek, tylko, ze pominales jeden maly szczegol…

Ja nie napisalam: "W aptece znaleziono 160 lekow z czego kontestowane sa dokladnie te same ktore podaje artykul…"

Tylko:
Medi pisze:W akcie oskarzenia jest ok 160 lekow z czego kontestowane sa dokladnie te same ktore podaje artykul....
Znaczy to, ze na procesie rozpatruje sie sprawe 160 lekow z 281 ktore zostaly znalezione, ale wszystkie 281 byly legalne a dlaczego wyjasnilam Ci w drugim zdaniu poprzedniego posta:
Medi pisze:Do 14.12.2000 roku byla jedna lista , ktora zawierala zabronione srodki dopingujace, byla to lista FIGC, wiec lekarz kazdego klubu pilkarskiego aby sprawdzic jakie srodki sa zabronione sprawdzal wlasnie ta liste.
czyli zaden z nich nie byl na liscie zabronionych lekow do 2000 roku.

Dowodem tego jest bardzo istotna rzecz: ta sprawa zajmowalo sie rowniez CONI i Agricola zostal uniewinniony ( posiadanie nielegalnej apteki).
TomekW pisze:
Medi pisze:Wiesz co, powoli zaczynam dochodzic do wniosku, ze ta cala dyskusja nie ma najmniejszego sensu , bo jesli podwazasz decyzje samego oskarzajacego i sugerujesz, ze w CONI siedza sami kretyni , ktorzy daja sie wrobic 24 zawodnikom to nie mamy o czym rozmawiac, i jakikolwiek bym Ci nie walnela argument to i tak odwrocisz kota ogonem...
Ja niczego nie sugeruje. Teoretycznie rozwazam tylko oba przypadki. I nie mowie w tym wypadku o przypadkach Parma / Juve, lecz o przypadkach 3 bledy / 24 bledy. Sprawa jest oczywista. Jesli badanie za pomoca tych samych narzedzi da 24 bledy na 27 przypadkow, to jest wielce prawdopodobne, ze to wina narzedzi. Jesli natomiast bledy sa tylko 3, to jest to malo prawdopodobne....
Tylko, ze w przypadku Parmy badania zostaly przeprowadzone w kilku roznych laboratoriach czyli nie mozesz tego rozpatrywac w ten sposob gdyz nie wiesz ile laboratoriow bylo i ile probek w kazdym z nich badano, pomijajac juz to, ze nie wiemy na jakiej zasadzie i w jaki sposob te badania sa przeprowadzane .
W przypadku Juve przypuszczam, ze skoro wszyscy zgodnie orzekli, ze to byly bledy i sam glowny biegly napisal: Wyrazny blad analityczny laboratorium..to widocznie wzieli wszystkie mozliwosci pod uwage.

TomekW pisze:
Medi pisze:PS. i na zakonczenie tych moich wypocin powiem Ci jeszcze tylko, ze obrona przedstawila cala tone dokumentow z przypadkami pacjentow, ktorych wahania poziomu hemoglobiny byly jeszcze wieksze niz u bianconerich..
To akurat nie ma zadnego znaczenia. Wahania poziomu hemoglobiny nie sa czyms dziwnym u pacjentow, ktorym podawano EPO. ....
Wlasnie o to chodzi, ze tym pacjentom ani nie podawano Epo ani nie robiono transfuzji krwi :wink:
TomekW pisze:A stosuje sie je (Epo) przy leczeniu klinicznym roznych powaznych schorzen. Znacznie powazniejszych niz kontuzja Conte ;) ....
Otoz to! Znajdz mi chociaz jednego naukowca, ktory potrafilby wytlumaczyc jakim cudem Epo mogloby pomoc Conte w szybszym dojsciu do zrowia przy typie kontuzji jaka odniosl :wink:
TomekW pisze:Jest tam jeszcze bardzo ciekawe zdanie i wg mnie bardzo trafna uwaga:
"fakt, że Agricola dostał dwiadzieścia dwa miesiące, a nie żądane przez prokuratora trzydzieści sześć, oznacza, iż wina nie była maksymalna, a że stosowanie EPO powinno być traktowane jako największy zarzut, wątpię aby sędzia miał na myśli EPO"
To moze oznaczac, ze byly tez inne srodki dopingujace. Moze te, o ktorych pisalem? Co o tym myslisz Medi?
Wedlug mnie jest wlasnie na odwrot, to znaczy, Agricola dostal lagodniejszy wymiar kary gdyz nie zostal uznany winnym posiadania nielegalnej apteki ze srodkami dopingujacymi, skoro byl taki punkt w akcie oskarzenia a w sentencji nic sie o tym nie mowi.
To sa jednak tylko moje domysly...

TomekW

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2004, 11:38

Medi pisze:Ja nie napisalam: "W aptece znaleziono 160 lekow z czego kontestowane sa dokladnie te same ktore podaje artykul…"
Tylko:...
Wbrew pozorom umiem czytac i rozumiem, co napisalas ;)
Tylko sie dziwie, bo z tego co wiem, wymieniona osemka byla wowczas zakazana. Ale skoro mowisz, ze nie byla... Okaze sie za jakis czas ;)
Medi pisze:Tylko, ze w przypadku Parmy badania zostaly przeprowadzone w kilku roznych laboratoriach czyli nie mozesz tego rozpatrywac w ten sposob gdyz nie wiesz ile laboratoriow bylo i ile probek w kazdym z nich badano, pomijajac juz to, ze nie wiemy na jakiej zasadzie i w jaki sposob te badania sa przeprowadzane .
To, ze nie wiemy nic o sposobie badan, to pisalem juz wczesniej. Wyrazilem jedynie swoja wizje takich badan ;) Teoretyzowalem ;)
Troche tez mi sie nie chce wierzyc, ze badania byly przeprowadzane w roznych laboratoriach. Gdyby tak rzeczywiscie bylo, to nie ma mozliwosci, aby wszedzie byly blednie skalibrowane przyrzady. Nie sadzisz? :) Musialy byc badania w jednym laboratorium, a potem powtorzono je gdzie indziej i tam wyszly poprawne wyniki. Stad zapewne uznano, ze wystapil blad pomiaru.
Medi pisze:Wlasnie o to chodzi, ze tym pacjentom ani nie podawano Epo ani nie robiono transfuzji krwi :wink:
Ale mogli brac udzial w maratonie lub byli alpinistami ;)
Medi pisze:To sa jednak tylko moje domysly...
Caly ten watek jest jednym wielkim domyslem. Jedyne co jest pewne to wstepny wyrok ;) Nawet strzepy informacji o zarzutach nie sa do konca pewne ;)

Abbiamo un grande sogno in fondo al nostro cuore
Vedere il grande Milan che vince il Tricolore!
ubik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2004, 17:27

TomekW pisze: Aaa, jeszcze jedno. Widzialem tam (pod felietonem) komentarz bodajze Ubika. Komentarz, ktory ani nie lamal regulaminu, ani nie byl prowokacyjny. Zostal usuniety :shock: Potem byl drugi i tez zostal usuniety :shock: Widocznie komus tutaj zalezy, aby zwykli czytelnicy przyjeli ten felieton za jedyne prawidlowe wytlumaczenie. Oczywiscie w razie skazania Agricoli, ludzie - ktorzy uwierza w ten felieton - beda mieli niesluszne poczucie krzywdy. Uwazam to za paskudna manipulacje. Hanba panie admin/moderator, ktory cenzuruje niewygodne (acz zgodne z regulaminem) wypowiedzi.
tak, to bylem ja.

wciaz nie mam pojecia dlaeczego usunieto te komentarze.
btw-ciekawe czy ten post przetrwa..

Rzeczywiscie powinnam go usunac gdyz jest nie na temat :wink:
Medi

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2004, 19:16

TomekW pisze:
Medi pisze:Ja nie napisalam: "W aptece znaleziono 160 lekow z czego kontestowane sa dokladnie te same ktore podaje artykul…"
Tylko:...
Wbrew pozorom umiem czytac i rozumiem, co napisalas ;)
Tylko sie dziwie, bo z tego co wiem, wymieniona osemka byla wowczas zakazana. Ale skoro mowisz, ze nie byla... Okaze sie za jakis czas ;)
Medi pisze:Tylko, ze w przypadku Parmy badania zostaly przeprowadzone w kilku roznych laboratoriach czyli nie mozesz tego rozpatrywac w ten sposob gdyz nie wiesz ile laboratoriow bylo i ile probek w kazdym z nich badano, pomijajac juz to, ze nie wiemy na jakiej zasadzie i w jaki sposob te badania sa przeprowadzane .
To, ze nie wiemy nic o sposobie badan, to pisalem juz wczesniej. Wyrazilem jedynie swoja wizje takich badan ;) Teoretyzowalem ;)
Troche tez mi sie nie chce wierzyc, ze badania byly przeprowadzane w roznych laboratoriach. Gdyby tak rzeczywiscie bylo, to nie ma mozliwosci, aby wszedzie byly blednie skalibrowane przyrzady. Nie sadzisz? :) Musialy byc badania w jednym laboratorium, a potem powtorzono je gdzie indziej i tam wyszly poprawne wyniki. Stad zapewne uznano, ze wystapil blad pomiaru.
Oczywiscie, kazdy ma prawo myslec co mu sie zywnie podoba ale to , ze nie chce Ci sie wierzyc to juz nie moj problem :wink:

A jesli chodzi o badania zawodnikow Parmy to dyskutuj na ten temat z dzialaczami Parmy bo to oni tak twierdza a nie ja :wink:
TomekW pisze:
Medi pisze:Wlasnie o to chodzi, ze tym pacjentom ani nie podawano Epo ani nie robiono transfuzji krwi :wink:
Ale mogli brac udzial w maratonie lub byli alpinistami ;)
:lol:
TomekW pisze:
Medi pisze:To sa jednak tylko moje domysly...
Caly ten watek jest jednym wielkim domyslem.
Niezupelnie, jest tu wiele domyslow ale takze wiele udokumentowanych faktow :wink:

Agnieszka

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2004, 18:01

Ulisses pisze:Śledzę tą dyskusję i mnie śmiech powoli ogarnia. Cała debata nad tym jak odebrać Juve trofea - oczywiście w roli oskarżycieli posiłkowych wspaniały dublet w składzie: TomekW i Pionka asekurowany osobą Agnieszki.
Wydaje mi się, że forum jest po to, aby wyrażać własną opninię. My wcale nie występujemy w roli oskarżycieli, tylko prokuratura, która postawiła Juventusowi konkretne zarzuty. Ja tylko ustosunkowałam się do całej afery. Chyba mam do tego prawo??(to pytanie retoryczne) Swoją drogą ciekawa jestem czy śmiech o którym piszesz jest śmiechem rozpaczy czy strachu przed wyrokiem sądu.......
Ulisses pisze:Jako kibic Juventusu nie martwie się o jakiekolwiek odebranie pucharów, a winny Agricola został ukarany - jednakże wyrok nie jest prawomocny.
Fakt, że nie jest parwomocny nie oznacza, że jest błędny. Nie martwisz się?? Tylko tak sobie mówisz, aby przekonać samego siebie, że tak jest.....
Ulisses pisze:Co do innych afer?? Mało ich było?? Co robi Roma w serie A za przekręty bankowe?? Czemu nie pójdziecie na ich forum i nie robicie tam jazdy?? Dlatego, że w tym sezonie są nieszkodliwi i maja mniej sukcesów niż czerwono-czarni i niebiesko-czarni.

Nie ma to jak zasłaniać się innymi. Logiczne myslenie 'błyskotliwego' kibica Juventusu: 'Inni też nie są bez skazy, więc i nam wolno łamać zasady.'
Ulisses pisze:A co powiecie na afery (podejrzenia) związane z Milanem i Waszym wspaniałym Berlusconim ?? On faktycznie ma czyste ręce i nie raz się ciężko wygłupił na arenie miedzynarodowej zwłaszcza politycznie. Wiem po kim to macie :D:D:D
Wow czyżbyś sugerował, że Berlusconi spłodził wszystkich kibiców Milanu?? Gratuluję :lol:
Ulisses pisze:Co to za poroniony pomysł odebrać pkt. w obecnym sezonie?? Śmiech na sali...

Nigdy nie napisałam że chciałabym by odebrano Juventusowi punkty, to byłoby nie fair. Ten sezon nie ma nic wspólnego z tamtym....okresem.
Ulisses pisze:Proponuję poczekać na kolejne rozstrzygnięcia i spojrzeć we własne szeregi :) Kto wie czy jakby się nie "przetrzepało" San Siro i okolic dokładniej, to by się nie znalzło jakiejś małej apteczki. Oczywiście piłkarze Milanu i Interu od urodzenia są chowani na ryżu, mleku i warzywach, a jak doznają kontuzji to korzystają z chińskiej medycyny :lol:

Może sam się tam wybierzesz i wystąpisz w roli obrońcy sprawiedliwości.....Chciałbyś, by nie tylko osamotniony Juventus obnosił się tytułem 'zakały calcio'. Na rękę by im było, gdyby inni tez praktykowali faszerowanie zawodników zakazanymi środkami......
Ulisses pisze:Rozumiem Wasze rozgoryczenie z powodu naszych sukcesów i tłumaczy to szukanie igły w stogu siana (oczywiście Inter i Milan są nieskazitelne i wzorem dla piłkarskiej Europy). Przecież istnieje zasada "bij mistrza" nie od dziś. Szkoda, że nie stosujecie jej na boisku.
Jak widać są. Im nikt nie zarzucił łamania zasad moralnych. Rzeczywiście kibice innych drużyn mają Wam czego zazdrościć. Po prostu o niczym innym nie marzą jak o tym, by piłkarze ich ulubionej drużyny się koksowali za przyzwoleniem władz...............Widać sąd i prokuratura nie kibicują Juve i właśnie fakt, iż skazali Agricole wynikał własnie z ich rozgoryczenia z powodu sukcesów Starej Damy........- proponuję udac się po odrobine oleju..do głowy.

Zasada 'bij mistrza'.......A kto mówi, że jej nie stosujemy.....W minionych rozgrywkach dwukrotnie musieliscie uznać wyższośc Interu i raz Milanu. Teraz nie zdolaliscie się odegrać na Nerazzurich mimo zapewnień Pana Ibrahimovića.........a Milan już na Was czeka. Zobaczymy czy ten Wasz mistrz nie polegnie.......aha i jeszcze jedno aktualnym Mistrzem Włoch jest Milan, więc zasada chyba mówi raczej o nich.

enbea

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2004, 18:43

Ja nie wieżę żeby Juventus grał na dopingu przecież jak były kontrole i by wyszło że coś brali to zaraz była by z tego afera na pół świata. A to że Ajax chce nam odebrać słusznie zdobyty puchar Ligi Mistrzów to chyba z zazdrości i rozpaczy, że sprzedali nam Zlatana bo Ajaxowi bez niego kompletnie nie idzie.

ENBEA
Kali

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2004, 22:33

Moim skromnym zdaniem, dopuki na 100% nie będzie wiadomo o tym, że w Juve stosowano EPO, mogą najwyżej pocałować nas w du... Ajax i reszta poprostu zazdroszczą sukcesów.

Ti Amo Juve!
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2004, 00:08

Agnieszka pisze:
Ulisses pisze:Proponuję poczekać na kolejne rozstrzygnięcia i spojrzeć we własne szeregi :) Kto wie czy jakby się nie "przetrzepało" San Siro i okolic dokładniej, to by się nie znalzło jakiejś małej apteczki. Oczywiście piłkarze Milanu i Interu od urodzenia są chowani na ryżu, mleku i warzywach, a jak doznają kontuzji to korzystają z chińskiej medycyny :lol:

Może sam się tam wybierzesz i wystąpisz w roli obrońcy sprawiedliwości.....Chciałbyś, by nie tylko osamotniony Juventus obnosił się tytułem 'zakały calcio'. Na rękę by im było, gdyby inni tez praktykowali faszerowanie zawodników zakazanymi środkami......
Ulisses pisze:Rozumiem Wasze rozgoryczenie z powodu naszych sukcesów i tłumaczy to szukanie igły w stogu siana (oczywiście Inter i Milan są nieskazitelne i wzorem dla piłkarskiej Europy). Przecież istnieje zasada "bij mistrza" nie od dziś. Szkoda, że nie stosujecie jej na boisku.
Jak widać są. Im nikt nie zarzucił łamania zasad moralnych. Rzeczywiście kibice innych drużyn mają Wam czego zazdrościć. Po prostu o niczym innym nie marzą jak o tym, by piłkarze ich ulubionej drużyny się koksowali za przyzwoleniem władz...............Widać sąd i prokuratura nie kibicują Juve i właśnie fakt, iż skazali Agricole wynikał własnie z ich rozgoryczenia z powodu sukcesów Starej Damy........- proponuję udac się po odrobine oleju..do głowy.

Zasada 'bij mistrza'.......A kto mówi, że jej nie stosujemy.....W minionych rozgrywkach dwukrotnie musieliscie uznać wyższośc Interu i raz Milanu. Teraz nie zdolaliscie się odegrać na Nerazzurich mimo zapewnień Pana Ibrahimovića.........a Milan już na Was czeka. Zobaczymy czy ten Wasz mistrz nie polegnie.......aha i jeszcze jedno aktualnym Mistrzem Włoch jest Milan, więc zasada chyba mówi raczej o nich.
moze zaczne od :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ....
Dziewczynko, jak bys chociaz przesledzila dokladniej ten topic to bys widziala, ze w tej sprawie do momentu ogloszenia uzasadnienia wyroku nic nie jest i nie bedzie jasne. Skazany zostal tylko lekarz klub poniekad uniewinniany. Nie bedze tu sie rozwijal, odsylam cie do poprzednich postow w tym topicu, bo to bylo by powtarzanie sie. Ty mimo to wysowasz pod adresem Juve jakies dziwne epitety. Jeszcze ten tekst o lamaniu przez Juve zasad moralnych, nie wiem co mam napisac, rozbawilas mnie. :lol:
Tak wogole to powiem ci, ze wolal bym juz zeby pilkarze mojej druzyny sie koksowali niz czekali 15 lat na mistrzostwo i nie mieli perspektyw na jego zdobycie w najblizszym czasie.
Tak prywatnie :wink: co robilas 5 maja 2002 :twisted: :?:

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
OskarG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2004, 00:33

Agnieszka pisze:
Ulisses pisze:Śledzę tą dyskusję i mnie śmiech powoli ogarnia. Cała debata nad tym jak odebrać Juve trofea - oczywiście w roli oskarżycieli posiłkowych wspaniały dublet w składzie: TomekW i Pionka asekurowany osobą Agnieszki.
Wydaje mi się, że forum jest po to, aby wyrażać własną opninię. My wcale nie występujemy w roli oskarżycieli, tylko prokuratura, która postawiła Juventusowi konkretne zarzuty. Ja tylko ustosunkowałam się do całej afery. Chyba mam do tego prawo??(to pytanie retoryczne) Swoją drogą ciekawa jestem czy śmiech o którym piszesz jest śmiechem rozpaczy czy strachu przed wyrokiem sądu.......
Tak forum jest do wyrażania poglądów. włsanych opinnii

Ja tak troszke nie na temat ale do twojej wypowiedzi. :)
jakoś tak dziwnie twoje poglądy skupiaja sie tylko na jednym w jednym temacie, dochodze do wniosku że masz ograniczone poglądy.(moge sie mylić ale nie musisż mi tego odowadniać)
A przecież zarejstrowałas się po to żeby je wymieniać :) - ale coś słabo idzie.

PS. Smiech kolegi jest raczej normalnym smiechem.
PS2. Fani Interu, Romy, Milanu - łączą sie - normalnie nie spotykane zjawisko w Włoskiej piłce :D :lol: (smiech normalny)

Obrazek
BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2004, 01:44

Agnieszka pisze:Wydaje mi się, że forum jest po to, aby wyrażać własną opninię. My wcale nie występujemy w roli oskarżycieli, tylko prokuratura, która postawiła Juventusowi konkretne zarzuty. Ja tylko ustosunkowałam się do całej afery. Chyba mam do tego prawo??(to pytanie retoryczne) Swoją drogą ciekawa jestem czy śmiech o którym piszesz jest śmiechem rozpaczy czy strachu przed wyrokiem sądu.......
Wyrażasz opinię,ale jak do tej pory tylko i wyłącznie w tym temacie.W sumie nie ma w tym nic dziwnego,mimo,że zaprzeczasz to nie ma wątpliwości,że czerpiesz setysfakcje z kłopotów Juventusu(wystarczy przeanalizować twoje wypociny i odpiwedzić stronke,na której pisujesz "obiektywne" artykuły).Wyrok nie jest prawomocny,więc nie masz prawa nazywać Juventusu "koksiarzami"no chyba,że lubisz robić z siebie idiotke,wtedy proszę bardzo.Wiekszość tematów dotyczących domniemanego oszóstwa Juventusu,które pojawiają się w necie to zwykłe plotki i robienie afery na siłe,dobrym przykładem jest wypowiedź Zoli,która została po prostu przeinaczona.Warto poczekać na ostateczny wyrok,a nie jarać się niedokończoną sprawą.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
Agnieszka

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2004, 11:26

Wiesz dzięki bardzo............nie jestem małą dziewczynką, bo swoje lata mam............a co do 'obiektywnych tekstów'..........po pierwsze jeżeli nie macie pojęcia na czym polega pisanie felietonów nie wypowiadajcie się na ten temat............To artykuły, w których należy zająć pewne stanowisko. Felieton zawsze w kogoś uderza, to subiektywna ocena autora na ten temat.

A odwiedzam bardzo rzadko to forum, bo mam sporo zajęć. Współtworzę ogólnopiłkarski serwis a ponadto piszę teksty dla pewnej gazety........Gdyby więc moje artykuły były wypocinami, chyba nikt by mnie nie zatrudnił......... :?

Aha od idiotek to możesz sobie wyzywać swoje koleżanki, a ja nią nie jestem, bo nie obracam się w towarzystwie nastolatków :]

Logiczne, że będziecie bronić rękami i nogami swojej drużyny. Ja mimo, iż jestem kibicem Interu zdaję sobie sprawę, iż to przez co przechodzi ten klub w ostatnich latach to wina głupiej polityki Massimo Moratti'ego, który nie ma zielonego pojęcia o futbolu, a myśli, że pozjadał wszystkie rozumy......

Aha jeszcze jedno ja jednak wolę czekać na scudetto 15 lat i więcej niż.........czytać w prasie artykuły o wdzięcnych tytułach:'Puchar na koksie', czy "Cały świat kontra Juventus'.

Nie jestem jedyną osobą, któa potępia to, co robiło Juve w latach 1994- 1998. Mam pytanie czy Alexa Fergussona , Van Gaala i Komisję do Spraw Walki z dopingiem (WADA) też wyzwiecie od IDIOTÓW bo są przeciwko Juventusowi?? Ciekawe podejście. Przyjmujecie rolę kozła ofiarnego. W sumie tak najłatwiej. Jesteście niewinni, a wszystkie te oskarżenia zostały wyssane z palca.............

Co robiłam 5 maja 2002 roku?? Zabawne naprawdę zabawne.....wiesz próbowałam się utopić......

Swoją drogą widzę, że moja wypowiedz musiala Was bardzo zbulwersować, skoro zaatakowała mnie połowa moderatorów tej strony i admin, :?

A tak na marginesie....w którym miejscu nazwałam Juventus koksiarzami?? Bo nie przypominam sobie takowej sytuacji.

Była to moja ostatnia wypowiedź na forum. A dlaczego tu zajrzałam?? Akurat do tego topicu?? Chciałam zobaczyć jak zapatrują się na tą całą aferę kibice Juventusu. Tylko tyle i.......są wśród Was osoby, które potrafią spojrzeć na tą aferę z innej perspektywy i nie zajmują stanowiska kibica ślepo zapatrzonego w swój klub.

Pozdrawiam.

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2004, 12:26

Agnieszka pisze:A odwiedzam bardzo rzadko to forum, bo mam sporo zajęć. Współtworzę ogólnopiłkarski serwis a ponadto piszę teksty dla pewnej gazety........Gdyby więc moje artykuły były wypocinami, chyba nikt by mnie nie zatrudnił......... :?

No może i tworzysz, piszesz artykuły i Bóg wie co tam jeszcze. Ale z tego co patrze na ten ogólnopolski serwis większość newsów jak i artykułów pisanych przez Ciebie o Juve jest negatywnych. Chcesz jakoś kibiców Juve zniechęcić do kibicowanie Juve ? Twój głowny wątek o Juve jest oczywiscie afera dopingowa. Kobieto nie patrz na ręce tylko Juve, popatrz na innych. Codziennie sprawdzam "newsy" w tym serwisie i zawsze jest coś o Juve dzisiaj też było kilka newsów. "Del Piero o aferze dopingowej" Ile jeszcze będziesz pisać o tym ? Ta afera nie jest pępiem piłkarskiego świata.
Pozdrawiam

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2004, 17:28

Wlasnie sobie przeczytalam felietonik Agnieszki..... jeden wielki ROTFL :lol: :lol: :lol:

Wspolczuje kibicom, ktorzy musza czytac Twoje wypociny w gazecie :D

ODPOWIEDZ