Serie A 16/17 (30): Napoli 1-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2017, 22:41

Przedsmak meczu z Barceloną.

Znając:

Mentalność Barcelony i Juve
Styl
Nastawienie.
Trener, a raczej styl prowadzenia drużyny.

Murowanie będzie jeszcze większe, a tam będą, mimo wszystko, ciut lepsi zawodnicy.

Chociaż nie chce wyjść na hipokrytę, bo przed meczem brałem remis w ciemno. To jest najważniejsze. Oby moje mroczne wizje się nie sprawdziły.

Obrazek
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2017, 22:42

O ile pierwsza połowa była kwintesencją naszego stylu, tak druga była po prostu słaba i mogliśmy nawet przegrać, dlatego zdobyty punkt mnie cieszy.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
True_Elf

Juventino
Juventino

Tragedia, z takim podejściem i grą z Barceloną dostaniemy minimum 5:0 na dzień dobry. Żałosne

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Kwiecień, za oknem 20-kilka stopni, ale obrońcy teorii o mitycznej wiośnie będą jej zaciekle bronić pieprząc, że jeszcze mamy zimę :lol:

90 minut meczu, obrońcy tytułu i pretendenci do następnego oddają pożal się Boże 4 strzały na bramkę: 1 celny, 1 bezsensowny, bo przyblokowany ułamek sekundy po jego oddaniu, 2 hiperkiksy. Miejscowi z każdej strony plują im w ryj, a ci przez 85 minut meczu potulnie człapią po boisku, zero chęci odegrania się. Wstyd. Higuaina nie ma na murawie kolejny miesiąc z rzędu, Lemina pomylił kluby, Asamoah to tykająca bomba, Pjanić bezproduktywny, podobnie jak Cuadrado i Dybala po wejściu.

Piękny trening przed Barcą. Mamy nieco ponad tydzień na dalsze uskutecznianie tego psia mać kunktatorstwa. Wdrożmy je 11-go, to zbierzemy oklep podobny do PSG :hellyes:

Obrazek
Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2017, 22:43

Obraz nędzy i prostaty - tak wyglądała nasza gra w tym meczu (szczególnie w 2 połowie). Powinniśmy się cieszyć z tego remisu, bo Napoli spokojnie powinno ten mecz wygrać biorąc pod uwagę liczbę stworzonych sytuacji.

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Hołek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2017, 22:44

Dziś mieliśmy zestawienie zaangażowania i determinacji z olewatorstwem i lenistwem. Dziwne, że skończyło się remisem i nie można z tego meczu wyciągnąć morału dla młodszych pokoleń.

Miałem nadzieję, że zerwą się w drugiej połowie i jest to usypianie pzeciwnika a to był po prostu kac.

Żałosny mecz.

Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2017, 22:45

Calma, calma, calma! Stefen nie spiesz się tak, mamy remis! :prochno:
Jak trzeba sobie nagrabić w poprzednim wcieleniu, ile kotków i piesków utopić w rzece żeby potem zostać napastnikiem Juventusu? Juz lepiej dac sobie całą wiecznośc wyjadac wątrobe przez sępa niż czekać na piłki i ataki w takim meczu.
Asamoah... temu panu już podziękujemy. Gdyby w pojedynkę załatwił porazki z Interem i Neapolem to byłaby jakaś #$T%$& komedia.
Mandzukić walczący w środku pola jest świetny ale kiedy przychodzi do głebokiego bronienia przed prostopadłymi piłkami... oops, Houston, mamy problem. Ważne info przed Barca.
Z pozytywów powrót do formy Samiego.

PS Niech mi ktoś wyjaśni manewr z środkowym obrońca wyskakującym do przodu, wczoraj Glik zawalił tak wszystkie bramki, dzisiaj popis dał Leo :doh:
Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2017, 22:50 przez Pluto, łącznie zmieniany 2 razy.

calma calma
Pessos

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2017, 22:46

Jeśli z takim zaangażowaniem mają zamiar wyjść na Barcelone to będzie ciekawie.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 30 razy
Otrzymał podziękowanie: 55 razy

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2017, 22:46

Nie przesadzajcie. Juventus nie miał ciśnienia żeby wygrywać ten mecz. Strzelili gola na 1:0 i po prostu więcej im się nie chciało. W tej lidze nie ma przeciwnika. Możemy tracić co jakiś czas punkty, a koniec końców i tak będziemy mistrzem z +/- 10 punktową przewagą.

Testem będzie Barcelona, a nie Napoli, Roma, czy inne włoskie kluby, dla których mecz z Juventusem to najważniejszy mecz sezonu, a dla Juventusu to po prostu jeden z wielu, które trzeba rozegrać w trybie stojanowa.

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2017, 22:49

Sila Spokoju pisze:Nie przesadzajcie. Juventus nie miał ciśnienia żeby wygrywać ten mecz. Strzelili gola na 1:0 i po prostu więcej im się nie chciało. W tej lidze nie ma przeciwnika. Możemy tracić co jakiś czas punkty, a koniec końców i tak będziemy mistrzem z +/- 10 punktową przewagą.

Testem będzie Barcelona, a nie Napoli, Roma, czy inne włoskie kluby, dla których mecz z Juventusem to najważniejszy mecz sezonu, a dla Juventusu to po prostu jeden z wielu, które trzeba rozegrać w trybie stojanowa.
skąd biorą sie tacy mądrzy ludzie?

Mamy swoje. Z Barcelona zagramy podobnie tylko 10 razy lepiej. Jestem spokojny.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2017, 22:51

Świetny mecz.

Mistrzostwo klepnięte.

Obrazek
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2017, 22:52

Główny pozytyw z tego meczu jest taki, że bardzo chcące Napoli było w stanie ugrać jedynie remis z mającym wszystko gdzieś Juventusem. Żałosne. Naprawdę świetna akcja na 1:0, po której nasi tradycyjnie uznali, że są już w domu. Poza tą bramkową akcją, nie było chyba ani jednego uruchamiającego prostopadłego podania, czy to środkiem, czy nawet na skrzydle. Nic. Od 7 minuty okrągłe zero gry do przodu. Brak jakiejkolwiek organizacji środka pola i kilka tradycyjnych pokazów głupoty ze strony naszej obrony. To co miał Asamoah na myśli podając do Buffona, to tylko on sam chyba wie, a Kielon nawet mecz życia może sobie zawalić jednym wyprowadzeniem piłki. Prosiliśmy się o skarcenie i nie miało to nic wspólnego z zimnym wyrachowaniem.

Hołek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2017, 22:53

Sila Spokoju pisze:Nie przesadzajcie. Juventus nie miał ciśnienia żeby wygrywać ten mecz. Strzelili gola na 1:0 i po prostu więcej im się nie chciało. W tej lidze nie ma przeciwnika. Możemy tracić co jakiś czas punkty, a koniec końców i tak będziemy mistrzem z +/- 10 punktową przewaga
Mi na głupim orliku radość sprawia walka o każdą piłkę z jakimiś mariuszkami, a oni, powiadasz, chcieli tylko dożyć do końca? Smutne musi być życie piłkarza.

Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2017, 22:53

Ludzie zaskoczę Was. W środę będziemy grać prawie to samo, bo mamy wynik z pierwszego meczu. Napoli musiało, my nie. Smutne trochę jest to ze strony kibica, który czekał na ten mecz bardzo długo podczas przerwy reprezentacyjnej, a dostał jakiś sparing zamiast meczu na szczycie.

Wstrzymuję się z oceną tego sezonu i naszego stylu do meczów Ligi Mistrzów. Każdy wie, że stać nas na dużo, dużo więcej.

Nazwijcie mnie naiwnym kibicem, ale wciąż mam wrażenie, że trzymamy jakieś asy w rękawie na najważniejsze mecze w Lidze Mistrzów.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 30 razy
Otrzymał podziękowanie: 55 razy

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2017, 22:55

koki90 pisze:Nazwijcie mnie naiwnym kibicem, ale wciąż mam wrażenie, że trzymamy jakieś asy w rękawie na najważniejsze mecze w Lidze Mistrzów.
Spoko loko, Juve w tym sezonie wygra LM'a krytykowanym tutaj stylem :prochno:

Obrazek
Zablokowany