Serie A 12/13 (26): JUVENTUS 3-0 Siena

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Arcadio Morello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 18:08

mateo369 pisze:
LordJuve pisze:Yyy, ale co ma kibicowanie do dobrego wychowania i szacunku? Z te lata gry zorganizowaliby chociaż dla niego jakiś mecz pożegnalny czy małą ceremonię po ostatnim meczu. To już O. Kahn dostał jakieś tam pożegnanie. My zbliżliśmy się do poziomu (tfu) "galaktikos"...
yyy taki jesteś oczytany a nie zrozumiałeś prostej wypowiedzi? kolega Arcadio Morello zarzuca Conte i Agnelliemu, że potraktowali go jak szmatę. Poczytaj jego posty z tego tematu, bo pomijając fakt, czy się z tym zgadzam czy nie (chodzi o szmatę), to on próbuje deprecjonować osiągnięcia Conte tylko dlatego, że źle postąpili z Alexem. On nie kibicuje Juve, on kibicuje Del Piero, tak przynajmniej można wywnioskować z jego wypowiedzi.
Już się wypowiedziałem na ten temat w mojej wcześniejszej wypowiedzi.
Może z tą "szmatą" przesadziłem, ale chyba przyznacie mi rację, że źle postąpili z Alexem.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 18:10

LordJuve pisze:Z te lata gry zorganizowaliby chociaż dla niego jakiś mecz pożegnalny czy małą ceremonię po ostatnim meczu. To już O. Kahn dostał jakieś tam pożegnanie. My zbliżliśmy się do poziomu (tfu) "galaktikos"...
To naprawdę cokolwiek by zmieniło gdyby zrobili siedmiogodzinną ceremonią z pokazem sztucznych ognich za trzy miliony euro, cyrkowcami skaczącymi pod dachem i występem Adele?

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 18:11

@Arcadio Morello

Nie przyznamy.

-----

Wynik cieszy, w Neapolu będzie grać z większym komfortem psychicznym.

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 18:12

Praktycznie co tydzień oglądam mecz Juve. Nie mogę patrzeć jak Vucinic chodzi po boisku, nie stara się... Wkurza mnie to lekko mówiąc...

Z tym się zgadzam w 100% mam nadzieję, że odejdzie po sezonie choć na to się nie zapowiada.

grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 18:14

LordJuve pisze:Yyy, ale Conte można - jak do tej pory - szanować tylko za jego piłkarskie osiągnięcia i tak właśnie robię. Z cały, powyższym, szacunkiem: jako trener nic wielkiego jeszcze nie osiągnął.
Scudetto po pierwszym sezonie trenowania Juve. Final Pucharu Wloch. Superpuchar. Wyjscie z ciezkiej grupy w LM.

Ladne mi "nic wielkiego" ;-)

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 18:18

Ouh_yeah pisze:
LordJuve pisze:Z te lata gry zorganizowaliby chociaż dla niego jakiś mecz pożegnalny czy małą ceremonię po ostatnim meczu. To już O. Kahn dostał jakieś tam pożegnanie. My zbliżliśmy się do poziomu (tfu) "galaktikos"...
To naprawdę cokolwiek by zmieniło gdyby zrobili siedmiogodzinną ceremonią z pokazem sztucznych ognich za trzy miliony euro, cyrkowcami skaczącymi pod dachem i występem Adele?
Przeprost formy nad treścią. Chodzi o coś więcej niż było i coś mniej niż Ty zaproponowałeś. :wink:

Arcadio Morello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 18:18

stahoo pisze:@Arcadio Morello

Nie przyznamy.

-----

Wynik cieszy, w Neapolu będzie grać z większym komfortem psychicznym.
Elegancko

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 18:19

Ouh_yeah pisze: To naprawdę cokolwiek by zmieniło gdyby zrobili siedmiogodzinną ceremonią z pokazem sztucznych ognich za trzy miliony euro, cyrkowcami skaczącymi pod dachem i występem Adele?
Tylko co by to było, jakby potem na Cavaniego nie starczyło? A, zaraz... :twisted:

Chciałbym tak nic nie osiągnąć, jak Conte. Tak sobie trzy razy wygrać ligę w 5,5 roku kariery :whistle:

Cóz, jeśli Juventini po meczu muszą się kłócić o Del Piero, to chyba Scudetto możemy chować do kieszeni :smile:

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 18:19

grande amore pisze:
LordJuve pisze:Yyy, ale Conte można - jak do tej pory - szanować tylko za jego piłkarskie osiągnięcia i tak właśnie robię. Z cały, powyższym, szacunkiem: jako trener nic wielkiego jeszcze nie osiągnął.
Scudetto po pierwszym sezonie trenowania Juve. Final Pucharu Wloch. Superpuchar. Wyjscie z ciezkiej grupy w LM.

Ranieri też wyszedł z ciężkiej grupy w LM i dał nam 3. miejsce w Serie A (a byliśmy tyle co po wyjściu z Serie B) i 2. w kolejnym sezonie. Mam go szanować za jego osiągnięcia trenerskie w Juve?

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 18:21

Jeśli dla Ciebie, zrobienie w krótkim czasie z przeciętnej drużyny (7 miejsce w lidze na inne miano nie zasługuje) niepokonaną ekipę mistrzowską, to mnie zadziwiasz. Wnioskuję z tego, że Conte musi jeszcze zdobyć scudetto z 10 razy + wygrać LM w co drugim sezonie, żebyś mógł z czystym sumieniem stwierdzić, że Conte coś osiągnął jako trener. Poza tym, odkąd jest w Juve wygrał praktycznie wszystko co mógł. Jest jeszcze druga możliwość, jesteś hejterem Antonio o co bym Cię do tej pory nie posądzał.
Arcadio Morello pisze:Może z tą "szmatą" przesadziłem, ale chyba przyznacie mi rację, że źle postąpili z Alexem.
przyznałem Ci rację na samym początku

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 18:24

mateo369 pisze:Jest jeszcze druga możliwość, jesteś hejterem Antonio o co bym Cię do tej pory nie posądzał.
Antonio szanuję jako piłkarza i dałem temu wyraz już kilka lat temu. Ciesze się, że jest trenerem Juve i pracuje na swoją markę. Jeśli dalej będzie mu tak dobrze szło to zapewne zapracuje na szacunek także jako trener.

Tak jak pisałem: mam szanować Ranieriego za to, że doprowadził zdziesiątkowany Juventus do 3. miejsca w Serie A, za 1/8 LM i wyjście z ciężkiej grupy, za 2. miejsce w 2 lata po wyjściu z 2 ligi? O ile wiem to Siwy miał jeszcze gorszą drużynę...
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2013, 18:24 przez LordJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 18:24

LordJuve pisze: Ranieri też wyszedł z ciężkiej grupy w LM i dał nam 3. miejsce w Serie A (a byliśmy tyle co po wyjściu z Serie B) i 2. w kolejnym sezonie. Mam go szanować za jego osiągnięcia trenerskie w Juve?
Tak tylko że wtedy była to całkiem inna drużyna, trzon tego wielkiego Juve cały czas grał na pełnych obrotach.
Za to przez następne lata Juve staczało się po równi pochyłej i wszystko wskazywało na to, że nie prędko się to zmieni, a tu przychodzi Antek i scudetto.
Naprawdę nie zauważasz różnicy?

#AllegriOut
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 18:26

jarmel pisze: Naprawdę nie zauważasz różnicy?
Pomijalna zważywszy na okoliczności i beznadziejny zarząd, który ówcześnie mieliśmy.

Tak jak pisałem: Conte u mnie szacunek ma, jednak nie za to co zrobił do tej pory jako trener. Nie zmienia to faktu, że idzie mu bardzo dobrze i bardzo bym nie chciał jego zmiany.

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 18:26

jareckik pisze:Wiecie że jak Pescara nie wygra jutro to mamy pewne utrzymanie w lidze ???:D
??Jakieś dziwne te obliczenia ma kolega. 58 punktów i nawet mimo porażek we wszystkich ligowych meczach do końca sezonu mielibyśmy się nie utrzymać?

jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2013, 18:28

LordJuve pisze:
grande amore pisze:

Ranieri też wyszedł z ciężkiej grupy w LM i dał nam 3. miejsce w Serie A (a byliśmy tyle co po wyjściu z Serie B) i 2. w kolejnym sezonie. Mam go szanować za jego osiągnięcia trenerskie w Juve?
Oczywiście, że trzeba go szanować za osiągnięcia w Juve. To, że później się posypało to już inna bajka. Ja wspominam stosunkowo miło Ranieriego, szczególnie tego z początku kariery u nas. Osiągnął dużo jak na zespół, którym dysponował. Później niestety brakło i jemu i zarządowi pomysłów i się posypało. To normalna kolej rzeczy w piłce nożnej i każdy trener miał lub będzie miał takie "historie".
A kwestionowanie fachu Conte jest co najmniej śmieszne. Gość zrobił z nas jedną z najlepszych ekip w Europie, najlepszą w Serie A, odbudował naszą markę. I to w stosunkowo krótkim czasie.

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
Zablokowany