Liga Mistrzów 2012/13

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
el Pirlo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 16:00

strong return pisze: Poza tym polsat wielokrotnie pociskał takie "hity" w LM, że szkoda gadać w fazie grupowej.
Ale już nie ma LM na polsacie, więc może będzie lepiej.

Trochę dziwię się niektórym, z grupy śmierci(np. Barca,City,Juve,Borussia), jest gdzieś 50% szans na wyjście. Najlepiej jeden klasowy rywal z pierwszego koszyka, a dwie pozostałe to średniaki.

Padoin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 16:09

Amarillo
Ja nigdzie nie pisałem, że z Chelsea czy Porto łatwiej wyjdziemy do 1/8.
Napisałem to w kontekście losowania-jakie mam przeczucia. Także spokój. Wiadomo, ja też chce Juve w TVP, ale nie kosztem najgroźniejszych zespołów, jestem skłonny stwierdzić, że z Borussią też byśmy mieli problemy, stąd mój post powyżej. :wink:
Lepiej trafić na średnią grupę np. z BATE Borysow i napewno będzie tam mocny rywal to logiczne, bo jesteśmy w 3 koszyku. Ale Real, Barcelona-no way!

Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 16:20

Padoin
Barcy/Realu też wolałbym uniknąć, ale taki Arsenal z 1 koszyka jest dobrą opcją - w tamtym zestawieniu nie są najsilniejsi, gra tam Szczęsny więc szansa na to, że mecz puści polska telewizja rosną niepomiernie. Właśnie w tym kontekście rozpatrywałem Arsenal/Borussię - dlatego że grają tam Polacy, a nie dlatego że chciałbym super trudną grupę - do tego mi daleko :prochno:

Sapere Aude!
Ziółi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 16:26

W dodatku Arsenal jest słabiutki - Podolski, Walcott, Gervinho, Giroud - no błagam... Wąs Mirasa jest groźniejszy. Mają z ofensywnych tap plajerów jedynie Cazorle i go można się obawiać. Wilshere wciąż nie w pełni sił. Także Arsenal przedstawia się jako wymarzony rywal.

Padoin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 16:28

Zapewne niektórzy chcieliby takie grupy, ze względu na to, żeby się sprawdzić. Ciekaw jestem jak wypadniemy na arenie europejskiej. Dzisiaj ciężko powiedzieć gdzie jesteśmy, poziom Benfiki? Sam nie wiem.
Z pierwszego jeszcze może być Lyon-też dobra opcja. A z drugiego np. CSKA.

hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 16:43

Padoin pisze:Zapewne niektórzy chcieliby takie grupy, ze względu na to, żeby się sprawdzić. Ciekaw jestem jak wypadniemy na arenie europejskiej. Dzisiaj ciężko powiedzieć gdzie jesteśmy, poziom Benfiki? Sam nie wiem.
Z pierwszego jeszcze może być Lyon-też dobra opcja. A z drugiego np. CSKA.
To jest Juventus kolego, to nie poziom benfiki.

Capo di tutti capi
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 16:45

Padoin pisze:Ciekaw jestem jak wypadniemy na arenie europejskiej. Dzisiaj ciężko powiedzieć gdzie jesteśmy, poziom Benfiki? Sam nie wiem.
AFKM?
W kontekście tego, że w LM ostatnio byliśmy 2 sezony temu a od bicia sie o najwyższe cele w tych rozgrywkach minęło lat z 6-7 to tak, można powiedzieć, że jestesmy na poziomie Benfiki.
Ale jak spojrzymy na to, że Nasi zawodnicy w większości budowali Reprezentacje vicemistrzów Europy (która przy większej ilości częścia mogła być nawet mistrzem) oraz na to, że mamy drużyne w dużej mierze kompletną i doświadczoną klaruje sie (przynajmniej mi) obraz klubu bijącego sie może nie o zwycięstwo ale o półfinał już tak. Wyjście z grupy powinno być celem minimum. Każdy szczebelek wyżej w drabince będzie już dla mnie może nie zaskoczeniem, ale spełnieniem oczekiwań :wink:

Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 16:46

Skończcie tą dyskusję, bo wszystko i tak zweryfikuje boisko :P

Obrazek
Padoin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 16:53

Ja pierdziele. Trzeba mieć zawsze aspiracje aby pokonać Barcelone czy Real-ja się ich nie boję. Wiem, że w Juve liczy się tylko zwyciężanie. Ale trzeba podkreślić, że jeszcze nam duuużo brakuje to świetności, po prostu nie lubie się podniecać i obrastać w piórka-jacy to my wspaniali. Trzeba być obiektywnym, w europie dawno nie graliśmy. Tak jak kolego wyżej napisał boisko wszystko zweryfikuje.

hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 17:08

Padoin pisze:Ja pierdziele. Trzeba mieć zawsze aspiracje aby pokonać Barcelone czy Real-ja się ich nie boję. Wiem, że w Juve liczy się tylko zwyciężanie. Ale trzeba podkreślić, że jeszcze nam duuużo brakuje to świetności, po prostu nie lubie się podniecać i obrastać w piórka-jacy to my wspaniali. Trzeba być obiektywnym, w europie dawno nie graliśmy. Tak jak kolego wyżej napisał boisko wszystko zweryfikuje.
No to jak nie możesz przewidzieć w jakim miejscu jesteśmy w europie, to się w to nie baw, bo obrażasz mnie takimi porównaniami do benfiki.

Pozdro.

Capo di tutti capi
19

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 17:19

Benfica to nie jest zła drużyna, oczywiście Juve to wielka marka, zdecydowanie większa od Benfici, ale czy piłkarsko jesteśmy od nich zdecydowanie lepsi, mam wątpliwości. Oczywiście jesteśmy od nich mocniejsi, ale nie oszukujmy się ćwierćfinał dla Juve będzie dobrym wynikiem w tym sezonie

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 17:30

19 pisze:Benfica to nie jest zła drużyna, oczywiście Juve to wielka marka, zdecydowanie większa od Benfici, ale czy piłkarsko jesteśmy od nich zdecydowanie lepsi, mam wątpliwości. Oczywiście jesteśmy od nich mocniejsi, ale nie oszukujmy się ćwierćfinał dla Juve będzie dobrym wynikiem w tym sezonie
Polemizowalbym. Wielka marka? Wielka marka jesli chodzi o finanse, i o sile ligi, ale nie osiagniecia. Benfika (chociaz za nia nie przepadam) jest najbardziej utytuowanym klubem w Portugalii. LM tez zdobyla wiecej razy niz my. Obecnie nasz "prestiz" spadl, ale mysle ze i tak wyprzedzamy Benfike. Ale biorac pod uwage ostatnie 10 lat. Jesli bysmy brali cala historie, to obawiam sie, ze od Orłów akurat jestesmy mniej utytuowani. :whistle:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 17:36

Dobry Mudżyn pisze:
19 pisze:LM tez zdobyla wiecej razy niz my. Obecnie nasz "prestiz" spadl, ale mysle ze i tak wyprzedzamy Benfike. Ale biorac pod uwage ostatnie 10 lat. Jesli bysmy brali cala historie, to obawiam sie, ze od Orłów akurat jestesmy mniej utytuowani. :whistle:
Benfica zdobyła 2x LM. Tyle samo co my. Byli tak samo jak my 7 razy w finale, z czego 2 wygrali, 5 przegrali.

Jeśli niektórzy do wielkich klubów zaliczają Chelsea czy City, to takie kluby jak Benfica, Ajax czy Porto tym bardziej nimi są.

Obrazek
19

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 17:39

Ja jednak uważam, że nazwa Juventus bardziej działa na wyobraźnie niż Benfica, co nie zmienia faktu, że to silna drużyna i nie jesteśmy od nich wiele lepsi.
Moim zdaniem przed Juve jest Barca, Real, Bayern M, Chelsea, Man Utd i Man Ctiy, oczywiście możemy z nimi wygrać, ale teoretycznie są od nas mocniejsi. W podobnej sytuacji jak Juve są Milan, Lyon, Borussia Dortmund, mimo wszystko Arsenal, Benfica czy Porto no i nie można zapomnieć o PSG. Więc z jednej strony Juve może dojść do półfinału, a z drugiej odpaść w grupie czy drugiej rundzie. Nie wybijamy się umiejętnościami nad inne dobre europejskie zespoły

Padoin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 17:54

hara
To chyba Ty obrażasz Benfice i w międzyczasie Juve-nie znając historii klubu. Bo jeśli twierdzisz, że jesteśmy mocni to radzę spojrzeć wstecz. Wiem, że żadne argumenty do Ciebie nie przemówią, bo nawet nie czytałeś co napisałem wcześniej, więc zakańczam z Tobą temat.
No, nic zobaczymy 31 sierpnia.
Pozdrawiam.

Zablokowany