Liga Mistrzów 2012/13
- el Pirlo
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ale już nie ma LM na polsacie, więc może będzie lepiej.strong return pisze: Poza tym polsat wielokrotnie pociskał takie "hity" w LM, że szkoda gadać w fazie grupowej.
Trochę dziwię się niektórym, z grupy śmierci(np. Barca,City,Juve,Borussia), jest gdzieś 50% szans na wyjście. Najlepiej jeden klasowy rywal z pierwszego koszyka, a dwie pozostałe to średniaki.
- Padoin
- Juventino
Amarillo
Ja nigdzie nie pisałem, że z Chelsea czy Porto łatwiej wyjdziemy do 1/8.
Napisałem to w kontekście losowania-jakie mam przeczucia. Także spokój. Wiadomo, ja też chce Juve w TVP, ale nie kosztem najgroźniejszych zespołów, jestem skłonny stwierdzić, że z Borussią też byśmy mieli problemy, stąd mój post powyżej.
Lepiej trafić na średnią grupę np. z BATE Borysow i napewno będzie tam mocny rywal to logiczne, bo jesteśmy w 3 koszyku. Ale Real, Barcelona-no way!
Ja nigdzie nie pisałem, że z Chelsea czy Porto łatwiej wyjdziemy do 1/8.
Napisałem to w kontekście losowania-jakie mam przeczucia. Także spokój. Wiadomo, ja też chce Juve w TVP, ale nie kosztem najgroźniejszych zespołów, jestem skłonny stwierdzić, że z Borussią też byśmy mieli problemy, stąd mój post powyżej.
Lepiej trafić na średnią grupę np. z BATE Borysow i napewno będzie tam mocny rywal to logiczne, bo jesteśmy w 3 koszyku. Ale Real, Barcelona-no way!
- Amarillo
- Juventino
Padoin
Barcy/Realu też wolałbym uniknąć, ale taki Arsenal z 1 koszyka jest dobrą opcją - w tamtym zestawieniu nie są najsilniejsi, gra tam Szczęsny więc szansa na to, że mecz puści polska telewizja rosną niepomiernie. Właśnie w tym kontekście rozpatrywałem Arsenal/Borussię - dlatego że grają tam Polacy, a nie dlatego że chciałbym super trudną grupę - do tego mi daleko
Barcy/Realu też wolałbym uniknąć, ale taki Arsenal z 1 koszyka jest dobrą opcją - w tamtym zestawieniu nie są najsilniejsi, gra tam Szczęsny więc szansa na to, że mecz puści polska telewizja rosną niepomiernie. Właśnie w tym kontekście rozpatrywałem Arsenal/Borussię - dlatego że grają tam Polacy, a nie dlatego że chciałbym super trudną grupę - do tego mi daleko

Sapere Aude!
- Ziółi
- Juventino
W dodatku Arsenal jest słabiutki - Podolski, Walcott, Gervinho, Giroud - no błagam... Wąs Mirasa jest groźniejszy. Mają z ofensywnych tap plajerów jedynie Cazorle i go można się obawiać. Wilshere wciąż nie w pełni sił. Także Arsenal przedstawia się jako wymarzony rywal.
- Padoin
- Juventino
Zapewne niektórzy chcieliby takie grupy, ze względu na to, żeby się sprawdzić. Ciekaw jestem jak wypadniemy na arenie europejskiej. Dzisiaj ciężko powiedzieć gdzie jesteśmy, poziom Benfiki? Sam nie wiem.
Z pierwszego jeszcze może być Lyon-też dobra opcja. A z drugiego np. CSKA.
- hara
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
To jest Juventus kolego, to nie poziom benfiki.Padoin pisze:Zapewne niektórzy chcieliby takie grupy, ze względu na to, żeby się sprawdzić. Ciekaw jestem jak wypadniemy na arenie europejskiej. Dzisiaj ciężko powiedzieć gdzie jesteśmy, poziom Benfiki? Sam nie wiem.
Capo di tutti capi
- Dante93
- Juventino
AFKM?Padoin pisze:Ciekaw jestem jak wypadniemy na arenie europejskiej. Dzisiaj ciężko powiedzieć gdzie jesteśmy, poziom Benfiki? Sam nie wiem.
W kontekście tego, że w LM ostatnio byliśmy 2 sezony temu a od bicia sie o najwyższe cele w tych rozgrywkach minęło lat z 6-7 to tak, można powiedzieć, że jestesmy na poziomie Benfiki.
Ale jak spojrzymy na to, że Nasi zawodnicy w większości budowali Reprezentacje vicemistrzów Europy (która przy większej ilości częścia mogła być nawet mistrzem) oraz na to, że mamy drużyne w dużej mierze kompletną i doświadczoną klaruje sie (przynajmniej mi) obraz klubu bijącego sie może nie o zwycięstwo ale o półfinał już tak. Wyjście z grupy powinno być celem minimum. Każdy szczebelek wyżej w drabince będzie już dla mnie może nie zaskoczeniem, ale spełnieniem oczekiwań
- Padoin
- Juventino
Ja pierdziele. Trzeba mieć zawsze aspiracje aby pokonać Barcelone czy Real-ja się ich nie boję. Wiem, że w Juve liczy się tylko zwyciężanie. Ale trzeba podkreślić, że jeszcze nam duuużo brakuje to świetności, po prostu nie lubie się podniecać i obrastać w piórka-jacy to my wspaniali. Trzeba być obiektywnym, w europie dawno nie graliśmy. Tak jak kolego wyżej napisał boisko wszystko zweryfikuje.
- hara
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
No to jak nie możesz przewidzieć w jakim miejscu jesteśmy w europie, to się w to nie baw, bo obrażasz mnie takimi porównaniami do benfiki.Padoin pisze:Ja pierdziele. Trzeba mieć zawsze aspiracje aby pokonać Barcelone czy Real-ja się ich nie boję. Wiem, że w Juve liczy się tylko zwyciężanie. Ale trzeba podkreślić, że jeszcze nam duuużo brakuje to świetności, po prostu nie lubie się podniecać i obrastać w piórka-jacy to my wspaniali. Trzeba być obiektywnym, w europie dawno nie graliśmy. Tak jak kolego wyżej napisał boisko wszystko zweryfikuje.
Pozdro.
Capo di tutti capi
- 19
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Benfica to nie jest zła drużyna, oczywiście Juve to wielka marka, zdecydowanie większa od Benfici, ale czy piłkarsko jesteśmy od nich zdecydowanie lepsi, mam wątpliwości. Oczywiście jesteśmy od nich mocniejsi, ale nie oszukujmy się ćwierćfinał dla Juve będzie dobrym wynikiem w tym sezonie
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Polemizowalbym. Wielka marka? Wielka marka jesli chodzi o finanse, i o sile ligi, ale nie osiagniecia. Benfika (chociaz za nia nie przepadam) jest najbardziej utytuowanym klubem w Portugalii. LM tez zdobyla wiecej razy niz my. Obecnie nasz "prestiz" spadl, ale mysle ze i tak wyprzedzamy Benfike. Ale biorac pod uwage ostatnie 10 lat. Jesli bysmy brali cala historie, to obawiam sie, ze od Orłów akurat jestesmy mniej utytuowani.19 pisze:Benfica to nie jest zła drużyna, oczywiście Juve to wielka marka, zdecydowanie większa od Benfici, ale czy piłkarsko jesteśmy od nich zdecydowanie lepsi, mam wątpliwości. Oczywiście jesteśmy od nich mocniejsi, ale nie oszukujmy się ćwierćfinał dla Juve będzie dobrym wynikiem w tym sezonie

BESTER MANN, BESTEEER !

- Marian.
- Juventino
Dobry Mudżyn pisze:Benfica zdobyła 2x LM. Tyle samo co my. Byli tak samo jak my 7 razy w finale, z czego 2 wygrali, 5 przegrali.19 pisze:LM tez zdobyla wiecej razy niz my. Obecnie nasz "prestiz" spadl, ale mysle ze i tak wyprzedzamy Benfike. Ale biorac pod uwage ostatnie 10 lat. Jesli bysmy brali cala historie, to obawiam sie, ze od Orłów akurat jestesmy mniej utytuowani.
Jeśli niektórzy do wielkich klubów zaliczają Chelsea czy City, to takie kluby jak Benfica, Ajax czy Porto tym bardziej nimi są.

- 19
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Ja jednak uważam, że nazwa Juventus bardziej działa na wyobraźnie niż Benfica, co nie zmienia faktu, że to silna drużyna i nie jesteśmy od nich wiele lepsi.
Moim zdaniem przed Juve jest Barca, Real, Bayern M, Chelsea, Man Utd i Man Ctiy, oczywiście możemy z nimi wygrać, ale teoretycznie są od nas mocniejsi. W podobnej sytuacji jak Juve są Milan, Lyon, Borussia Dortmund, mimo wszystko Arsenal, Benfica czy Porto no i nie można zapomnieć o PSG. Więc z jednej strony Juve może dojść do półfinału, a z drugiej odpaść w grupie czy drugiej rundzie. Nie wybijamy się umiejętnościami nad inne dobre europejskie zespoły
Moim zdaniem przed Juve jest Barca, Real, Bayern M, Chelsea, Man Utd i Man Ctiy, oczywiście możemy z nimi wygrać, ale teoretycznie są od nas mocniejsi. W podobnej sytuacji jak Juve są Milan, Lyon, Borussia Dortmund, mimo wszystko Arsenal, Benfica czy Porto no i nie można zapomnieć o PSG. Więc z jednej strony Juve może dojść do półfinału, a z drugiej odpaść w grupie czy drugiej rundzie. Nie wybijamy się umiejętnościami nad inne dobre europejskie zespoły
- Padoin
- Juventino
hara
To chyba Ty obrażasz Benfice i w międzyczasie Juve-nie znając historii klubu. Bo jeśli twierdzisz, że jesteśmy mocni to radzę spojrzeć wstecz. Wiem, że żadne argumenty do Ciebie nie przemówią, bo nawet nie czytałeś co napisałem wcześniej, więc zakańczam z Tobą temat.
No, nic zobaczymy 31 sierpnia.
Pozdrawiam.
To chyba Ty obrażasz Benfice i w międzyczasie Juve-nie znając historii klubu. Bo jeśli twierdzisz, że jesteśmy mocni to radzę spojrzeć wstecz. Wiem, że żadne argumenty do Ciebie nie przemówią, bo nawet nie czytałeś co napisałem wcześniej, więc zakańczam z Tobą temat.
No, nic zobaczymy 31 sierpnia.
Pozdrawiam.