Dymisja Deschampsa!!!!???

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
SZAGI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 08:45

szkoda... liczylem na dłuższą współpracę z Francuzem... a tak to wygląda jakbysmy przed sezonem szukali frajera od czarnej roboty byle tylko nas wyprowadził z Serie B... jak się udało... to dziękujemy? Na dzień dzisiejszy nie popieram zarządu w tej decyzji. Obym się mylił... DD nie był taki zły... fakt, brakowało "czegoś" w grze drużyny... ale powinnismy dać mu szansę w Serie A. Może zmienię zdanie jak zostanie podane nowe nazwisko trenera, jeżeli będzie to wybitny fachowiec... a być może do tej decyzji ustosunkujemy się dopiero za kilka miesięcy patrząc na styl gry Juventusu... Wydaje mi się również, że ten kto będzie trenerem będzie miał wpływ na pozostanie, bądź odejśćie naszych gwiazd.... W takiej sytuacji niemal pewne wydaje się opuszczenie szeregów Starej Damy przez Trezegola... :/
Aha... a te bzdury które jak zwykle wypisuja hiszpańskie gazety o powrocie Capello... to byłby koszmar i calkowite zawiedzenie kibiców... Nie przyjmujemy do wiadomości takich bzdur... dziennikarze z Hiszpanii to mają wyobraźnię :]

pararfazując słowa Kazika Staszewskiego: będziesz wisiał Secco, Ty k.... j..... za to, że DD się tuła po obcych krajach... :]

obym się mylił....

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 08:47

Szok, szok, szok :płaczę:
Przecież on był naprawdę dobry... ehh...

To jest porażka Secco.

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 09:18

To pokazuje wielką słabość zarządu, który nie może dogadać się z trenerem z wynikami tak tak Didiera broni nasz awans do serie A i bardzo dobra gra całego zespołu bo kto pamieta wyniki 4-0 5-1 za czasów Capello? bo ja takich nie pamietam, co prawda klasa nie ta sama(chociaż róznie to bywa), ale zawodnicy jakich ma Juve nie ujmując nikomu też, chociaż ja osobiście uwazam ze taki Paro i inni ze srodka lepiej pykaja od Emersona.

Wracajac do tematu trenera, nikogo innego poza Lippim nie widze na ławce trenerskiej, a Secco chyba nie może podołać wyzwaniu na tak ważnym stanowisku oczywisce to narazie tylko pochopna uwaga zobaczymy jakie będa wzmocnienia w czasie mercato, bo tylko dobre transfery będa ratować go w moich oczach.

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 09:24

Ale mi zarzad podpadl :angry:
Teraz niech tylko jeszcze sprowadza Capello to juz pozamiatane :/
DD ,ktory doprowadzil nas do serie a ma odejsc :roll: dlaczego?zarzad powinien dac mu jeszcze szanse sie wykazac w serie a,ale widocznie widac jaki mamy zarzad,az sie boje o mercato.

Del Rajko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 09:46

Bardzo zaskakująca decyzja :shock:
Niby od dłuższego czasu mówiło się o tym, że Deschamps może opuścić Juventus, ale chyba nikt nie wierzył, że nastąpi to w takich okolicznościach :|
Wywalczył awans, zagwarantował 1 miejsce w Serie B i na 2 kolejki przed końcem rozgrywek żegna się z funkcją trenera :o

Odwalił kawał czarnej roboty, nie tak powinno mu się dziękować :doh:

Był okres, gdzie faktycznie Juventus nie prezentował się zbyt okazale, ale były i takie mecze gdzie rywale byli tylko tłem dla ekipy Starej Damy.
Nie udał się start w Pucharze Włoch, a to była jedyna szansa by Juve już w tym roku zagrało w europejskich pucharach. Czy to miało jakiś wpływ na ową decyzje? Gdyby faktycznie miało tak być, to kontrakt można było rozwiązać dużo wcześniej. Trudno znaleźć jakieś racjonalne wytłumaczenie tego co się stało.

Zawodników miał takich, a nie innych.
W przerwie między rozgrywkami nic się nie działo. Dziwna sytuacja z Bojinovem, ale podobnie było z Di Vaio kiedy drużynę prowadził Marcello ...
Nie wyobrażam sobie by teraz mógł ktoś inny zająć miejsce po Didierze, jak nie Lippi. Chodzi tu przede wszystkim o reakcje kibiców. Marcello pomimo tego co się stało został by przyjęty z dużym entuzjazmem. Jeśli miałby być to ktoś inny, to będzie działo się to samo co z Capello :roll:

Deschamps'owi pozostaje podziękować za to co zrobił dla Juve i życzyć mu powodzenia w innym, równie wielkim klubie ...

Max_LP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 10:06

Kurde więc jednak to prawda :angry: Jestem bardzo zaskoczony :shock: . Ciekawe kto teraz poprowadzi Juve w ostatnich dwóch kolejkach :?:
A Powiedzmy sobie szczerze , że niektórzy (optymiści) pisali , że nawet z minus 30 pkt uda nam sie awansować i widać , że to by się nie udało.

Możliwe , że by się udało bo teraz zajmowalibyśmy miejsce , które gwarantuje walkę o awans w barażach.

bianco che abbraccia il nero..
biel, która obejmuje czerń..
krop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 10:10

Cyba pisze:Wydaje mi się że to jest kolejny krok budowy wielkiego JUVE może Buffon chciał jakiegoś innego trenera :think:
GiGi zapowiedzial ze zostanie tylko wtedy gdy trenerem bedzie Lippi wiec moze i cos w tym jest :) oby oby...

TomiQ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 10:16

Troche dziwne posunięcie zarządu.... jak teraz nie zatrudnia Lippiego to maja kreche jak z tąd do Turynu i spowrotem!!! :twisted: :twisted: Szkoda mi szczerze mówiąć DD..podjoł się prowadzenia JUVE w Serie B i to jeszcze z ujemnymi punktami a jak wprowadził JUVE na salony to nie przedłużają z nim kontraktu...

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
Łyko

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 10:17

Dla mnie nie ma w tym nic dziwnego. Na bank z góry bylo wiadomo ze po awansie do seria A DD odejdzie bez konfliktu. Szkoda... :?

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 10:40

W moim przekonaniu, mógł chociaż powiedzieć "dziękuję" po ostatniej kolejce ze Spezia, a nie teraz :| No ale cóż, jego decyzja. Z jednej strony byłem przygotowany na jego odejście, ale i tak jak się przeczytało oficjalny komunikat odnośnie jego dymisji, to i tak zrobiło mi się przykro :( Szanuję Deschampsa i dziękuję mu za wszystko. Przede wszystkim za to, iż podjął się ratowania naszego klubu i wyciągnięcia go z tego bagna, jakim była 2 liga :!:
Mam ogromną nadzieję, że jego następcą będzie Marcello. Liczę na jego wielki powrót, towarzyszący naszemu wielkiemu powrotowi do Serie A :pray:

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 10:48

Na miejsce DD przyjdzie były trener Lyonu :> nie wiem jak sie pisze jego nazwisko ale wiem, ze to bedzie oN

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 11:25

RuTeK pisze:Na miejsce DD przyjdzie były trener Lyonu :> nie wiem jak sie pisze jego nazwisko ale wiem, ze to bedzie oN
Raczej nie - on argumentował swoją rezygnację tym, że chce odpocząć od trenerki.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Kryształ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 11:47

Sytacja zrobiła się ciekawa. Na chwile obecną nie mamy trenera bo i mam o to wielki żal do DD. Co on zrobił? Co on sobie w ogóle myśli? Człowiek na takim stanowisku w Takim klubie zachowuje się jak dziecko. Pozornie pełen profesjonalizmu trener odchodzi, tak nagle...na dwie kolejki przed końcem sezonu, fakt awans nam zapewnił, wczoraj zapewnił nam mistrza Serie B, sam bardzo sie cieszył kiedy Bianconeri strzelali bramki aż tu nagle odchodzi. Tak się nie robi... Teraz tylko czekam na wielki powrót Lippiego.

paruf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 11:50

A ja wcale nie jestem przekonany, ze to akural Lippi przyjdzie. Cos mam przeczucie, ze moze to byc ktos zupelnie inny spoza wymienianej dwojki Lippi/Capello. Jestem juz tak zniecierpliwiony i poddenerwowany tym co sie stanie ze az szkoda slow. Znalezc trenera i podpisac kilku bardzo dobrych graczy, to sa zadania na najblizsze miesiace, wiec do roboty !!!

ODPOWIEDZ