Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2016, 11:49

Robaku pisze:Czyli co Mediaset ma jeden prawidziwy strzał na rok i do tego 15 maja ;)
W kwestii Mediaset pochylamy się głównie nad tym, czy oni mają w ogóle jakikolwiek celny strzał.

Pjanic i Pogba w tym sezonie 22 gole i 28 asyst, ehh.

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 14 maja 2016, 12:11

Jestem rozczarowany, ze nikt tego jeszcze nie napisal: a co jesli rzucilismy Romie w twarz te czterdziesci baniek i robimy powazne podchody pod Cavaniego z druga czterdziestka w reku bo... :C

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2016, 12:13

Pluto pisze:Jestem rozczarowany, ze nikt tego jeszcze nie napisal: a co jesli rzucilismy Romie w twarz te czterdziesci baniek i robimy powazne podchody pod Cavaniego z druga czterdziestka w reku bo... :C
... Pogba? Nawet tak nie mów! :stop:

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2016, 12:21

Jest i pierwsze dementi, na twitterze wypowiedział się człowiek z biura prasowego Romy, Lorenzo Serafini. Oczywiście oznajmił, że żaden klub nie wpłacił klauzuli za Pjanicia i obecnie skupiają się na dzisiejszym pojedynku z Milanem.

Twitt tego gościa pojawił się też na Sportmediaset pod artykułem o Pjaniciu.

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2016, 12:25

Vincitore pisze:Jest i pierwsze dementi, na twitterze wypowiedział się człowiek z biura prasowego Romy, Lorenzo Serafini. Oczywiście oznajmił, że żaden klub nie wpłacił klauzuli za Pjanicia i obecnie skupiają się na dzisiejszym pojedynku z Milanem.

W sumie dziwne, aby napisał, że to prawda. :smile: Ja tam mam nadzieję, że Pjanic do nas zawita. Gigantyczny pstryczek w nos dla Romy, a dla nas spore wzmocnienie. :koszulka:

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 maja 2016, 12:25

Vincitore pisze:Jest i pierwsze dementi, na twitterze wypowiedział się człowiek z biura prasowego Romy, Lorenzo Serafini. Oczywiście oznajmił, że żaden klub nie wpłacił klauzuli za Pjanicia i obecnie skupiają się na dzisiejszym pojedynku z Milanem.

Moze nie chca niepotrzebnego zamieszania przed arcywaznym pojedynkiem z Milanem? ;)

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2016, 12:33

CavAllano pisze:

Moze nie chca niepotrzebnego zamieszania przed arcywaznym pojedynkiem z Milanem? ;)
Może tak być, ale można też to inaczej ugryźć. Mediaset to telewizja założona przez Berlusconiego, więc poniekąd ma ona jakiś związek z Milanem, dzisiaj Roma gra z nimi, a Rossoneri walczą o Ligę Europy i próbują jakoś rozproszyć rywali. Oczywiście to moje wróżenie z fusów, niemniej jednak Włosi są takimi detalistami, że wcale bym się nie zdziwił.

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2016, 12:36

Jeśli odejdzie Morata, to naszym głównym celem powinien być Cavani. Zna włoską piłkę, poznał już dobrze rozgrywki europejskie. 29 lat? Myślę, że z dużym prawdopodobieństwem można stwierdzić, że Cavani pogra na obecnym poziomie jeszcze przez cztery sezony. W tym czasie na pewno zdąży się spłacić i jeszcze zarobić dla nas trochę melonów. To tak patrząc na to tylko z punktu widzenia finansowego. Bo dużo osób ten argument tutaj podejmuje. Przede wszystkim jest to gracz, który zwiększa szanse klubu na zwycięstwo w LM.

Pjanic to kolejny gracz, który zwiększyłby nasz poziom na arenie międzynarodowej.

Czy stać nas na nich obu bez sprzedaży Pogby? Oby.

Cavani Dybala
Pogba Pjanic Khedira

Nice...
Vincitore pisze:
CavAllano pisze:

Może tak być, ale można też to inaczej ugryźć. Mediaset to telewizja założona przez Berlusconiego, więc poniekąd ma ona jakiś związek z Milanem, dzisiaj Roma gra z nimi, a Rossoneri walczą o Ligę Europy i próbują jakoś rozproszyć rywali. Oczywiście to moje wróżenie z fusów, niemniej jednak Włosi są takimi detalistami, że wcale bym się nie zdziwił.
Moim zdaniem ma to sens.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2016, 12:40 przez Bartek(Juventino), łącznie zmieniany 1 raz.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2016, 12:36

Vincitore pisze:Może tak być, ale można też to inaczej ugryźć. Mediaset to telewizja założona przez Berlusconiego, więc poniekąd ma ona jakiś związek z Milanem, dzisiaj Roma gra z nimi, a Rossoneri walczą o Ligę Europy i próbują jakoś rozproszyć rywali. Oczywiście to moje wróżenie z fusów, niemniej jednak Włosi są takimi detalistami, że wcale bym się nie zdziwił.
Tez mi to przeszlo przez glowe. :think:

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 14 maja 2016, 12:40

To jest najlepsze wytlumaczenie, zagrywka w stylu klasowego, szanowanego Milanu.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2016, 13:05

Pluto pisze:Jestem rozczarowany, ze nikt tego jeszcze nie napisal: a co jesli rzucilismy Romie w twarz te czterdziesci baniek i robimy powazne podchody pod Cavaniego z druga czterdziestka w reku bo... :C
Pytanie jakim budżetem na transfery dysponujemy w tamtym roku na wyszliśmy ok 55 mln euro na minus.

Zakładając, że w tym sezonie mamy budżet podobny czyli na poziomie 60mln Euro, sprzedając Moratę możemy:

- za 80mln kupić Cavaniego(42) i Pjanica38) (abstrahując od tego czy są to realne transfery)
- sprzedać jakiś zawodników - Pereyra/Asa/Hernanes i dołożyć do prawego obrońcy na poziomie Sandro (ok np. 26 mln euro)
- sprzedać Zazę i kupić Berardiego, który uzupełnia kilka luk w zespole - zastępcy Dybali, skrzydłowego, od biedy ofensywnego pomocnika grającego za napastnikami.
- w przypadku odejścia Every można jakiś deal z Milanem zrobić i wziąć tego De Sciglio.

Oczywiście to wszystko teoria ale w podobnym budżecie jak rok temu możemy te transfery zmieścić. Możemy też nie kupować prawego obrońcy jeżeli Allegri widzi tam De Sciglio co już spokojnie pozwala się w budżecie zamknąć.

Wtedy mamy skład (zakładając jako taktykę podstawową 3-5-2)
Buffon-Chellini-Barzargli-Bonucci-Danilo/Lichsteiner-Khedira-Pjanic-Pogba-Dybala-Cavani
i ławkę
Neto,Rugani, De Sciglio,Asamoah, Sturaro,Lemina,Hernanes,Padoin,Berardi,Mandzukic.*Marchisio

Widać że ławka wymaga wzmocnień tzn potrzebny nam obrońca.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 206 razy

Nieprzeczytany post 14 maja 2016, 13:09

Na ten transfer patrzę zgoła odmiennie jak na domniemany transfer Draxlera, którego tutaj nie chciałem...po tych dzisiejszych doniesieniach zagotowałem się z radości ale trzeba zejść na Ziemię :prochno:
Pjanić przy jednoczesnym zatrzymaniu Pogby, Cavani u boku Dybali - no klękajcie narody :dance:
W takim momencie mercato mogłoby się zakończyć ale na prawa flankę trzeba jeszcze kogoś !

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2016, 13:17

No i Mediaset sprytnie zmieniło teraz temat głównego newsa o Pjaniciu. Wcześniej było napisane, że Juve przejęło Pjanicia, wpłacając Romie klauzulę, teraz jest napisane, że jesteśmy od niego o krok, ale Roma nie potwierdza tych informacji.

Pewnie koło 15 przed meczem z Sampdorią pojawi się klasyczna wypowiedź Marotty, że Pjanic to interesujący piłkarz, ale ma ważny kontrakt z obecnym klubem, a Roma to wielki klub i nie ma zamiaru sprzedawać swoich najlepszych zawodników.

Przynajmniej ciekawie było z rana. :smile:

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2016, 13:40

Oby z tym Pjanicem się potwierdziło.To jest transfer gracza do pierwszego składu na starcie.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2016, 13:51

Inna sprawa - czy Roma oficjalnie dementowalaby te doniesienia, gdyby byla to tylko nic nie znaczaca plotka? ;) Takich pojawia sie dziennie mnostwo, a jakos zarzady klubow nic sobie z tego nie robia. Cos sie dzieje. ;)

Zablokowany