Mercato (Lato 2016)
- Vincitore
- Juventino
W kwestii Mediaset pochylamy się głównie nad tym, czy oni mają w ogóle jakikolwiek celny strzał.Robaku pisze:Czyli co Mediaset ma jeden prawidziwy strzał na rok i do tego 15 maja
Pjanic i Pogba w tym sezonie 22 gole i 28 asyst, ehh.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Jestem rozczarowany, ze nikt tego jeszcze nie napisal: a co jesli rzucilismy Romie w twarz te czterdziesci baniek i robimy powazne podchody pod Cavaniego z druga czterdziestka w reku bo... :C
- pablo1503
- Juventino
... Pogba? Nawet tak nie mów!Pluto pisze:Jestem rozczarowany, ze nikt tego jeszcze nie napisal: a co jesli rzucilismy Romie w twarz te czterdziesci baniek i robimy powazne podchody pod Cavaniego z druga czterdziestka w reku bo... :C

- Vincitore
- Juventino
Jest i pierwsze dementi, na twitterze wypowiedział się człowiek z biura prasowego Romy, Lorenzo Serafini. Oczywiście oznajmił, że żaden klub nie wpłacił klauzuli za Pjanicia i obecnie skupiają się na dzisiejszym pojedynku z Milanem.
Twitt tego gościa pojawił się też na Sportmediaset pod artykułem o Pjaniciu.
- kdzr
- Juventino
W sumie dziwne, aby napisał, że to prawda.Vincitore pisze:Jest i pierwsze dementi, na twitterze wypowiedział się człowiek z biura prasowego Romy, Lorenzo Serafini. Oczywiście oznajmił, że żaden klub nie wpłacił klauzuli za Pjanicia i obecnie skupiają się na dzisiejszym pojedynku z Milanem.
Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Moze nie chca niepotrzebnego zamieszania przed arcywaznym pojedynkiem z Milanem?Vincitore pisze:Jest i pierwsze dementi, na twitterze wypowiedział się człowiek z biura prasowego Romy, Lorenzo Serafini. Oczywiście oznajmił, że żaden klub nie wpłacił klauzuli za Pjanicia i obecnie skupiają się na dzisiejszym pojedynku z Milanem.

- Vincitore
- Juventino
Może tak być, ale można też to inaczej ugryźć. Mediaset to telewizja założona przez Berlusconiego, więc poniekąd ma ona jakiś związek z Milanem, dzisiaj Roma gra z nimi, a Rossoneri walczą o Ligę Europy i próbują jakoś rozproszyć rywali. Oczywiście to moje wróżenie z fusów, niemniej jednak Włosi są takimi detalistami, że wcale bym się nie zdziwił.CavAllano pisze:Moze nie chca niepotrzebnego zamieszania przed arcywaznym pojedynkiem z Milanem?Vincitore pisze:Jest i pierwsze dementi, na twitterze wypowiedział się człowiek z biura prasowego Romy, Lorenzo Serafini. Oczywiście oznajmił, że żaden klub nie wpłacił klauzuli za Pjanicia i obecnie skupiają się na dzisiejszym pojedynku z Milanem.
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
Jeśli odejdzie Morata, to naszym głównym celem powinien być Cavani. Zna włoską piłkę, poznał już dobrze rozgrywki europejskie. 29 lat? Myślę, że z dużym prawdopodobieństwem można stwierdzić, że Cavani pogra na obecnym poziomie jeszcze przez cztery sezony. W tym czasie na pewno zdąży się spłacić i jeszcze zarobić dla nas trochę melonów. To tak patrząc na to tylko z punktu widzenia finansowego. Bo dużo osób ten argument tutaj podejmuje. Przede wszystkim jest to gracz, który zwiększa szanse klubu na zwycięstwo w LM.
Pjanic to kolejny gracz, który zwiększyłby nasz poziom na arenie międzynarodowej.
Czy stać nas na nich obu bez sprzedaży Pogby? Oby.
Cavani Dybala
Pogba Pjanic Khedira
Nice...
Pjanic to kolejny gracz, który zwiększyłby nasz poziom na arenie międzynarodowej.
Czy stać nas na nich obu bez sprzedaży Pogby? Oby.
Cavani Dybala
Pogba Pjanic Khedira
Nice...
Moim zdaniem ma to sens.Vincitore pisze:Może tak być, ale można też to inaczej ugryźć. Mediaset to telewizja założona przez Berlusconiego, więc poniekąd ma ona jakiś związek z Milanem, dzisiaj Roma gra z nimi, a Rossoneri walczą o Ligę Europy i próbują jakoś rozproszyć rywali. Oczywiście to moje wróżenie z fusów, niemniej jednak Włosi są takimi detalistami, że wcale bym się nie zdziwił.CavAllano pisze:Moze nie chca niepotrzebnego zamieszania przed arcywaznym pojedynkiem z Milanem?Vincitore pisze:Jest i pierwsze dementi, na twitterze wypowiedział się człowiek z biura prasowego Romy, Lorenzo Serafini. Oczywiście oznajmił, że żaden klub nie wpłacił klauzuli za Pjanicia i obecnie skupiają się na dzisiejszym pojedynku z Milanem.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2016, 12:40 przez Bartek(Juventino), łącznie zmieniany 1 raz.
- mrozzi
- Juventino
Tez mi to przeszlo przez glowe.Vincitore pisze:Może tak być, ale można też to inaczej ugryźć. Mediaset to telewizja założona przez Berlusconiego, więc poniekąd ma ona jakiś związek z Milanem, dzisiaj Roma gra z nimi, a Rossoneri walczą o Ligę Europy i próbują jakoś rozproszyć rywali. Oczywiście to moje wróżenie z fusów, niemniej jednak Włosi są takimi detalistami, że wcale bym się nie zdziwił.

- Virgil
- Juventino
Pytanie jakim budżetem na transfery dysponujemy w tamtym roku na wyszliśmy ok 55 mln euro na minus.Pluto pisze:Jestem rozczarowany, ze nikt tego jeszcze nie napisal: a co jesli rzucilismy Romie w twarz te czterdziesci baniek i robimy powazne podchody pod Cavaniego z druga czterdziestka w reku bo... :C
Zakładając, że w tym sezonie mamy budżet podobny czyli na poziomie 60mln Euro, sprzedając Moratę możemy:
- za 80mln kupić Cavaniego(42) i Pjanica38) (abstrahując od tego czy są to realne transfery)
- sprzedać jakiś zawodników - Pereyra/Asa/Hernanes i dołożyć do prawego obrońcy na poziomie Sandro (ok np. 26 mln euro)
- sprzedać Zazę i kupić Berardiego, który uzupełnia kilka luk w zespole - zastępcy Dybali, skrzydłowego, od biedy ofensywnego pomocnika grającego za napastnikami.
- w przypadku odejścia Every można jakiś deal z Milanem zrobić i wziąć tego De Sciglio.
Oczywiście to wszystko teoria ale w podobnym budżecie jak rok temu możemy te transfery zmieścić. Możemy też nie kupować prawego obrońcy jeżeli Allegri widzi tam De Sciglio co już spokojnie pozwala się w budżecie zamknąć.
Wtedy mamy skład (zakładając jako taktykę podstawową 3-5-2)
Buffon-Chellini-Barzargli-Bonucci-Danilo/Lichsteiner-Khedira-Pjanic-Pogba-Dybala-Cavani
i ławkę
Neto,Rugani, De Sciglio,Asamoah, Sturaro,Lemina,Hernanes,Padoin,Berardi,Mandzukic.*Marchisio
Widać że ławka wymaga wzmocnień tzn potrzebny nam obrońca.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 206 razy
Na ten transfer patrzę zgoła odmiennie jak na domniemany transfer Draxlera, którego tutaj nie chciałem...po tych dzisiejszych doniesieniach zagotowałem się z radości ale trzeba zejść na Ziemię
Pjanić przy jednoczesnym zatrzymaniu Pogby, Cavani u boku Dybali - no klękajcie narody
W takim momencie mercato mogłoby się zakończyć ale na prawa flankę trzeba jeszcze kogoś !

Pjanić przy jednoczesnym zatrzymaniu Pogby, Cavani u boku Dybali - no klękajcie narody

W takim momencie mercato mogłoby się zakończyć ale na prawa flankę trzeba jeszcze kogoś !

- Vincitore
- Juventino
No i Mediaset sprytnie zmieniło teraz temat głównego newsa o Pjaniciu. Wcześniej było napisane, że Juve przejęło Pjanicia, wpłacając Romie klauzulę, teraz jest napisane, że jesteśmy od niego o krok, ale Roma nie potwierdza tych informacji.
Pewnie koło 15 przed meczem z Sampdorią pojawi się klasyczna wypowiedź Marotty, że Pjanic to interesujący piłkarz, ale ma ważny kontrakt z obecnym klubem, a Roma to wielki klub i nie ma zamiaru sprzedawać swoich najlepszych zawodników.
Przynajmniej ciekawie było z rana.
Pewnie koło 15 przed meczem z Sampdorią pojawi się klasyczna wypowiedź Marotty, że Pjanic to interesujący piłkarz, ale ma ważny kontrakt z obecnym klubem, a Roma to wielki klub i nie ma zamiaru sprzedawać swoich najlepszych zawodników.
Przynajmniej ciekawie było z rana.
- mrozzi
- Juventino
Inna sprawa - czy Roma oficjalnie dementowalaby te doniesienia, gdyby byla to tylko nic nie znaczaca plotka?
Takich pojawia sie dziennie mnostwo, a jakos zarzady klubow nic sobie z tego nie robia. Cos sie dzieje.