Muzyka - tutaj wszystko.

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Kędzior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2012, 16:11

Słuchają Listy Wszechczasów 3-ki ?

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2012, 16:49

Kędzior pisze:Słuchają Listy Wszechczasów 3-ki ?
Słuchają. Pomaga.
:)

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Kędzior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2012, 20:26

Łukasz pisze:
deszczowy pisze:
lisciozerca pisze:Ano było, Dire Straits tym razem na pierwszym.
To w przyszłym roku będzie Wissh you were here :D
Schodów dawno nie było...
:whistle:
no no...rok temu to przewidziałeś. brawo ; D

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2012, 17:50

Nie wiem jak, ale umknęła mi płyta "Oranżada" Końca Świata. Rewelacja :!: Na zachętę:

Obrazek
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2012, 00:45

Nie mój klimat, utwór powinien już koło 1:30 min się skończyć, bo reszta to jedna wielka :prochno:

Ale za to - teledysk. Prodigy vol.2. Jeden z lepszych jakie powstały.

Swoją drogą, jak z fajnej kapeli o wdzięcznej nazwie Pendulum, można zrobić drugi projekt, który nagrywa coś co w większości, brzydko to nazywając, jest po prostu chłamem.

Jeszcze wracając do KNŻ. Mieli sposobność, aby stać się jednym z niewielu polskich kapel, które nie miały słabej płyty. Mogli, ale niestety, kazikowi chyba na prawników kasy zabrakło, że wydali tę płytę.

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2012, 10:06

Ein pisze: Jeszcze wracając do KNŻ. Mieli sposobność, aby stać się jednym z niewielu polskich kapel, które nie miały słabej płyty. Mogli, ale niestety, kazikowi chyba na prawników kasy zabrakło, że wydali tę płytę.
A co, nie podchodzi Ci "Bar la Curva"? Czemu?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2012, 11:36

Bo to już KNŻ nie jest. Gdyby to nagrał Kult, to byłaby to jedna z lepszych płyt wydanych ostatnio przez ten zespół, a tak ?

To już nie jest ten rapcore, nie ma już tak chamskich tekstów politycznych, społecznych. Jedynie dwa kawałki mi się spodobały na tej płycie : Powiedz synku i Bar la Curva.

A tak to niestety pogrywanie starszych panów (Litzy i Kazika) w ostrzejszych rytmach.

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2012, 11:49

Ein pisze:Bo to już KNŻ nie jest. Gdyby to nagrał Kult, to byłaby to jedna z lepszych płyt wydanych ostatnio przez ten zespół, a tak ?

To już nie jest ten rapcore, nie ma już tak chamskich tekstów politycznych, społecznych. Jedynie dwa kawałki mi się spodobały na tej płycie : Powiedz synku i Bar la Curva.

A tak to niestety pogrywanie starszych panów (Litzy i Kazika) w ostrzejszych rytmach.
Nie ma polityki? A "Hanna Gronkowiec walczy"? A "Niekomu nie cofam poparcia"? Wg mnie to dobra płyta - fajna, swieza muzycznie, pełna energii, a zarazem jest na niej sporo dobrych piosenek. Takie np. "Plamy na słońcu" bez kłopotów wejdą do kanonu kazikowego.

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2012, 12:00

Ale to już nie są kawałki pokroju 'łysy jedzie do moskwy', 'legenda ludowa', 'tańce wojenne'

wiem, że czasy spokojniejsze. Mimo to brakuje mi takiego ostrego uderzenia, krytykowania tego co się dzieje, śpiewania o życiu społecznym jak np. 'dziewczyny' czy 'tata dilera'.

ja daję tej płycie 2/6. Może kiedyś zmienię zdanie, ale gdyby to był jeden zespół pokroju Armii, która też się zmieniała, ale w międzyczasie Budzy śpiewał tylko solo i innych projektów nie było. Tak w przypadku Kazika, gdzie ma Kult to płyta ta powinna być wydana pod ten zespół.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2012, 12:11

Ein pisze:Ale to już nie są kawałki pokroju 'łysy jedzie do moskwy', 'legenda ludowa', 'tańce wojenne'

wiem, że czasy spokojniejsze. Mimo to brakuje mi takiego ostrego uderzenia, krytykowania tego co się dzieje, śpiewania o życiu społecznym jak np. 'dziewczyny' czy 'tata dilera'.
Masz np. "Plamy na Słońcu" - też komentatorską piosenkę, opisującą aktualną rzeczywistość, ze świetnym riffem prowadzącym. Masz sporo osobistych refleksji Kazelota ("Mój drogi synku"). I ona naprawdę jest rozpolitykowana! Oczywiście, to nie jest Las Maquinas... ale to nadal dobry album.
Ein pisze:ja daję tej płycie 2/6. Może kiedyś zmienię zdanie, ale gdyby to był jeden zespół pokroju Armii, która też się zmieniała, ale w międzyczasie Budzy śpiewał tylko solo i innych projektów nie było. Tak w przypadku Kazika, gdzie ma Kult to płyta ta powinna być wydana pod ten zespół.
Ja ją wyceniam na solidne 4 - 4,5. JEst skondensowana, dobrze nagrana, nieźle zaśpiewana. Litza fajnie szarpał druty, Gohes na bębnach dawał radę.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2012, 12:13

inne ich piosenki tez polecam, chodz troche techniawe ;)

KLIK ==>www
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2012, 13:53

Postanowiłem ostatnio zgłębić twórczość zespołu Toto, znanego z takich hitów jak Rosanna i Hold The Line a przede wszystkim Africa i się nie zawiodłem. Polecam płytę "The Best of Toto".

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2012, 00:16

Wiem, że stary post, ale odświeżę, bo warto :)
Alfa i Omega pisze:Słuchał ktoś nowego Waitsa? ; )
Bardzo dobra płyta. Muszę przyznać, że kiedyś Waits mi nie podszedł, jednak po wysłuchaniu tej płyty, która jest na prawdę interesująca i można się w niej zauroczyć, jak i płyty Orphans; czuję, że zagłębię się w twórczość Toma głębiej :wink:

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2012, 14:04

Mule Variations, Heartattack and Vine, Blue Valentine, Closing Time, Rain Dogs - chyba najlepsze albumy. W takiej mniej-więcej kolejności moim skromnym zdaniem ; )

Jeśli chodzi o Bad as me, to jest tam kilka świetnych kawałków - Chicago, Hell broke Luce, czy Bad as me, ale i kilka gniotów. Gdzie tym niektórym buczącym balladom do waitsowskich pijaczych ballad sprzed 30 lat?

Nawet porównania nie ma.

Waits strasznie stracił na świeżości. Płyta jak dla mnie jest rzemieślnicza dość. Jest niezła, momentami bardzo niezła. Tom chyba już bezpowrotnie utracił tę swoją specyficzną zawadiackość i zadziorność. Gdzieś tam głęboko pobrzmiewa z pierwszego singla. Tak czy inaczej, to dalej dobry album, chociaż pozbawiony tej Bukowsko-Kerouakowskiej duszy. I brak na niej eksperymentów tej miary i skali co Russian dance ( - ta piosenka jest po prostu stworzona do tego, żeby jej użyć w jakiejś interpretacji "Szewców" Witkacego, serio) czy Kommienezuspadt ( )

Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2012, 17:44

Dj Balotelli feat Simone Pepe :)

ODPOWIEDZ