Mercato (2012-2014)
- pumex
- Juventino
Deszczu mój poczciwy przyjacielu, brak nikotyny daje Ci się we znaki, pal więcej, niż dwa dzienniedeszczowy pisze:Co wy macie z tym Marrone? Sprzedać go w całości i zbić jeszcze kilka baniek, coby było na Armero...
Mam szczerą nadzieję, że finalnie pozyskamy Joveticia bez pozbywania się Marrone, który za każdym razem prezentuje grę co najmniej dobrą
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2012, 11:48 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- Virgil
- Juventino
A po co nam Poli, nawet jak odejdzie Marrone na współwłasność ? Środek pola Marchisio,Vidal,Pirlo + Asmoah + grał tam i Pepe i Giac. Jeszcze ma Pogba przyjść i są juniorzy szkoda jakiejkolwiek gotówki na Poliego. Lepiej ją mieć na Armero.
Maronne, żeby się rozwijać musi grać w jego wieku najwyższa pora - współwłasność z Violą mu to gwarantuje, trzymanie go jako 5 pomocnika w Juve mija się z celem ile zagra 200 minut w sezonie ? 250 ? Na pewno nie więcej, w Violi zagra prawdopodobnie cały sezon. I my na tym zyskujemy i Viola i sam piłkarz.
Maronne, żeby się rozwijać musi grać w jego wieku najwyższa pora - współwłasność z Violą mu to gwarantuje, trzymanie go jako 5 pomocnika w Juve mija się z celem ile zagra 200 minut w sezonie ? 250 ? Na pewno nie więcej, w Violi zagra prawdopodobnie cały sezon. I my na tym zyskujemy i Viola i sam piłkarz.

Ostatnio zmieniony 24 lipca 2012, 11:49 przez Virgil, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kubas
- Juventino
@deszczowy, nie my tylko Conte...jeśli on widzi w chłopaku potencjał i w niego wierzy, to my lepiej zamliczmy...Zresztą, Luca pokazał się kilka razy z naprawdę dobrej strony kiedy dostawał szansę np. asysta z Atalantą, mecz CI z Romą, gol z Atalantą w ostatnim meczu sezonu, całkiem dobry występ parę dni temu o Trofeo TIM. Ja wiem, że to wszystko mało, ale dajmy chłopakowi czas i obdarzmy go zaufaniem...myślę, ze jednego i drugiego może miał u fiołków pod dostatkiem.
Jestem całym sercem za przyjęciem tej oferty Violi
EDIT: Powracają echa przeszłości: http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... r_play.php
Jestem całym sercem za przyjęciem tej oferty Violi
EDIT: Powracają echa przeszłości: http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... r_play.php

Ostatnio zmieniony 24 lipca 2012, 11:49 przez Kubas, łącznie zmieniany 2 razy.
- Donnie
- Juventino
Ok, nie mam nic przeciwko oddaniu połowy jego karty, tylko że wtedy nie mamy żadnego zastępcy dla Pirlo (Marrone chyba najbardziej się nadawał). A Pirlo raz że swoje lata ma, dwa gramy na trzech frontach.deszczowy pisze:Co wy macie z tym Marrone wszyscy? Czy z niego jakiś as? Sprzedać go w całości i zbić jeszcze kilka baniek, coby było na Armero...
- SKAr7
- Juventino
:shock:deszczowy pisze: Co wy macie z tym Marrone? Sprzedać go w całości i zbić jeszcze kilka baniek, coby było na Armero...
Wyjdź, uspokój się, wróć, obejrzyj te mecze w których grał w zeszłym sezonie, i porównaj z tym co grał taki Marchisio w jego wieku. Bo najwyraźniej wstałeś lewą nogą

Ale 50% praw dla Violi to dobry pomysł, miałby na sobie ciężar drużyny i perfekcyjne warunki do rozwijania się. Tylko obawiam się, że odkupywanie tej połówki może się okazać jeszcze droższe niż w przypadku Giovinco... albo może nie dać rady i wrócić za grosze, tylko już niepotrzebny w Turynie.
Tylko pytanie, czy Tony na to pójdzie, toż to jeden z jego ulubieńców.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
O nie!!!!!! Zostawcie mnie potwory!!!SKAr7 pisze:Curva na goal.com
Fiorentina zaproponowała nam Joveticia za 22 miliony + 50% Marrone
Cały się wystrzelałem nad Van Persim!!!
Lecę po Viagrę!

Oczywiście - wspaniała wiadomość. Jednak wolę takie, po których natychmiast zaczynają powtarzać wszystkie portale, z LGdS na czele. Nie wierzę póki co...
- pumex
- Juventino
Akurat Marchisio w jego wieku był już niemal podstawowym piłkarzem JuventusuSKAr7 pisze:i porównaj z tym co grał taki Marchisio w jego wieku

Jeśli wszystko byłoby prawdą, to tak naprawdę to dopiero początek prawdziwych negocjacji, które zapewne będą dłuuugie, bo Conte będzie chciał zostawić Marrone u siebie.
Zgadza się.Kubas pisze:@pumex, ale Claudio miał wówczas za rywali do pierwszego składu Tiago i Poulsena, nie Vidala i Pirlo;)
yanquez, bo Ci się zrobią żylaki powrozka nasiennego...

Ostatnio zmieniony 24 lipca 2012, 11:57 przez pumex, łącznie zmieniany 3 razy.

- SKAr7
- Juventino
Oczywiście, ale sama jego gra była nieporównywalnie słabsza od tego co prezentuje od dwóch sezonów. Zresztą czym innym jest bycie podstawowym w środku C.Zanetti-Marchisio, a czym innym bycie rezerwowym za MVP i naturalnym zastępcą kogoś takiego jak Pirlo w życiowej formie.pumex pisze:Akurat Marchisio w jego wieku był już niemal podstawowym piłkarzem JuventusuSKAr7 pisze:i porównaj z tym co grał taki Marchisio w jego wieku
- AdiZ
- Juventino
Był podstawowym w Serie B potem rok na wypożyczeniu Empolipumex pisze:Akurat Marchisio w jego wieku był już niemal podstawowym piłkarzem JuventusuSKAr7 pisze:i porównaj z tym co grał taki Marchisio w jego wieku
Jeśli wszystko byłoby prawdą, to tak naprawdę to dopiero początek prawdziwych negocjacji, które zapewne będą dłuuugie, bo Conte będzie chciał zostawić Marrone u siebie.
Zgadza się.Kubas pisze:@pumex, ale Claudio miał wówczas za rywali do pierwszego składu Tiago i Poulsena, nie Vidala i Pirlo;)

E: 06/07
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2012, 12:19 przez AdiZ, łącznie zmieniany 1 raz.
- @D@$
- Juventino
Już nie róbmy z niego takiego bohatera, ja nawet wątpie w te 6, 4-5 może realne, ale jeśli 6 to prawda to i tak powinien być wdzięczny bo jeśli faktycznie Gigi renegocjuje kontrakt, to Holender dostawałby w Juve zdecydowanie najwięcej.SKAr7 pisze:Oczywiście to trochę dyskutowanie z demonami, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie uwierzy w te 13 milionów. A jeśli RVP weźmie 6, to znaczy, że naprawdę porządny z niego gość, nie zależy mu na kasie (od City dostałby 2x tyle) i chce wygrywać. A właśnie takich potrzebujemy.
Chyba inne osoby chciały Pazziniego, natomiast dyskusja była o tym, że niektórzy chcieli Giampaolo jeśli przyniesie to zysk finansowy.MishaAveJuve pisze:Widzisz Szczypek, jeszcze wczoraj wrzała dyskusja, że obecni tu forumowicze chcieli pazziniego a teraz wybrzydzają RvP- czym Wy się przejmujecie - pieniędzmi?
Tak czy siak, ja bym nie zamieniał Matriego na Pazziniego.
Przede wszystkim Jovetic miał sezon 2010/11 w plecy przez kontuzje jeśli dobrze pamiętam, ale nie komentuję tego, bo to nigdy nie wiadomo. Jak się ktoś raz połamie to jeszcze może wrócić do formy i uznać to można za pech/przypadek. Gorzej jak to się powtarza, ale chyba u żadnego z nich czegoś takiego nie było.Mietson pisze:Ktoś pisał o łapaniu kontuzji? No to tutaj drogie marudy jest dokładnie odwrotnie - to Jovetić miewa problemy z mięśniami przez które ominął 11 meczów zeszłego sezonu. Van Persie od ponad 18 miesięcy jest nie do zdarcia. Jego problemy z podatnością na kontuzje to przeszłość.
W jednej chwili, wszyscy domagają się top strikera. A jak nadchodzi ten moment kiedy taki właśnie jest to nagle wszystkich dopadają obawy i zaczynają wybrzydzać. Trochę konsekwencji by się przydało.
Co do obaw, jedyna moja obawa jest taka (wbrew temu rysunkowi który ktoś tam wrzucicł, że ten kto odchodzi z Arsenalu, za rok ma jakieś trofeum), że Arsenal wie przeważnie kiedy sprzedawać. Niby przeważnie zawodników przed 30-tką, ale potem już nie mają takiej formy jak w Arsenalu, przede wszystkim mam mały uraz do Vieiry, niby w Juve miał to mistrzostwo, ale już nie grał na takim poziomie jak w Londynie.
Inna rzecz, że jak Van Persie odejdzie, to dlatego że sam tego chce.
Tak czy siak już sam cały rok 2011 Van Persie miał świetny, nie pamiętam na ilu golach sie skończyło, ale szedł na rekord goli w roku kalendarzowym.
Ale przypominam, że mówimy o funtach, przynajmniej takie są plotki.MishaAveJuve pisze:A za RvP 20 to dużo... no nie wytrzymam... padam i kwiczę.
Ogólnie Holender to może być ruch na rozwalanie autobusow, o co było biadolenie w zeszłym sezonie i poprzednich.
Ale nie po to się ograniczało pensje żeby teraz "gwieździe" dać 2 razy więcej niż każdemu innemu, ale chyba właśnie po to by ten poziom obniżyć i wyrównać (w miare możliwości) na dłużej. Nie jest to zdrowa sytuacja jak jeden ma 6-7 mln a reszta góra 3-4, zwłaszcza gdy ten jeden to nowy zawodnik.Virgil pisze: Nie rozumiem problemu z pensją, ograniczyliśmy mocno budżet na pensje ostatnimi czasy, więc myślę że nas na to stać.
No zobaczymy jak się to potoczy, równie dobrze może być kicha.
No to skoro tyle gada o tym, że nie interesuje go kasa tylko klub w którym będzie miał sukcesy, to niech zostanie na tym poziomiepumex pisze:Persil zarabia £90,000 tyg. = £4,680,000 rocz. (źródło)

Kurcze, najgorzej jeśli masz rację i jakaś stacja kupi/nie kupi prawa z powodu 2-3 zawodnikówyanquez pisze:Chopacy niech mi to ktoś wytłumaczy proszę. Moim zdaniem, jeżeli w ciągu najbliższego tygodnia do SerieA przyjdą CR7, Messi i Rooney, to któraś z polskich stacji (nadających w Polsce) tydzień później wykupi prawa do transmisji.
Gdzie popełniam błąd?
O co chodzi @D@$iowi?
Mam się sam wszyć w stonogę?

Nie ma miejsca w stonodze, mnie też nie wszywaj :]
Znane, a zdanei tez zaczyna się wielką literą. 8)MishaAveJuve pisze:wporządku mniejszy wydzwięk - a nawiasy, myślniki, średniki są znane?? JAk piszecie jakie eseje w szkolach czy na uczelni, albo egzaminy, czy raporty w pracach albo opracowania - nie wiem ile macie lat i co robicie - to tez piszecie małymi?
Tez od razu o Taiwo pomyślałem.Łoles pisze:W podobnych okolicznościach* do Milanu przychodził pewien czarnoskóry lewy obrońca, nie muszę przypominać jak to się skończyło.Castiel pisze:Gość o którym wspominałem jakiś czas temu...środkowy obrońca mistrza Francji Montpellier Yanga-Mbiwa najpewniej wyląduje w Milanie. Szkoda bo na prawdę dobry zawodnilk. Wiele by nie kosztował, ale darmowy Lucio też nie jest zły.
Lucio nie jest zły? Zobaczymy jak sie sezon potoczy, może i się przyda (choć wejście ma katastrofalne, ale to tylko sparingi na razie), natomiast nie rozwiązuje problemu, bo za rok znowu będziemy szukać rezerwowego stopera.
Woow, łaskawcy. To niech zejdą jeszcze z 5 mln, Marrone tylko wypożyczyć i można dowalić Pazienzę.SKAr7 pisze:]Fiorentina zaproponowała nam Joveticia za 22 miliony + 50% Marrone
Taa, co roku takie podpuchy robimy. Aguero też tak naprawdę kupiliśmy, tylko robiliśmy zasłony dymne.zoff pisze:To może ten news z Van Persim to była taka podpucha. I teraz Viola narobiła w gacie jak się zorientowała, że faktycznie nie musimy kupić Jojo i sama już oferuje nam Steve'a :-D
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Ja wiem, że my Poliego nie potrzebujemy. Chodziło mi raczej o to, że to on miał być tym dodatkiem do kasy w ofercie za Joveticia, już prawie prawie był u nas a tu nagle Fiorentina wyjeżdża z ofertą 22+pół Marrone. Mnie to tam wszystko jedno, Marrone przynajmniej tam pogra. Zastanawia mnie tylko czy ciągle chcemy Poliego w takim razie.Virgil pisze:A po co nam Poli, nawet jak odejdzie Marrone na współwłasność ? Środek pola Marchisio,Vidal,Pirlo + Asmoah + grał tam i Pepe i Giac. Jeszcze ma Pogba przyjść i są juniorzy szkoda jakiejkolwiek gotówki na Poliego. Lepiej ją mieć na Armero.
- pumex
- Juventino
Zgadza się, nie zaprzeczam.SKAr7 pisze:Oczywiście, ale sama jego gra była nieporównywalnie słabsza od tego co prezentuje od dwóch sezonów. Zresztą czym innym jest bycie podstawowym w środku C.Zanetti-Marchisio, a czym innym bycie rezerwowym za MVP i naturalnym zastępcą kogoś takiego jak Pirlo w życiowej formie.
W 2008 roku Juventus grał w SerieB? :doh:AdiZ pisze:Był podstawowym w Serie B potem rok na wypożyczeniu EmpoliWiec nie tak podstawowym.
Heh, fajna zgodność panuje na goal.com :lol:
Angielska wersja podaje: Jovetic will not leave Fiorentina, says director Teotino
Tymczasem na włoskiej edycji faktycznie coś tam Curva naskrobał, ale ja nie widzę nic o tym, żeby Fiora nam coś zaproponowała konkretnego
Na tuttojuve można przeczytać, że na ewentualne negocjacje Juventus ma czas do 10 sierpnia. Potem Jovetic zostanie ostatecznie usunięty z mercato

- szycha21
- Juventino
Co do Poliego to nie ma mowy. On jest za słaby, a zresztą według mnie pomoc to mamy wystarczająco silną aby grać na 3 frontach. Lepiej byłoby się zając wzmocnieniem tego ataku, bo żaden z naszych napadziorów nie robi różnicy na boisku, a w takim klubie jak Juve to konieczne.
A co do oferty Violi, to nw czy do dobry pomysł. Mi Marrone bardzo się podoba i uważam że przydałby się drużynie - tylko...chyba mimo wszystko nie dostawałby aż tak wielu szans na gre. Najlepiej byłoby go gdzieś wypożyczyć a nie oddawać 50% karty. Potem będziemy przepłacać za wychowanka jak za Gio. A Fiotentinie można dać Matriego/Q/Zieglera/Melo(on idzie do tej Turcji czy nie?) - w każdym razie można dać Violi kogoś innego ;]
A co do oferty Violi, to nw czy do dobry pomysł. Mi Marrone bardzo się podoba i uważam że przydałby się drużynie - tylko...chyba mimo wszystko nie dostawałby aż tak wielu szans na gre. Najlepiej byłoby go gdzieś wypożyczyć a nie oddawać 50% karty. Potem będziemy przepłacać za wychowanka jak za Gio. A Fiotentinie można dać Matriego/Q/Zieglera/Melo(on idzie do tej Turcji czy nie?) - w każdym razie można dać Violi kogoś innego ;]