Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 11:46

deszczowy pisze:Co wy macie z tym Marrone? Sprzedać go w całości i zbić jeszcze kilka baniek, coby było na Armero...
Deszczu mój poczciwy przyjacielu, brak nikotyny daje Ci się we znaki, pal więcej, niż dwa dziennie :wink:

Mam szczerą nadzieję, że finalnie pozyskamy Joveticia bez pozbywania się Marrone, który za każdym razem prezentuje grę co najmniej dobrą
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2012, 11:48 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

A po co nam Poli, nawet jak odejdzie Marrone na współwłasność ? Środek pola Marchisio,Vidal,Pirlo + Asmoah + grał tam i Pepe i Giac. Jeszcze ma Pogba przyjść i są juniorzy szkoda jakiejkolwiek gotówki na Poliego. Lepiej ją mieć na Armero.

Maronne, żeby się rozwijać musi grać w jego wieku najwyższa pora - współwłasność z Violą mu to gwarantuje, trzymanie go jako 5 pomocnika w Juve mija się z celem ile zagra 200 minut w sezonie ? 250 ? Na pewno nie więcej, w Violi zagra prawdopodobnie cały sezon. I my na tym zyskujemy i Viola i sam piłkarz. :ok:
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2012, 11:49 przez Virgil, łącznie zmieniany 1 raz.

Kubas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

@deszczowy, nie my tylko Conte...jeśli on widzi w chłopaku potencjał i w niego wierzy, to my lepiej zamliczmy...Zresztą, Luca pokazał się kilka razy z naprawdę dobrej strony kiedy dostawał szansę np. asysta z Atalantą, mecz CI z Romą, gol z Atalantą w ostatnim meczu sezonu, całkiem dobry występ parę dni temu o Trofeo TIM. Ja wiem, że to wszystko mało, ale dajmy chłopakowi czas i obdarzmy go zaufaniem...myślę, ze jednego i drugiego może miał u fiołków pod dostatkiem.

Jestem całym sercem za przyjęciem tej oferty Violi :wink:

EDIT: Powracają echa przeszłości: http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... r_play.php :prochno:
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2012, 11:49 przez Kubas, łącznie zmieniany 2 razy.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 11:47

To może ten news z Van Persim to była taka podpucha. I teraz Viola narobiła w gacie jak się zorientowała, że faktycznie nie musimy kupić Jojo i sama już oferuje nam Steve'a :-D

Popaprane.

Obrazek
Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 11:49

deszczowy pisze:Co wy macie z tym Marrone wszyscy? Czy z niego jakiś as? Sprzedać go w całości i zbić jeszcze kilka baniek, coby było na Armero...
Ok, nie mam nic przeciwko oddaniu połowy jego karty, tylko że wtedy nie mamy żadnego zastępcy dla Pirlo (Marrone chyba najbardziej się nadawał). A Pirlo raz że swoje lata ma, dwa gramy na trzech frontach.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 11:49

deszczowy pisze: Co wy macie z tym Marrone? Sprzedać go w całości i zbić jeszcze kilka baniek, coby było na Armero...
:shock:
Wyjdź, uspokój się, wróć, obejrzyj te mecze w których grał w zeszłym sezonie, i porównaj z tym co grał taki Marchisio w jego wieku. Bo najwyraźniej wstałeś lewą nogą :P

Ale 50% praw dla Violi to dobry pomysł, miałby na sobie ciężar drużyny i perfekcyjne warunki do rozwijania się. Tylko obawiam się, że odkupywanie tej połówki może się okazać jeszcze droższe niż w przypadku Giovinco... albo może nie dać rady i wrócić za grosze, tylko już niepotrzebny w Turynie.

Tylko pytanie, czy Tony na to pójdzie, toż to jeden z jego ulubieńców.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 11:51

SKAr7 pisze:Curva na goal.com

Fiorentina zaproponowała nam Joveticia za 22 miliony + 50% Marrone
O nie!!!!!! Zostawcie mnie potwory!!!
Cały się wystrzelałem nad Van Persim!!!
Lecę po Viagrę! :happy:

Oczywiście - wspaniała wiadomość. Jednak wolę takie, po których natychmiast zaczynają powtarzać wszystkie portale, z LGdS na czele. Nie wierzę póki co...

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 11:51

SKAr7 pisze:i porównaj z tym co grał taki Marchisio w jego wieku
Akurat Marchisio w jego wieku był już niemal podstawowym piłkarzem Juventusu :)

Jeśli wszystko byłoby prawdą, to tak naprawdę to dopiero początek prawdziwych negocjacji, które zapewne będą dłuuugie, bo Conte będzie chciał zostawić Marrone u siebie.
Kubas pisze:@pumex, ale Claudio miał wówczas za rywali do pierwszego składu Tiago i Poulsena, nie Vidala i Pirlo;)
Zgadza się.

yanquez, bo Ci się zrobią żylaki powrozka nasiennego... :D
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2012, 11:57 przez pumex, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
Kubas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 11:53

@pumex, ale Claudio miał wówczas za rywali do pierwszego składu Tiago i Poulsena, nie Vidala i Pirlo;)

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 11:57

pumex pisze:
Oczywiście, ale sama jego gra była nieporównywalnie słabsza od tego co prezentuje od dwóch sezonów. Zresztą czym innym jest bycie podstawowym w środku C.Zanetti-Marchisio, a czym innym bycie rezerwowym za MVP i naturalnym zastępcą kogoś takiego jak Pirlo w życiowej formie.

AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 11:57

pumex pisze:

Jeśli wszystko byłoby prawdą, to tak naprawdę to dopiero początek prawdziwych negocjacji, które zapewne będą dłuuugie, bo Conte będzie chciał zostawić Marrone u siebie.
Kubas pisze:@pumex, ale Claudio miał wówczas za rywali do pierwszego składu Tiago i Poulsena, nie Vidala i Pirlo;)
Zgadza się.
Był podstawowym w Serie B potem rok na wypożyczeniu Empoli :prochno: Wiec nie tak podstawowym.
E: 06/07
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2012, 12:19 przez AdiZ, łącznie zmieniany 1 raz.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 12:00

SKAr7 pisze:Oczywiście to trochę dyskutowanie z demonami, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie uwierzy w te 13 milionów. A jeśli RVP weźmie 6, to znaczy, że naprawdę porządny z niego gość, nie zależy mu na kasie (od City dostałby 2x tyle) i chce wygrywać. A właśnie takich potrzebujemy.
Już nie róbmy z niego takiego bohatera, ja nawet wątpie w te 6, 4-5 może realne, ale jeśli 6 to prawda to i tak powinien być wdzięczny bo jeśli faktycznie Gigi renegocjuje kontrakt, to Holender dostawałby w Juve zdecydowanie najwięcej.
MishaAveJuve pisze:Widzisz Szczypek, jeszcze wczoraj wrzała dyskusja, że obecni tu forumowicze chcieli pazziniego a teraz wybrzydzają RvP- czym Wy się przejmujecie - pieniędzmi?
Chyba inne osoby chciały Pazziniego, natomiast dyskusja była o tym, że niektórzy chcieli Giampaolo jeśli przyniesie to zysk finansowy.
Tak czy siak, ja bym nie zamieniał Matriego na Pazziniego.
Mietson pisze:Ktoś pisał o łapaniu kontuzji? No to tutaj drogie marudy jest dokładnie odwrotnie - to Jovetić miewa problemy z mięśniami przez które ominął 11 meczów zeszłego sezonu. Van Persie od ponad 18 miesięcy jest nie do zdarcia. Jego problemy z podatnością na kontuzje to przeszłość.

W jednej chwili, wszyscy domagają się top strikera. A jak nadchodzi ten moment kiedy taki właśnie jest to nagle wszystkich dopadają obawy i zaczynają wybrzydzać. Trochę konsekwencji by się przydało.
Przede wszystkim Jovetic miał sezon 2010/11 w plecy przez kontuzje jeśli dobrze pamiętam, ale nie komentuję tego, bo to nigdy nie wiadomo. Jak się ktoś raz połamie to jeszcze może wrócić do formy i uznać to można za pech/przypadek. Gorzej jak to się powtarza, ale chyba u żadnego z nich czegoś takiego nie było.
Co do obaw, jedyna moja obawa jest taka (wbrew temu rysunkowi który ktoś tam wrzucicł, że ten kto odchodzi z Arsenalu, za rok ma jakieś trofeum), że Arsenal wie przeważnie kiedy sprzedawać. Niby przeważnie zawodników przed 30-tką, ale potem już nie mają takiej formy jak w Arsenalu, przede wszystkim mam mały uraz do Vieiry, niby w Juve miał to mistrzostwo, ale już nie grał na takim poziomie jak w Londynie.
Inna rzecz, że jak Van Persie odejdzie, to dlatego że sam tego chce.

Tak czy siak już sam cały rok 2011 Van Persie miał świetny, nie pamiętam na ilu golach sie skończyło, ale szedł na rekord goli w roku kalendarzowym.
MishaAveJuve pisze:A za RvP 20 to dużo... no nie wytrzymam... padam i kwiczę.
Ale przypominam, że mówimy o funtach, przynajmniej takie są plotki.
Ogólnie Holender to może być ruch na rozwalanie autobusow, o co było biadolenie w zeszłym sezonie i poprzednich.
Virgil pisze: Nie rozumiem problemu z pensją, ograniczyliśmy mocno budżet na pensje ostatnimi czasy, więc myślę że nas na to stać.
Ale nie po to się ograniczało pensje żeby teraz "gwieździe" dać 2 razy więcej niż każdemu innemu, ale chyba właśnie po to by ten poziom obniżyć i wyrównać (w miare możliwości) na dłużej. Nie jest to zdrowa sytuacja jak jeden ma 6-7 mln a reszta góra 3-4, zwłaszcza gdy ten jeden to nowy zawodnik.
No zobaczymy jak się to potoczy, równie dobrze może być kicha.
pumex pisze:Persil zarabia £90,000 tyg. = £4,680,000 rocz. (źródło)
No to skoro tyle gada o tym, że nie interesuje go kasa tylko klub w którym będzie miał sukcesy, to niech zostanie na tym poziomie :)
yanquez pisze:Chopacy niech mi to ktoś wytłumaczy proszę. Moim zdaniem, jeżeli w ciągu najbliższego tygodnia do SerieA przyjdą CR7, Messi i Rooney, to któraś z polskich stacji (nadających w Polsce) tydzień później wykupi prawa do transmisji.
Gdzie popełniam błąd?
O co chodzi @D@$iowi?
Mam się sam wszyć w stonogę?
Kurcze, najgorzej jeśli masz rację i jakaś stacja kupi/nie kupi prawa z powodu 2-3 zawodników :/
Nie ma miejsca w stonodze, mnie też nie wszywaj :]
MishaAveJuve pisze:wporządku mniejszy wydzwięk - a nawiasy, myślniki, średniki są znane?? JAk piszecie jakie eseje w szkolach czy na uczelni, albo egzaminy, czy raporty w pracach albo opracowania - nie wiem ile macie lat i co robicie - to tez piszecie małymi?
Znane, a zdanei tez zaczyna się wielką literą. 8)
Łoles pisze:
Castiel pisze:Gość o którym wspominałem jakiś czas temu...środkowy obrońca mistrza Francji Montpellier Yanga-Mbiwa najpewniej wyląduje w Milanie. Szkoda bo na prawdę dobry zawodnilk. Wiele by nie kosztował, ale darmowy Lucio też nie jest zły.
W podobnych okolicznościach* do Milanu przychodził pewien czarnoskóry lewy obrońca, nie muszę przypominać jak to się skończyło.
Tez od razu o Taiwo pomyślałem.
Lucio nie jest zły? Zobaczymy jak sie sezon potoczy, może i się przyda (choć wejście ma katastrofalne, ale to tylko sparingi na razie), natomiast nie rozwiązuje problemu, bo za rok znowu będziemy szukać rezerwowego stopera.
SKAr7 pisze:]Fiorentina zaproponowała nam Joveticia za 22 miliony + 50% Marrone
Woow, łaskawcy. To niech zejdą jeszcze z 5 mln, Marrone tylko wypożyczyć i można dowalić Pazienzę.
zoff pisze:To może ten news z Van Persim to była taka podpucha. I teraz Viola narobiła w gacie jak się zorientowała, że faktycznie nie musimy kupić Jojo i sama już oferuje nam Steve'a :-D
Taa, co roku takie podpuchy robimy. Aguero też tak naprawdę kupiliśmy, tylko robiliśmy zasłony dymne.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 12:03

Virgil pisze:A po co nam Poli, nawet jak odejdzie Marrone na współwłasność ? Środek pola Marchisio,Vidal,Pirlo + Asmoah + grał tam i Pepe i Giac. Jeszcze ma Pogba przyjść i są juniorzy szkoda jakiejkolwiek gotówki na Poliego. Lepiej ją mieć na Armero.
Ja wiem, że my Poliego nie potrzebujemy. Chodziło mi raczej o to, że to on miał być tym dodatkiem do kasy w ofercie za Joveticia, już prawie prawie był u nas a tu nagle Fiorentina wyjeżdża z ofertą 22+pół Marrone. Mnie to tam wszystko jedno, Marrone przynajmniej tam pogra. Zastanawia mnie tylko czy ciągle chcemy Poliego w takim razie.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 12:06

SKAr7 pisze:Oczywiście, ale sama jego gra była nieporównywalnie słabsza od tego co prezentuje od dwóch sezonów. Zresztą czym innym jest bycie podstawowym w środku C.Zanetti-Marchisio, a czym innym bycie rezerwowym za MVP i naturalnym zastępcą kogoś takiego jak Pirlo w życiowej formie.
Zgadza się, nie zaprzeczam.
AdiZ pisze:Był podstawowym w Serie B potem rok na wypożyczeniu Empoli :prochno: Wiec nie tak podstawowym.
W 2008 roku Juventus grał w SerieB? :doh:

Heh, fajna zgodność panuje na goal.com :lol:
Angielska wersja podaje: Jovetic will not leave Fiorentina, says director Teotino
Tymczasem na włoskiej edycji faktycznie coś tam Curva naskrobał, ale ja nie widzę nic o tym, żeby Fiora nam coś zaproponowała konkretnego

Na tuttojuve można przeczytać, że na ewentualne negocjacje Juventus ma czas do 10 sierpnia. Potem Jovetic zostanie ostatecznie usunięty z mercato

Obrazek
szycha21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 12:23

Co do Poliego to nie ma mowy. On jest za słaby, a zresztą według mnie pomoc to mamy wystarczająco silną aby grać na 3 frontach. Lepiej byłoby się zając wzmocnieniem tego ataku, bo żaden z naszych napadziorów nie robi różnicy na boisku, a w takim klubie jak Juve to konieczne.

A co do oferty Violi, to nw czy do dobry pomysł. Mi Marrone bardzo się podoba i uważam że przydałby się drużynie - tylko...chyba mimo wszystko nie dostawałby aż tak wielu szans na gre. Najlepiej byłoby go gdzieś wypożyczyć a nie oddawać 50% karty. Potem będziemy przepłacać za wychowanka jak za Gio. A Fiotentinie można dać Matriego/Q/Zieglera/Melo(on idzie do tej Turcji czy nie?) - w każdym razie można dać Violi kogoś innego ;]

Zablokowany