Massimiliano Allegri
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
dokładnie, czytaj uważnie
alessandro1977 wkleił jakiś ranking ale tak był zajęty pluciem na Conte, że nie podał w ogóle informacji skąd to, co to i dlaczego
kompletnie przereklamowany Guardiola jest pierwszy ale to mu nie przeszkadza ale że Conte drugi - no to już skandal 

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Maly, dzięki i nie wiem jak mi źródło uciekło ale ranking pochodzi z L'Equipe 
O Pepie też napisałem. Dwóch wafli - Pep i Conte na czele :rotfl:
Nie zwróciłem uwagi, że mi wpierniczyło zdanie :redface:

O Pepie też napisałem. Dwóch wafli - Pep i Conte na czele :rotfl:
Nie zwróciłem uwagi, że mi wpierniczyło zdanie :redface:

- @D@$
- Juventino
Nie bardzo wiem jak należy rozumiec ten ranking, czy chodzi o obecny sezon czy ogólnie kto jest najlepszy?
Z jednej strony Allegri i Conte mają swoje miejsce za obecny, może dwa poprzednie, z drugiej mamy na czele Guardiole, który w tym sezonie dał ciała, z trzeciej na niższych miejscach mamy Lippiego czy Trapattoniego którzy już z wielką piłką nie mają wiele wspólnego, choć to trenerzy wybitny. Ale z reguły takie zestawienia są trudne do ogarnięcia...
Wiedzieliście, że Trapattoni prowadzi/prowadził reprezentację...Watykanu? Chyba, że Wiki robi sobie ze mnie jaja.
Conte to na razie pretendent do miana wybitnego trenera, zobaczymy jak się jego kariera potoczy.
Z jednej strony Allegri i Conte mają swoje miejsce za obecny, może dwa poprzednie, z drugiej mamy na czele Guardiole, który w tym sezonie dał ciała, z trzeciej na niższych miejscach mamy Lippiego czy Trapattoniego którzy już z wielką piłką nie mają wiele wspólnego, choć to trenerzy wybitny. Ale z reguły takie zestawienia są trudne do ogarnięcia...
Wiedzieliście, że Trapattoni prowadzi/prowadził reprezentację...Watykanu? Chyba, że Wiki robi sobie ze mnie jaja.
Conte to na razie pretendent do miana wybitnego trenera, zobaczymy jak się jego kariera potoczy.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
4 mistrzostwa w 4 sezony w 2 różnych ligach z 2 różnymi drużynami przebudowywanymi powiedzmy "od zera" i genialny wynik na ME ale rozumiem, że to dopiero pretendent@D@$ pisze:Conte to na razie pretendent do miana wybitnego trenera, zobaczymy jak się jego kariera potoczy.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Bobby X
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Oczywiście, że jest. Można (nawet trzeba) nim gardzić za to jak się zachował będąc w Juve na ławce, ale niczego to nie zmienia. Facet ma łeb do trenerki, ustawił (ponoć) najlepszych w PLalessandro1977 pisze:Acha, czyli według Ciebie Conte jest topem trenerskim ? :lol:

- pumex
- Juventino
A wg Ciebie nie jest? Zdradzę Ci tajemnicę - nieskrywana niechęć do Conte zaburza Ci umiejętność oceny jego osiągnięć i trenerskiego warsztatu.alessandro1977 pisze:Acha, czyli według Ciebie Conte jest topem trenerskim ? :lol:
Oczywiście, że Conte obecnie jest powszechnie uważany za trenerskiego topa.

- wojczech7
- Juventino
Twój ból tyłka jest przezabawny.alessandro1977 pisze:Acha, czyli według Ciebie Conte jest topem trenerskim ? :lol:
Ibra też topem nie jest, bo odszedł po calciopoli do znienawidzonego Interu?
:lol:
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Cabrini_idol
- Juventino
Conte nie jest w topie trenerów. Jest dobry, ale nie jest to ścisły top. Jeszcze nie. Allegri na razie jest w top 5 trenerki. Conte zaraz za top 5.

- CzeczenCZN
- Juventino
Conte i Allegri to porównywalni trenerzy którzy się cały czas rozwijają. Jeden i drugi potrafi dokonywać rzeczy wielkich. Conte bardziej potrafi zbudować coś od podstaw, zaś Allegri jest świetnym taktykiem. Szczerze? Chelsea w CL w przyszłym sezonie może być jednym z głównych faworytów. Wspomnicie moje słowa!
- wojczech7
- Juventino
Szalenie jestem ciekaw, kto jest w tym top 5 obok Allegriego i jakiego algorytmu użyłeś, żeby to ocenićCabrini_idol pisze:Conte nie jest w topie trenerów. Jest dobry, ale nie jest to ścisły top. Jeszcze nie. Allegri na razie jest w top 5 trenerki. Conte zaraz za top 5.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Makiavel
- Juventino
@wojczech7 Jak będziesz używał takich trudnych słów, jak algorytm to on cie nigdy nie zrozumie.
Conte pokazuje, że jest trenerem skutecznym, przynajmniej w prowadzeniu zespołów ligowych. Wyniki go bronią, więc obecnie z pewnością jest topowym trenerem w Europie. Nie lubię go, bywa żałosny, ale ma sukcesy, to nie przypadek.
Conte pokazuje, że jest trenerem skutecznym, przynajmniej w prowadzeniu zespołów ligowych. Wyniki go bronią, więc obecnie z pewnością jest topowym trenerem w Europie. Nie lubię go, bywa żałosny, ale ma sukcesy, to nie przypadek.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- squinter
- Juventino
Dla Conte wyzwaniem i poniekąd prawdziwą weryfikacją jego trenerskiego warsztatu będzie przyszły sezon i to, jak w CL wypadnie Chelsea. Z nami w Europie mu nie szło za dobrze, wiadomo jednak jakich miał do dyspozycji piłkarzy (pomijam mecz z Galatą, to była parodia piłki). W Londynie ma niesamowicie mocną ekipę i śmiało można stwierdzić, że w przyszłym sezonie będzie miał jeszcze mocniejszą, bo jestem pewien, że Londyńczycy sypną groszem podczas letniego okienka.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
A co ma piernik do wiatraka, Ty dobrze się czujesz czy tylko nieszczęśliwy jesteś ? :lol:wojczech7 pisze:Ibra też topem nie jest, bo odszedł po calciopoli do znienawidzonego Interu? :lol:
Twój tok rozumowania i argumenty są przekozackie