Massimiliano Allegri

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2017, 12:57

Jego zestawienie to co innego, przyjrzyj się jeszcze raz.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2017, 13:23

dokładnie, czytaj uważnie :) alessandro1977 wkleił jakiś ranking ale tak był zajęty pluciem na Conte, że nie podał w ogóle informacji skąd to, co to i dlaczego ;) kompletnie przereklamowany Guardiola jest pierwszy ale to mu nie przeszkadza ale że Conte drugi - no to już skandal :D

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2017, 14:05

Maly, dzięki i nie wiem jak mi źródło uciekło ale ranking pochodzi z L'Equipe :)

O Pepie też napisałem. Dwóch wafli - Pep i Conte na czele :rotfl:
Nie zwróciłem uwagi, że mi wpierniczyło zdanie :redface:

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2017, 10:51

Nie bardzo wiem jak należy rozumiec ten ranking, czy chodzi o obecny sezon czy ogólnie kto jest najlepszy?
Z jednej strony Allegri i Conte mają swoje miejsce za obecny, może dwa poprzednie, z drugiej mamy na czele Guardiole, który w tym sezonie dał ciała, z trzeciej na niższych miejscach mamy Lippiego czy Trapattoniego którzy już z wielką piłką nie mają wiele wspólnego, choć to trenerzy wybitny. Ale z reguły takie zestawienia są trudne do ogarnięcia...

Wiedzieliście, że Trapattoni prowadzi/prowadził reprezentację...Watykanu? Chyba, że Wiki robi sobie ze mnie jaja.

Conte to na razie pretendent do miana wybitnego trenera, zobaczymy jak się jego kariera potoczy.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 01 maja 2017, 17:28

@D@$ pisze:Conte to na razie pretendent do miana wybitnego trenera, zobaczymy jak się jego kariera potoczy.
4 mistrzostwa w 4 sezony w 2 różnych ligach z 2 różnymi drużynami przebudowywanymi powiedzmy "od zera" i genialny wynik na ME ale rozumiem, że to dopiero pretendent ;) boje się kim są inni trenerzy w tej stawce wg ciebie...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2017, 19:26

Acha, czyli według Ciebie Conte jest topem trenerskim ? :lol:

Obrazek
Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 01 maja 2017, 19:33

alessandro1977 pisze:Acha, czyli według Ciebie Conte jest topem trenerskim ? :lol:
Oczywiście, że jest. Można (nawet trzeba) nim gardzić za to jak się zachował będąc w Juve na ławce, ale niczego to nie zmienia. Facet ma łeb do trenerki, ustawił (ponoć) najlepszych w PL :) Śmiało można założyć, że jego kariera będzie pełna sukcesów oparta na pracy i własnym doświadczeniu w przeciwieństwie do Dyzmy Guardioli czy Dyzmy Zidana.

:allegri: na śmietnik
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2017, 19:34

alessandro1977 pisze:Acha, czyli według Ciebie Conte jest topem trenerskim ? :lol:
A wg Ciebie nie jest? Zdradzę Ci tajemnicę - nieskrywana niechęć do Conte zaburza Ci umiejętność oceny jego osiągnięć i trenerskiego warsztatu.

Oczywiście, że Conte obecnie jest powszechnie uważany za trenerskiego topa.

Obrazek
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2017, 19:37

Twój ból tyłka jest przezabawny.

Ibra też topem nie jest, bo odszedł po calciopoli do znienawidzonego Interu?

:lol:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2017, 00:20

Conte nie jest w topie trenerów. Jest dobry, ale nie jest to ścisły top. Jeszcze nie. Allegri na razie jest w top 5 trenerki. Conte zaraz za top 5.

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2017, 00:31

Conte i Allegri to porównywalni trenerzy którzy się cały czas rozwijają. Jeden i drugi potrafi dokonywać rzeczy wielkich. Conte bardziej potrafi zbudować coś od podstaw, zaś Allegri jest świetnym taktykiem. Szczerze? Chelsea w CL w przyszłym sezonie może być jednym z głównych faworytów. Wspomnicie moje słowa!

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2017, 10:47

Cabrini_idol pisze:Conte nie jest w topie trenerów. Jest dobry, ale nie jest to ścisły top. Jeszcze nie. Allegri na razie jest w top 5 trenerki. Conte zaraz za top 5.
Szalenie jestem ciekaw, kto jest w tym top 5 obok Allegriego i jakiego algorytmu użyłeś, żeby to ocenić :)

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2017, 11:01

@wojczech7 Jak będziesz używał takich trudnych słów, jak algorytm to on cie nigdy nie zrozumie.

Conte pokazuje, że jest trenerem skutecznym, przynajmniej w prowadzeniu zespołów ligowych. Wyniki go bronią, więc obecnie z pewnością jest topowym trenerem w Europie. Nie lubię go, bywa żałosny, ale ma sukcesy, to nie przypadek.

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2017, 11:40

Dla Conte wyzwaniem i poniekąd prawdziwą weryfikacją jego trenerskiego warsztatu będzie przyszły sezon i to, jak w CL wypadnie Chelsea. Z nami w Europie mu nie szło za dobrze, wiadomo jednak jakich miał do dyspozycji piłkarzy (pomijam mecz z Galatą, to była parodia piłki). W Londynie ma niesamowicie mocną ekipę i śmiało można stwierdzić, że w przyszłym sezonie będzie miał jeszcze mocniejszą, bo jestem pewien, że Londyńczycy sypną groszem podczas letniego okienka.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2017, 11:43

wojczech7 pisze:Ibra też topem nie jest, bo odszedł po calciopoli do znienawidzonego Interu? :lol:
A co ma piernik do wiatraka, Ty dobrze się czujesz czy tylko nieszczęśliwy jesteś ? :lol:
Twój tok rozumowania i argumenty są przekozackie ;)

Obrazek
ODPOWIEDZ