Wyjazd na mecz Juve - TUTAJ WSZYSTKO

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2015, 18:13

Antichrist pisze:Hej,

Mam pytanie. Kupiłem bilety na Juve - Cagliari i wybrałem opcję Home Ticketing. Dostałem do wydrukowania jakiś PDF, ale wg mnie nie wygląda on jak bilet. Jest na nim Ticket ID, nr zamówienia, miejscówka, cena, itd., ale wygląda zbyt prosto. Czy to znaczy, że właściwe bilety odbieram na stadionie?
Obrazek

Tak wygląda bilet.

Obrazek
Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2015, 01:03

Cześć, jakie są opcje zakupu biletu na Real-Juve.
Mieszkam w Hiszpanii i miałbym możliwość znalezienia się w Madrycie.
Jakie są ceny na LM, porady, doświadczenia?
Z góry dzięki

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
Wujekk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2015, 10:40

Antichrist pisze:Hej,

Mam pytanie. Kupiłem bilety na Juve - Cagliari i wybrałem opcję Home Ticketing. Dostałem do wydrukowania jakiś PDF, ale wg mnie nie wygląda on jak bilet. Jest na nim Ticket ID, nr zamówienia, miejscówka, cena, itd., ale wygląda zbyt prosto. Czy to znaczy, że właściwe bilety odbieram na stadionie?
musisz wydrukować ten pdf i gotowe, na stadionie przykładasz do bramki kodem kreskowym i wchodzisz :)

Vinylside

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2015, 02:00

Siemanko. Pragnę zwrócić się z uprzejmą prośbą do kibiców Juventusu, którzy mają jakiekolwiek pojęcie o Turynie.

Sprawa wygląda następująco. Zamówiłem bilety na mecz z Napoli. Dziś dowiedziałem się jednak o wstępnej zmianie terminu meczu (z 24.05 (15:00) na 23.05 (20:45)). Szczerze mówiąc mam farta, ponieważ mój samolot ląduje w Turynie 3 godziny przed meczem. Problem jednak polega na dotarciu do hotelu a następnie pod stadion. Orientuje się ktoś może czy można złapać taksówkę blisko lotniska ? Jeżeli tak to jaki byłby koszt odcinka 5km (10 minut jazdy samochodem) ? Powiedzmy, że najpierw chciałbym dotrzeć do hotelu i po zameldowaniu wyruszyć na mecz (także taksówką)...

Jeżeli ktoś ma już w tym jakieś doświadczenie to bardzo bym prosił o pomoc, ponieważ jadę pierwszy raz. Można napisać na co uważać, gdzie szukać ewentualnie taksówki firmy tańszej (u nas w PL też różnie sobie liczą jak wiadomo).

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 maja 2015, 07:42

Vinylside pisze:Orientuje się ktoś może czy można złapać taksówkę blisko lotniska ?
A gdybys mial zgadywac, to jak bys obstawial?
Vinylside pisze: Jeżeli tak to jaki byłby koszt odcinka 5km (10 minut jazdy samochodem) ?
10-15€
Vinylside pisze:Można napisać na co uważać, gdzie szukać ewentualnie taksówki firmy tańszej (u nas w PL też różnie sobie liczą jak wiadomo).
Chociazby Uber

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2015, 10:56

Osobiście bardziej polecam publiczną firmę transportową Sadem, która kursuje od lotniska, do stacji kolejowej Porta Nuova co 15-30 minut z przystankami po drodze. Za 12 euro można kupić bilet do centrum miasta i powrotny. Zaoszczędzasz ponad dwie dychy względem taryfy, więc możesz sobie kupić coś ładnego pod stadionem ;)

http://www.sadem.it/en/prodotti/collega ... rport.aspx

Punkt sprzedaży jest bodajże na parterze lotniska z tego co pamiętam, dość średnio oznakowany jak to we Włoszech bywa z większością rzeczy ;) O ile mnie pamięć nie zawodzi, to chyba w tym samym miejscu gdzie kolektura lokalnego Lotto.

Vinylside

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2015, 16:19

Super. Dzięki chłopaki za odpowiedzi.

Co do wyjazdu mam jeszcze jedno pytanie odnośnie zwiedzania całego obiektu (w Turynie będę od 23 do 27 Maja). Czy istnieje taka możliwość, aby wejść normalnie na stadion przy pustych trybunach, cyknąć sobie parę fotek ? Jeżeli tak to są jakieś na to wyznaczone godziny (ewentualnie koszt / jaki) ??

mazitbg

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 maja 2015, 08:19

Vinylside pisze:Super. Dzięki chłopaki za odpowiedzi.

Co do wyjazdu mam jeszcze jedno pytanie odnośnie zwiedzania całego obiektu (w Turynie będę od 23 do 27 Maja). Czy istnieje taka możliwość, aby wejść normalnie na stadion przy pustych trybunach, cyknąć sobie parę fotek ? Jeżeli tak to są jakieś na to wyznaczone godziny (ewentualnie koszt / jaki) ??
Taka możliwość jest jak się wykupi pakiet zwiedzający muzeum Juventusu. Czy bez zwiedzania muzeum jest opcja sam stadion to szczerze nie pamiętam, na stronie powinno być wszystko opisane ile mnie pamięć nie myli.

W każdym razie od siebie polecam zwiedzić muzeum i przy tym zobaczyć stadion, bo po prostu warto dla każdego Juventino ;)

tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 12:11

Ktos chetny sie przejechac na mecz Juve - Napoli ?

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 12:48

Ja byłbym chętny ale teraz za późno już na organizacje takiego wypadu. Brak biletów i ciężko pewnie z biletami lotniczymi.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
MjAntoslav

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2015, 00:40

Witam, witam. Czy wiecie może jak najkorzystniej dostać się do Turynu z Rzymu? Pozdro ;)

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2015, 10:39

Żeby nie zaśmiecać tematu dyskusje na temat meczu Lechia - Juventus prowadzimy w osobnych tematach:
Dla osób korzystających z rezerwacji przez Drughi Polska (dla wszystkich kibiców): http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=24674
Oraz dla osób które się organizują na własną rękę: http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=24675

TonySpontano

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2015, 08:41

W połowie sierpnia jadę z narzeczoną do Włoch. Konkretnie wybieramy się do Genui, ale koniecznie musimy odwiedzić pobliski Turyn. W tym czasie Juve będzie grało swój pierwszy mecz w nowym sezonie Serie A z Udinese.
Bardzo chcielibyśmy spełnić marzenie o meczu Juve na własnym stadionie. Chcemy zakupić bilety. Na oficjalnej stronie z tego co widzę jeszcze nie ma. Kiedy mogą się pojawić? Czy bezproblemowo kupię je przez stronę? Jaki może być mniej więcej koszt? (w zależności od trybuny - bardziej prosta nas interesuje).

Z góry dziękuję za pomoc. FORZA JUVE!

froston

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 lipca 2015, 10:20

Podłączam się pod pytanie TonySpontano. Planujemy z żoną małe tournee po Włoszech i również będziemy w Turynie na meczu. Około 2 tygodnie przed meczem bilety powinny być w sprzedaży na stronie http://www.listicket.com/ticketing/home.html Orientujecie się jak szybko schodzą bilety, jaka jest pula? Wydaje mi się, że kupując bilety nawet w dniu meczu w kasie przy stadionie to powinny być jakieś 2 miejsca. Wiadomo, że tych najtańszych biletów może już nie być. Jaka jest rozpiętość cenowa biletów?
We Włoszech będziemy 2 tygodnie i akurat tak się złoży, że urlop kończymy w Rzymie. Tam też chcemy pójść na mecz. Orientujecie się jak wygląda cena, sprzedaż biletów na Stadio Olimpico? Wychodzę z założenia, że na tak duży stadion w dniu meczu też kupię bilety jednak wolałbym z wyprzedzeniem.

Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam ! :)

froston

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 lipca 2015, 13:34

Orientuję się ktoś, który sektor na Stadio Olimpico w Rzymie należy do gości? Chciałbym zakupić bilet blisko kibiców Juve :) Curva Nord dla gości, a Sud dla fanów romy?

ODPOWIEDZ