Sezon 2012/2013
- pumex
- Juventino
Jeśli o mnie chodzi to chciałbym, aby w Lidze Europy 13/14 zagrała Roma oraz Inter. Kwestię Nerazzurrich tłumaczyłem już niejednokrotnie, natomiast Giallorossich dawno widziałem mierzących się z zagranicznymi firmami. Udine jest za cienkie na europejskie puchary.jareckik pisze:Kogo wolicie w LE ? Rome, Lazio czy Udine? W sensie jakie dwie, bo zakładam, że Inter już się poddał a dziś o 12:30 potwierdzi moje założenia.

- Myzarel
- Juventino
O to to to. Przy całej sympatii do Udinese to wolałbym by w LE grała Viola, Lazio i Roma. interu nie liczę bo szczerzę wątpię by się załapali (i mam mieszane uczucia - z jednej strony chcę by wylądowali jak najniżej jak się da, a z drugiej mogli by się pomęczyć na wycieczkach do Azerbejdżanu czy innego Kazania...)pumex pisze:Udine jest za cienkie na europejskie puchary.
Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- De Rossi
- Juventino
No i właśnie o to chodzi. Udinese od wielu, wielu lat, to klub nastawiony na zarobek. Nałapać murzynów na stepie, dzikusów z ameryki południowej i sprzedać za niezłą kasę, a nie "aby utrzymać drużynę, konieczne są co sezonowe wyprzedaże".Bazyliszek pisze:no ponoc Udine bierze sie za budowe nowego stadionu, wiec te sprzedawanie jest bardzo realne, zresztą zawsze tak robili, to ich polityka transferowa.De Rossi pisze: Sugerujesz, że Udinese to jakiś bankrut, czy biedny klubik, który musi sprzedawać by przeżyć?
Stadion? Tak, będzie przebudowa, dokładnie zostaną zburzone 3 trybuny, płyta boiska przesunięta trochę w stronę wyremontowanej już trybuny głównej i powstaną 3 małe, zadaszone trybuny, blisko murawy.
Lazio podeszło z największą ambicją spośród włoskich klubów. Największą od wielu lat. Z tego względu chciałbym ich, z drugiej strony boję się, że Petković, bogatszy o dzisiejsze doświadczenia, w następnym sezonie jednak do tego pucharu podejdzie inaczej. Lazio nie dało rady grać na tylu frontach, ligowa pozycja na tym wyraźnie ucierpiała. Może dostać takie same polecenie od Lotito, jak Mazzari przed sezonem od DL - odpuszczamy ten "gów.n.i.a.ny puchar", skupiamy się na lidze. Mimo to ja chciałbym oby dwa kluby ze stolicy.Mehehehe pisze:Lazio miało w tym sezonie szanse, ale skoro turasy ich wyelminowali, to widać, że podeszli bez ambicji.

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Dobrze, dobrze. Przyznaję się bez bicia, że źle dobrałem słowa. Chodziło mi oczywiście o politykę sprzedaży, którą ładnie wyjaśniliście. Zadowolony?De Rossi pisze:Sugerujesz, że Udinese to jakiś bankrut, czy biedny klubik, który musi sprzedawać by przeżyć?jackop pisze:Szkoda, że aby utrzymać drużynę, konieczne są co sezonowe wyprzedaże
Byłoby miło, gdyby Parma wcisnęła coś w końcówce. Przy dobrym wyniku Catanii nasz ukoffciany inter spada na 9 miejsce.
Liczę, że po dzisiejszym dniu w Mediolanie nadal będą panowały syberyjskie mrozy. Od -18 do -27.

Edit: Damn, Rocchi włączył tryb snajpera.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Supersonic
- Juventino
Ibarbo chce żebyśmy świętowali dziś
mam dziś dzień miszczowski więc oglądam Neapol i Cagliari gra jak równy z równym
edit:
lol D-Rose dzięki
nie sprawdzałem dziś tabeli, pamięć nie ta co kiedyś - myślałem, że mamy 12ptk przewagi. Dobrze, że mówisz bo już miałem plan zaproszenia striptizerek na wieczór i oblewania ich na zmianę smołą i pierzem w poprzeczne pasy. No nic, czekamy tydzień 8)

edit:
lol D-Rose dzięki

Ostatnio zmieniony 21 kwietnia 2013, 16:02 przez Supersonic, łącznie zmieniany 1 raz.
- D-Rose
- Juventino
To cie zmartwie. Nawet najbardziej optymistyczne(Napoli przegrywa, Juventus wygrywa) wyniki tej kolejki nie dałyby nam Scudetto dziś.Supersonic pisze:Ibarbo chce żebyśmy świętowali dziśmam dziś dzień miszczowski więc oglądam Neapol i Cagliari gra jak równy z równym

Lepszy teren do "swietowania" to Olimpico i mecz z Torino

- sFieSu
- Juventino
Nie wiem czy może być taki scenariusz, ale mój wymarzony scenariusz to taki, w którym wygrywamy z Palermo mistrzostwo, jednocześnie zrzucając ich do Serie B : DD-Rose pisze:To cie zmartwie. Nawet najbardziej optymistyczne(Napoli przegrywa, Juventus wygrywa) wyniki tej kolejki nie dałyby nam Scudetto dziś.Supersonic pisze:Ibarbo chce żebyśmy świętowali dziśmam dziś dzień miszczowski więc oglądam Neapol i Cagliari gra jak równy z równym
Lepszy teren do "swietowania" to Olimpico i mecz z Torino

- pan Zambrotta
- Juventino
Supersłoju, odpal czasem telegazetę nas tronie 238,będziesz na bieżąco 
Dla mnie najlepszym scenariuszem na sezon 2012/2013 jest zdobycie mistrzostwa u siebie w meczu z Palermo, jednocześnie spuszczajac do Serie B tych gamoni. Genoa też niech spadnie, nigdy ich nie mogłem ich znieść w serie a. Sto razy wolę taką sienę, ten sentyment do podobnego herbu i barw pozostaje
viola z 3:0 do 3:3 [']

Dla mnie najlepszym scenariuszem na sezon 2012/2013 jest zdobycie mistrzostwa u siebie w meczu z Palermo, jednocześnie spuszczajac do Serie B tych gamoni. Genoa też niech spadnie, nigdy ich nie mogłem ich znieść w serie a. Sto razy wolę taką sienę, ten sentyment do podobnego herbu i barw pozostaje

viola z 3:0 do 3:3 [']
- grande amore
- Juventino
Juz 4:3 we Florencji po golu Romulo.
Edit: Vives (Torino) - z tego, co widze - zalatwil sobie wolne na nastepna kolejke
Edit: Vives (Torino) - z tego, co widze - zalatwil sobie wolne na nastepna kolejke
Ostatnio zmieniony 21 kwietnia 2013, 16:52 przez grande amore, łącznie zmieniany 1 raz.
Juve, storia di un grande amore 
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda

------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Rumuno, tfu Romulo jednak ratuje Fioletowych. Catania wygrywa zgodnie z moim master planem.
A niech to dunder świśnie. :doh:sFieSu pisze:Niech mnie kule biją.
Napoli strzela w 90++ na 3:2
Palermo strzela w 90++ na 1:1
Ostatnio zmieniony 21 kwietnia 2013, 16:58 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!