Sezon 2012/2013

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2013, 10:33

jareckik pisze:Kogo wolicie w LE ? Rome, Lazio czy Udine? W sensie jakie dwie, bo zakładam, że Inter już się poddał a dziś o 12:30 potwierdzi moje założenia.
Jeśli o mnie chodzi to chciałbym, aby w Lidze Europy 13/14 zagrała Roma oraz Inter. Kwestię Nerazzurrich tłumaczyłem już niejednokrotnie, natomiast Giallorossich dawno widziałem mierzących się z zagranicznymi firmami. Udine jest za cienkie na europejskie puchary.

Obrazek
Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2013, 10:44

pumex pisze:Udine jest za cienkie na europejskie puchary.
O to to to. Przy całej sympatii do Udinese to wolałbym by w LE grała Viola, Lazio i Roma. interu nie liczę bo szczerzę wątpię by się załapali (i mam mieszane uczucia - z jednej strony chcę by wylądowali jak najniżej jak się da, a z drugiej mogli by się pomęczyć na wycieczkach do Azerbejdżanu czy innego Kazania...)

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2013, 13:47

Bazyliszek pisze:
De Rossi pisze: Sugerujesz, że Udinese to jakiś bankrut, czy biedny klubik, który musi sprzedawać by przeżyć?
no ponoc Udine bierze sie za budowe nowego stadionu, wiec te sprzedawanie jest bardzo realne, zresztą zawsze tak robili, to ich polityka transferowa.
No i właśnie o to chodzi. Udinese od wielu, wielu lat, to klub nastawiony na zarobek. Nałapać murzynów na stepie, dzikusów z ameryki południowej i sprzedać za niezłą kasę, a nie "aby utrzymać drużynę, konieczne są co sezonowe wyprzedaże".
Stadion? Tak, będzie przebudowa, dokładnie zostaną zburzone 3 trybuny, płyta boiska przesunięta trochę w stronę wyremontowanej już trybuny głównej i powstaną 3 małe, zadaszone trybuny, blisko murawy.

Mehehehe pisze:Lazio miało w tym sezonie szanse, ale skoro turasy ich wyelminowali, to widać, że podeszli bez ambicji.
Lazio podeszło z największą ambicją spośród włoskich klubów. Największą od wielu lat. Z tego względu chciałbym ich, z drugiej strony boję się, że Petković, bogatszy o dzisiejsze doświadczenia, w następnym sezonie jednak do tego pucharu podejdzie inaczej. Lazio nie dało rady grać na tylu frontach, ligowa pozycja na tym wyraźnie ucierpiała. Może dostać takie same polecenie od Lotito, jak Mazzari przed sezonem od DL - odpuszczamy ten "gów.n.i.a.ny puchar", skupiamy się na lidze. Mimo to ja chciałbym oby dwa kluby ze stolicy.

ObrazekObrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2013, 14:02

De Rossi pisze:
jackop pisze:Szkoda, że aby utrzymać drużynę, konieczne są co sezonowe wyprzedaże
Sugerujesz, że Udinese to jakiś bankrut, czy biedny klubik, który musi sprzedawać by przeżyć?
Dobrze, dobrze. Przyznaję się bez bicia, że źle dobrałem słowa. Chodziło mi oczywiście o politykę sprzedaży, którą ładnie wyjaśniliście. Zadowolony? :wink:

Byłoby miło, gdyby Parma wcisnęła coś w końcówce. Przy dobrym wyniku Catanii nasz ukoffciany inter spada na 9 miejsce.

Liczę, że po dzisiejszym dniu w Mediolanie nadal będą panowały syberyjskie mrozy. Od -18 do -27. :P

Edit: Damn, Rocchi włączył tryb snajpera. :|

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2013, 15:19

Odpalam Roma - Pescara, a tu akurat "Delfiny" strzelaja bramke :-D

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2013, 15:23

Roma... niesamowity jest ten zespol bez wzgledu na to, kto ich prowadzi.

Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2013, 15:26

Ibarbo chce żebyśmy świętowali dziś :D mam dziś dzień miszczowski więc oglądam Neapol i Cagliari gra jak równy z równym

edit:

lol D-Rose dzięki :D nie sprawdzałem dziś tabeli, pamięć nie ta co kiedyś - myślałem, że mamy 12ptk przewagi. Dobrze, że mówisz bo już miałem plan zaproszenia striptizerek na wieczór i oblewania ich na zmianę smołą i pierzem w poprzeczne pasy. No nic, czekamy tydzień 8)
Ostatnio zmieniony 21 kwietnia 2013, 16:02 przez Supersonic, łącznie zmieniany 1 raz.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2013, 15:48

Supersonic pisze:Ibarbo chce żebyśmy świętowali dziś :D mam dziś dzień miszczowski więc oglądam Neapol i Cagliari gra jak równy z równym
To cie zmartwie. Nawet najbardziej optymistyczne(Napoli przegrywa, Juventus wygrywa) wyniki tej kolejki nie dałyby nam Scudetto dziś. ;)

Lepszy teren do "swietowania" to Olimpico i mecz z Torino :prochno:

Obrazek
sFieSu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2013, 15:50

D-Rose pisze:
Supersonic pisze:Ibarbo chce żebyśmy świętowali dziś :D mam dziś dzień miszczowski więc oglądam Neapol i Cagliari gra jak równy z równym
To cie zmartwie. Nawet najbardziej optymistyczne(Napoli przegrywa, Juventus wygrywa) wyniki tej kolejki nie dałyby nam Scudetto dziś. ;)

Lepszy teren do "swietowania" to Olimpico i mecz z Torino :prochno:
Nie wiem czy może być taki scenariusz, ale mój wymarzony scenariusz to taki, w którym wygrywamy z Palermo mistrzostwo, jednocześnie zrzucając ich do Serie B : D

Obrazek
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2013, 16:19

Astori :płaczę: :płaczę: :płaczę:

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2013, 16:41

Supersłoju, odpal czasem telegazetę nas tronie 238,będziesz na bieżąco :ok:

Dla mnie najlepszym scenariuszem na sezon 2012/2013 jest zdobycie mistrzostwa u siebie w meczu z Palermo, jednocześnie spuszczajac do Serie B tych gamoni. Genoa też niech spadnie, nigdy ich nie mogłem ich znieść w serie a. Sto razy wolę taką sienę, ten sentyment do podobnego herbu i barw pozostaje :prochno:

viola z 3:0 do 3:3 [']

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2013, 16:46

Jeśli mecze skończą się tak jak teraz to Viola pozostaje frajerem kolejki

grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2013, 16:50

Juz 4:3 we Florencji po golu Romulo.
Edit: Vives (Torino) - z tego, co widze - zalatwil sobie wolne na nastepna kolejke :smile:
Ostatnio zmieniony 21 kwietnia 2013, 16:52 przez grande amore, łącznie zmieniany 1 raz.

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2013, 16:51

Rumuno, tfu Romulo jednak ratuje Fioletowych. Catania wygrywa zgodnie z moim master planem.
sFieSu pisze:Niech mnie kule biją.

Napoli strzela w 90++ na 3:2
Palermo strzela w 90++ na 1:1
A niech to dunder świśnie. :doh:
Ostatnio zmieniony 21 kwietnia 2013, 16:58 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
sFieSu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2013, 16:56

Niech mnie kule biją.

Napoli strzela w 90++ na 3:2
Palermo strzela w 90++ na 1:1

Masakra : <

Obrazek
Zablokowany