Igrzyska Olimpijskie - PEKIN 2008

W tym pokoju możesz podyskutować z kibicami na temat innych dyscyplin sportowych.
ODPOWIEDZ
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2008, 10:57

Moim skromnym zdaniem problem słabego przygotowania do IO, złych programów treningowych, przestarzałych metod, za słabych trenerów dotyczy nie tylko szermierki ale też innych dyscyplin, zwłaszcza gier zespołowych. ktos powie: siatkarze graja dobrze, szczypiorniści to samo. Ok, ale teraz, co będzie za 5 lat? Ile mamy w Polsce SMSów (Szkół Mistrzostwa Sportowego?). Powinny bydx co najmniej we wszystkich wiekszych miastach. Ile mamy boisk do hokeja na trawie, hokeja tradycyjnego. Nie mówie o boiskach treningowych dla piłkarzy bo to inna bajka :lol: Jeżeli czegos nie zrobimy to świat pojdzie do przodu beda padały nowe rekordy a my zatrzymamy sie na poziomie dnia dzisiejszego...

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2008, 11:00

Panowie i panie mamy kolejne dwa medale :D Srebro i złoto
Polska osada w składzie Łukasz Pawłowski, Bartłomiej Pawełczak, Miłosz Bernatajtys, Paweł Rańda wywalczyła srebrny medal w wioślarskiej konkurencji czwórki bez sternika wagi lekkiej.
A także:
Nasza czwórka podwójna w składzie Marek Kolbowicz, Adam Korol, Michał Jeliński, Konrad Wasielewski wywalczyła złoty medal w finale igrzysk olimpijskich w Pekinie. Polacy od początku wysunęli się na prowadzenie i nie oddali go do końca.
Jeszcze mamy szansę na jeden medal w wioślarstwie

BRAWO panowie :D

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2008, 11:05

Dziś może być Polski dzień. Nawet pomijając porażkę naszych siatkarek. Mamy już dwa medale, trzeci już lada moment może się pojawić na naszym koncie, a trzeba pamiętać że jeszcze finał rzutu młotem z Ziółkowskim, podnoszenie ciężarów z Kołeckim no i walka o brąz naszej zapaśniczki Agnieszki Wieszczek.

Trzymajmy kciuki :wink:

nitro

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2008, 11:14

Jest pięknie ale może być jeszcze lepiej :) Brawo wioślarze :)

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2008, 11:35

Niestety trzeciego medalu w wioślarstwie nie udało się zdobyć ale i tak jest kapitalnie - piąte miejsce to bardzo dobry wynik 8) Jakie to jest piękne, że na co dzień nie interesujemy się tą dziedziną sportu, a gdy Polacy walczą i zdobywają medale to wszyscy śledzą transmisję w TV :) Pięknie wyglądała ceremonia wręczenia medali :D Wzruszyłem się :D

Jeden z komentatorów popłakał się bo co chwila ktoś pociągał nosem :D Myślę, że to partner Szpakowskiego, ale pewien nie jestem :)

Teraz Polka będzie walczyć o brąz w zapasach :)

Kusznierewicz i Życki prowadzą w klasyfikacji żeglarskiej po 4 wyścigach ;)
Ostatnio zmieniony 17 sierpnia 2008, 11:43 przez Sapo, łącznie zmieniany 2 razy.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2008, 11:38

Piernicze, nie oglądam, bo jak oglądam to przynosze pecha i nic nie wygrywają :angry: Jak zdobedzie Polka brąz to dzisiaj juz nie właczę TV jak polacy będą :D

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2008, 11:44

stahoo pisze:Piernicze, nie oglądam, bo jak oglądam to przynosze pecha i nic nie wygrywają :angry: Jak zdobedzie Polka brąz to dzisiaj juz nie właczę TV jak polacy będą :D
Coś w tym jest, STAHOO ban na telewizor :!: :wink:

Mamy brąz ! :twisted:

Powoli z tego tematu robi się czat przeze mnie :lol:

nitro

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2008, 11:48

Brawo !! Ale jeszcze Szymon Ziółkowski dzisiaj :P może jeszcze bedzie jeden....
Narazie mój typ że bedzie 10>medali jest bardzo realny :)

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2008, 12:11

Brawo dla Polaków. Mamy dzisiaj złoto, srebro i brąz a to jeszcze nie koniec szans.

Cały czas jestem pod wrażeniem Bolta. On złamał normy i rekordy ludzkości. Jeśli do Was nie dociera ogrom wyczynu, jaki dokonał Jamajczyk to niech do Was dotrze :P !. na pekin.tvp.pl jest video ze wczoraj. Ja oglądałem to już z 5 razy.
Od lat mocno interesuję się lekkoatletycznymi zmaganiami i wiem, że rekord Michaela Johnsona na 200m może zostać pobity. Wreszcie. A wtedy nazwę Bolta kosmitą.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2008, 12:53

Miś Coccolino pisze: Cały czas jestem pod wrażeniem Bolta.

Dziś rano jeszcze raz pooglądałem sobie ten bieg i musze przyznać że ciarki aż mi przeszły po plecach.Swego czasu interesowałem się lekkoatletyką i wiem że ten człowiek zaprzeczył prawą fizyki.
Drugim kosmitą :lol: jest dla mnie Michael Phelps.
Sapo_Juve Fan pisze:Wzruszyłem się

Ja też pewnie ta muzyka w tle tak podziałała. :D

Obrazek
Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2008, 13:00

Niasty pisze:
Sapo_Juve Fan pisze:Wzruszyłem się

Ja też pewnie ta muzyka w tle tak podziałała. :D
Tak, ale rozpłakałem się (A co! Chłopaki też płaczą! :D ) gdy zobaczyłem jak płaczą nasi wioślarze ;) Coś pięknego :D

Dla mnie Phelps i Bolt są kosmitami z najwyższej półki. Jeszcze ekspert w studiu w TVP1 stwierdził, że Phelps wygrałby jeszcze 200m żabą - ja się z nim zgadzam :)

Siedzę przed tv z szalikiem na szyi - coś niebywałego :D

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2008, 14:36

kapitalny dzień. 2 medale w wioślarstwie, jeden dodaje nam debiutantka w zapasach oraz srebro przed chwilą Sz.Kołeckiego. wraca po 8 latach na igrzyska i ponownie zajmuje drugie miejsce. złoto było na wyciągnięcie ręki. trochę szkoda, zresztą zapowiadał, że jedzie walczyć o złoto, ale Kazach zwycięża.

z dnia na dzień rozkręcają się nasi olimpijczycy. szkoda siatkarek...

JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2008, 14:39

...
Ostatnio zmieniony 02 maja 2009, 14:52 przez JuventinoPS, łącznie zmieniany 1 raz.

Radison

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2008, 16:16

Największy dramat polskiej szermierki, i jestem gotów to wszędzie powtórzyć - to alkoholizm. Zaczynając od samej góry, a kończąc na trenerach i niestety niektórych zawodnikach. Objawia się on na każdym kroku i nie udało się tego wyplenić przez wiele lat. Tylko radykalne cięcia mogą coś zmienić. Musi być jednak wola całego środowiska szermierczego" - podkreślił Krzesiński.
Juz mamy po części odpowiedź co to się dzieje w tym ZSP. Moze zawodnicy wolą inne trunki od działaczy i o to ta kłótnia. Wolą smakowe a każą im czyściocha pić :smile: .

Brawa dla sportowców występujących dzisiejszego dnia. Potwierdzili, że nie rozgłosem a tylko ciężka praca można zdobyć medal :). Niech Otylia, Sylwia i inne pseudogwiazdy się uczą od NAJLEPSZYCH :-D

"Dopóki piłka w grze, wszystko jest możliwe" Kazimierz Górski (2 III 1921-23 V 2006)
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 sierpnia 2008, 09:30

No i jednak siatkarze stanęli na wysokości zadania i pokonali Rosję 3-2.
Miło się to oglądało. Dobra gra wszystkich zawodników. Bardzo pozytywne zmiany, zmotywują siatkarzy do lepszej pracy na treningach, w końcu i Możdżonek i Wika zagrali świetne spotkanie.

Wychodzi na to że porażka z Brazylią nic nie oznaczała. Zawsze z nimi przegrywamy i zawsze przegrywać będziemy. Prędzej w nogę ich pokonamy niż w siatkę. A mecz z Rosją pozwala patrzeć z optymizmem na dalszą część turnieju. Szkoda tylko że zajęliśmy 3 miejsce w grupie...

ODPOWIEDZ