Igrzyska Olimpijskie - PEKIN 2008
- stahoo
- Juventino
Moim skromnym zdaniem problem słabego przygotowania do IO, złych programów treningowych, przestarzałych metod, za słabych trenerów dotyczy nie tylko szermierki ale też innych dyscyplin, zwłaszcza gier zespołowych. ktos powie: siatkarze graja dobrze, szczypiorniści to samo. Ok, ale teraz, co będzie za 5 lat? Ile mamy w Polsce SMSów (Szkół Mistrzostwa Sportowego?). Powinny bydx co najmniej we wszystkich wiekszych miastach. Ile mamy boisk do hokeja na trawie, hokeja tradycyjnego. Nie mówie o boiskach treningowych dla piłkarzy bo to inna bajka :lol: Jeżeli czegos nie zrobimy to świat pojdzie do przodu beda padały nowe rekordy a my zatrzymamy sie na poziomie dnia dzisiejszego...
- Sapo
- Juventino
Panowie i panie mamy kolejne dwa medale
Srebro i złoto
BRAWO panowie

A także:Polska osada w składzie Łukasz Pawłowski, Bartłomiej Pawełczak, Miłosz Bernatajtys, Paweł Rańda wywalczyła srebrny medal w wioślarskiej konkurencji czwórki bez sternika wagi lekkiej.
Jeszcze mamy szansę na jeden medal w wioślarstwieNasza czwórka podwójna w składzie Marek Kolbowicz, Adam Korol, Michał Jeliński, Konrad Wasielewski wywalczyła złoty medal w finale igrzysk olimpijskich w Pekinie. Polacy od początku wysunęli się na prowadzenie i nie oddali go do końca.
BRAWO panowie

- steru
- Qualità Juventino
Dziś może być Polski dzień. Nawet pomijając porażkę naszych siatkarek. Mamy już dwa medale, trzeci już lada moment może się pojawić na naszym koncie, a trzeba pamiętać że jeszcze finał rzutu młotem z Ziółkowskim, podnoszenie ciężarów z Kołeckim no i walka o brąz naszej zapaśniczki Agnieszki Wieszczek.
Trzymajmy kciuki
Trzymajmy kciuki
- Sapo
- Juventino
Niestety trzeciego medalu w wioślarstwie nie udało się zdobyć ale i tak jest kapitalnie - piąte miejsce to bardzo dobry wynik 8) Jakie to jest piękne, że na co dzień nie interesujemy się tą dziedziną sportu, a gdy Polacy walczą i zdobywają medale to wszyscy śledzą transmisję w TV
Pięknie wyglądała ceremonia wręczenia medali
Wzruszyłem się 
Jeden z komentatorów popłakał się bo co chwila ktoś pociągał nosem
Myślę, że to partner Szpakowskiego, ale pewien nie jestem 
Teraz Polka będzie walczyć o brąz w zapasach
Kusznierewicz i Życki prowadzą w klasyfikacji żeglarskiej po 4 wyścigach

Jeden z komentatorów popłakał się bo co chwila ktoś pociągał nosem

Teraz Polka będzie walczyć o brąz w zapasach

Kusznierewicz i Życki prowadzą w klasyfikacji żeglarskiej po 4 wyścigach

Ostatnio zmieniony 17 sierpnia 2008, 11:43 przez Sapo, łącznie zmieniany 2 razy.
- Sapo
- Juventino
Coś w tym jest, STAHOO ban na telewizor :!:stahoo pisze:Piernicze, nie oglądam, bo jak oglądam to przynosze pecha i nic nie wygrywająJak zdobedzie Polka brąz to dzisiaj juz nie właczę TV jak polacy będą
Mamy brąz ! :twisted:
Powoli z tego tematu robi się czat przeze mnie :lol:
- pan Zambrotta
- Juventino
Brawo dla Polaków. Mamy dzisiaj złoto, srebro i brąz a to jeszcze nie koniec szans.
Cały czas jestem pod wrażeniem Bolta. On złamał normy i rekordy ludzkości. Jeśli do Was nie dociera ogrom wyczynu, jaki dokonał Jamajczyk to niech do Was dotrze
!. na pekin.tvp.pl jest video ze wczoraj. Ja oglądałem to już z 5 razy.
Od lat mocno interesuję się lekkoatletycznymi zmaganiami i wiem, że rekord Michaela Johnsona na 200m może zostać pobity. Wreszcie. A wtedy nazwę Bolta kosmitą.
Cały czas jestem pod wrażeniem Bolta. On złamał normy i rekordy ludzkości. Jeśli do Was nie dociera ogrom wyczynu, jaki dokonał Jamajczyk to niech do Was dotrze

Od lat mocno interesuję się lekkoatletycznymi zmaganiami i wiem, że rekord Michaela Johnsona na 200m może zostać pobity. Wreszcie. A wtedy nazwę Bolta kosmitą.
- Niasty
- Juventino
Miś Coccolino pisze: Cały czas jestem pod wrażeniem Bolta.
Dziś rano jeszcze raz pooglądałem sobie ten bieg i musze przyznać że ciarki aż mi przeszły po plecach.Swego czasu interesowałem się lekkoatletyką i wiem że ten człowiek zaprzeczył prawą fizyki.
Drugim kosmitą :lol: jest dla mnie Michael Phelps.
Sapo_Juve Fan pisze:Wzruszyłem się
Ja też pewnie ta muzyka w tle tak podziałała.

- Sapo
- Juventino
Tak, ale rozpłakałem się (A co! Chłopaki też płaczą!Niasty pisze:Sapo_Juve Fan pisze:Wzruszyłem się
Ja też pewnie ta muzyka w tle tak podziałała.

Dla mnie Phelps i Bolt są kosmitami z najwyższej półki. Jeszcze ekspert w studiu w TVP1 stwierdził, że Phelps wygrałby jeszcze 200m żabą - ja się z nim zgadzam

Siedzę przed tv z szalikiem na szyi - coś niebywałego

- białas
- Juventino
kapitalny dzień. 2 medale w wioślarstwie, jeden dodaje nam debiutantka w zapasach oraz srebro przed chwilą Sz.Kołeckiego. wraca po 8 latach na igrzyska i ponownie zajmuje drugie miejsce. złoto było na wyciągnięcie ręki. trochę szkoda, zresztą zapowiadał, że jedzie walczyć o złoto, ale Kazach zwycięża.
z dnia na dzień rozkręcają się nasi olimpijczycy. szkoda siatkarek...
z dnia na dzień rozkręcają się nasi olimpijczycy. szkoda siatkarek...
- JuventinoPS
- Juventino
- Radison
- Juventino
Juz mamy po części odpowiedź co to się dzieje w tym ZSP. Moze zawodnicy wolą inne trunki od działaczy i o to ta kłótnia. Wolą smakowe a każą im czyściocha pićNajwiększy dramat polskiej szermierki, i jestem gotów to wszędzie powtórzyć - to alkoholizm. Zaczynając od samej góry, a kończąc na trenerach i niestety niektórych zawodnikach. Objawia się on na każdym kroku i nie udało się tego wyplenić przez wiele lat. Tylko radykalne cięcia mogą coś zmienić. Musi być jednak wola całego środowiska szermierczego" - podkreślił Krzesiński.
Brawa dla sportowców występujących dzisiejszego dnia. Potwierdzili, że nie rozgłosem a tylko ciężka praca można zdobyć medal

"Dopóki piłka w grze, wszystko jest możliwe" Kazimierz Górski (2 III 1921-23 V 2006)
- steru
- Qualità Juventino
No i jednak siatkarze stanęli na wysokości zadania i pokonali Rosję 3-2.
Miło się to oglądało. Dobra gra wszystkich zawodników. Bardzo pozytywne zmiany, zmotywują siatkarzy do lepszej pracy na treningach, w końcu i Możdżonek i Wika zagrali świetne spotkanie.
Wychodzi na to że porażka z Brazylią nic nie oznaczała. Zawsze z nimi przegrywamy i zawsze przegrywać będziemy. Prędzej w nogę ich pokonamy niż w siatkę. A mecz z Rosją pozwala patrzeć z optymizmem na dalszą część turnieju. Szkoda tylko że zajęliśmy 3 miejsce w grupie...
Miło się to oglądało. Dobra gra wszystkich zawodników. Bardzo pozytywne zmiany, zmotywują siatkarzy do lepszej pracy na treningach, w końcu i Możdżonek i Wika zagrali świetne spotkanie.
Wychodzi na to że porażka z Brazylią nic nie oznaczała. Zawsze z nimi przegrywamy i zawsze przegrywać będziemy. Prędzej w nogę ich pokonamy niż w siatkę. A mecz z Rosją pozwala patrzeć z optymizmem na dalszą część turnieju. Szkoda tylko że zajęliśmy 3 miejsce w grupie...