Dymisja Deschampsa!!!!???

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Cube - fan Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 21:40

Akurat z tym Lippim na Channel4 to nie jest żadna pewna informacja, zobaczymy, co powie sam zainteresowany. Choć w przypadku niemal pewnej już dymisji DD, były trener mistrzów świata byłby najlepszym rozwiązaniem. Niestety, niedługo kończy się kontrakt obecnego trenera Sampdorii - Waltera Novellino i obawiam się, że działacze będą chcieli zatrudnić właśnie jego :/ Obym się mylił, bo Lippiego chyba wszyscy kibice Juve przyjmą z otwartymi ramionami :)

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 22:18

Zaraz mnie szlag strzeli! :evil:
Jeszcze tego z Sampy by tu brakowało!
Zarząd Juve chyba ma jakieś problemy ze sobą.
Oczywiście nie znamy szczegółów jak jest z DD, ale jeśli ma odejść to żaden Novellino nie powinien do nas przychodzić tylko ktoś jak Lippi.
Niech w końcu wyjaśnią te wszystkie sprawy z DD, Gigim, Trezeguetem, Camorem! Przecież to jest żenujące... :/

michal_os

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 22:44

szkoda mi Didiera :/ zrobil duzo dla Juve... Wolalbym bardziej zeby to on zostal a Secco odszedl ale mowi sie trudno...miejmy nadzieje ze teraz przyjdzie Lippi i bedzie jeszcze lepiej;) a tego mośka capello nie chce na oczy widziec! mam nadzieje ze z nim to ploty tylko...bardzo bym sie wkurzyl jak by wrocil :/ :doh: :angry:

bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 22:52

Didier wracaj do swojej "słodkiej Francji" i nie rozbijaj taktycznie ani personalnie Juventusu, tworząc kółko wzajemnej adoracji oraz taktykę "kopnij, może wpadnie". Przed Juventusem najważniejszy okres, który zadecyduje o tym jaką rolę będziemy odgrywać w Serie A w przyszłym sezonie i aż mnie ciarki przechodzą, że to Deschamp stoi za sterami.

Fajnie jakby Ancelotti wrócił, przynajmniej LM byłoby nasze... :smile: :prochno: ;)

Obrazek
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 23:08

michal_os pisze:szkoda mi Didiera :/ zrobil duzo dla Juve...
Z całym szacunkiem dla niego, ale co on takiego wielkiego zrobił, że piszesz w ten sposób? :roll: Generalnie rzecz biorąc to jeszcze nie zdążył się wykazać.

No chyba, że masz na myśli jego karierę piłkarską w Juventusie.

gigi20

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 23:16

Ja wole żeby Secco odszedł niż Didier 8)

"Inter jest świetny tylko dzięki Calciopoli" Marcello Lippi

Milan- drużyna do europejskich pucharów
Juve- drużyna do scudetto
Inter- drużyna do niczego
Samsung~~

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 23:31

Dosłownie 2 minuty temu ukazał się news na JP o rezygnacji Didiera ze stanowiska trenera ekipy z Turynu. Tak samo podaje oficjalna strona Juventusu Turyn. Tracimy trenera, ale może wyjdzie nam to na lepsze?. Osobiście wolałbym by Didier dokończył sezon w eikipie Starej Damy. Cóż poprowadził nas do Serie A może należy mu się za to szacunek. Teraz trzeba wymienić kandydatów na jego stanowisko. Mówi się najwięcej o Lipppim, chyba każdy z nas chciałby by ponownie zagościł w naszych szeregach. Wszyscy wspominamy świetne czasy spędzone z tym trenerem. Inne nazwiska wsród kandydatów to Novellino i Capello.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 23:38

No cóż. Według mnie Didier Deschamps to dobry trener. Zrobił co do niego należało i jesteśmy obecnie w Serie A. Życzę mu wielu sukcesów w dalszej trenerskiej karierze (Lyon?). W moim odczuciu jest tylko jeden kandydat na jego następcę.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 23:41

UlTrAs pisze:
michal_os pisze:szkoda mi Didiera :/ zrobil duzo dla Juve...
Z całym szacunkiem dla niego, ale co on takiego wielkiego zrobił, że piszesz w ten sposób? :roll: Generalnie rzecz biorąc to jeszcze nie zdążył się wykazać.
Podjal sie pracy w zesple ktory stracil 50% swojej sily, zostal zdegradowany i mial rozpoczac sezon z -30 pktami. Jak dla mnie to duzo bo ryzykowal sporo.

Mnie podobalo sie jego stosunek do pracy. Widac bylo ze wykonuje swoje obowiazki z pasja i sercem. Mila odmiana po Panu "mamkamiennatwarz" Capello.

mat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 23:50

Szkoda Didiera :? Mia³em nadziejê ¿e to on nas poprowadzi w Serie A. Po¶wiêci³ siê przychodz±c do nas w tak trudnym momencie.

Zobaczymy co nasz zarz±d teraz wymy¶li (no chyba ¿e by³o to zamierzone i ju¿ jest wyznaczony nastêpca Deschampsa :think: ).

Gooray

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 23:53

Kurna jestem zupełnie zaskoczony. W ogole nie wiem co o tym mysleć! Chyba jednak bardziej ufałem Didierowi niż Secco i wydawało mi się że Deschamps będzie tym trenerem, który poprowadzi nasz marsz triumfalny! A tu zonk. :shock: Jeszcze dzisiaj Jego reakcja po bramce Nedveda...
Zobaczymy jak to w płynie na zespół i na kibiców, którzy planują przecież manifestację. Jak narazie jestem zniesmaczony....

Obrazek
Cyba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 00:04

Wydaje mi się że to jest kolejny krok budowy wielkiego JUVE może Buffon chciał jakiegoś innego trenera :think:

Obrazek
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 00:07

Żeby to się tylko nie odbiło na decyzji niektórych piłkarzy o pozostaniu w Juve...

Discordia

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 00:28

A jednak DD odchodzi...
Mam mieszane uczucia, z jednej strony jestem bardzo wdzięczna Deschampsowi za to że przyszedł do Juve w trudnej sytuacji i wyprowadził nas z Serie B. Wielkie dzięki mu za to :!: Z drugiej strony jednak powrót Lippiego na stanowisko trenera Starej Damy byłby czymś fantastycznym :)
Cóż... Nie pozostaje nam nic innego jak patrzeć jak potoczą się sprawy... :wink:
Raz jeszcze, GRAZIE DD!!!

Miolli

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 01:33

A więc...DD poprowadził Juve w 40 spotkaniach w Serie B z czego wygrał 28 , aż 10 zremisował i 2 razy jego ekipa schodziła z boiska jako pokonani.
Dla mnie nie jest to jakiś wielki wyczyn. Powiedzmy sobie szczerze , że niektórzy (optymiści) pisali , że nawet z minus 30 pkt uda nam sie awansować i widać , że to by się nie udało.
Ale czy to wina DD? Ciężko stwierdzić jednoznacznie. Jedyny oczywisty minus jego pracy , to zbyt szybkie pożegnanie się Juve z PW , czyli jednoznacznie z rozgrywkami w Pucharze Uefa , a szkoda bo to by był powrót... Nie powinniśmy się wypowiadać o tej niby kłótni. Jednak jeżeli spekulacje są prawdziwe , to ja jednak miałem pewne obawy ... ale co do postawy DD. Czytają te wiadomości , że wolimy jakiś prespektywicznych zawodników z francuskiej ligi , nie napwały mnie optymizmem. Dlaczego?
Bo Juve nie jest klubem w którym mają grać w kratke młodzianie , mają grać zawodnicy wybitni , a jeśli nie stać nas na nich to chociażby bardzo dobrzy.
A takim zawodnikiem jest niewątpliwie Vincenzo Iaquinta.
Co do trenerów to nie wiem czemu co po niektórzy oburzają się na myśl o Walterze Novellino , może nie bedzie to "szpanersko" brzmiało w rozmowach z kolegami , ale jest to całkiem dobry trener, dość doświadczony.Przeczytajcie to. Kolejny którego z chcią widziałbym na ławce szkoleniowej naszego klubu to Luigi Del Neri. Moim zdaniem to jeden z lepszych trenerów. Oczywiście nie mam nic przeciwko wielkiemu "come beckowi" Marcelo , ale pamiętajmy , że prędzej czy poźniej musimy znaleźć 2 Lippiego. Szkoda , zę DD nie zechciałby być jego asystentem...

ODPOWIEDZ