Mauro Camoranesi - do środka !

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Czy uważasz, że Camoranesi powinien zostać przesunięty na środek pomocy ?

Tak
63
41%
Nie
90
59%

Liczba głosów: 153
cezar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2007, 19:28

szczerbi napisał:
Diego jest bardzo ofensywny
No i takiego nam potrzeba. Tylko, że rozgrywającego Werderu chce kupić równiez Barcelona, Real i Valencia :/
Juve nie może grać w środku dwoma pomocnikami defensywnymi. :angry:

Ja to widzę tak w środku pomocy Frings ( oczywiście jak nie przyjdzie Gilberto Silva z Arsenalu) no i ofensywny Diego. :)

Juve na zawsze w moim sercu...
Ventura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2007, 19:28

Myśle że Camor bardzo dobrze sprawdziłby się na środku... aczkolwiek wtedy kto na prawą? Marco? nie jestem przekonany- Brak mu dynamiki!... jeśli Camora dać do środka to trzeba koniecznie sprowadzić dobrego prawego pomocnika!... ale troche większego formatu niż Hasan Sali... (mimo całej sympatii) Chociaż aktualnie Bośniak jest w dobrej formie- ale ile pociągnie?.. i te jego 31 czy ile on tam ma... STANOWCZE NIE!... mi się marzy Nelson z Benficy(chociaż aktualnie gra na prawej obronie ale w pomocy spoko by się sprawdził)

cezar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2007, 19:36

Ventura napisał:
mi się marzy Nelson z Benficy(chociaż aktualnie gra na prawej obronie ale w pomocy spoko by się sprawdził)

Mi się marzy na prawą pomoc Malouda lub Ribery. Chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego...

szczerbi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2007, 19:38

Juventus zawsze gral defensywnymi pomocnikami. Barcelona gra inna taktyka wiec tam pasuje, tak jak do Interu, czy Milanu.

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2007, 19:39

cezar pisze:Ventura napisał:
mi się marzy Nelson z Benficy(chociaż aktualnie gra na prawej obronie ale w pomocy spoko by się sprawdził)

Mi się marzy na prawą pomoc Malouda lub Ribery. Chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego...
Bardziej skłaniał bym się ku opinii cezara jednak mi na prawej pomocy najbardziej marzy się ... Camoranesi !
Jest wyśmienity i nie ma sensu przenosić go do środka.
A Riberego widziałbym jako środkowego rozgrywającego, bo przecież występuje również na tej pozycji.

szczerbi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2007, 19:47

Jesli jakis rozgrywajacy z Marsylii, to tylko Nasri. Widzieliscie jak gra? Jest zwinny i dobrze podaje. Jest tez bardzo mlody.

cezar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2007, 20:47

Jak już piszemy o rozgrywających to ja już teraz proponuje wykupić z Realu pewnego zawodnika. Nazywa się Enzo Zidane i jest to syn Wielkiego Zizou
:D :D :D :D :D :D :D :D
Lekcje młody Zizou pobierał u tatusia, z tego co wiem gra on niemal identycznie jak tatuś strzela mnóstwo bramek ( więcej niż stary Zidane strzelał) no i ma niemal identyczny drybling. :wink:

Ma on chyba 12 lat ale nie jestem pewny. :think:

m-a-t-t-e-o

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2007, 21:43

Wykupmy jeszcze wszystkich potomków płci męskiej Maradony... :?

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2007, 23:28

nie mozna tak eksperymentowac! jestem pewien ze camoranesi gralby w srodku nie lepiej niz paro! przeciez jego glowny atut to dynamika i zwinnosc. nie moze grac w srodku!!! nie ma co porownywac! trzeba sciagnac jakiegos nominalnego srodkowego!!!

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2007, 10:08

Bobek1991 pisze:nie mozna tak eksperymentowac! jestem pewien ze camoranesi gralby w srodku nie lepiej niz paro! przeciez jego glowny atut to dynamika i zwinnosc. nie moze grac w srodku!!! nie ma co porownywac! trzeba sciagnac jakiegos nominalnego srodkowego!!!
Trenerzy Juventusu sprawili przez kilka ostatnich lat, że kibice Juve nawet nie wiedzą że środkowi pomocnicy powinni być dynamiczni i zwinni :)
Właśnie takiego kogoś potrzeba nam do środka, najlepiej gdyby sklonować Camoranesiego i grał by w środku i na skrzydle :)
Ale najpierw trzeba zatrzymać go w Juventusie !

cezar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2007, 11:48

mati_________ napisał:
Ale najpierw trzeba zatrzymać go w Juventusie !

Spokojnie mi się wydaje, że zostanie on w Juve. :)

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2007, 12:49

A mnie tam jest obojętnie czy Camor będzie środkowym czy też bocznym pomocnikiem- najważniejsze żeby po prostu dobrze grał :P Jakoś nigdy szczególnie nie zwracałem uwagi na to, czy zawodnik ma w rubryczce, czy też jest pokazany w zestawieniu przed meczowym na tej czy też innej pozycji. Pomocnik to pomocnik :wink: No dobra, zdarzają się zawodnicy, którzy są mniej wszechstronni i biegają np. tylko na flankach czy wręcz nie opuszczają środka boiska. Ale wydaje mi się, że Camor należy do takich graczy, których można zobaczyć praktycznie w każdej części placu gry, przeznaczonej dla pomocnika oczywiście. I takie jest moje zdanie na ten temat :whistle:

matinho28

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2007, 15:30

Czytałem, że Camoranesi już nie zagra w juve w przyszłym sezonie jego agent chciał podwyżki dla niego do 2,1 mln funtów czyli o 400 tys. f. więcej a klub daje tylko 71 tys. f. Uważam że działaczy robią źle tak zaniżając mu stawkę przecież to jest obecnie jeden z najlepszych zawodników JUVE. Piszcie co o tym myślicie

matinho
Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2007, 16:13

matinho28

100% sie z Tobą zgadzam ja tez odpisując na to iż prawa strona aktualnie jest mocno obsadzona pisałem, że Mauro równie dobrze może grać na środku i w meczach w Serie B kiedy tam grał faktycznie ładnie to wyglądało. Te zarobki, które chciałby Mauro również nie są żadne wygórowane i podpisanie z nim kontraktu powinno być ważnym elementem powrotu Juve na szczyt. I mielibyśmy wszechstronnego Mauro, który grać może i na prawej i w środku +prawa strona obsadzona i Almiron na środku też już prawie jest wię ofensywa w ten o to prosty sposób zostaje wzmocniona, a zając się przede wszystkim obroną, defensywną pomocą może teraz alb za rok również lewą i jeszcze w tym roku gdyby odszedł David i Zalayeta napastnika kupić klasowego.

ODPOWIEDZ