Matura 2006
- ULAT
- Juventino
Mogę podać jakie pytania dostałem ale każdy ma inny temat, więc i inne pytania.Marcin_FCJ pisze:Możecie napisać jakie pytania komisja dawała wam na ustnym polaku ?
Ja miałem temat: Witkacy Artysta Wszechstronny, a pytania dostałem mniej więcej takie:
1. Odwołując się do życia Witkacego i różnych zdarzeń wyjaśnij dlaczego określany był mianem "wariata z krópówek"
2. Wyjaśnij pojęcia Czysta Forma oraz Tajemnica Istnienia oraz jaki miały związek ze sobą.
3. Wybierz jakiś dramat, utwór, powieść itd i na jej podstawie omów sposób ukazania groteski.
Jak dla mnie pytania te były dość proste i ściśle łączyły się z moją prezentacją.
- Marcin_FCJ
- Juventino
Ustną z Anglika miałm dzsiaj. 75 % to mój wynik. Jestem zadowolony, choć wylosowałeem trochę kijowy obrazek. Jutro o 13.30 ustna z Polaka i tego boję się najbardziej 

- BOOM
- Juventino
Ja sie wpisze teraz jak juz wiekszosc mam za soba :] Ogolnie to sie nie stresowalem ta matura, nie wiem dlaczego - moze podswiadomie wiedzialem, ze jakby co czeka na mnie milutka robota na tasmie u koreancow w LG Mława?...
Polak -(nie spalem cala noc bo kumpel do mnie zadzwonil i utrzymywal, ze ma przeciek - najlepsze jest to, ze z tymi Chlopami trafil :] zreszta z Borowskim tez bo na rozszerzonej byl 8) ). podstawa chyba niezle - chociaz dziwny klucz jest w necie takze nic nie bede przesadzac. Rozszerzony - pisalem drugi temat - o wiewiorce 8) totalnie radosna tworczosc...
Angol- podstawa, stracilem 1 pkt. bo nie potrafilem odroznic fantasy od science-fiction
Rozsz. - powiem tyle, moglo byc lepiej. Ale i tak najwiekszy smiech z min niektorych co wyszli ze smiejaca morda, ze all sciagneli - a tu taki ZOONK :twisted:
Biola- podstawa hmm nie wiem co zalicza, a co nie bo mam sklonnosc do motania odpowiedzi i choc mam niby dobrze, to moga nie zaliczyc. Rozszerzona - byla latwa wiec nie ma sie z czego niby cieszyc, ponad 90% bedzie, a jak dla mnie to extra bo czulem, ze dalej nie bedzie tak kolorowo
Chemia - tak jak przypuszczalem
podstawa latwa, ale rozszerzona ciezka jak dla mnie - na dodatek nie mialem jakos dnia, a wiec kompletne dno
Fizyka - a na ta mature zglaszalem sie w mylnym przekonaniu, ze beda brac podstawe pod uwage na studiach
- wiec mowie a co tam zawsze 5 pkt. do przodu moze bedzie
a wiec podstawa - moze te 15 na zdanie uciulam. Rozszerzona - o jaa tu byl hardcore - jakie to glupie uczucie jak na okolo ciebie wszysycy cos pisza, a ty patrzysz na karte ze wzorami i liczysz ze znajdziesz w niej rozwiazanie :lol: no ale moze z 10 pkt bedzie (jakby nie patrzec lepsze 10 pkt. niz zero jakbym nie podszedl
)
Tak wygladala moja dotychczasowa matura - teraz tylko relax na ustnych, ktore mam zreszta dopiero 26 i 30 maja 8)
Polak -(nie spalem cala noc bo kumpel do mnie zadzwonil i utrzymywal, ze ma przeciek - najlepsze jest to, ze z tymi Chlopami trafil :] zreszta z Borowskim tez bo na rozszerzonej byl 8) ). podstawa chyba niezle - chociaz dziwny klucz jest w necie takze nic nie bede przesadzac. Rozszerzony - pisalem drugi temat - o wiewiorce 8) totalnie radosna tworczosc...
Angol- podstawa, stracilem 1 pkt. bo nie potrafilem odroznic fantasy od science-fiction

Biola- podstawa hmm nie wiem co zalicza, a co nie bo mam sklonnosc do motania odpowiedzi i choc mam niby dobrze, to moga nie zaliczyc. Rozszerzona - byla latwa wiec nie ma sie z czego niby cieszyc, ponad 90% bedzie, a jak dla mnie to extra bo czulem, ze dalej nie bedzie tak kolorowo
Chemia - tak jak przypuszczalem

Fizyka - a na ta mature zglaszalem sie w mylnym przekonaniu, ze beda brac podstawe pod uwage na studiach

Tak wygladala moja dotychczasowa matura - teraz tylko relax na ustnych, ktore mam zreszta dopiero 26 i 30 maja 8)

- ULAT
- Juventino
Ja już jestem po maturze
Od wczoraj mam WAKACJE! Nie licze na nic wielkiego więc chyba wojsko się do mnie niebawem uśmiechnie 8)
We wtorek pisałem historię. Myślałem że będzie tak jak próbna dość looźna a tu taki zonk. Pomieszane z poplątanym. Wymagali szczegółowych dat, miejsc i Bóg wie co jeszcze.....jednym słowem kicha. Dobrze że chociaż rozszerzona była łatwa.

We wtorek pisałem historię. Myślałem że będzie tak jak próbna dość looźna a tu taki zonk. Pomieszane z poplątanym. Wymagali szczegółowych dat, miejsc i Bóg wie co jeszcze.....jednym słowem kicha. Dobrze że chociaż rozszerzona była łatwa.
- Michal17
- Juventino
Nie byłoBOOM pisze: zreszta z Borowskim tez bo na rozszerzonej byl 8)

Polski - jak dla mnie prosty był, pisałem z "Chłopów", bardziej konkretny temat. Z "Makbeta" też bym spokojnie napisał, obawiałem się jednak dziwnego klucza. Stąd mój wybór.
Angielski - podstawowy tradycyjnie prosty, choć 100% nie będę miał, głupio straciłem jakieś punkty chyba. No nie ważne, grunt, że rozszerzony był zaskakująco przyjazny. Pozytywne wrażenia.
WOS - Podstawka prosta. Natomiast po rozszerzonym egzaminie bardzo się pospinałem, że słabo mi poszedł. Teraz już wiem, że nie tak źle, ba, nawet powiedziałbym, że dobrze.
Historia - Na podstawie straciłem kilka punktów, bo nie wiedziałem po prostu kilku rzeczy (Unia Brzeska z Unią w Krewie mi się pomyliła

Ustny angielski - 19/20 i zastanawiam się gdzie ten punkt straciłem...
Ustny polski - dopiero w środę, 24 maja
EDIT: Ustny polski - 20/20
Reasumując - WAKACJE!
Ostatnio zmieniony 24 maja 2006, 17:16 przez Michal17, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marcin_FCJ
- Juventino
Ustny polak 80% i jest gitara
Niestety kolega z ławki z którym przez trzy lata zasuwałem do szkoły nie zdał 

- Marian50
- Juventino
A ja już mam wakacje 8)
Polski ustny zdany na 20pkt
,Niemiec ustny-rozszerzony <tutaj trochę mniej punktów :lol:>również zdany
Pisemne zobaczymy,ale chyba niczego nie zawaliłem.
Czy ktoś pamięta jak napisał wyraz obóz na pisemnej z Niemca
Polski ustny zdany na 20pkt

Pisemne zobaczymy,ale chyba niczego nie zawaliłem.
Czy ktoś pamięta jak napisał wyraz obóz na pisemnej z Niemca

- seba
- Juventino
heh no ja w czwartek ostatni ustny egzamin 8) najbardziej się go bałem bo to akurat polski na koniec mi został. Ale jakiś dałem radę
Obecnie mogę podać wyniki z ustnych:
Angielski (rozszerzony) - 18/20 pkt.=90%
Polski - 18/20 pkt.=90%
biorąc poprawkę na moje lenistwo to poszło bardzo dobrze i mogę spokojnie zająć się zarabianiem kasiory :lol:

Obecnie mogę podać wyniki z ustnych:
Angielski (rozszerzony) - 18/20 pkt.=90%
Polski - 18/20 pkt.=90%

biorąc poprawkę na moje lenistwo to poszło bardzo dobrze i mogę spokojnie zająć się zarabianiem kasiory :lol:
- mesju
- Qualità Juventino
Odświeżam temat. Nie po to, aby chwalić się wynikami (nie ma czym), ale dlatego, że mam pytanko: czy ktoś orientuje się ile potrzeba pkt., aby marzyć o nauce na UAM w Poznaniu? Tak +/-. Interesuje mnie politologia na studiach dziennych.
Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże...
Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże...
- DamKam
- Juventino
Mam takie pytanko/prosbe: czy ktos z Was na ustnej maturze z polskiego opracowywal temat "Frazeologia dziennikarstwa sportowego. Omów na wybranych przykładach" albo "Porównaj sposób kreowania bohaterów w twórczości J.R.R.Tolkiena i T.Pratchetta." Jezeli tak, to prosilbym o kontakt na pw badz gg. Z gory dzieki.
Powoli musze sie decydowac co zdawac i brac do roboty, bo maturke pisze juz za rok
Powoli musze sie decydowac co zdawac i brac do roboty, bo maturke pisze juz za rok