JUVENTUS 2-0 Parma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pinturicchia

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 21:29

Heh..... :D Co tu duzo mówić..... :D :D :D To było do przewidzenia. :ok: JuVE jest wielkie :D

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 21:29

Grazie JUVE !

Naprawdę jestem szczęśliwy, chyba jak każdy kibic Juve. Wierzyłem głęboko że dziś sobie poradzimy z Parmą, która walczy o utrzymaie. Obstawiłem 2-0 i to się spełniło. :bravo: Jestem pod wrażeniem gry Juve ponieważ przed chwilą oglądałem skrót tego meczu. Świetna gra w defensywie i w ofensywie. Piękne bramki Króla Alexa i Zlatana, obie z główki, bodajże znów po asystach Camora. Świetne parady Buffona, ładny strzał z wolnego Alexa, nieuznany karny dla Juve za zagranie ręką, nieistniejący Gilardiono no i w końcu mecz numer 500 Ciro :bravo: Mistrzostwo jest już bardzo bardzo blisko. Wystarczy wygrać z Livorno. Choć może lepiej by było zremisować i cieszyć się z tytułu na Stadio Delle Alpi :wink: ee lepiej nie będe kalkulował, ważne że jestem dumny z mego ukochanego klubu który już na 99% jest mistrzem Włoch. Ciekawy jestem czy dalej niektórzy chcą żeby Alex odszedł... :snooty:

BRAWO !! :bravo:

Obrazek
2MAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 22:23

Bardzo dobrze :wink: Mamy 3 pkt. , Milan gubi swoje , Scudetto już prawie :dance: w anszych rękach :bravo: i bardzo dobrze ... Trudno już teraz nie powiedzieć , że będziemy świętować poraz 28 :dance: . Mam nadzieje że w przyszłym tygodniu już wielka feta :dance:

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
Kostek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 22:58

Niestety nie mogłem śledzić wyniku na bierząco , ponieważ byłem na działce jednak dostawalem smsy po zmianie wyniku od kumpla a gdy przyszedł ostatni " 2-0 WIN , Milan 2-2 z Lecce w 10tke " to myślałem ze niewytrzymam ze szczęścia , w tym momencie nasza sytuacja jest fantastyczna 2 punkty dają mistrzostwo , napewno fajniej było by zdobyć tytuł na Delle Alpi ale ja jednak wole wygrac go już za tydzień z Livorno i nie stresować sie potem w ostatniej kolejce ponieważ pamietam mecz z Perugią... ale to stare czasy :) oby Alex z Ibrą utrzymali forme i jeszce do końca sezonu po 3 gole strzelili , w sumie po zdobyciu mistrzostwa można bedzie uznac sezon za udany :) a przy okazji zaczyna mi sie podobać gra Appiaha który ostatnio coraz lepiej sie prezentuje

Obrazek
Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2005, 00:46

Pisząc i zajmując się cały dzień sprawą koszulek niemalże zapomniałem o tym arcyważnym meczu. Chyba jednak w podświadomości siedzi ta godzina 20:30, lecz ostatnie kolejki rządzą się innymi prawami.

Nie miałem przyjemności oglądać ten mecz, lecz niewątpliwie nasi piłkarze zasługują na aplauz na stojąco. Kolejny krok ku Scudetto, Milan złapał zadyszkę po całym sezonie, co świetnie wykorzystaliśmy. Na prawdę jeśli po meczu z Milanu zachowywałem trochę pokory na wypadek katastrofy, tak dzisiaj zacząłem świetować. Zostały dwa mecze, potrzebujemy dwóch punktów z dwoma słabymi drużynami, które, co najważniejsze, nie są Perugią.

Wszystko wskazuje na to, że wracamy na swoje miejsce!

ADP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2005, 08:56

kto wie gdzie jest skrót niech da linka ;]

marsek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2005, 09:12

ADP pisze:kto wie gdzie jest skrót niech da linka ;]

TU masz skrót :)

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2005, 10:34

Siedze w pracy, wlasnie obejrzalem skrot meczu, i naprawde jestem pod wrazeniem..! :bravo: I niech mi ktos powie, ze Camoranesi nie potrafi dosrodkowywac :D piekne dwie asysty, trzeba rzec piekne kolejne dwie asysty Camora, dobra skutecznosc w polu karnym, piekna walka, i mamy kolejne 3 punkty. O wpadce Milanu nie bede pisal, bo nie chce sie powtarzac po niektorych, jak jest wszyscy wiemy 8)
Co mnie bardzo cieszy- po pierwsze: Del Piero. W tym meczu pokazal sie z wysmienitej moim zdaniem strony, ze skrotu przynajmniej wynika, ze byl aktywny na boisku, strzeli ladna bramke- glowa, mimo ze nie jest najwyzszym zawodnikiem (bodajze 1,73m, to juz ja jestem wyzszy :D ), poza tym ladnie dryblowal i strzelal, naprawde.. gral na poziomie.
Po drugie- Ibrahimovic. Jego bramki jakos sie i tak spodziewalem, na jego miejscu, gdybym wyszedl na boisku po tym, jak kiblowalem dwa czy trzy mecze, w tym jeden z nich byl jednym z najwazniejszych w sezonie, bylbym naprawde rozdrazniony i wypruwalbym sobie zyly, zeby cos ustrzelic :wink: ale nie o samym golu chce powiedziec, tylko o jego grze. Jak zwykle byl aktywny, ale rozbroila mnie sytuacja, kiedy przy lewym skraju pola karnego Parmy zaczal sie kiwac w swoim charakterystycznym stylu, nagle do obroncy Parmy podbiega drugi, zeby u pomoc, a Zlatan w jednym momencie obydwu graczom zaklada perfidny kanal i podaje do Nedveda... :smile: nie mam pytan normalnie. Na pewno bylo w tym i troche szczescia, ale wygladalo to elegancko 8)
Po trzecie- Camoranesi. Facet przyzwyczail nas moze do swoich asyst, ale trzeba i tym razem skierowac w jego strone slowa uznania. Prawa pomoc to jego krolestwo, miejmy nadzieje, ze predko nie abdykuje :wink: Wypada mu po prostu podziekowac za obie asysty i dobra gre..
Po czwarte- Ferrara. Jemu chcialbym pogratulowac, a wlasciwie podpisac sie pod juz zlozonymi przez Was gratulacjami. 500 to piekna liczba, zwlaszcza jesli mowimy o rozegranych w Serie A meczach... Serdeczne gratulacje.
Teraz Livorno, jak bedzie? Jesli wypijemy za zwyciestwo, to bedzie to oznaczalo, ze pijemy za Scudetto... Piekna sprawa. Na finiszu rozgrywek, na ostatniej prostej, wyprzedzilismy Milan, i kiedy on sie potyka i lapie zadyszke pod sam koniec, my caly czas pedzimy do przodu... I to sprawia, ze jestesmy lepsi 8) Milan jest juz zmeczony sezonem, nie wytrzymuje tego, a my lapiemy drugi oddech i jestesmy ciagle na czele.

Tigmar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2005, 12:13

Bravo, Bravo i jeszcze raz Bravo !

pokazalismy lwi pazur ....
a moze raczej ucieczke zebry ?
ucieklismy Milanowi na 5 pc.
Wystarcza juz tylko 2 pc w 2 spotkaniach ! to niesamowite !
Jesli wygramy z Livorno to bede spokojniejszy ...
wiadomo, ostatni mecz kazdy chce wygrac ... i to jeszcze z Juve ..
dlatego nie mozemy zostawic sobie jednego pc na ostatnia chwile ...
za duze ryzyko, trzeba wygrac z Livorno !

FORZA JUVE !
FORZA BIANCONERI !

przez chwilę jako Marco Buffon
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2005, 12:26

piękny mecz, piękny wynik (w typerze zgarnąłem 18 8) ), a do tego potknięcie Milanu - tego na było trzeba. Mimo, że Parma była bardzo osłabiona, bardzo się jej obawiałem - walczy przecież o utrzymanie. Zespół grał bardzo dobrze, więc nie wyróżnię żadnego z zawodników, gdyż musiałbym ich podać ponad 11 :P

jeszcze piękniejsza sprawa z Ciro Ferrarą. Aż łza ciśnie się do oka patrząc na to, co osiągnął i na jego postawę w tym sezonie. No i jeszcze szkolenie młodzieży Juve - coś pięknego. Grazie Ciro !

28. Scudetto już tuż tuż :dance: czekaliśmy na niego całe wieki 8)

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
IGI

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 maja 2005, 14:08

Mimo, ze batalia o tytul sie jeszcze nie skonczyla, od 28 scudetto dzieli nas tylko malutki kroczek (ktory moze postawic Milan :>). Pojedynek z Parmą utwierdził mnie w przekonaniu, ze zasluzylismy na ten tytul i go zdobedziemy. Zagralismy bardzo dobre spotkanie, spokojnie kontrolowalismy przebieg meczu, ani na chwile nie oddajac inicjatywy rywalom. Milym akcentem byla flaga Legii na trybunach :) Znow z dobrej strony pokazal sie Zambrotta, ktory wielokrotnie wspieral nas w akcjach ofensywnych. Pozostali defensorzy rowniez zagrali bez zarzutow (brylowal Ferrara :) Wielki, naprawde wielki szacunek dla niego). Obok Emersona ponownie zagral Appiah (biedny Manuel ;/), ktory mimo kilku prostych strat zaliczyl dobre spotkanie. Ogolnei cala pomoc zagrala dobrze (piekny strzal Camora neimal z miejsca :) ). Pozostal atak:
Zlatan -> ten zawodnik przeszedl ogromna metamorfoze po przybyciu do Turynu. Nie gra tylko dla siebie, ale rozniwez dla druzyny. Nie ma watpliwosci, ze to glownei dzieki niemu pewnie zmierzamy po kolejny tytul.
No i na samym koncu Alex. Przeciwko Parmie gral niegorzej od Ibrahimovica, co moze tylko cieszyc. Mankamentem pozostaja rzuty wolne :? 3 razy uderzal z dogodnych pozycji, a raz tylko zmusil Frey'a do wysilku.

Uwazam podobnie jak Stevens, bylo to jedno z najlepszych spotkan Juve w tym sezonie, choc z teoretycznie bardzo slabym rywalem.

EDIT:
W najgorszym wypadQ do zdobycia scudetto

Zostało:
6 dni, 0 godzin,
49 minut, 18 sekund.

:)

Obrazek
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 maja 2005, 17:17

A widzieliscie ile bylo ludzi na Delle Alpi :D Piekny widok... tylko ze tak powinno byc zdecydowanie czesciej :!:
Nie wiem czy dobrze zrozumialem ale na oficjalnej pisalo o jakiejs promocji biletow... chyba jakas znizka dla dzieci, nie wiem dokladnie :wink: Takie promocje jak widac skutkuja :bravo:

Grande Juve, Grazie Ciro :!:
Ole ole ole ole Juve Juve :dance:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2005, 22:04

No To Na Początek tak : prosiłem o SMSa i go dostałem bardzo dziękuje tyle że dostałem go 3 godziny przed meczem wynik 0-3 dla Parmy gole:
Gilardinho , Miccoli :lol: Maresca :lol: ktoś podpisał się jako Martin_JP chociaż nie sądzę żeby Martin dorosły facet który ma kupe spraw na głowie ( tak przypuszczam) robił sobie takie jaja.

Dobra co do meczu którego nie widziałem hehe Del Piero podobno zagrał dobrze cieszy mnie to niezmiernie szkoda że Capello nie dał szansy wcześniej Trezeget moze by i on coś ''ukuł''.

Milan zremsiował mamy już 5 punktów przewagi na 2 kolejki przed końcem wiec sądze że Scudetto już jest nasze, Milan prowadzi 3-1 z Palermo wiec będzie nerwówa z Livorno bo Liverno jest jak by nie mówić dobre i remis by był dobry.

Mieliśmy 8 punktów przewagi nad Milanem które roztrwoniliśmy i gdybym wcześniej wiedział że jeśli wygramy z Milanem na wyjeździe i ten mecz da nam Scudetto to bym ich nie żałował teraz sietroche jeszcze boje co do finiszu chociaż myslę ze już jest po sprawie

Nie ma co więcej do meczu mówic bo wszystko zostało powiedzone FORZA JUVE!

Zablokowany