Polityka
- pumex
 - Juventino

Przy urnie byłem, zgodnie z planem oddałem głos nieważny.

Niech lepiej tego projektu nie składa, bo poprawcie mnie jeśli się mylę, ale na finiszu kampanii Duda łaskawie wtrącił między zdaniami, że obniżka wieku emerytalnego w jego wydaniu ma dotyczyć jedynie osób oskładkowanych przez 40 lat, a w dzisiejszych czasach oznacza to, że wielu i tak będzie zmuszona rypać do 67. Pic na wodę, o ile, powtarzam, dobrze zrozumiałem przekaz.Alfa i Omega pisze:Duda powiedział, że złoży projekt albo poda się do dymisji, także bezpieczny jest.Makiavel pisze:To teraz czekam na obniżenie wieku emerytalnego dla mężczyzn do 65 dla kobiet do 60 albo podanie się do dymisji Dudy. Czyli na to drugie zważywszy na wyrok TK.

- Smok-u
 - Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Właśnie, nawet ja Komorowskiego krytykowałem dopiero po 2-ugim roku jego beznadziejnej prezydentury. Dajcie Dudzie szanse. Wątpię by był bardziej partyjny niż "bul".Vimes pisze:Chłopaki, a może poczekacie z hejtowaniem Dudy przynajmniej do momentu, aż oficjalnie zacznie pełnić urząd prezydenta?
- Siewier
 - Administrator

- Podziekował: 3 razy
 - Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Cytując Cejrowskiego: Gdyby rywalem Komorowskiego było żelazko, to zagłosowałbym na żelazko 

Strach zwolenników starego układu przed dojściem do władzy Kaczyńskiego i Rydzyka nie pozwala mi się przestać śmiać. Szok i niedowierzanie, koniec Polski, będzie wojna z Rosją! :lol:

Strach zwolenników starego układu przed dojściem do władzy Kaczyńskiego i Rydzyka nie pozwala mi się przestać śmiać. Szok i niedowierzanie, koniec Polski, będzie wojna z Rosją! :lol:
					Ostatnio zmieniony 24 maja 2015, 23:09 przez Siewier, łącznie zmieniany 1 raz.

- Karowiew
 - Juventino

Dobry tekst z Twittera "Tylko tej ciężarnej zakonnicy przejechanej na pasach żal"  :rotfl:
Monopol złamany, to w tej chwili ważne.

Monopol złamany, to w tej chwili ważne.
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
						- Makiavel
 - Juventino

Vimes pisze:Chłopaki, a może poczekacie z hejtowaniem Dudy przynajmniej do momentu, aż oficjalnie zacznie pełnić urząd prezydenta?
Vimesie wybrano nam prezydenta, strażnika konstytucji, który obiecał, że złoży niekonstytucyjną ustawę albo poda się do dymisji a jego obietnice wyborcze opiewają na 290 mld złotych czyli równowartość rocznych wpływów do budżetu. Zakładając rozłożenie tego na 5 lat i progres wpływów do budżetu daje to średnio jakieś 18% rocznego budżetu w każdym roku między 2015 a 2020. Czy aby nie byłeś tu w czołówce tych, którzy krytykowali PO za zadłużenie Polski?
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- szczypek
 - Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Powiem Wam tak, w piątek czytać zacząłem, w sobotę czytać skończyłem. A książek raczej nałogowo nie czytam, więc lektura była wciągająca. Bardzo wszystkim polecam książkę Sumlińskiego. Dla niektórych pewnie nie ma w niej nic odkrywczego, niektórym może pokaże, że na pewne kwestie warto patrzeć szerzej, niektórym może otworzy oczy. 
A wybory... Wygrał lepszy. Tyle.

A wybory... Wygrał lepszy. Tyle.
- Vimes
 - Juventino

A czyż to nie Ty mnie przekonywałeś, że zadłużenie nie jest problemem? W końcu to Ty jesteś doktorantem ekonomii, a ja tylko "ekonomicznym hobbystą". Zresztą Jan Vincent Rostowski powiedział coś na temat obietnic wyborczych, ale Ty pewnie nie wiesz co, bo nie słuchasz taśm z nielegalnych podsłuchów, więc nie będę Cię tym męczył. Zagłosowałem na Dudę w II turze nie z powodu jego obietnic, tylko, żeby pokazać środkowy palec Platformie, która moim zdaniem w poziomie arogancji i zakłamania przebiła SLD. Podobnie w I turze zagłosowałem na Kukiza nie z powodu JOW-ów, chyba że rozszyfrować ten skrót inaczej jako "J**** Obecną Władzę"Makiavel pisze:Vimesie wybrano nam prezydenta, strażnika konstytucji, który obiecał, że złoży niekonstytucyjną ustawę albo poda się do dymisji a jego obietnice wyborcze opiewają na 290 mld złotych czyli równowartość rocznych wpływów do budżetu. Zakładając rozłożenie tego na 5 lat i progres wpływów do budżetu daje to średnio jakieś 18% rocznego budżetu w każdym roku między 2015 a 2020. Czy aby nie byłeś tu w czołówce tych, którzy krytykowali PO za zadłużenie Polski?
- Cabrini_idol
 - Juventino

No nic, jednak cholera. No to teraz trzeba zamiast szczepionki na dżumę, zaszczepić się na cholerę. Zawsze to coś nowego  

- pablo1503
 - Juventino

Ta książka znajduje się na mojej liście 'must have', więc po Twoich słowach wnioskuje, że się nie zawiodę. Mam tylko nadzieję, że Pan Sumiliński nie popełni w najbliższych miesiącach nieoczekiwanego samobójstwaszczypek pisze:Powiem Wam tak, w piątek czytać zacząłem, w sobotę czytać skończyłem. A książek raczej nałogowo nie czytam, więc lektura była wciągająca. Bardzo wszystkim polecam książkę Sumlińskiego. Dla niektórych pewnie nie ma w niej nic odkrywczego, niektórym może pokaże, że na pewne kwestie warto patrzeć szerzej, niektórym może otworzy oczy.
Tutaj nikt nie był lepszy, ale na werdykt przyjdzie czas. Obiło mi się o uszy, że będę chcieli zrobić z Macierewicz ministra obronyszczypek pisze:A wybory... Wygrał lepszy. Tyle.

- Makiavel
 - Juventino

Vimes pisze:A czyż to nie Ty mnie przekonywałeś, że zadłużenie nie jest problemem? W końcu to Ty jesteś doktorantem ekonomii, a ja tylko "ekonomicznym hobbystą". Zresztą Jan Vincent Rostowski powiedział coś na temat obietnic wyborczych, ale Ty pewnie nie wiesz co, bo nie słuchasz taśm z nielegalnych podsłuchów, więc nie będę Cię tym męczył. Zagłosowałem na Dudę w II turze nie z powodu jego obietnic, tylko, żeby pokazać środkowy palec Platformie, która moim zdaniem w poziomie arogancji i zakłamania przebiła SLD. Podobnie w I turze zagłosowałem na Kukiza nie z powodu JOW-ów, chyba że rozszyfrować ten skrót inaczej jako "J**** Obecną Władzę"Makiavel pisze:Vimesie wybrano nam prezydenta, strażnika konstytucji, który obiecał, że złoży niekonstytucyjną ustawę albo poda się do dymisji a jego obietnice wyborcze opiewają na 290 mld złotych czyli równowartość rocznych wpływów do budżetu. Zakładając rozłożenie tego na 5 lat i progres wpływów do budżetu daje to średnio jakieś 18% rocznego budżetu w każdym roku między 2015 a 2020. Czy aby nie byłeś tu w czołówce tych, którzy krytykowali PO za zadłużenie Polski?.
Widzisz Vimesie to co nas najbardziej różni to to, że Ty mówisz "niech nawet zrujnuje Polskę, ale nie jest z PO" a ja mówię "niech to będzie nawet Komorowski, byle by nie zrujnował Polski". Tobie chodzi o pokazywanie fucka władzy, mi o Polskę. Problemem nie jest nasze obecne zadłużenie, relatywnie niskie na tyle innych państw i nie rzutujące negatywnie na naszą wiarygodność. Natomiast przypominam Ci, że nasze PKB to ok. 530 mld złotych a obietnice Dudy to 290 mld. To prosta droga do zrobienia z nas drugiej Grecji. Zresztą łudząco podobne pomysły - mniej podatków, więcej wydatków, mniej pracowania. Duda chyba zapomniał, że jak to wszystko runie od jego pomysłów, to w przeciwieństwie do Greków, Polacy nie wygrzeją się w słońcu nad ciepłym morzem patrząc, dla pocieszenia, na antyczne zabytki.
Dodam coś jeszcze. Będę w pierwszej linii tych, co będą chcieli wyrzucić z polityki PO jako partię i większość ludzi do niej należących. Ale wtedy, kiedy alternatywą nie będzie PiS albo Kukiz, który zafunduje nam już jesienią powtórki z rozrywki: nowego LiSa (połączenie LPR i Samoobrony) i posłów typu Wrzodak, Janowski, Lepper, Beger, etc.
"veritas odium parit obsequium amicos"
- Vimes
 - Juventino

Środkowy palec pokazałem ministrowi, który powiedział, że "państwo polskie istnieje tylko teoretycznie", że polskie inwestycje rozwojowe to "ch, de i kamieni kupa". Ministrze, która twierdzi, że rząd przez siedem lat miał górnictwo w "de" oraz potwierdziła, że Niemcy niemiłosiernie ogrywają nas w sprawie górnictwa w UE. Całej tej zgrai miernot okradających Polskę, o której mówił Wojtunik. Prezesowi NBP, który zgodził się wyemitować pusty pieniądz, byle tylko to towarzystwo utrzymać przy władzy. Co robił prezydent przez ten czas? Spał w pałacu? Teraz wyśpi się we własnym łóżku. Platforma rujnuje Polskę już o siedmiu lat, a on się temu biernie przyglądał.Makiavel pisze:Widzisz Vimesie to co nas najbardziej różni to to, że Ty mówisz "niech nawet zrujnuje Polskę, ale nie jest z PO" a ja mówię "niech to będzie nawet Komorowski, byle by nie zrujnował Polski". Tobie chodzi o pokazywanie fucka władzy, mi o Polskę.
					Ostatnio zmieniony 25 maja 2015, 00:07 przez Vimes, łącznie zmieniany 1 raz.