Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 08 lipca 2017, 14:40

alina pisze:
pumex pisze:Czy ktoś w ogóle może napisać coś więcej o tym Cancelo? Bo dla mnie to jest totalny no-name, jeśli kiedykolwiek widziałem jego występ, to w ogóle nie utkwił mi w pamięci. Jedyne co na szybko wyciągnąłem z jego statystyk, to fakt, iż gościu w minionym sezonie mniej więcej połowę czasu na murawie spędził w roli prawego obrońcy, a drugą połowę w roli.. prawego ofensywnego pomocnika :eh: Poza tym nic o nim nie wiem, stąd zakładam, że w świecie futbolu nie ma jakiegoś wielkiego PR-u.
Rzucenie hajsem na Cancelo wydaje mi się najbardziej sensowną opcją. Mimo że ryzyko dość spore, to jednak chyba lepiej tak, niż brać kogoś z hopeless trio: Danilo/Darmian/De Sciglio, który choć solidniejsi w tym momencie, to już się nie rozwiną.
Najstarszy z nich Darmian ma 27 lat. Barzagli przychodził do nas jak miał 30 lat za 300 tys i stał się jednym z najlepszych stoperów świata. Ja bym ich nie przekreślał, bo są na dobrym poziomie.
Cabrini_idol pisze:Jeśli utrzymamy skład obecny, dokupimy do niego Coste i Berne oraz Cancelo na PO plus Orsoliniego i Bentancura przy jednoczesnym pozbyciu się Leminy i Rincona to będę zadowolony

IN : costa, Bernarderschi, Szczęsny,Cancelo, Orsolini, Bentancur, Schick (ewentualnie Keita za 15 mln).

Out : Neto, Audero, Lemina, Rincon i ewentualnie Cuadrado.

To byłoby dobre okienko. A za rok darmo Keita.
Do środka pomocy jeszcze ktos by sie przydał, jakiś walczak który wywrze presje na Khedirze. Albo zostawiłbym Rincona, bo tak naprawdę to nie miał okazji za dużo w Juve pokazać, a z tego co go pamietam to w Genoi się wyróżniał w meczach z nami.
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2017, 14:46 przez dawid1897, łącznie zmieniany 1 raz.

FORZA JUVE!!!
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2017, 14:43

Lucas87 pisze:Jeśli to jest wg. Ciebie fajne okienko, to chyba jeszcze mocno na rauszu jesteś ;] a już wcale nie uwierzę w to, że costa i berna przyjdą razem, a pozostanie np. sandro...
Sam jesteś na rauszu. Zrewiduj swoje oczekiwania. To byłoby dobre okienko. Niektórzy mają chyba oczekiwania na poziomie MU, który co okienko wydaje po 200 mln razem z procentem dla Raioli

Tak Costa i Berna przyjdą w jedno okienko. Pytanie czy utrzymamy Sandro albo Bonucciego, jeśli tak to będzie to dobre okienko zważając na to ile hajsu mają drużyny z. Anglii czy np z PSG. Dużo więcej niż my. Dlatego utrzymanie ich obu i sprowadzenie Costy na jedno skrzydło a Berne na drugie będzie bardo dobrym wykonaniem pracy przez Marotte.
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2017, 14:49 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2017, 14:43

alina pisze:Rzucenie hajsem na Cancelo wydaje mi się najbardziej sensowną opcją.
Bo ja wiem... :think:
Skoro chcemy wydać na kogoś pokroju Cancelo 20-25 milionów €, to nie bardzo rozumiem, czemu tak łatwo odpuściliśmy Contiego. Zakładam, że podobna charakterystyka, ten sam rocznik, Włoch, znający ligę, lepszy overall rating wg whoscored, lepszy pass%, lepsza zdobycz goals/assists, lepszy key pass.
Cabrini_idol pisze:IN : costa, Bernarderschi, Szczęsny,Cancelo, Orsolini, Bentancur, Schick (ewentualnie Keita za 15 mln).

Yhy, tylko co z zasadą, że możemy zakontraktować tylu nowych piłkarzy, ilu wcześniej sprzedamy? Wylądowała w koszu?

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2017, 14:47

Pumex Mandragore wypożyczymy, Orsoliniego też. Wydaje mi się, że to jest możliwe. I nie wiemy co z Bentancurem.

Obrazek
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 08 lipca 2017, 14:50

pumex pisze:
Cabrini_idol pisze:IN : costa, Bernarderschi, Szczęsny,Cancelo, Orsolini, Bentancur, Schick (ewentualnie Keita za 15 mln).

Yhy, tylko co z zasadą, że możemy zakontraktować tylu nowych piłkarzy, ilu wcześniej sprzedamy? Wylądowała w koszu?
Out jeszcze Coman i De Ceglie :prochno:

FORZA JUVE!!!
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2017, 14:51

Napisałeś graczy, z których najmocniejszym nazwiskiem jest rezerwowy Bayernu. To wzmocnienia na miarę kolejnych ok. +20 przewagi nad interem, lecz nie przestraszą Realu, itp. Pół biedy jeśli nie odejdzie ktokolwiek z podst. 11-tki...

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 08 lipca 2017, 15:05

Jesli przymierzamy sie do Cancelo, to rowniez nie rozumiem odpuszczenia Contiego. On chyba predzej poprawilby umiejetnosci defensywne niz portugalczyk.
Lucas87 pisze:Napisałeś graczy, z których najmocniejszym nazwiskiem jest rezerwowy Bayernu. To wzmocnienia na miarę kolejnych ok. +20 przewagi nad interem, lecz nie przestraszą Realu, itp. Pół biedy jeśli nie odejdzie ktokolwiek z podst. 11-tki...
:ok:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2017, 15:16

Lucas87 pisze:Napisałeś graczy, z których najmocniejszym nazwiskiem jest rezerwowy Bayernu. To wzmocnienia na miarę kolejnych ok. +20 przewagi nad interem, lecz nie przestraszą Realu, itp. Pół biedy jeśli nie odejdzie ktokolwiek z podst. 11-tki...
Nie po prostu realnie patrzę na możliwości. Poza tym mamy skład obecnie na 1/2 Lm lub finał. Kto niby jest od nas lepszy w Europie. Tylko Real . Może MU ? Albo CFC ? . Pozyskując Coste i Bernarderschiego za 80-90 mln uzupełniamy i tak już mocny skład. Problem jest tylko PO. Jeśli uważasz ten Juventus jest za słaby na walkę o Lm czy o dotarcie daleko w niej to sorry. To że MU PSG mają w ciul kasy nie znaczy nic. Nie mają siły obecnego Juventusu. Obecny Juve i CFC i z PSG jak i z MU po prostu wygralby bo jest lepszym zespołem. Myślisz inaczej ? To jesteś zaślepiony tym , że oni mają kasę i wydaje na byle gowna po 50 mln. Bo jak można nazwać 90 mln za Morate mądrym posunięciem, przecież to przecietniak z błyskiem raz,dwa razy do roku. Lukaku za 90 mln ? 😂 Nawet za tego gościa SO z Southampton niby CFC ma wyrzucić 55 mln.

Kogo bys chciał Sancheza za 60 mln i z pensja na poziomie 12-13 mln netto ? Nie stać na niego nawet Bayernu. Di Maria najmłodszy nie jest zarabiać też chciałby 10 mln netto a sama karta kosztowałaby z 60 mln. Zejdz na ziemię.
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2017, 15:35 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 4 razy.

Obrazek
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2017, 15:18

Nie wiem kto to jest Cancelo nigdy o nim nie słyszałem. Skoro jest taki dobry to dawno powinien juz wylądować w Barcy i Realu,ale jakoś się nim nie interesują. Potrzebujemy obrońcy z doświadczeniem w Lidze Mistrzów a nie jakiegoś ogóra. Nie możemy sobie pozwolić na niewypał,bo szukamy obrońcy do pierwszego składu a nie rezerwowego.. A jeśli by jakimś cudem grał u nas rewelacyjnie, pewnie i tak marzy sobie o Barcy i Realu...

Danilo
Aurier
Bellerin
Azpiliqueta
Carvajal
Sidibe

Takimi gracami powinniśmy się interesować,co mają jakąś renomę przynajmniej a nie jakis niewiadomo kto... Dla mnie ważniejsza solidna obrona i prawa strona to powinien być dla mnie priorytet, bardziej niż ofensywne skrzydła,bo nasza siła to defensywa i od niej powinniśmy budować.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 08 lipca 2017, 15:20

Na rynku nie ma lepszej opcji niz Costa i wraz z Bernardeschim Brazylijczyk idealnie uzupelnilby i tak bardzo dobry atak. Czego oczekiwales? Za duzo wzmocnien musimy dokonac, by rzucic sie na Sancheza, ktorego ze wzgledow finansowych poki co nie pozyskal nawet bardzo bogaty Bayern. Di Maria to z kolei duzo wieksze zarobki i koszt karty niz w przypadku Costy. To byloby bardzo dobre okienko, bo przypomne tylko niesmialo, ze ostatni sezon skonczylismy jako jeden z 2/3 najlepszych zespolow (Real, potem my i Bayern). Temu zespolowi trzeba mocnej lawki i ostatniego szlifu podstawy, a w tym kierunku idziemy. Mam nadzieje, ze utrzymamy Sandro. Troche pomogl nam Alves, teraz odejscie takze Sandro kompletnie rozpieprzyloby nam plany oraz pol formacji. W innym razie Marotta moglby sie polasic na 70 mln.

@ Cabrini
Z tym wypozyczeniem Orsoliniego nie badz taki pewien. Allegri sprawdzi chlopaka i rownie dobrze byc moze bedzie graczem do rotacji. Predzej pozbedziemy sie takich ananasow jak Sturaro/Rincon (chocby w ramach czesci zaplaty za Berne), Lemina, do tego z duza doza prawdopodobienstwa Cuadrado. Jesli procz takiego Cancelo pozyskamy De Sciglio, pozegnamy sie z Lichtsteinerem.

@ Pumex
Pisalismy juz o tym, dlaczego nie wzielismy Contiego. Moze i w naszych oczach to fajna opcja, ale po pierwsze Alves zaskoczyl nas swoja decyzja, gdy gracz byl juz po slowie z Milanem, po drugie Paratici mial watpliwosci co do jego profilu.

W jednoczesne przybycie Costy, Berny oraz Keity nie wierze, worka bez dna nie mamy. Predzej bedziemy urabiac gracza Lazio na styczen albo powalczymy w lecie '18. Musimy jednak uwazac juz teraz, bo rzekomo Chelsea oferuje za niego 20 mln. Milanowi odmowil, chce tylko do nas, ale kto wie, czy nie zechce sprobowac PL.

UP
A w zyciu. Final obnazyl nam brak lawki i to skrzydla powinny byc naszym priorytetem. Po niespodziance w wykonaniu Alvesa trudno oczekiwac, ze zarzad wezmie topa, budzet elastyczny nie jest. Gdzie tu gadac o Carvajalu, na pewno nie bedziemy zmieniac planow na okienko przez jednego obronce.

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2017, 15:37

@up no to właśnie po niespodziance z Alvesem zarząd musi zareagować a nie udawać,że nie ma problemu i zastępować go byle ogórem. Ty chcesz wszystko wpompować w ofensywę,ja chce najpierw zadbać o solidną obronę(żebyśmy nie byli słabsi od tego sezonu) i w ofensywie szukać okazji. Tym się różnimy.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2017, 16:15

Zrozum czlowieku, ze przeszlismy na ustawienie, w ktorym to skrzydla odgrywaja kluczowa role. Dobrze, ze zarzad ma inne podejscie od Twojego, bo w przeciwnym razie wrocilibysmy do meczenia buly jak za Conte. By wejsc na ten najwyzszy poziom musimy zwiekszyc potencjal ofensywny, z obrona spokojnie sobie poradzimy, jako ze mamy najlepsza w Europie. W Europie wygrywa sie takze lawka, a ta w przypadku naszego ataku lezala i kwiczala - do konca drzelismy o kazdego z naszych podstawowych graczy. I nie pisz o gosciu z Valencii "ogor", jako ze pewnie masz marne o nim pojecie, nie wiesz, na co go stac. Danilo taki super? W Realu od samego poczatki gra kake, ale co tam, ma nazwisko... Jak juz kogos na te pozycje wezmiemy i wydamy blisko 20 mln to na pewno milion razy ta decyzja zostanie przemyslana. Gdyby mial to byc jakis wafel z cala pewnoscia przezimowalibysmy kogos wypozyczajac.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 08 lipca 2017, 16:18

Piotr Juvefan pisze:Nie wiem kto to jest Cancelo nigdy o nim nie słyszałem. Skoro jest taki dobry to dawno powinien juz wylądować w Barcy i Realu,ale jakoś się nim nie interesują.
Gwoli ścisłości to Barcelona w ostatnim sezonie wykazywała dość sporo zainteresowanie Cancelo. Tak przynajmniej można było wywnioskować z doniesień mediów, które na przełomie 2016/17 przez kilka tygodni trąbiły o tym, że Portugalczyk wraz z końcem sezonu wyląduje w Barcelonie i będzie głównym źródłem zarobku dla Nietoperzy. Wygląda jednak na to, że zarządzający Barcą się zreflektowali, że Cancelo wcale nie musi być takim kozakiem i odpuścili temat. Gdzieś tam w kontekście transferu Portugalczyka w Hiszpanii wspominano też o MU, więc to nie tak, że on nie budzi zainteresowania wśród czołowych klubów.

Problem z Cancelo jest taki, że niby jest obrońcą, ale broni to on na poziomie Cuadrado i to nie przypadek, że w Valencii został przesunięty wyżej. W ataku zresztą to też trochę taki Cuadrado, lubiący akcje indywidualne i dryblingi, z których często niewiele wynika. Może ma większą smykałke do gry kombinacyjnej niż Kolumbijczyk i większy zasób kiwek, ale nie wydaje mi się by miał to być materiał na podstawowego bocznego obrońcę w takim klubie jak Juve. A na pewno jeszcze nie teraz.

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2017, 16:49

A co myślisz,że ja nie chcę mieć mocnej ławki ? Sam za nią optuję przecież i powołuje się na Real. Tylko nie wiem czy da się to zrobić w jedno okienko.. Chciałbym aby nasza obrona pozostała najsilniejszą w Europie.. Zobacz sobie co dał nam jeden zwykły topowy prawy obrońca w zeszłym sezonie.Można by powiedzieć w uproszczeniu ,że w pojedynkę załatwił nam finał z Realem. Dlatego oczekuje JAKOŚCI na tej pozycji, doświadczonego gracza, ogranego w LM, silnej przeciwwagi dla Alexa Sandro. Już przeżyłem czasy marnych boków i mi wystarczy. Nawet z Lichtesteirem mam problem oglądania go,jego "przebojowości na skrzydle gdy trzeba się włączyć do akcji ofensywnej. Dla mnie ta pozycja jest priorytetowa. Co do Danilo to przynajmniej wiem na co go stać,czego o Cancelo powiedzieć nie mogę. A przy Sandro na pewno by się odbudował i próbował mu dorównać jak za czasów z Porto.

Reasumując wziąłbym jego,ale nie bałbym się też zainwestować jakościowego PO (np Sidibe) a do ofensywy wystarczyłby mi Berna z Keitą na razie + środkowy pomocnik,najlepiej jakiś młodszy.

A co do Costy za,którym tak optujesz ,to jaką Ty masz gwarancję ,że będzie to będzie strzał w 10tke i okaże się wzmocnieniem? Drugi sezon w Niemczech już nie był dla niego taki dobry i część kibiców Bayernu chętnie by już go pożegnało i dało szansę Gnabriemu.
CavAllano pisze:Dobrze, ze zarzad ma inne podejscie od Twojego, bo w przeciwnym razie wrocilibysmy do meczenia buly jak za Conte.
A tego przewidzieć nie możesz człowieku :prochno:

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2017, 17:17

Piotr Juvefan pisze:Co do Danilo to przynajmniej wiem na co go stać,czego o Cancelo powiedzieć nie mogę. A przy Sandro na pewno by się odbudował i próbował mu dorównać jak za czasów z Porto.
Zarzucasz mi pewność co do Costy, a sam piszesz o pewności co do tego, że Danilo odbuduje się przy Sandro? Dlaczego, bo to koledzy? Fakty są takie, że Costa był w stanie grać na wysokim poziomie w pierwszym sezonie w wielkim klubie, jakim jest Bayern, Danilo nie. Tyle. To nie jest jakiś top, żeby marnować na niego miejsce non-EU, a zostało nam jedno. Równie dobrze można wziąć kogoś z europejskim paszportem na tę pozycję, przy skrzydłowych takiego wyboru nie ma. Wymieniasz Keitę, który póki co nie jest blisko Juve, mamy jedynie porozumienie z samym zawodnikiem, a przy Lotito to nadal mało. Pewnie rzucimy im jakieś ochłapy, ale musielibyśmy mieć w dalszym ciągu chęci samego gracza, który będzie kuszony choćby przez Chelsea.
Piotr Juvefan pisze:Nawet z Lichtesteirem mam problem oglądania go,jego "przebojowości na skrzydle gdy trzeba się włączyć do akcji ofensywnej. Dla mnie ta pozycja jest priorytetowa.
To Twoja pozycja priorytetowa, ale wszelkie doniesienia mediów świadczą o tym, że klub gdzie indziej kładzie nacisk, myśląc o wzmocnieniach.

Gwarancji nigdy nie ma żadnych, ale chciałbym zauważyć, że większość graczy, jakich pozyskiwaliśmy w ostatnich okienkach było żegnanych bez żalu. Nawet taki Pjanić, który był uznawany za lenia. Khedira, który u nas wrócił do życiówki. Barzagli, Mandżukić, Cuadrado. Trochę tego było. O niczym to zatem nie świadczy. Jak chcesz topa na najwyższym poziomie, który gra w podstawie czołowego klubu, dołóż zarządowi z kieszeni. :ahsisi: To okienko to konieczność wzmocnienia składu nie dwoma, a kilkoma graczami, bo to nie tylko podstawa, ale i rezerwa, której do tego ustawienia po prostu nie mieliśmy (zwłaszcza przy kontuzji Pjacy). A wydaliśmy już sporo. Przy Alvesie mieliśmy furę szczęścia, bo przyszedł za darmo, a u nas zaczął grać jak w najlepszym okresie. Wszystkiego mieć nie będziemy i trzeba pójść na kompromis. Póki co wszystkie znaki na niebie i ziemi świadczą o tym, że kompromis pojawi się po prawej stronie obrony.

Zablokowany