Piotr Juvefan pisze:Co do Danilo to przynajmniej wiem na co go stać,czego o Cancelo powiedzieć nie mogę. A przy Sandro na pewno by się odbudował i próbował mu dorównać jak za czasów z Porto.
Zarzucasz mi pewność co do Costy, a sam piszesz o pewności co do tego, że Danilo odbuduje się przy Sandro? Dlaczego, bo to koledzy? Fakty są takie, że Costa był w stanie grać na wysokim poziomie w pierwszym sezonie w wielkim klubie, jakim jest Bayern, Danilo nie. Tyle. To nie jest jakiś top, żeby marnować na niego miejsce non-EU, a zostało nam jedno. Równie dobrze można wziąć kogoś z europejskim paszportem na tę pozycję, przy skrzydłowych takiego wyboru nie ma. Wymieniasz Keitę, który póki co nie jest blisko Juve, mamy jedynie porozumienie z samym zawodnikiem, a przy Lotito to nadal mało. Pewnie rzucimy im jakieś ochłapy, ale musielibyśmy mieć w dalszym ciągu chęci samego gracza, który będzie kuszony choćby przez Chelsea.
Piotr Juvefan pisze:Nawet z Lichtesteirem mam problem oglądania go,jego "przebojowości na skrzydle gdy trzeba się włączyć do akcji ofensywnej. Dla mnie ta pozycja jest priorytetowa.
To Twoja pozycja priorytetowa, ale wszelkie doniesienia mediów świadczą o tym, że klub gdzie indziej kładzie nacisk, myśląc o wzmocnieniach.
Gwarancji nigdy nie ma żadnych, ale chciałbym zauważyć, że większość graczy, jakich pozyskiwaliśmy w ostatnich okienkach było żegnanych bez żalu. Nawet taki Pjanić, który był uznawany za lenia. Khedira, który u nas wrócił do życiówki. Barzagli, Mandżukić, Cuadrado. Trochę tego było. O niczym to zatem nie świadczy. Jak chcesz topa na najwyższym poziomie, który gra w podstawie czołowego klubu, dołóż zarządowi z kieszeni.

To okienko to konieczność wzmocnienia składu nie dwoma, a kilkoma graczami, bo to nie tylko podstawa, ale i rezerwa, której do tego ustawienia po prostu nie mieliśmy (zwłaszcza przy kontuzji Pjacy). A wydaliśmy już sporo. Przy Alvesie mieliśmy furę szczęścia, bo przyszedł za darmo, a u nas zaczął grać jak w najlepszym okresie. Wszystkiego mieć nie będziemy i trzeba pójść na kompromis. Póki co wszystkie znaki na niebie i ziemi świadczą o tym, że kompromis pojawi się po prawej stronie obrony.