Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2012, 21:02

deszczowy pisze:Kalou, Lucio... A zaczęło się tak pięknie :angry: Zbieramy odpadki po Chelsea i Interze?
Dlaczego twierdzisz, ze Lucio i Kalou to odpadki ?

KLIK ==>www
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2012, 21:03

deszczowy pisze:Kalou, Lucio... A zaczęło się tak pięknie :angry: Zbieramy odpadki po Chelsea i Interze?
Jesteś malkontentem deszczu, cały czas czekamy na tap madl do ataku, więc Marotta nie może szastać kasą na prawo i lewo. Nie jestem wielkim zwolennikiem Lucio, ale potrzebujemy jakiegoś backupu do obrony, a on jest za darmo. A co masz do Kalou? Rocznik 85, więc nie emeryt i z doświadczeniem w Lidze Mistrzów. Przykład Napoli pokazuje, że krótka ławka nawet przy bardzo dobrej pierwszej "11" to istotny problem.

Obrazek
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2012, 21:06

Kalou byłby o tyle ciekawy, że w 4-3-3 Pepe zyskałby konkurenta. No i Kalou jest Panem Murzynem, nie tak wielki jak Asamoah, ale zawsze. A duży Pan Murzyn to warunek, by walczyć o LM.

nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 02 lipca 2012, 21:07

Lepsze odpadki (ograne w LM) z Chelsea i Interu niż Catanii lub Palermo.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2012, 21:12

Co ja znalazłem na tym onecie Może jednak mamy szanse na napastnika

Edinson nie wyklucza odejścia, wręcz przeciwnie. Jest skłonny do negocjacji z innymi klubami...
Co do Kalou to jak najbardziej, ale do tego jakiś top strajker :)
czyt: CAVANI :D
Lucio sam nie wiem, niech Conte sobie wybierze on się na tym zna :D
Ostatnio zmieniony 02 lipca 2012, 21:25 przez Mate.G, łącznie zmieniany 3 razy.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2012, 21:13

Kalou zabiera jedno miejsce non-EU. Nie podoba mi się ta wizja transferu.

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2012, 21:17

Odnośnie transferu Asamoah i Isli - orientuje się ktoś czy wszystkie operacje wykupu połówek kart działają w ten sposób, jeśli zawodnik ma docelowo grać w tym drugim klubie (zakup całości i sprzedaż połówki) czy po prostu Juve i Udine są bogate i chcą płacić podatki podwójnie? :P

Btw. Łączna wycena na 36,8 mln to moim zdaniem gruba przesada. Szczególnie, że Asamoah będzie raczej zawodnikiem szerokiego składu... :/

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2012, 21:19

mazi12 pisze:Jak narazie wszystko ładnie, pięknie, ale niepokoi mnie, że nie ma nic konkretnego w sprawie TOP napastnika.
Spokojnie. To dopiero drugi dzień mercato. Jeszcze nie jedno ciekawe nazwisko się przewinie, w kontekście przyjścia do Juve. Ja zacznę się martwić, jeśli do połowy sierpnia będziemy bez dobrego strikera.
mazi12 pisze:Co do Lucio. Nic do niego nie mam (poza tym, że jest interistą), ale Marotta powinien uszanować wolę i decyzje Antka i go nie kupować. W końcu to trener najlepiej wie kto mu jest potrzebny i jak chce grać. Jeżeli będzie tak dalej, że dyrektor sportowy narzuca piłkarzów trenerowi, to będzie lipa.
:ok:

Jak na razie nasze mercato wygląda bardzo dobrze. Pozyskaliśmy 2 kozaków z Udine - oni na pewno podniosą poziom naszego składu. Powrót Giovinco też na plus. Ja jeszcze czekam na Verrattiego, LO i top playera.

Obrazek
15Kowal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2012, 21:23

Seriea.pl pisze, że Conte jest przeciwnikiem Lucio i nie chce go w składzie. Skończy się tak jak z Reto pewnie.

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2012, 21:37

Spokojnie to tylko ławkowicze, przy tak długim sezonie mogą się przydać ;)

Lucio? Tak, ale nie za 3,3 mln pensji...

Isla&Asamoah może mi ktoś wytłumaczyć jak to z nimi jest? Wykupiliśmy tylko po 50% ich kart czy jak ?

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2012, 21:44

Wojtek pisze:Isla&Asamoah może mi ktoś wytłumaczyć jak to z nimi jest? Wykupiliśmy tylko po 50% ich kart czy jak ?
To prawda, pomieszali z tymi wykupami :). Wykupiliśmy w 100% karty obu zawoników za około 37 mln euro (18 za Asamoaha, 18,8 za Isle), ale od razu sprzedaliśmy Udinese 50% praw do obu zawodników. Innymi słowy: kupiliśmy połowy kart Isli(9,4mln) i Asamoaha(9mln).

Obrazek
Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2012, 21:47

Wojtek pisze:
Spokojnie to tylko ławkowicze, przy tak długim sezonie mogą się przydać ;)

Lucio? Tak, ale nie za 3,3 mln pensji...

Isla&Asamoah może mi ktoś wytłumaczyć jak to z nimi jest? Wykupiliśmy tylko po 50% ich kart czy jak ?
Zgadzam się Kalou przyda się. Wielki zaspół musi mieć bardzo dobrą ławkę rezerwowych. A Salomon nie jest zbytnio stary bo za 3 dni kończy 27 lat. Ma też doświadczenie w LM. Narazie to jet tylko plota wiec lepiej poczekajmy ...

Na głównej pojawiło się info, że wszystko zamknmie sie w kwocie 2,4-2,5mln za sezon gry.

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 02 lipca 2012, 22:04

Coż mogę powiedziec, chyle czoła przed Marottą chapeau bas jak mawiają francuzi. Jak narazie super transfery i do żadnego nie można się przyczepic- Lucio? świetne posunięcie, właśnie kogoś takiego brakowało w kadrze na ławkę jak znalazł... jeszcze tylko LO i TOP :) i nowy kontrakt z Alexem i bede pierwszym groopie Marotty:)

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 02 lipca 2012, 22:55

MishaAveJuve pisze:Coż mogę powiedziec, chyle czoła przed Marottą chapeau bas jak mawiają francuzi. Jak narazie super transfery i do żadnego nie można się przyczepic- Lucio? świetne posunięcie, właśnie kogoś takiego brakowało w kadrze na ławkę jak znalazł... jeszcze tylko LO i TOP :) i nowy kontrakt z Alexem i bede pierwszym groopie Marotty:)
Zaraz wpadnie alina i zacznie rzucać Twoimi cytatami na temat Marotty... Pomimo niechęci do "Jedno oko na Maroko", to też muszę przyznać, że póki co transfery są co najmniej bardzo dobre.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 00:10

A powie ktoś kto się interesuję piłką angielską jak grał ostatnio Salomon?

A co do Lucio to za 2,5 M za sezon gry jestem w miarę zadowolony. Porządny ławkowicz, a nuż czasem wyjdzie w pierwszym, gdyby odpukać coś by się stało z formę naszego BBC ;)

Zablokowany