Juventus - Brescia 2:0

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
gloria_victis

Szczakowianin
Szczakowianin
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2005, 19:33

Kolejne zwycięstwo. Ciekaw jestem jak wyglądała walka z Brescią. Licze że zobacze gdzieś skróty. No i ta kontuzja Nedveda. Zwycięstwo okupione straszliwą i miażdżącą nasz zespół stratą to smutne zwycięstwo. Może było to psychologiczne posunięcie taktyczne by uśpić knowania naszych przeciwników i tak naprawde Nedvedowi nic nie jest. Ale sa to na pół śmieszne na pół żałosne błagania zmartwionego fana... WRACAJ SZYBKO DO ZDROWIA PAWEŁKU!!!

"Chciałbym umrzeć na kiłę" Wojciech Jaruzelski
"Szkoda, ze Wojciech Jaruzelski nie umarł na kiłę w 68" Teodor Biegin
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2005, 20:06

No tak byłem na lidze halowej ale miałem wynik końcowy SMSem i wróciłem do domu oglądnąłem nagrany mecz i muszę powiedzieć że nasza gra wcale imponująca nie była! w pierwszej połowie jeszcze cos można było oglądnac kilka ciekawych akcji , kontr i ładne parady Buffona szczególnie ta przy strzale Caracciolo , Trezeguet strzelił gola ale i tak przepieknie nei grał Zlatan kilka fajnych akcji i kiwek tyle! Dobrze że Trezeguet dołożył noge i piłka odbiła sie od Dommiziego bo byśmy przeżywali kolejny remis , nie mówie tutaj że gralismy źle ale liczyłe mna więcej i szczerze mówiac troche sie rozcarowałem tym co zrobił Juventus , Del Piero nie dostał szansy gry , pewnie pomyslicie że jestem kolejnym dzieciaczkiem broniącym Del Piero ale żal mi go bo widziałem jaki smutny opuszczał murawę , szkoda Nedveda mam nadzieje że miesiac to jest Maximum!! Emerson też ale chyba mało poważne , a właśnie odnośnie Emersona jak ktoś oglądał 90 Minute to wie co Emerson robił na ławce rezerwowych z tą piłką bo śmiałem sie z tego jak głupi! Milan sprawił nam miłą niespodziankę przegrał 1-0 z Livorno myślałem że oszaleje z radosci! teraz Atalanta liczę również na zwycięstwo!

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2005, 20:20

No nie powiem zebym nie ukrywał radosci jaka sprawił mi zarowno Juventus jak i Milan :wink: Cieszy Dobra gra podopiecznych Fabia.. Oraz słaba Gra Podopiecznych Carla 8) Mam nadzieje ze Milan niedługo zgupi kolejne pkt. :wink:

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2005, 20:29

Jeeeeessst !!!! Zwiekszyla sie nasza przewaga nad Milanem !!!! To mnie najbardziej ucieszylo.... :D

Co do meczu: Juventus nie gral cudownie, ale zdolal dosc pewnie wygrac i z tego sie trzeba cieszyc :-D
Ale jestem bardzo zaniepokojony Nedvedem... to wygladalo naprawde powaznie :( Jak go wywozili na noszach to widac bylo grymas bolu na twarzy Pavla a nawet zly... Oby to sie nie okazalo czyms powaznym !!!!

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2005, 20:32

ufffffff moge odetchnąć.

Po ostatnich meczach nie byłem w siódmym niebie. Byłem lekko przygnębiony. Jednak nawet nie myslałem o porażce dzisiaj. Wiedziałem że musimy wygrać. I wygraliśmy :-D Bardzo dobrze, zwłaszcza że Milan przegrał, Jestem więc zadowolony z tegoż powodu. Znów 5 punktów przewagi, do formy pięknie wraca Trezeguet, jedyne co mnie przygnębia to kontuzja Nedveda, miejmy nadzieje jedynie niegroźna, bo to bardzo ważny zawodnik. O stylu nie moge nic powiedzieć bo meczu nie oglądałem.

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2005, 20:37

Wreszcie pewne zwyciestwo bez straty bramki.
Po powrocie Treze wszystko zaczyna sie powoli ukladac.Doskonala wspolpraca miedzy francuzem a Ibrahimoviciem.DP przesiedzial caly mecz na lawce i teraz musi sie wziasc pozadnie do roboty aby znow dostac szanse.
Nie ma szczescia absolutnego i teraz nasze mysli sa przy Nedvedzie.Mam nadzieje ze to nic powaznego i nie bedzie musial pauzowac dluzej niz miesiac.Drobne urazy dotknely takze Pestotto i Emersona.
Wazne ze Livorno nam pomoglo (nie po raz pierwszy nalezy pamietac o Mutu :wink: ) i teraz mozemy radowac sie 5 punktowa przewaga nad drugim Milanem.
Teraz pozostaje nadzieja ze z Nedvedem bedzie dobrze choc cala sytuacja wygladala podobno nie za ciekawie :roll:

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2005, 21:01

Martwi mnie ta sprawa z Nedvedem :? nie widziałem całej sytuacji, ale z tego co się zdążyłem dowiedzieć nie wyglądało to zbyt przyjemnie :? Mam jednak nadzieje, że to nic poważnego, i że nie stracimy go w ważnym dla nas momencie.

Co do meczu to bardzo ciesze się z trzech punktow, tymbardziej, ze Milaniści doznali porażki. Ibrahimovic choć nie strzelił bramki to po raz kolejny pokazał jak ważnym zawodnikiem jest dla naszej drużyny. Bardzo się ciesze również z faktu, ze Treze po kontuzji strzela bramki. Buffon poraz kolejny potwierdził, ze jest wielki i dzięki niemu nie straciliśmy dizśżadnej bramki. Ogólnie jestem bardzo zadowolony i licze na to, że tymrazem nie stracimy szybko przewagi nad Milanem :wink:

Mario_166

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2005, 21:30

Kyrde ciesze sie z tej wygranej bo juz 5 pkt przewagi :D choc to jeszcze zbyt duza przewaga nie jest bo do konca jeszcze duzo kolejek martwi mnie ta gra juve ale tez jest taka prawda ze prawdziwy mistrz potrafi wygrac mecz nawet gdy gra nie idzie wiedz mysle ze jak wyjdziemy z tego dolka to zaczniemy wygrawac w pieknym stylu

Chip

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2005, 21:40

Świetnie co do tego że przewaga nad Milanem zwiększyła się do 5 ptk. Jeśli chodzi o sam mecz to nie jestem jakoś wniebowzięty naszą grą. Przecież Brescia co jak co ale jest przeciętnym zespołem, wydaje mi się że rozmiary naszego zwycięstwa powinny być większe. Cały czas brakuje mi dobrego środkowego pomocnika w naszej drużynie, najlepiej gdyby to był taki zawodnik pokroju np.Deco. Myślę również że Del Piero powinien grać w pierwszej jedenastce, dla mnie przewyższa on i Zlatana i Trezeguet. Czekam na następne spotkanie( z Alexem w składzie) FORZA JUVE

"Czyż to, co daje szczęście człowiekowi, musi być następnie źródłem jego cierpień?"-Johann Wolfgang Goethe
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2005, 22:23

Ten mecz wzbudził u mnie bardzo mieszane uczucia. Oto plusy meczu z Brescią:

:arrow: Nareszcie wygrana więcej niż 1:0. Szybko strzelona bramka, później dołożona jeszcze jedna i dopiero kontrolowanie wyniku. Miejmy nadzieję, że poprzednie remisy były spowodowane słabszą dyspozycją dnia i że takie dni już nie nadejdą :) .
:arrow: Powrót Trezegueta. Francuz w trzecim meczu strzelił drugiego gola. Pokazał, ze można na niego liczyć w najważniejszych momentach.
:arrow: Porażka Milanu :) . 5 punktów przewagi to dużo, Milan potknął się na średniaku i może mu zabraknąc już tych punktów. Meczu nie widziałem i zastanawiam się czy Milan cały czas atakował, a Livorne strzeliło jakiegoś "babola" czy też rosso-neri zagrali słabo. Może zwiastun kryzysu? :)

Ale w tym meczu było kilka minusów. Oto one:

:arrow: Kontuzja Nedveda. Przed nami najważniejsze mecze, nie wyobrażam sobie Juventusu bez Pavla. Poczekajmy na oficjalne potwierdzenie i miejmy nadzieję, że to nic groźnego.
:arrow: Kontuzja Emersona. Jak wyżej, nie wyobrażam sobie Juve bez Pumy. Jest liderem środka pola, naszym motorem napędowym. Chyba się pociacham jak w środku pola zaczną grać Blasi i Appiah :( .
:arrow: Sprawa Alexa. Capello właśnie pokazał, że w najważniejszych meczach będzie stawiał na duet Ibrahimovic - Trezeguet. Fabio nie zmienił ani ciągle grającego Szweda, ani też wracającego po kontuzji Francuza. Może to dlatego, że kontuzje zmusiły go do innych zmian.
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2005, 17:27 przez M., łącznie zmieniany 1 raz.

:roll:
Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2005, 22:48

Diego pisze:
:arrow: Kontuzja Nedveda. Przed nami najważniejsze mecze, nie wyobrażam sobie Juventusu bez Pavla. Poczekajmy na oficjalne potwierdzenie i miejmy nadzieję, że to nic groźnego.
No to jest straszna sprawa :( Musi byc dobrze i juz! :!:
Diego pisze: :arrow: Kontuzja Emersona. Jak wyżej, nie wyobrażam sobie Juve bez Pumy. Jest liderem środka pola, naszym motorem napędowym. Chyba się pociacham jak w środku pola zaczną grać Blasi i Appiah :( .
To raczej nic groznego. Ale mozna bylo sie tego spodziewac bo Emerson gral przez caly sezon bez przerwy :!: Tylko jak mial czerwona kartke to odpoczal ale to i tak nie wiele w poruwnaniu z jego zadaniami na boisku.
Diego pisze: :arrow: Sprawa Alexa. Capello właśnie pokazał, że w najważniejszych meczach będzie stawiał na duet Ibrahimovic - Trezeguet. Fabio nie zmienił ani ciągle grającego Szweda, ani też wracającego po kontuzji Szweda. Może to dlatego, że kontuzje zmusiły go do innych zmian.
Chyba francuza :wink: Mam nadzieje ze sie mylisz. choc w takeij formie Alex nie ma zbyt wielkich szans na gre :( Mam nadzieje ze odzyska forme i bedzie grac :!:

A tak wracajac do tematu to bardzo dobrze ze wygralismy :D Mam nadzieje ze od tego meczu Juve zacznie powieksac swoja przewage na Milanem i spokojnie podarzac po 28 scudetto :!:

Obrazek
2MAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2005, 23:07

Zwycięstwo cieszy najbardziej przy porażce Milanu 8) Mimo wszytko straciliśmy 2 zawodników. Ibrahimovic znowu partoli sytuacje :| mimo dobrej gry ... Ciesze się że zagrał Kapo , mam nadzieje że w kolejny meczu już w pierwszej "11-stce" :twisted:

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
Adu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2005, 00:04

nie bylo innego wyjscia, po prostu musieli wygrac i tak tez sie stalo, najwazniesze ze milan opogubil punkty i przewaga wzrosla. no niestety zwyciestwo przyplacone kontuzja Nedveda, co jest olbrzymia strata i pewnie jesli bedzie to b. powazna kontuizje to mozliwy jest jakis transfer jeszcze w czasie tego mercato <Rosicki albo van der Vart>

wszystkie drogi prowadza do... TURYNU!
Wessal

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2005, 10:56

Super! Wiem, że Brescia to słaby przeciwnik ale i tak jest dobrze. Szczególnie dlatego, że Milan stracił punkty. Jescze trzeba im troszeczkę odskoczyć. Mecz był taki jaki powinien być. Jestem w ręcz uradowany zwycięstwem Bianconerich noi oczywiście porażką Milanu :-D .
Wkońcu wygraliśmy przewagą dwóch bramek. To też cieszy. Piłkarze grali już ładniej. Cieszę się także z postawy Trezegueta. Po kontuzji się wkońcu odnalazł. Ale pisanie na forum to niejest tylko chwalenie zawodników. Trzeba też troszeczkę ponarzekać. 2:0 jest dobrym wynikiem, ale niejest to jeszcze najwyższa forma Bianconerich. Jeżeli by chcieli mogliby wygrać wyżej.
Napewno smuci kontuzja Nedveda i Emersona. Środek pola się rozkruszy. Oni przecież sa podstawą pomocy. A teraz kto będzie grał?? Camoranesi,Blasi,Olivera i Appiah, bo przeciez nie ma liczyć na wypuszczenie Tacchinardiego :? . Naprawdę lipnie to się będzie prezentować.

raptorb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2005, 11:13

Jestesmy najlepszi, tak maja grać Bianconerri :D . Scudetto bedzie nasze.

Obrazek
FORZA JUVE FORZA ALEX
Zablokowany