Czy juventusowi powinny zostać odebrane trofea?
- Ulisses
- Qualità Juventino
@TomekW i spółka
Miałem się nie odzywać ,ale się nie da
O.k. Nie odwracajmy uwagi, nie rozmydlajmy sprawy itd. Juventus należy surowo ukarać. Myślę, że najlepsze byłoby:
- Relegacja do Serie C ( tak do C, bo B to za mała kara, jeszcze nie daj Boże awansujemy do Serie A w nastepnym sezonie)
- Rozstrzelać zarząd, bo to on o wszystkim wiedział dokładnie
- Połamać piłkarzom ówcześnie grającym nogi - tak, to zupełnie wystarczy, aby ich odstraszyć od zarzywania w przyszłości jakichkolwiek środków niedozwolonych
- Odebrać trofea, bo wtedy nie wywalczyli ich piłkarze tylko super maszyny które przez 90 minut biegały jak Ben Jonson na 100m]
- Przekazać:
a) Puchar LM: Ajaxowi - w końcu Van Gaal ładnie o to poprosił
b) Mistrzostwa: Milanowi wraz z Interem (chyba się jakoś podzielą sprawiedliwie)
- Zaorać stadion, bo to na jego terenie znaleziono apteke
- Ściąć Agricole, bo to on podawał środki farmaceutyczne.
- Zakazać gry Juventusowi w pucharach co najmniej przez 5 najbliższych lat
- Po przeniesieniu do Serie C odebrać na starcie 10 pkt. aby klub wiedział, że oszustwa nie popłacają
Myślę, że taki obrót sprawy satysfakcjonuje oskarżycieli
A teraz prosze się mnie więcej nie czepiać. Czekam na dalsze losy tej sprawy - nie na forum tylko w realiach. Dziekuje za uwage i pozdrawiam.
Miałem się nie odzywać ,ale się nie da

O.k. Nie odwracajmy uwagi, nie rozmydlajmy sprawy itd. Juventus należy surowo ukarać. Myślę, że najlepsze byłoby:
- Relegacja do Serie C ( tak do C, bo B to za mała kara, jeszcze nie daj Boże awansujemy do Serie A w nastepnym sezonie)
- Rozstrzelać zarząd, bo to on o wszystkim wiedział dokładnie
- Połamać piłkarzom ówcześnie grającym nogi - tak, to zupełnie wystarczy, aby ich odstraszyć od zarzywania w przyszłości jakichkolwiek środków niedozwolonych
- Odebrać trofea, bo wtedy nie wywalczyli ich piłkarze tylko super maszyny które przez 90 minut biegały jak Ben Jonson na 100m]
- Przekazać:
a) Puchar LM: Ajaxowi - w końcu Van Gaal ładnie o to poprosił
b) Mistrzostwa: Milanowi wraz z Interem (chyba się jakoś podzielą sprawiedliwie)
- Zaorać stadion, bo to na jego terenie znaleziono apteke
- Ściąć Agricole, bo to on podawał środki farmaceutyczne.
- Zakazać gry Juventusowi w pucharach co najmniej przez 5 najbliższych lat
- Po przeniesieniu do Serie C odebrać na starcie 10 pkt. aby klub wiedział, że oszustwa nie popłacają
Myślę, że taki obrót sprawy satysfakcjonuje oskarżycieli

A teraz prosze się mnie więcej nie czepiać. Czekam na dalsze losy tej sprawy - nie na forum tylko w realiach. Dziekuje za uwage i pozdrawiam.
- darel
- Juventino
Im dłuzej obserwuje toczacą sie rozmowe, tym bardziej jestem przeswiadczony, że czytam scenariusz jakiejś telenoweli. Rozmowa w kazdym punkcie zmierza do wytytkania sobie błedów i do udowodnienia, jak to wspaniali i obiektywni sa kibice danego klubu ( dokładnie Juve i Milanu). Prawda jest taka, że prawdziwy kibic nigdy nie bedzie w 100% obiektywny, ponieważ zawsze w jego sercu będzie ukochany klub, którego bedzie bronić.
Mnie w tej całej aferze zaczyna denerwować jedna sprawa: wszyscy najeżdżają na Juve ( ok. - rozumiem doping poważna sprawa), ale niech sami nie myśla, że inne kluby sa święte, czyste jak łza. Tak szczerze, to ja nie wierze, że w Serie A jest chociaz jeden klub, który ma w 100% czyste sumienie.
Mnie w tej całej aferze zaczyna denerwować jedna sprawa: wszyscy najeżdżają na Juve ( ok. - rozumiem doping poważna sprawa), ale niech sami nie myśla, że inne kluby sa święte, czyste jak łza. Tak szczerze, to ja nie wierze, że w Serie A jest chociaz jeden klub, który ma w 100% czyste sumienie.
na zawsze wierni turyńskiej drużynie
- Łucja
- Juventino
Darel ma racje - nie mozna juz temu dać spokoj ?- przeciez i tak nikt nie odpuści !! Dlatego też nie kłóćmy się, zostańmy przy naszych zdaniach i bedzie cacy - i mam nadzieje ze agricola zostanie oczyszczony z zarzutów!
A teraz coś dla Milanistów -
NULLUM CRIMEN SINE LEGE - nie ma zbrodni bez uzasadnienia prawnego
FACTA NON PRAESUMUNTUR, SED PROBANTUR - faktów się nie domniemywa, lecz je udowadnia
DUBIA IN MELIORA PARTEM INTERPRETARI DEBENT - wszelkie wątpliwości powinny być interpretowane na korzyść
TESTIS UNUS, TESTIS NULLUS - jeden świadek, żaden świadek
A teraz coś dla Milanistów -
NULLUM CRIMEN SINE LEGE - nie ma zbrodni bez uzasadnienia prawnego
FACTA NON PRAESUMUNTUR, SED PROBANTUR - faktów się nie domniemywa, lecz je udowadnia
DUBIA IN MELIORA PARTEM INTERPRETARI DEBENT - wszelkie wątpliwości powinny być interpretowane na korzyść
TESTIS UNUS, TESTIS NULLUS - jeden świadek, żaden świadek
- JuveQL
- Juventino
Wmówić? :lol: Oczywiscie milanisci nic nie wypisuja Juve, zawsze w pełni obiektywnie patrzą na nas i nigdy sie nie zdarzyło, aby ktos specjalnie docinał kibicom Juventusu. Z pełną stanowczościa powtorze twoje zdanie - Kibice Milanu sa zawistni i zalezy im na dokopaniu Juve. Nie mowie, ze u nas nie dzieją się takie rzeczy, jednak na pewno nie w takim stopniu, jak na acm.plTomekW pisze:Niezly z ciebie gawedziarz. Co jeszcze bedziesz probowal ludziom wmowic? Zanim kogos skrytykujesz, popatrz na wlasne podworko. Gdybys to zrobil, to bys takich farmazonow nie wypisywal. Kibice Milanu sa zawistni i zalezy im na dokopaniu Juve? Przypomnij sobie wystep "kibicow" Juventusu na forum Milanu po meczu Deportivo - Milan. W razie watpliwosci poczytaj tez wypowiedzi kibicow Juve na temat Milanu na tym forum i w komentarzach do newsow. I nie chodzi mi tylko o afere dopingowa.
Po 1. na pewno nie zamilkne.TomekW pisze:Takie bzdety popychac to moze kazdy. Forum Milanu jest ogolnodostepne. Kazdy moze sobie wejsc i zobaczyc, ze to co piszesz, to zwykle klamstwa. Jesli jednak uwazasz, ze jest tak, jak piszesz, to podaj jakies linki, cytaty itd, ktore udowodnia, ze kibice Milanu analizuja szczegolowo kazdy mecz Juventusu i zawsze doszukuja sie pomylek sedziego itd itp. Albo zamilknij wreszcie, bo podobne brednie wypisywales juz kiedys na forum Milanu i poproszony o dowody nie raczyles odpisac.
po 2. Sorry - ale jak myslisz, ze mam czas siedziec i wyszukiwac po całej stronie linków tylko dlatego, aby wielki tomekw mogl sie o tym przekonac, grubo sie mylisz.
Piszesz, ze wasze forum jest ogolnodostepne. W takim razie niech każdy, kto jest zainteresowany, sam wejdzie i sie o tym przekona...widzisz jakies przeciwskazania?
Pokaz mi zdanie w ktorym wywyższam kibiców Juventusu ponad innych.TomekW pisze:Bajkopisarz sie znalazl :lol: Widze, ze masz niezwykla wlasciwosc, polegajaca na stalym wywyzszaniu kibicow Juventusu ponad innych (a zwlaszcza ponad milanistow). To tlumaczy twoja niezbyt trafna opinie o poziomach na obu forach. Ale nie o tym mialem pisac. Wiec mowisz, ze kiedy wspaniali kibice Juve cieszyli sie cudownym JP, to te rzadko wystepujace w internecie stworzonka w czerwono-czarnych koszulkach nie marzyly jeszcze o wlasnej stronie? Za kogo ty sie uwazasz? Tak sie sklada, ze JP startowalo niemal rowno z Milan On-Line, czyli strona ktora przez kilka lat nie miala sobie rownych w Polsce w tematyce Milanu, a pozniej weszla w sklad ACM.PL. O forum jeszcze wtedy nikt nawet nie marzyl i kibice skupieni byli na mailinglistach, ktore na poczatku byly dosc hermetyczne, stad mylne wrazenie, ze kibicow innych klubow nie bylo.
Rzeczywiscie moze zle się wyraziłem. Strona acm.pl istnieje w takim kształcie jak teraz od ok 2 lat (nie wiem dokładnie ile) I dopiero od jej pojawienia sie, zaczely sie regularnie kłotnie z milanistami.
Przepraszam bardzo, ale jak dlugosc mojego pobytu na forum okreslasz tylko data zarejestrowania to... :lol: Myslisz, ze jezeli nie bylem zarejestrowany na forum to nie mialem do niego dostępu? O ile pamietam mogl wejsc kazdy, bez względu czy jest zarejestrowany, czy nie. No, ale skoro wiesz lepiej...TomekW pisze:Oczywiscie wszystkiemu jest winny ten wstretny TomekW :lol: Tylko skad ty to mozesz wiedziec, skoro TomekW pojawil sie na tym forum wczesniej niz ty? Ten sam TomekW byl zapisany na liste mailingowa JuvePoland jeszcze zanim ktokolwiek pomyslal, ze powstanie to forum. A pojawil sie na owej liscie po tym, jak na nasza przyszedl Martin i (poza tym, ze nas wysmial i ponapinal sie troche) zaprosil nas do zapisania sie na liste JP. Zapisalem sie wiec z ciekawosci i w jednym z pierwszych maili wyczytalem, ze kibice Milanu sa jak zwierzeta. Ale zostalem. I tak - gloszac moje teorie spiskowe :lol: - przetrwalem do konca mailinglisty, a potem przenioslem sie na forum, gdzie za swoja rzekoma dzialalnosc na szkode Juventusu (przejawiajaca sie ponoc w wywolywaniu wojen z kibicami Juve) dostalem znaczek Q :lol: Dodam jeszcze, ze moje niecne dzialania okupilem zoltymi kartkami w ilosci 0 (czytaj: zero). Gratuluje samopoczucia. Widze, ze moja osoba bardzo ci przeszkadza (w koncu nie pierwszy raz masz do mnie jakies pretensje), ale to co mi zarzucasz to jakies wymysly.
A czy toczycie wojne z milanistami? Jaka wojne? Jest tylko wymiana pogladow. Nikt nikogo nie wyzywa. Nie mozecie miec do nas pretensji, ze w zwiazku z ta afera nie mamy zbyt dobrego zdania o Juventusie. Podziekujcie Agricoli i jego poplecznikom, bo to oni zafundowali to kibicom Juve poprzez swoje dzialania. Nawarzyli piwa, ktore rowniez kibice Juve musza teraz wypic. Zastanow sie, co by bylo, gdyby to w Milanie wykryto doping. To samo - tylko w druga strone. Zauwaz tez, ze podobne do naszego zdanie wyrazaja inni. Przedstawiciel CONI mowi, ze powinno sie odebrac trofea. Przedstawiciel WADA mowi o skandalu. Gianfranco Zola okresla to, co sie dzialo w Juve, mowiac "e' stata una vigliaccata incredibile", czyli "to byla niewiarygodna nikczemnosc / podlosc". W tym momencie macie wiec przeciwko sobie caly pilkarski swiat. W tym kibicow innych druzyn, z ktorymi mozecie aktywnie wymieniac poglady. Jednak wojne wymysliliscie sobie sami. Wystarczyloby zrozumiec, ze nasze wypowiedzi nie sa takie dlatego, ze zazdroscimy lub ze mamy kompleksy, lecz dlatego, ze Juventus zrobil to co zrobil i my to potepiamy. Ale ty wolisz o wszystko oskarzac kibicow Milanu. Wg ciebie jestesmy zawistni i czekamy na potkniecia Juve, zeby sie moc pastwic. Do tego wszystko zaczelo sie przez nas (kontretnie przeze mnie :lol:) kiedy postanowilismy zaklocic spokoj pokojowo nastawionej populacji JP swoimi herezjami. Nie odpowiadamy tylko za gradobicie, trzesienie ziemi i koklusz. Choc po lekturze twojego posta i tego nie mozemy byc pewni. No ale przeciez krytykowanie Juventusu to grzech smiertelny :lol:
Chcesz powiedziec, ze nie toczymy wojny z milanistami tylko prowadzimy dyskusję? Przeciez wy zawsze idziecie w zaparte i nie da sie z wami dyskutowac. Duzo razy widzialem jak wielu kibiców potrafiło przyznac pomyłkę (i nie mowie tu tylko o juventino), za to kibice Milanu - nigdy sie z takim czyms nie spotkałem.
Nie mam pretensji o to, że nie macie dobrego zdania o Juve. Pretensje mam za to w jaki sposób wyrażacie to zdanie.
Co do jednego masz racje - twoja osoba bardzo mi przeszkadza.
Jednak sąd nie skazał Juventusu. Przypominam, że dopoki komus nie została udowodniona kara - jest niewinny.TomekW pisze:I tu jestes w bledzie. Wyrok uniewinnia Giraudo, a nie klub. Agricola byl pracownikiem klubu. Klub odnosil korzysci w zwiazku z jego dzialaniami. Poczytaj to, co wczesniej wkleil DjJuve. Fragment o Empoli. Tam tez oczyszczono dzialacza, skazano lekarza... I ukarano klub. Takze jesli chcesz wierzyc, ze ten wyrok uniewinnia klub, to sobie wierz. Najwyzej ockniesz sie z reka w nocniku.
Dla tomkaw jest to oczywiste, bo zapoznał sie z dowodami i na bierzaca ma najnowsze informacje prosto od prawników zajmujących się tą sprawą :lol:TomekW pisze:Byc moze? To, ze Juventus wiedzial, to jest oczywiste. Chyba nie myslisz, ze Agricola dzialal na wlasna reke? Albo ze oplacal to z wlasnej kieszeni? Albo ze ten aptekarz (o ktorym sie nie mowi, a ktory tez zostal skazany i ma czasowy zakaz wykonywania zawodu) fundowal to Agricoli? A jesli nie wiedzial, to czemu nadal jest pracownikiem klubu? Nie trzeba byc specjalnie bystrym, zeby wiedziec, kto za tym stoi. Ale ze nikogo nie zlapano za reke, to indywidualnie odpowie tylko lekarz. A klub dostanie po kieszeni (lub po koncie puntowym). Jak swego czasu Empoli.
To co ja (jak i inni) mysla to odrebna sprawa. Tak jak napisałem każdy moze miec wlasne zdanie i ma mozliwosc wyrazac je, jednak nie mozna nikogo besposrednio oskarzac bez udowowdnienia mu tego (no, chyba ze jestescie w posiadaniu jakichs dowodów jednoznacznie wskazujących winę klubu :lol: )
- Medi
- Qualità Juventino
I to jest wlasnie to co mnie najbardziej bawi u wszystkich antijuventinich moralistow (czystych jak lza) i obroncow ucisnionych, wszyscy czekaja na decyzyje CONI i FIGC, wszyscy czekaja az KTOS cos zrobi, zeby w jakikolwiek sposob ukarac podly Juventus ale nikt nie czeka na uprawomocnienie wyroku, Complimenti :lol:Agnieszka pisze:Czekam na decyzję FIGC i CONI.....
A tak na marginesie to ktos niedawno opowiadal jak to wrzucano amfetamine zawodnikom do kawy...hmm...ciekawe w jakim gral klubie...
Ostatnio zmieniony 02 grudnia 2004, 17:35 przez Medi, łącznie zmieniany 1 raz.
- baker
- Milanista
Martin, Ulisses i JuveQL. Nie bede sie juz nad Wami pastwil, bo TomekW wypunktowal Was niczym wytrawny bokser
.
Chcialem jednak jeszcze raz podkreslic, ze nie jestesmy zawistni, bo podobnie jak Wy z bycia juventini, tak my jestesmy dumni z bycia milanistami. Kibicujemy jednak konkurencyjnym klubom, przez co nasze interesy pozostaja w sprzecznosci. Dla mnie nie ma w tym nic zlego. Oczywiscie cieszymy sie z porazek Juve w lidze, bo dzieki temu mamy szanse zniwelowac roznice punktowa lub ja powiekszyc (w zaleznosci od sytuacji
). Wierzcie nam, naprawde zwyciestwa Milanu ciesza nas bardziej niz porazki Juve
. A to, ze sie tak udzielamy w watku o koksowaniu w Juve wynika z tego, ze to wielka afera i po prostu nie mozna jej przemilczec. Zauwacie, ze w tym temacie wypowiada sie rowniez (bardzo madrze zreszta
) Agnieszka, ktora jest interistka, wiec nie jest tak, ze to milanisci sie na Was uwzieli. Zreszta tak jak napisal TomekW macie w tej sprawie przeciwko sobie caly pilkarski swiat.
Martin cytowales moje posty dotyczace Juve. TomekW wzial juz mnie w obrone, ale ja tez sam potrafie sie bronic
. Nie widze nic zlego w moich wypowiedziach. Potwierdzam to, co wtedy napisalem: sedzia popelnil blad w meczu z Fiora na korzysc Juve i 3-0 z Chievo nie oddaje przebiegu meczu. Gdy lepiej poszukasz znajdziesz tez moje pozytywne wypowiedzi o Juve
.
I jeszcze jedno
. Przytoczona przez TomkaW Twoja wypowiedz o meczu Milan-Venezia to byl chyba nokaut (zachowujac bokserska nomenklature
).
Lucid_Dreamer w sadzie obowiazuje tez chyba zasada domniemania niewinnosci
.
Chcialem jednak jeszcze raz podkreslic, ze nie jestesmy zawistni, bo podobnie jak Wy z bycia juventini, tak my jestesmy dumni z bycia milanistami. Kibicujemy jednak konkurencyjnym klubom, przez co nasze interesy pozostaja w sprzecznosci. Dla mnie nie ma w tym nic zlego. Oczywiscie cieszymy sie z porazek Juve w lidze, bo dzieki temu mamy szanse zniwelowac roznice punktowa lub ja powiekszyc (w zaleznosci od sytuacji

Martin cytowales moje posty dotyczace Juve. TomekW wzial juz mnie w obrone, ale ja tez sam potrafie sie bronic
I jeszcze jedno
Lucid_Dreamer w sadzie obowiazuje tez chyba zasada domniemania niewinnosci
" Znam twoje czyny, że ani zimny , ani goracy nie jestes. Obys byl zimny albo goracy! A tak, skoro jestes letni i ani goracy, ani zimny, chce cie wyrzucic z mych ust." Apokalipsa
- paku
- Juventino
lol. Kibice milani, i jedna kibicka interu jestescie slepo zapatrzeni w swoj zespol, nie widzicie wad swoich, tylko kogoś. (Cudze chwalićie swego nie znacie) A co do odebrania Juve pkt. w obecnych sezonie. tak niech sobie wezma 100 pkt. co nam zależy niech milanisci sie ciesza przynajmniej zrobimy im prezent na Mikołaja (rotfl) Piłkarzy wygonić w pole z motyką w ręku. (Motyka - narzędzie pracy rolnika. Tak dla nie kumatych) Zarząd zamknąc, albo skazac na prace na ów wyżej wymienionym polu z motyką. Kibiców Juve za kibicowanie powiesić (wystrzelenie lub krzesło elek. nie wchodzi w gre taniej jest powiesić) Stadion zamienić na Włoski Stadion 1000-lecia gdzie będzie można kupić wiele pamiątek milanu.
Odebrać Juve trofea i wręczyć im "Złotą Motyke" Taka mała nagroda pocieszenia.
Nie wiem po co to całe zamieszanie. Jeżeli Juve zostanie skazane jako klub zapewne będzie sie odwoływać do Fifa, lub zaskarży do sądu Włoską Federacje piłkarską a co za tym idzie ? Wykluczenie Włoch jako państwo z rozgrywek międzynarodowych. Co lepsze ? Wybór pozostaje dla was.
Wzorowałem sie na Ulissesie przy pisaniu paru zdań. (Dobrze gada dać mu wódki)
http://pilka.pl/index.php?mid=30&show=64&pos=19
Buhaha. A może to była epoka lodowcowa tylko im się literki poprzestawiały?
I kto dodał tego newsa ?
Najlepiej na mecze neich kibice przychodzą z aparatami niech chodzą po sektorach i niech szukają czegoś co by ośmieszyło klub, najchętniej Juve
Na tym polega piłka nożna :!:

Nie wiem po co to całe zamieszanie. Jeżeli Juve zostanie skazane jako klub zapewne będzie sie odwoływać do Fifa, lub zaskarży do sądu Włoską Federacje piłkarską a co za tym idzie ? Wykluczenie Włoch jako państwo z rozgrywek międzynarodowych. Co lepsze ? Wybór pozostaje dla was.
Wzorowałem sie na Ulissesie przy pisaniu paru zdań. (Dobrze gada dać mu wódki)

http://pilka.pl/index.php?mid=30&show=64&pos=19
Buhaha. A może to była epoka lodowcowa tylko im się literki poprzestawiały?

I kto dodał tego newsa ?

Najlepiej na mecze neich kibice przychodzą z aparatami niech chodzą po sektorach i niech szukają czegoś co by ośmieszyło klub, najchętniej Juve

Ostatnio zmieniony 02 grudnia 2004, 17:51 przez paku, łącznie zmieniany 3 razy.
- Medi
- Qualità Juventino
Tyle, ze caly pilkarski swiat wie o tej sprawie tyle co o zeszlorocznym sniegu. Wystarczy przeczytac tytul "W Juve podawano Epo. Agricola skazany, Giraudo uniewinniony"..(wiekszosc tytulow po sentencji), i to wystarczy zeby wydac "wyrok" tak jak to robi wiekszosc nie majac zielonego pojecia o calej sprawie.baker pisze:Zreszta tak jak napisal TomekW macie w tej sprawie przeciwko sobie caly pilkarski swiat.
- TomekW
- Juventino
Wiesz Medi, ja, mowiac o pilkarskim swiecie, pisalem m.in. o WADA i CONI. A te organizacje na pewno zapoznaly sie ze sprawa dokladniej niz to sugerujesz.Medi pisze:Tyle, ze caly pilkarski swiat wie o tej sprawie tyle co o zeszlorocznym sniegu. Wystarczy przeczytac tytul "W Juve podawano Epo. Agricola skazany, Giraudo uniewinniony"..(wiekszosc tytulow po sentencji), i to wystarczy zeby wydac "wyrok" tak jak to robi wiekszosc nie majac zielonego pojecia o calej sprawie.
Ironie moglbys sobie darowac, bo doskonale wiesz, ze nie twierdze, ze my nic nie mamy za uszami (patrz post do Martina). Powiem tak:JuveQL pisze:Wmówić? :lol: Oczywiscie milanisci nic nie wypisuja Juve, zawsze w pełni obiektywnie patrzą na nas i nigdy sie nie zdarzyło, aby ktos specjalnie docinał kibicom Juventusu. Z pełną stanowczościa powtorze twoje zdanie - Kibice Milanu sa zawistni i zalezy im na dokopaniu Juve. Nie mowie, ze u nas nie dzieją się takie rzeczy, jednak na pewno nie w takim stopniu, jak na acm.pl
Nie mowie, ze u nas nie dzieją się takie rzeczy, jednak na pewno nie w takim stopniu, jak na jp. I tak zostanie. Dla mnie to EOT w kwestii tego, kto komu ile docina.
Skoro tak mowisz. Szkoda troche, ze na rzucenie oskarzen czas masz, a na ich potwierdzenie juz nie. Ale widac tak musi byc. Niech ocenia to inni.JuveQL pisze: Po 1. na pewno nie zamilkne.
po 2. Sorry - ale jak myslisz, ze mam czas siedziec i wyszukiwac po całej stronie linków tylko dlatego, aby wielki tomekw mogl sie o tym przekonac, grubo sie mylisz.
Cala twoja wypowiedz jest utrzymana w takim tonie. Ciagle piszesz jacy to zli sa milanisci i ze juventini to przy nich anioly. (a jesli nawet nie anioly to na pewno nie sa tak zli jak milanisci). A najbardziej sie to rzuca w oczy w tym zdaniu, w ktorym sugerujesz, ze jestescie od nas lepsi, piszac, ze kiedy JuvePoland juz bylo slawne, to my marzylismy o stronieJuveQL pisze:Pokaz mi zdanie w ktorym wywyższam kibiców Juventusu ponad innych.

Byc moze poczatek dzialalnosci strony zbiegl sie w czasie z rzekomymi "regularnymi klotniami". Argumentacja, ktora podajesz, wydaje mi sie byc naciagana. Nawet nie potrafisz dokladnie okreslic od kiedy zaczely sie rzekome klotnie. Forum JP tez ma okolo 2 lata. Moze to powstanie forum JP przyciagnelo milanistow, a nie powstanie acm.pl? :lol: A moze milanisci przyszli tu sie klocic, bo juventini przyszli do nas? :lol: No ale pewnie wybierzesz wlasna wersje, bo w koncu pasuje ona do twojego chorego wyobrazenia o milanistach.JuveQL pisze:Rzeczywiscie moze zle się wyraziłem. Strona acm.pl istnieje w takim kształcie jak teraz od ok 2 lat (nie wiem dokładnie ile) I dopiero od jej pojawienia sie, zaczely sie regularnie kłotnie z milanistami.
Nie, nie wiem lepiej. Data rejestracji to jedyne co moge powiedziec o twoim stazu na forum. Byc moze czytales zanim sie rejestrowales, byc moze nie. Nie zmienia to faktu, ze za wiele sie nie naczytales. Bo twoja rejestracje i powstanie tego forum dzieli tyle tematow, ile teraz powstaje w ciagu 2 tygodni.JuveQL pisze:Przepraszam bardzo, ale jak dlugosc mojego pobytu na forum okreslasz tylko data zarejestrowania to... :lol: Myslisz, ze jezeli nie bylem zarejestrowany na forum to nie mialem do niego dostępu? O ile pamietam mogl wejsc kazdy, bez względu czy jest zarejestrowany, czy nie. No, ale skoro wiesz lepiej...
I znow to samo. Przeciez wy to, przeciez wy tamto :lol: Mysle, ze nie powinienes sie wypowiadac na temat dyskusji z nami. Z prostej przyczyny: twoja dyskusja z nami wyglada tak, ze przychodzisz, rzucasz oskarzenia, a potem nie masz czasu na potwierdzenie wlasnych zarzutow.JuveQL pisze:Chcesz powiedziec, ze nie toczymy wojny z milanistami tylko prowadzimy dyskusję? Przeciez wy zawsze idziecie w zaparte i nie da sie z wami dyskutowac.
Jak ktos tak czyta twoje teksty, to moze dojsc do wniosku, ze milanisci to jakas grozna plaga. Moze szarancza? :lol: Generalizujesz. No i bije od ciebie niechec do Milanu. Ale to juz twoja sprawa.JuveQL pisze:Duzo razy widzialem jak wielu kibiców potrafiło przyznac pomyłkę (i nie mowie tu tylko o juventino), za to kibice Milanu - nigdy sie z takim czyms nie spotkałem.
Zauwazylem. Tak w ogole to po leturze twoich postow wydaje mi sie, ze przeszkadza ci kazdy, kto ma inne zdanie i bylbys szczesliwy, gdyby cale forum zgodnym chorem spiewalo piesni pochwalne na czesc Juventusu :lol:JuveQL pisze:Co do jednego masz racje - twoja osoba bardzo mi przeszkadza.
Wina nie karaJuveQL pisze:Jednak sąd nie skazał Juventusu. Przypominam, że dopoki komus nie została udowodniona kara - jest niewinny.

Dla mnie to oczywiste z prostego powodu. Nie jestem kibicem Juventusu. A w zwiazku z tym milosc do klubu nie przeszkadza mi w ocenie tej sytuacji.JuveQL pisze:Dla tomkaw jest to oczywiste, bo zapoznał sie z dowodami i na bierzaca ma najnowsze informacje prosto od prawników zajmujących się tą sprawą :lol:
Abbiamo un grande sogno in fondo al nostro cuore
Vedere il grande Milan che vince il Tricolore!
Vedere il grande Milan che vince il Tricolore!
- Medi
- Qualità Juventino
Tomek, ja nie bralam pod uwage Twojej wypowiedziTomekW pisze:Wiesz Medi, ja, mowiac o pilkarskim swiecie, pisalem m.in. o WADA i CONI. A te organizacje na pewno zapoznaly sie ze sprawa dokladniej niz to sugerujesz.Medi pisze:Tyle, ze caly pilkarski swiat wie o tej sprawie tyle co o zeszlorocznym sniegu. Wystarczy przeczytac tytul "W Juve podawano Epo. Agricola skazany, Giraudo uniewinniony"..(wiekszosc tytulow po sentencji), i to wystarczy zeby wydac "wyrok" tak jak to robi wiekszosc nie majac zielonego pojecia o calej sprawie.
Pionka, to, ile na liscie podanej przez Swiergota jest lekow nie ma najmniejszego znaczenia, pozostaje fakt, ze nie znaleziono w apteczce klubu ani jednego nielegalnego leku...pionka pisze:P.S. Świergot kazałeś mi wymienić środki zakazane z tych, które podałeś. Wymieniłem (także te, które nie wiadomo dlaczego pominąłeś) i teraz czekam na ciąg dalszy. Bo domyślam się, że miałeś jakiś cel prosząc mnie o to. A zżera mnie ciekawość o co Ci chodziło
P.S.S. Widzę, że się nie doczekam. Ale spodziewałem się tego. Brakło argumentów.. Nie udało się złapać mnie w pułapkę
- Yari
- Juventino
Jedzie po tym forum czołg ?:shock:baker pisze: Chcialem jednak jeszcze raz podkreslic, ze nie jestesmy zawistni,
baker pisze: Zreszta tak jak napisal TomekW macie w tej sprawie przeciwko sobie caly pilkarski swiat.
Jak narazie nie spotkałem się z żadną osobą z poza fanatyków ligi włoskiej na jakimkolwiek forum aby wogóle wspominała o tej sprawie i od razu oskarżała Juve o koksowanie.
Z moich obserwacji wynika że tylko tifosi klubów z serie A maja największe ,,ale" co do tej sprawy. A Wy ,,mediolańczycy" bijecie już wogóle wszystkie rekordy.
TomekW kręcą Cie polemiki z innymi kibicami ? Bo widze że Ty to wręcz kochasz :?
- swiergot
- Juventino
No dobra, pionka. Masz tak bardzo upragnioną odpowiedź na Twoje rewelacje. Otóż jesteś całkowicie w błędzie. Żaden z leków, które wymieniłeś, nie jest zakazany! O te leki poszło, ale wcale nie są zakazane i równie dobrze mogły by się znaleźć w Twojej czy mojej apteczce domowej.
Wszystkim Milanistom, które wygadują tu i tam bzdury niesamowite, polecam przeczytanie tego artykułu. Jak widać, sąd się ośmieszył wydając wyrok, a tym bardziej twierdząc, że Agricola podawał EPO.
Dowodów na EPO nie ma. Jeden z biegłych, D'Onofrio, użył wymyślonej przez siebie metody, na podstawie której stwierdził, że EPO było stosowane. Sęk w tym, że ta metoda jest śmiechu warta, nikt na świecie oprócz niego jej nie używa. I to właśnie będzie podstawą apelacji.
Co do FIGC i CONI, oni nie mają prawa mieszać się do całej sprawy, ponieważ do akcji wkroczył stanowy wymiar sprawiedliwości. Po orzeczeniu sądu apelacyjnego, niezależnie czy Agricola zostanie uniewnniony czy wyrok zostanie podtrzymany, FIGC i CONI nie mają prawa podjąć żadnych działań.
Wszystkim Milanistom, które wygadują tu i tam bzdury niesamowite, polecam przeczytanie tego artykułu. Jak widać, sąd się ośmieszył wydając wyrok, a tym bardziej twierdząc, że Agricola podawał EPO.
Dowodów na EPO nie ma. Jeden z biegłych, D'Onofrio, użył wymyślonej przez siebie metody, na podstawie której stwierdził, że EPO było stosowane. Sęk w tym, że ta metoda jest śmiechu warta, nikt na świecie oprócz niego jej nie używa. I to właśnie będzie podstawą apelacji.
Co do FIGC i CONI, oni nie mają prawa mieszać się do całej sprawy, ponieważ do akcji wkroczył stanowy wymiar sprawiedliwości. Po orzeczeniu sądu apelacyjnego, niezależnie czy Agricola zostanie uniewnniony czy wyrok zostanie podtrzymany, FIGC i CONI nie mają prawa podjąć żadnych działań.

- Lypsky
- Juventino
Musze powiedziec ze artykul podany przez swiergota jest bardzo ciekawy i naprawde wiele wyjasnia szczegolnie to zdanie: Wszystkie testy antydopingowe przeprowadzone na Juventinich w tamtym okresie, zarówno we Włoszech jak i zagranicą, wypadły negatywnie. 8)
Poczekam na roztrzygniecia sadu ale coraz wiecej dowiaduje sie o tej sprawie i wcale nie bylo to wszystko tak okropne jak niektorzy rysowali.
Poczekam na roztrzygniecia sadu ale coraz wiecej dowiaduje sie o tej sprawie i wcale nie bylo to wszystko tak okropne jak niektorzy rysowali.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Yari
- Juventino
Lol , a ja już dzieliłem skóre na niedźwiedziu
Uwielbiam mile się zaskoczyć, gdyż zwykle w takich sprawach jestem pesymistycznie nastawiony. A ten artykuł rzeczywiście bardzo wiele wyjaśnia.
Jeszcze tylko poczekajmy na końcową decyzje sądu co do tej sprawy i będzie piekniie :-D

Uwielbiam mile się zaskoczyć, gdyż zwykle w takich sprawach jestem pesymistycznie nastawiony. A ten artykuł rzeczywiście bardzo wiele wyjaśnia.
Jeszcze tylko poczekajmy na końcową decyzje sądu co do tej sprawy i będzie piekniie :-D
- baker
- Milanista
Medi pisze: Tyle, ze caly pilkarski swiat wie o tej sprawie (afera dopingowa) tyle co o zeszlorocznym sniegu (...) to wystarczy zeby wydac "wyrok" tak jak to robi wiekszosc nie majac zielonego pojecia o calej sprawie.
Zawiodlem sie na Tobie Medi. Sugerujesz, ze ja feruje wyroki na Juve na podstawie ogolnikowych wypowiedzi w prasie, nie znajac calej sprawy. Wyglada na to, ze w ogole nie czytalas moich postow, lecz mimo to wyrobilas sobie o mnie zdanie (oczywiscie negatywne). Tak sie sklada, ze po raz pierwszy o aferze dopingowej wspomnialem w swoim 10 poscie w kontekscie wypowiedzi przedstawicieli CONI i WADA i wlasnie te organizacje mialem na mysli potwierdzajac slowa TomkaW o przeciwnym Wam "calym pilkarskim swiecie".Medi pisze:(...)odpowiadalam tylko na post baker'a i mialam mysli osoby (a nie organizacje) , ktore nie znaja sprawy a sugeruja sie tylko tym co wyczytali w gazetach, a przeciez CONI i WADA to nie "caly swiat".
Widze, ze jestes purystka (choc nie kazdego poprawiasz,
Jeszcze raz jednak podkreslam to, co pisalem wczesniej, ze to jeszcze nie koniec i decyzja sadu moze zostac zmieniona (na korzysc lub niekorzysc Juve).
" Znam twoje czyny, że ani zimny , ani goracy nie jestes. Obys byl zimny albo goracy! A tak, skoro jestes letni i ani goracy, ani zimny, chce cie wyrzucic z mych ust." Apokalipsa