Co sie dzieje z kibicami Juve ?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 15:35

Jak wiadomo, to nie jest żadna nowość a po 237 fanach na pucharowym meczu z Sampą w sezonie 01/02 nie zadziwi mnie już na prawdę nic... Nie rozumie jednak tych kibiców, którzy za żadną cenę nie chcieli się zgodzić na zmiejszenie stadionu do 40 tysięcy... Ja jednak zamiast się denerwować tym faktem czekam wciąż na nowy stadion. Być może wszystko odmieńmy. Przynajmniej taką mam nadzieje...

dziora

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 15:54

Dobrze, że nie jest tak jak w Chicago. Na ulicy można dostać bilety na mecze Chicago Bulls. Mój brat dwa razy dostał taki bilet a mimo to nie poszedł. Jak Juve zacznie grać efektownie to znowu będą prawie pełne "półki" :)

Polish Soldier - div4.12 (Poland)
login: dziora - password: *******
Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 16:13

dziora pisze: Jak Juve zacznie grać efektownie to znowu będą prawie pełne "półki" :)
Oj tam glupoty gadasz, przeciez trofea dostaje sie za wynik a nie za gre! Ale skoro ty wolisz zeby Juve strzelalo najwiecej bramek i przeplatalo swietne wystepy z fatalnymi??

Franci

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 19:31

To na Lecha w chwilach kryzysu potrafiło przyjść więcej kibiców! :shock: (choć teraz i u nas nie jest za ciekawie... :/)

Kiedyś gadałam z kumplem z Włoch i powiedział mi, że w samym Turynie Juventus nie ma tak naprawdę wielu kibiców... większość to fani Torino, ale za to Juventusowi kibicują ludzie z każdego zakątka Włoch.
On sam (ten kumpel) jest z Sycylii 8)

W każdym razie powiem tylko jedno...
Że naprawdę wiele bym dała, żeby być na miejscu tych kibiców i móc zobaczyć na żywo mecz mojego ukochanego klubu!
I nawet przez myśl by mi nie przeszło, że mogłabym taki mecz przepuścić! :roll:

baker

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2004, 15:17

To jest ewenement chyba na skale swiatowa, ze na mecze tak wielkiego klubu jak Juve przychodzi tak malo kibicow :wink: . Oczywiscie w samym Turynie dominuja kibice Torino, ale podobnie jest w Manchesterze, gdzie kibice United sa w mniejszosci, a mimo to nie do pomyslenia jest, zeby Old Trafford swiecilo pustkami. Byc moze ci, co zowia sie kibicami Juve we Wloszech nie sa w nimi w rzeczywistosci a tylko na papierze :wink:

" Znam twoje czyny, że ani zimny , ani goracy nie jestes. Obys byl zimny albo goracy! A tak, skoro jestes letni i ani goracy, ani zimny, chce cie wyrzucic z mych ust." Apokalipsa
Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 listopada 2004, 15:54

Juventus jest owiele lepszym klubem niz Torino,bardziej znanym i wogóle a jednak kibice w turynie wolą Torino!!??
Nie wiem jak kwestia biletów ale słyszałem ze bilety na mecz juve są bardzo drogie !!??
i jeszcze kwestia karnetów...

bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2004, 16:55

tylko ile juve chce za bilety na mecze?? moim zdaniem zbyt duzo idlatego tak malo osób oglada mecze :evil:

baker

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2004, 18:00

Kame1988_Kornel pisze: Juventus jest owiele lepszym klubem niz Torino,bardziej znanym i wogóle a jednak kibice w turynie wolą Torino!!??
Moze Ci sie to wyda dziwne, ale wierz mi, ze nie trzeba kibicowac najlepszej druzynie :wink: . Czasem sympatia do danego klubu moze wynikac np. z tradycji rodzinnej lub regionalnej (np. dzielnice miasta). Jednak to, ze kibice Juve sa w Turynie w mniejszosci moim zdaniem wcale nie tlumaczy znikomej liczby juventini na meczach swojego klubu.
Kame1988_Kornel pisze:Nie wiem jak kwestia biletów ale słyszałem ze bilety na mecz juve są bardzo drogie !!??
bartus pisze: tylko ile juve chce za bilety na mecze?? moim zdaniem zbyt duzo idlatego tak malo osób oglada mecze
Nie znam dokladnych liczb, ale wydaje mi sie ze bilety na Juve w Turynie, czy na Milan na San Siro maja porownywalne ceny. Natomiast ciezko jest porownywac liczbe widzow na obu stadionach :wink: .
Kame1988_Kornel pisze: i jeszcze kwestia karnetów...
To jest bardzo ciekawa kwesta. Klub Juve sprzedal zaledwie 17166 karnetow na mecze Serie A. Dla porownania Samp 19021, Messina 23366, Fiorentina 23619, Lazio 28649, Palermo 32847, Roma 34496, Inter 44910 czy Milan 52673.
Kto nie wierzy w podane przeze mnie dane oto zrodlo :wink: :
http://digilander.libero.it/stadiapostc ... A04-05.htm
Byc moze wiec wielu z zadeklarowanych fanow Juve we Wloszech kibicuje swojemu klubowi tylko w telewizji :wink: .

" Znam twoje czyny, że ani zimny , ani goracy nie jestes. Obys byl zimny albo goracy! A tak, skoro jestes letni i ani goracy, ani zimny, chce cie wyrzucic z mych ust." Apokalipsa
juve_fan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 listopada 2004, 19:01

Co się dziwicie? Przecież na mecz tak wielkich drużyn jak Legia, Groclin, Odra też przychodzi po 4,5,6 tys. ludzi. :D [/i]

FORZA JUVENTUS !!!
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2004, 22:01

Chcialem zrobic takie porownanie z frekfencjami na meczach Juve z tamtego sezonu i z obecnego !!!
Niestety nie wyglada to za wesolo :(

Serie A sezon 03/04 mecze Juve na Delle Alpi:
z Empoli 40 tys
z Roma 43 tys
z Bologna 31 tys
z Brescia 32 tys
z Udinese 31 tys
z Interem 53 tys
z Parma 31 tys
z Perugia 41 tys
z Siena 30 tys
z Chievo 30 tys
z Reggina 30 tys
z Ancona 30 tys
z Milanem 52 tys
z Modena 30 tys
z Lazio 31 tys
z Lecce 20 tys
z Sampdoria 32 tys
zrodlo: lechsport.pl

no a w tym sezonie kazdy wie.....
to jest po prostu przygnebiajace :cry: i wkurzajace :evil:
achhh te czasy co na Delle Alpi widzialem chociaz troche ponad pol zapelnione trybuny a teraz.......
a co sie dzieje na LM
z Bayernem 18 tys- ja sie chyba zabije :( :cry:
juz wiecej nic nie pisze
:oops:

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 13:16

Fakt, statystki z poprzedniego sezonu a te z obecnego są bardzo różne. Jestem niemalże pewien, iż chodzi tu o kupno karnetów. A tych jak wiadomo sprzedaliśmy bardzo mało :? Jeśli zaś chodzi o poprzedni sezon, wiadomo, że po tym udanym 2002/03, każdy chciał mieć karnet. I tak frekfencja była przyzwoita. Teraz łapię się za głowę i niedowierzam jakwidzę Delle Alpi :( Władze powinny natychmiast podjąć jakieś korzystne dla nas kroki w tej przykrej sprawie.

Obrazek
Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 13:57

To jest straszna sprawa z tymi naszymi "kibicmi" :( Ile kasy Juve traci przez to ze im sie nie chce przyjsc na mecz :!: Tak na oko to dobrego obronce spokojnie mozeny by kupic z biletow a tak Moggi musi ciulac te euro i ze swojej emeryturki wyciagac :D Mam nadzieje z e jak wybuduja ten nowy stadion to bedzie lepiej bo jak nie to pojade do Turynu wezme kazdego :kibica" Juve i powiem mu "bardzo delikatnie"( :D ) ze ma Juve pod nosem i ma chodzi bo ja nie bede w TV ogladal pustych trybun :wink:

Obrazek
DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 14:21

DamKam pisze:Chcialem zrobic takie porownanie z frekfencjami na meczach Juve z tamtego sezonu i z obecnego !!!
Niestety nie wyglada to za wesolo :(

Serie A sezon 03/04 mecze Juve na Delle Alpi:
z Empoli 40 tys
z Roma 43 tys
z Bologna 31 tys
z Brescia 32 tys
z Udinese 31 tys
z Interem 53 tys
z Parma 31 tys
z Perugia 41 tys
z Siena 30 tys
z Chievo 30 tys
z Reggina 30 tys
z Ancona 30 tys
z Milanem 52 tys
z Modena 30 tys
z Lazio 31 tys
z Lecce 20 tys
z Sampdoria 32 tys
zrodlo: lechsport.pl

no a w tym sezonie kazdy wie.....
to jest po prostu przygnebiajace :cry: i wkurzajace :evil:
achhh te czasy co na Delle Alpi widzialem chociaz troche ponad pol zapelnione trybuny a teraz.......
a co sie dzieje na LM
z Bayernem 18 tys- ja sie chyba zabije :( :cry:
juz wiecej nic nie pisze
:oops:
W poprzednim sezonie także się mówiło o nie najlepszej frewkwencji na Delle Alpi i można było słyszeć sporo narzekań. Jednak patrząc na to co się dzieje w tym sezonie, to w poprzednim sezonie było 'rewelacyjnie'.

juvefan_15

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 15:11

Kibice z Turynu są beznadziejni i nie zasługują aby mieć taką drużyne jak Juve w swoim mieście :cry: To jest już panowie poprostu wstyd :(

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 15:19

łatwo wam mówić, że oni mają Juve pod nosem i nie chodzą na mecze. jak wy nie byliście na żądnym meczu na Delle Alpi, to pewnie większość z nas chciałaby być na każdym meczu Juve. ale nie dziwię im. taki średniozamożny kibic w Turynie po kilku meczach splajtuje, jeśli cena biletów się nie zmieni. a jak mecz leci w telewizji to może sobie uśiąść, obejrzeć, a kaska w kielni pozostaje. jeśli mówię źle, niech ktoś mnie poprawi...

ODPOWIEDZ