Serie A 16/17 (1): JUVENTUS 2-1 Fiorentina

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2016, 19:41

Sorry, że tak wyskakuje jak Filip z konopii...czemu Pjanic nie gra?

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2016, 19:42

Shadow Marshall pisze:Sorry, że tak wyskakuje jak Filip z konopii...czemu Pjanic nie gra?
W sparingu z Juventusem B zszedł po 10 minutach ze stłuczonym udem, chyba się dostatecznie dobrze nie zagoiło.
#Juventus XI: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Dani Alves, Khedira, Lemina, Asamoah, Alex Sandro, Mandzukic, Dybala. #JuveFiorentina

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2016, 19:53

Oj Sandro z Alvesem nie, bo będzie zbyt ofensywnie? BAAAAH!
Zerujemy liczniki i jedziemy, FORZA!

Dziku1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2016, 19:59

Vincitore pisze:
#Juventus XI: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Dani Alves, Khedira, Lemina, Asamoah, Alex Sandro, Mandzukic, Dybala. #JuveFiorentina
Na papierku ten skład wygląda elegancko, no i jednak brazylijskie skrzydła, podoba mi się to :)
Roma gromi Udine, więc miło byłoby też zacząć sezon od wygranej, stawiam na 2-1 dla nas.

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2016, 20:00

No to zaczynamy marsz po 6-te Scudetto z rzędu.

Obrona i atak tak jak się można było spodziewać. Pomoc bez Pjanicia wygląda tak sobie, ale liczę, że Khedira, Lemina i Asamoah dadzą radę (nie ma Hernanesa, więc nie gramy w 10). Ofensywne skrzydła: z jednej strony :shock: , ale z drugiej :happy: .

Nie mogąc się doczekać meczu Juve oglądałem Roma-Udinese. Bardzo ofensywna gra Rzymian i gładkie 4:0. Z Fiorentiną tak wysoko nie wygramy, ale 2:0 będzie :)

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 69 razy

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2016, 20:03

Jedna obawa. Jak Asamoah znów zacznie bezcelowo dublować Sandro na wahadle, to chyba się pochlastam :roll: Do chłopa powinni strzelać jeśli zbliży się na mniej niż 5 metrów do linii bocznej. Mam nadzieję, że Maks wbił mu do łba, że będzie dziś grał na ŚRODKU pomocy. Nie chce oglądać turbo dziury na jego pozycji przez cały mecz.
rydwadydwa pisze:w wyjściowym składzie preferuję Evrę
Łoooo... są tu jeszcze tacy użytkownicy :eh:
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2016, 20:06 przez jackop, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2016, 20:04

Niech Sandro mnie zaskoczy...w wyjściowym składzie preferuję Evrę, ale może Max nie wystawił go ze względu na późniejszy powrót z wakacji a zatem krótszy trening. Przed nami ciężki mecz - i do wygrania, i do oglądania.

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2016, 20:12

Skład wygląda naprawdę nieźle. Jeszcze w kolejnych meczach dojdzie Pjanić i Pipita, to w ogóle będzie modnie (chociaż i tak przyda się jeszcze jedno mocne nazwisko do pomocy).
Mamy szczęście, że Borja Valero nie gra. Ten jegomość zawsze był solidnym punktem Violi. Ciekawi mnie natomiast duet Sandro-Alves. Z rzeczy, które mnie niepokoją to wspomniany wyżej Asa i oczywiście Lemina.

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2016, 20:18

rydwadydwa pisze:Niech Sandro mnie zaskoczy...w wyjściowym składzie preferuję Evrę
Serio? W czym jest lepszy Francuz od Brazola, który drybluje i broni i potrafi uderzyć z lewej? Z całym szacunkiem, ale Francuz powinien odgrywać w tym sezonie rolę rezerwowego.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2016, 20:24

annihilator1988 pisze:
rydwadydwa pisze:Niech Sandro mnie zaskoczy...w wyjściowym składzie preferuję Evrę
Serio? W czym jest lepszy Francuz od Brazola, który drybluje i broni i potrafi uderzyć z lewej? Z całym szacunkiem, ale Francuz powinien odgrywać w tym sezonie rolę rezerwowego.
Francuz ma fajniejsze ciało :dance:

Ufam Maxiowi. Liczę na 2-0, po dość sporych męczarniach. Pierwszy gol Mandżura po asyscie Alvesa ;)

Ah tyle czekania i oto wraca SA!

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2016, 20:27

W składzie Fiorentiny zadebiutuje 18-letni syn Enrico Chiesy. Na głębszą wodę Sousa rzucić go nie mógł.

Miejmy nadzieję, że brak Valero będzie widoczny.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2016, 20:28

FORZA JUVENTUS !!

Obrazek
Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2016, 20:30

Jak miło że wracają te wieczory z meczami Juve. Z jednej strony szkoda że nie ma Pjanica, a z drugiej dobrze że Max nie ryzykuje jego zdrowiem, liczę na dobrą grę Samiego i niech strzeli coś Dybala.

rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2016, 20:33

annihilator1988 pisze:
Całkiem serio ;) Czuję się spokojniejszy o wynik z Evrą w jedenastce niż Sandro, zupełnie jak w przypadku gdy gramy z czwórką obrońców wolę Barzagliego niż Chielliniego. Wiem, że to niepopularna opinia bo Sandro ma większy wachlarz zagrań w ofensywie, ale w defensywie wciąż zdarzają mu się spore błędy.

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 sierpnia 2016, 20:33

annihilator1988 pisze:
Tak szczerze to chyba poza większym doświadczeniem, chyba jest tylko lepszy przy wrzutkach z rzutów rożnych. Parę bramek ze stałych fragmentów Francuz juz zdobył. Niemniej jednak to Alexowi Sandro powinno należeć miejsce w wyjściowym składzie.

No cóz Fiorentina jakoś specjalnie nie zachwyca, powinno się chyba zwycięstwem zainaugurować ten rozpoczynający się sezon.

Zablokowany