LM 13/14 (gr. B) [5]: JUVENTUS 3-1 FC Kobenhavn

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 listopada 2013, 22:38

Nie obyło się bez chwili załamania z mojej strony, ale w końcu wygraliśmy. Trochę smutno, że tylko jedna bramka z akcji, ale cóż, liczą się 3 punkty i co najważniejsze wystarcza nam remis w Stambule do awansu.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
Tengen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2013, 22:39

No, dzisiaj w zasadzie bez frajerstwa :ok: Vidal :ok: Są 3 pkt i Real w 10 rozniósł Galate 4:1 :shock: Nie będę oceniał taktyki, kij, ważne, że to już po ostatnim gwizdku :D

Aha, Padoin... no nie mogłem patrzeć na jego gre. Nie dość, że beznadziejne podania, to jeszcze zero pewności ;/

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2013, 22:40

2 rzuty z autu drużyny z Kopenhagi był groźniejsze niż wszystkie rożne Juve :prochno: Komedia :shock: No i Padoin. Brak słów, by opisać jego mizerną grę

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2013, 22:41

Ale trzeba przyznac, ze te karne to byly jednak ewidentne. Zadnych watpliwosci, rzadko sie tak zdarza. Podobalo mi sie zaangazowanie Vucinicia po wejsciu na boisko i musze przyznac, ze Mirko zostawil dzisiaj lepsze wrazenie, niz Tevez. Argentynczyk zagral po prostu slabo, nie idzie mu ta gra w LM. Moze jak sie przelamie w koncu to bedzie lepiej?

Aha, strasznie frajersko tracimy gole w LM. W kazdym meczu jakis koszmarny blad. Z Realem, z Galata, z Dunczykami. Nie wspominam juz o skutecznosci, United potrafi oddac 7 celnych strzalow i zdobyc 5 bramek, my prawie zawsze musimy sie meczyc.

Nasza gra w tej edycji LM przypomina mi Inter Mourinho z 2010.
Ostatnio zmieniony 27 listopada 2013, 22:43 przez jakku1, łącznie zmieniany 2 razy.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2013, 22:42

No i tak, jak mówiłem - bez spiny i ciśnieniowania. Trzy punkty wpadły. W pierwszym meczu nie można tak było? :roll:

Zagraliśmy cynicznie, minimalistycznie, a Vidal stał się bohaterem wieczoru. I to w sumie wszystko, co jest do zapamiętania z tego meczu.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2013, 22:44

deszczowy pisze:No i tak, jak mówiłem - bez spiny i ciśnieniowania. Trzy punkty wpadły. W pierwszym meczu nie można tak było? :roll:

Zagraliśmy cynicznie, minimalistycznie, a Vidal stał się bohaterem wieczoru. I to w sumie wszystko, co jest do zapamiętania z tego meczu.
Trzeba dodać jeszcze beznadziejne podania Chielliniego, każde jego podanie kończyło się tak, że piłkę mieli rywale.

Fino Alla Fine Forza Juventus!
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2013, 22:45

Tengen pisze:Aha, Padoin... no nie mogłem patrzeć na jego gre. Nie dość, że beznadziejne podania, to jeszcze zero pewności ;/
Kurde, zawsze go broniłem, ale kurcze. Jestem pewien, że gdybym wyszedł na prawą flankę zamiast niego, to nie byłoby różnicy, bo sam potrafie podać do najbliższego partnera, albo biec przed siebie do linii końcowej i kopnąć w pole karne, bo wrzutkami tego nazwać nie można. Gdyby facet używał chociaż balansu ciała do wrzutek... Caceres musowo powinien biegać na prawej flance pod nieobecność naszego Szwajcara.
Ależ Vucinić jest woooollllnnnnnyyyyy. Marchisio miał chyba ze dwa kontakty z piłką i kilka fauli. Zmiennicy się nie popisali.
Llorente świetnie w pierwszej połowie. W drugiej trochę gorzej, ale wywalczył karnego :ok:
Vidal :ok: :ok: :ok:

Obrazek
mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2013, 22:46

Co się dzieje w naszym polu karnym przy stałych fragmentach? Piłka kozłuje i czeka na wepchnięcie do bramki, a nasi nie wiedzą co się dzieje. Bardzo nudno z naszej strony dzisiaj i bez polotu. Padoin jest śmieszny. Byle nie stracić, nie podejmuje chociażby odrobiny ryzyka. 90% podań idzie do tyłu. Jak tu można go bronić? :think: Llorente :bravo: dzisiaj przyćmił Teveza, który dzisiaj zagrał po prostu słabo, nie ma się co czarować. Brava też dla Vidala. Nie myli się z karnych, a i główeczką pyknął :shock: LM to my nie zawojujemy takimi meczami. Oczekiwałem więcej...No ale są 3 pkt. Wystarczy remis w Stambule. Zadanie wykonane! FORZA!!!

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2013, 22:47

Świetny mecz + kupon za 5 zeta pomnozyl się w 1200 kolejny mega fart :D i cała kolejka moja :C :C :C

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2013, 22:49

Znów daliśmy sobie wbić bramkę wyrównującą. Który to już raz nasi dostają bramkę na ogarnięcie się w tym sezonie. Z całym szacunkiem dla rywala, ale z takim przeciwnikiem, u siebie, gdzie pierwsza połowa niemal cała była pod nasze dyktando, a od wyniku tego meczu zależy nasz awans, daliśmy sobie jeszcze wbić frajerską bramkę. Dobrze, że tym razem szybko odpowiedzieliśmy i obeszło się bez konsekwencji. Nie chcę wyjść na płaczka po wygranym meczu, ale takie rzeczy nie powinny mieć miejsca, a przypomnę tylko, że w tym sezonie, szczególnie w LM to nie nowość. Koncentracja w tym sezonie nie jest naszą najlepszą stroną.
Ostatnio zmieniony 27 listopada 2013, 22:50 przez koki90, łącznie zmieniany 1 raz.

Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 listopada 2013, 22:50

znowu po 45 minutach trzymaliśmy nogę na gardle rywala, i znowu zamiast docisnąć to po przerwie dajemy mu złapać oddech :angry:
w serie a dajemy radę, na LM nasze skrzydła są wciąż za słabe.
wzmocniliśmy nasz napad, i to znacznie. mi gra Teveza mimo wszystko się podobała. brakuje kropki nad i w postaci bramki, ale bramki muszą wreszcie przyjść.
Vidal :bravo: :bravo: :bravo: i Pogba, asysta i wywalczony karny :bravo: :bravo: jak najszybciej przedłużyć kontrakty, jak trzeba to wpisać po 100 baniek odstępnego. dla nas są bezcenni. gdybym był właścicielem klubu to w tej chwili dzwonił bym do Marotty z absolutnym zakazem sprzedaży jednego i drugiego.
Pirlo i Bonucci posłali kilka pięknych długich piłek. szkoda że tego nie wykorzystaliśmy.
na mecz z Galata trzeba wyjść na pełnym gazie, wbić minimum 2 bramki i zapewnić sobie awans. żadnego kalkulowania, żadnej miłości.

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2013, 22:51

O co chodzi z tą flagą ? Bo już wyłączyłem, a jakiś bulwers poszedł ? :prochno:

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2013, 22:51

pablo1503 pisze: Caceres musowo powinien biegać na prawej flance pod nieobecność naszego Szwajcara.
Caceres nie zrobiłby trzeciej bramki tak jak Padoin. Cały mecz miał słaby, ale to zbiegnięcie, żeby Vidal mógł na spokojnie przycelować, było miodne.

Ogólnie podoba mi się zestawienie Padoina obok Caceresa i Vucinicia obok Llorente. Nie będzie z tego kontr szybkich jak wiatr, ale spokojna, pewna kontrola boiska.

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2013, 22:52

Zrobiliśmy co mieliśmy zrobić. Szkoda że znów przydażyła nam się bezsensowna akcja, po której tracimy bramkę. Na duży plus Ll oraz oczywiście Vidal, błyszczał też Pirlo oraz Pogba. Moim zdaniem trochę wyolbrzymiacie co do Padoina - kilka groźnych sytuacji jednak przeszło prawą stroną. To już Caceres grał chwilami niepewniej.
Teraz do Turcji i święta...a po świętach proszę o dobre losowanie.

booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2013, 22:53

deszczowy pisze:Zagraliśmy cynicznie, minimalistycznie...
I to mnie irytowało. Niby nóż na gardle, niby musimy wygrać ale jakoś większej ambicji niż zwykle próżno było szukać. Wynik korzystny więc wspomnę tylko o tym że mimo ogromnej przewagi nie potrafiliśmy stworzyć sobie kilku dogodnych sytuacji. Dziś dwa karne. Co gdyby nie one? Pracować panie Conte nad ofensywą bo te nasze schematy na Bayerny i inne Barcelony nie starczą.

★ ★ ★
Zablokowany