Serie A 13/14 (1): Sampdoria 0-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
ReinerJuve

Juventino
Juventino
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 21:35

Gramy koszmarnie... zbiera mi się na wymioty od tych 50-60 metrowych podań do Vucinicia z czego większość z nich ląduje jakieś 15 metrów od niego, a gdy dodamy do tego naszą przewidywalną grę "na ścianę" co akcję, nawet gdy jest kilka ciekawszych opcji na rozegranie, dostajemy cieniutkie 45min. w naszym wykonaniu. :angry:

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 21:36

Szału ni ma :prochno: Ale myślę że ostatecznie wymęczymy i 3 pkt będą.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Sampa nie istnieje. Gra źle nie wygląda, ale kuleje przyjęcie. Wszystko przez pogodę... Wydaje mi się, że jakby tak strasznie nie lało to spokojnie strzelilibyśmy bramkę przeciwnikowi.

Chiellini tragedia na początku meczu. Potem w obronie się ogarnął. Ale...

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Napisałbym coś o postawie naszej drużyny, ale niestety tak wszędzie ścina, że masakra. Dlatego prosze o link jakiś dobry. Chciałbym zobaczyć LL.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

W moim odczuciu slabsza polowka Pogby i Vidala. Pirlo gra calkiem niezle, Asamoah takze. Miras poza kilkoma irytujacymi zagraniami rownie znosnie. Najlepiej zdecydowanie Tevez, potrafi przytrzymac, podac, minac, uderzyc. Widac po prostu roznice klas pomiedzy Argentynczykiem a reszta naszego ataku.

Obrona poprawnie, chociaz Chiellini znow troche niepewny. Gabbiadini tak go raz objechal, ze szkoda gadac.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 21:37

Vucinić tradycyjnie już popadł w przeciętność po tym jak Conte mianował go głównym napastnikiem czyli sprawdza się to co mówiłem - gość się bedzie starał w pre seasonie by zapewnic sobie byt w Juve, by w czasie sezonu znow grac jak skonczony przeciętniak.
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2013, 21:37 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.

Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Ocho zaczyna się narzekanie na grę i tryb ninja Vidala :prochno:

Nawet fajny mecz, mamy więcej z gry i liczę że w końcu coś wpadnie. Podoba mi się aktywność Teveza.

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

squinter pisze:slabo gramy, najgrozniejsi jestesmy po stalych fragmentach, z akcji praktycznie zadnej sytuacji bramkowej. Chiellini jest dzisiaj niemilosiernie objezdzany...
A strzał Teveza czy Pirlo?

Gra bajecznie nie wygląda, ale kilka swoich sytuacji mieliśmy (bardzo dobre interwencje bramkarza). Sampdoria gra agresywnie, odważnie, ale też sporo biega i pytanie, czy wytrzyma w takim tempie do końca spotkania. Eramo i Eder cholernie dziś prowokują.

Oby II połowa była lepsza, tak jak z Lazio. Nasi powinni oddawać więcej strzałów z dystansu przy takiej pogodzie. Mamy przewagę, ale póki co nie przekłada się to na korzystny dla nas wynik.

Oby po 3 punkty.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 21:38

Uwielbiam Chielliniego, ale ta jego technika... :whistle: Facet nie potrafi nawet dobrze podać. Większość jego zagrać jest o wiele za mocna i w dodatku z kozłem. W ataku nic nie gramy, szczególnie nasz leniwy Mirko. Ostatnio zagrał bardzo dobry mecz, to teraz przez kilka kolejek będziemy grali w 10. Trudne warunki też dodają swoje trzy grosze.
Do tych co śledzili poczynania Gabbiadiniego w poprzednim sezonie - to 'zaszycie' Chielliniego to taki jego rzadki wybryk, czy faktycznie chłopak ma nosa do gry kombinacyjnej i zabawiania się z obrońcami?
Z meczu na mecz odnoszę wrażenie, że żaden napastnik świata nie pokaże swoich maksymalnych umiejętności - przez taktykę i Conte, który każe im bawić się w idiotyczne pięteczki.

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Robaku pisze: Całkiem dobrze dzisiaj Pogba, który ciagnie gre. nie widać zupełnie Vidala.
To normalne, Marchisio nie ma, a Vidal bardziej ogarnia ustawieniowo od Pogby, więc to on trzyma ustawienie, a nie Księciunio.

Z Sampą, jak z Sampą, z Delio Rossim jak z Delio Rossim. Podoba mi się tylko, że W KOŃCU udało nam się ogarnąć te jego gwałcące kontry. Dobrze reagujemy i tym razem nie powinniśmy stracić bramki. Jak będzie szczęście, to coś wpadnie, jeśli nie, to 0:0.
jakku1 pisze: Widac po prostu roznice klas pomiedzy Argentynczykiem a reszta naszego ataku.
Ja nie za bardzo widzę :whistle: obaj z Vuciniciem mają dziś więcej zagrań głupich i na siłę, niż dobrych.
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2013, 21:40 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.

[RAF]ErrazoR

Juventino
Juventino

Sopcast Channel - 140544

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 21:40

Coś czuje, że Pogba znajdzie sobie dzisiaj miejsce i ustrzeli jakąś bramkę z dystansu :)

Mirko świetnie spisuje się jako stoper :C

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 21:41

Mozliwe, ze cos w tym co pisal Pumi jest, 3:5:2 jest ciezkie dla napastnikow, Tevez b.daleko od bramki, srodek cienko, najgrozniej ze strony Lichego, Asa niezle. Wspolpraca ze strony Teveza i Vucinicia do poprawki, moze przy tej pogodzie warto wprowadzic jednak LLorente?

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Po przerwie wypada się i ktoś z naszych zacznie grać level wyżej.

Szaq

Juventino
Juventino

Pierwsze 20 minut tragiczne potem ich przycisnęliśmy. Jedna bramka rozwiąże worek. Drugie połowy zawsze mamy lepsze. Myślę, że strzelimy przynajmniej 2 bramki. Podoba mi się dzisiaj Tevez. Vidal jakby na zaciągniętym ręcznym, ale może się rozkręci. Vucinić sobie zupełnie nie radzi, przy tych długich piłkach. Inna sprawa, że Chiellini powinien dostać zakaz rzucania lag. Z jego zagrań można zrobić poradnik "jak nie podawać". Nawet jak już dogra dokładnie to albo piłka leci tak długo, że przy Mirku jest 3 zawodników, albo tak mocno, że się od Czarnogórca odbija. W defensywie na początku również dramat. Potem się trochę poprawił.

Chciałbym zobaczyć jak Llorente poradzi sobie w miejsce Szwagra.

Forza Juve !

Zablokowany