Pre-season sparing (17.07.13): Rap. Valle d'Aosta 0-7 JUVE

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2013, 19:17

alina pisze: Giak gra jako b2b. Giovinco też się tam nada. Żartujesz, prawda?
niewiem co to za porównanie, w papierach Ogbonna może też grać jako lewy obrońca więc skąd to zdziwienie? tym bardziej że technicznie przypomina Bonucciego, tylko ze bardziej dynamiczniejszy.
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2013, 19:19 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.

Alexxxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2013, 19:19

alina pisze:
Bazyliszek pisze:Ogbonna (...) Może by się nadał na LWB? jeśli Antoś wpycha tam Peluso, to Ogbonnie też mógłby dać szansę.
Giak gra jako b2b. Giovinco też się tam nada. Żartujesz, prawda?
Akurat Alinko Ogbonnie zdarzały się w karierze mecze na skrzydłach obrony, tyle że było to przy ustawieniu z czterema obrońcami. ;)

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2013, 19:24

Lucas87 pisze:A następca (Giovinco) grał :?: :!:
Tak, całą drugą połowę. Biegał i biegał, ale piłka go dość omijała. Próbował nawet strzelać na bramkę dwa czy trzy razy, lecz niestety nie były to strzały celne. Z całego jego występu zapamiętałem ten moment gdy Vucinic podchodził do drugiego karnego, a realizator pokazał jak Giovinco odchodzi z fochem, chyba sam chciał strzelać. Mam nadzieję, że pomogłem.

Bazyliszek, z ciekawości, ile masz lat?

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2013, 19:26

19, w grudniu 20. A co?

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 lipca 2013, 19:28

mrozzi pisze:Vucinić w takim meczu o pietruchę starał się wymusić karnego (:shock:)
Albo masz wyrobione pewne odruchy, albo nie. Lepiej w sparingu się kłaść, niż się oduczyć i potem ma nie być karnych. Sędziom trzeba pomagać w takich decyzjach i tego wymagają trenerzy (nie mówię tu oczywiście o jawnym wymuszaniu karnych, które ewidentnie się nie należą).
Bazyliszek pisze:
alina pisze: Giak gra jako b2b. Giovinco też się tam nada. Żartujesz, prawda?
niewiem co to za porównanie, w papierach Ogbonna może też grać jako lewy obrońca więc skąd to zdziwienie? tym bardziej że technicznie przypomina Bonucciego, tylko ze bardziej dynamiczniejszy.
Ja doskonale wiem, że on grywa na LO. Tzn chyba kiedyś, bo teraz już mu się nie zdarza. Ile grał ich tam w tym sezonie? 0 (słownie: zero). Logika: "Facet gra na środku obrony. Czasem gra na boku, ale to raczej z musu, bo to nie jego bajka. Hmm. Zróbmy z niego skrzydłowego!". Pomysł godny MishyAveJuve, którego następcą jesteś.

Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2013, 19:29

Jak ktoś będzie miał obszerny skrót to niech się pochwali bo nie widziałem drugiej połowy.

Strasznie podobała mi się gra Llorente, wiadomo że taki Amauri też był gwiazdą sparingów ale naprawdę jestem pod wrażeniem gry Króla Lwa :-D

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2013, 19:33

alina pisze:Ja doskonale wiem, że on grywa na LO. Tzn chyba kiedyś, bo teraz już mu się nie zdarza. Ile grał ich tam w tym sezonie? 0 (słownie: zero). Logika: "Facet gra na środku obrony. Czasem gra na boku, ale to raczej z musu, bo to nie jego bajka. Hmm. Zróbmy z niego skrzydłowego!". .
Nie napisałem od razu żeby robić z niego skrzydłowego, tylko go przetestować na tej pozycji czy w razie czego by się na nią nadawał. Z Peluso też żaden skrzydłowy mimo tego kilka meczy na lewym wingbacku rozegrał na wiosne, dlatego napisałem taką propozycję. Zluzujcie majty, bo za niedługo nie będzie już można nic napisać, bo albo zostanie sie zmieszany z blotem, albo ktos cie bedzie pytal o wiek, albo zostanie sie porównany do jakiegoś forumowego idioty.

pzdr

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2013, 20:25

Bazyliszek pisze:Zluzujcie majty, bo za niedługo nie będzie już można nic napisać, bo albo zostanie sie zmieszany z blotem, albo ktos cie bedzie pytal o wiek, albo zostanie sie porównany do jakiegoś forumowego idioty.

pzdr
Może wyciągnij z tego pewne wnioski...?

---
Meczyk w fajnej piknikowej atmosferze. Szkoda, ze Jorente nie huknął czegoś.

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2013, 23:12

Alexxxxx pisze:
alina pisze:
Bazyliszek pisze:Ogbonna (...) Może by się nadał na LWB? jeśli Antoś wpycha tam Peluso, to Ogbonnie też mógłby dać szansę.
Giak gra jako b2b. Giovinco też się tam nada. Żartujesz, prawda?
Akurat Alinko Ogbonnie zdarzały się w karierze mecze na skrzydłach obrony, tyle że było to przy ustawieniu z czterema obrońcami. ;)
Chielliniemu też, a ustawianie go na lewym wingbacku...

Generalnie sęk w tym, że Angelo wydaje się nie mieć żadnej cechy uprawniającej go do grania na tej pozycji. Od szybkości i zwrotności zacząwszy wyliczankę, na kondycji i dynamice kończąc.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 07:57

Alfa i Omega pisze: Chielliniemu też, a ustawianie go na lewym wingbacku...
Hmmm... Nie przypominam sobie by Chiellini kiedykolwiek grał jako wingback (czyli cofnięty skrzydłowy)... Co najwyżej boczny obrońca w czteroosobowej formacji. Kielon jest dużo bardziej klocowaty od dajmy na to Peluso i nie ogarnia ofensywy zupełnie.

Cieszę się, że coraz więcej osób przekonuje się do Llorente. Oczywiście nie ma co się sugerować meczem z kartolefkami po tygodniu treningów, ale jakoś tak mi lepiej, że po roku bronienia Fernando Dante93 mnie nie zje ;)

No i jeszcze miałem nadzieję, że ser Loras Tyrell (w tej roli Marcel Buchel) pokaże się z lepszej strony, bo sporo się o nim naczytałem jaki to nie jest diamencik...

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 10:32

No cichym bohaterem pierwszej połowy był Motta. Najpierw świetne podanie do Teveza, później sam wykorzystał zagranie Llorente i otworzył wynik.
Ogólnie to powinien sobie radzić lepiej w 3-5-2 niż w 4-osobowej defensywie, ale to tyle. Pewnie nikt nie bierze go pod uwagę nawet na ławkę.
W sumie dziwna była ta prawa strona w pierwszej połowie. Vidal duzo schodził do boku, Lichtsteiner jak RWB szybko zrobił miejsce dla Motty czy nominalnego półprawego stopera...

Jak się nazywa ten obrońca co wygląda jak Sorensen? Trochę klocowaty jeszcze, ale angażował się może coś z niego będzie.
Edit: Na wygląd to pewnie ten Magnusson, jestem samowystarczalny, sam sobie odpowiedziałem :)

Rozwaliła mnie akcja Matriego, tak ładnie zmylił dwóch obrońców i w bramkę nie trafił :prochno: Ale ogólnie walka o miejsce w ataku bedzie niezła, nie pamiętam kiedy ostatnio na pierwsze sparingi mielismy tylu napastników do dyspozycji.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 10:48

yanquez pisze:
Alfa i Omega pisze: Chielliniemu też, a ustawianie go na lewym wingbacku...
Hmmm... Nie przypominam sobie by Chiellini kiedykolwiek grał jako wingback (czyli cofnięty skrzydłowy)... Co najwyżej boczny obrońca w czteroosobowej formacji. Kielon jest dużo bardziej klocowaty od dajmy na to Peluso i nie ogarnia ofensywy zupełnie.
Przecież chodzi mu własnie o bok obrony w czwórce.
yanquez pisze:No i jeszcze miałem nadzieję, że ser Loras Tyrell (w tej roli Marcel Buchel) pokaże się z lepszej strony, bo sporo się o nim naczytałem jaki to nie jest diamencik...
Greyworm = Trezeguet :smile:

zakiii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 10:54

Mam nadzieję, że Conte zauważy, że przy ustawieniu zespołu z 2 połowy nasza gra dużo ciekawiej wyglądała. Więcej możliwości w ataku.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 11:31

zakiii pisze:Mam nadzieję, że Conte zauważy, że przy ustawieniu zespołu z 2 połowy nasza gra dużo ciekawiej wyglądała. Więcej możliwości w ataku.
Przecież Conte na pewno to dostrzega, nie jest jakimś farfoclem, jednak z pewnych powodów trwa przy 3-5-2, nawet, jeśli drużyna wygląda mniej efektownie a cofnięty napastnik często gra w tym ustawieniu jakby miał kajdanki na nogach. Dużo czarnej roboty, gry tyłem do bramki, odgrywania zamiast kreowania - Tevez może mieć ciężko, ale da radę :wink:

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2013, 12:31

zakiii pisze:Mam nadzieję, że Conte zauważy, że przy ustawieniu zespołu z 2 połowy nasza gra dużo ciekawiej wyglądała. Więcej możliwości w ataku.
Jak dobrze, że Conte od razu po meczu powiedział, że "nie będzie grał trójką w ataku" ("Mai col tridente in attacco") :bravo: Skończą się może forumowe dywagacje po eksperymentach w sparingach z amatorami.

Zablokowany