Pre-season sparing (17.07.13): Rap. Valle d'Aosta 0-7 JUVE
- Piti
- Juventino
niewiem co to za porównanie, w papierach Ogbonna może też grać jako lewy obrońca więc skąd to zdziwienie? tym bardziej że technicznie przypomina Bonucciego, tylko ze bardziej dynamiczniejszy.alina pisze: Giak gra jako b2b. Giovinco też się tam nada. Żartujesz, prawda?
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2013, 19:19 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.
- Alexxxxx
- Juventino
Akurat Alinko Ogbonnie zdarzały się w karierze mecze na skrzydłach obrony, tyle że było to przy ustawieniu z czterema obrońcami.alina pisze:Giak gra jako b2b. Giovinco też się tam nada. Żartujesz, prawda?Bazyliszek pisze:Ogbonna (...) Może by się nadał na LWB? jeśli Antoś wpycha tam Peluso, to Ogbonnie też mógłby dać szansę.

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Tak, całą drugą połowę. Biegał i biegał, ale piłka go dość omijała. Próbował nawet strzelać na bramkę dwa czy trzy razy, lecz niestety nie były to strzały celne. Z całego jego występu zapamiętałem ten moment gdy Vucinic podchodził do drugiego karnego, a realizator pokazał jak Giovinco odchodzi z fochem, chyba sam chciał strzelać. Mam nadzieję, że pomogłem.Lucas87 pisze:A następca (Giovinco) grał:!:
Bazyliszek, z ciekawości, ile masz lat?
Albo masz wyrobione pewne odruchy, albo nie. Lepiej w sparingu się kłaść, niż się oduczyć i potem ma nie być karnych. Sędziom trzeba pomagać w takich decyzjach i tego wymagają trenerzy (nie mówię tu oczywiście o jawnym wymuszaniu karnych, które ewidentnie się nie należą).mrozzi pisze:Vucinić w takim meczu o pietruchę starał się wymusić karnego (:shock:)
Ja doskonale wiem, że on grywa na LO. Tzn chyba kiedyś, bo teraz już mu się nie zdarza. Ile grał ich tam w tym sezonie? 0 (słownie: zero). Logika: "Facet gra na środku obrony. Czasem gra na boku, ale to raczej z musu, bo to nie jego bajka. Hmm. Zróbmy z niego skrzydłowego!". Pomysł godny MishyAveJuve, którego następcą jesteś.Bazyliszek pisze:niewiem co to za porównanie, w papierach Ogbonna może też grać jako lewy obrońca więc skąd to zdziwienie? tym bardziej że technicznie przypomina Bonucciego, tylko ze bardziej dynamiczniejszy.alina pisze: Giak gra jako b2b. Giovinco też się tam nada. Żartujesz, prawda?
- Myzarel
- Juventino
Jak ktoś będzie miał obszerny skrót to niech się pochwali bo nie widziałem drugiej połowy.
Strasznie podobała mi się gra Llorente, wiadomo że taki Amauri też był gwiazdą sparingów ale naprawdę jestem pod wrażeniem gry Króla Lwa :-D
Strasznie podobała mi się gra Llorente, wiadomo że taki Amauri też był gwiazdą sparingów ale naprawdę jestem pod wrażeniem gry Króla Lwa :-D
Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- Piti
- Juventino
Nie napisałem od razu żeby robić z niego skrzydłowego, tylko go przetestować na tej pozycji czy w razie czego by się na nią nadawał. Z Peluso też żaden skrzydłowy mimo tego kilka meczy na lewym wingbacku rozegrał na wiosne, dlatego napisałem taką propozycję. Zluzujcie majty, bo za niedługo nie będzie już można nic napisać, bo albo zostanie sie zmieszany z blotem, albo ktos cie bedzie pytal o wiek, albo zostanie sie porównany do jakiegoś forumowego idioty.alina pisze:Ja doskonale wiem, że on grywa na LO. Tzn chyba kiedyś, bo teraz już mu się nie zdarza. Ile grał ich tam w tym sezonie? 0 (słownie: zero). Logika: "Facet gra na środku obrony. Czasem gra na boku, ale to raczej z musu, bo to nie jego bajka. Hmm. Zróbmy z niego skrzydłowego!". .
pzdr
- stahoo
- Juventino
Może wyciągnij z tego pewne wnioski...?Bazyliszek pisze:Zluzujcie majty, bo za niedługo nie będzie już można nic napisać, bo albo zostanie sie zmieszany z blotem, albo ktos cie bedzie pytal o wiek, albo zostanie sie porównany do jakiegoś forumowego idioty.
pzdr
---
Meczyk w fajnej piknikowej atmosferze. Szkoda, ze Jorente nie huknął czegoś.
- Alfa i Omega
- Juventino
Chielliniemu też, a ustawianie go na lewym wingbacku...Alexxxxx pisze:Akurat Alinko Ogbonnie zdarzały się w karierze mecze na skrzydłach obrony, tyle że było to przy ustawieniu z czterema obrońcami.alina pisze:Giak gra jako b2b. Giovinco też się tam nada. Żartujesz, prawda?Bazyliszek pisze:Ogbonna (...) Może by się nadał na LWB? jeśli Antoś wpycha tam Peluso, to Ogbonnie też mógłby dać szansę.
Generalnie sęk w tym, że Angelo wydaje się nie mieć żadnej cechy uprawniającej go do grania na tej pozycji. Od szybkości i zwrotności zacząwszy wyliczankę, na kondycji i dynamice kończąc.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Hmmm... Nie przypominam sobie by Chiellini kiedykolwiek grał jako wingback (czyli cofnięty skrzydłowy)... Co najwyżej boczny obrońca w czteroosobowej formacji. Kielon jest dużo bardziej klocowaty od dajmy na to Peluso i nie ogarnia ofensywy zupełnie.Alfa i Omega pisze: Chielliniemu też, a ustawianie go na lewym wingbacku...
Cieszę się, że coraz więcej osób przekonuje się do Llorente. Oczywiście nie ma co się sugerować meczem z kartolefkami po tygodniu treningów, ale jakoś tak mi lepiej, że po roku bronienia Fernando Dante93 mnie nie zje

No i jeszcze miałem nadzieję, że ser Loras Tyrell (w tej roli Marcel Buchel) pokaże się z lepszej strony, bo sporo się o nim naczytałem jaki to nie jest diamencik...
- @D@$
- Juventino
No cichym bohaterem pierwszej połowy był Motta. Najpierw świetne podanie do Teveza, później sam wykorzystał zagranie Llorente i otworzył wynik.
Ogólnie to powinien sobie radzić lepiej w 3-5-2 niż w 4-osobowej defensywie, ale to tyle. Pewnie nikt nie bierze go pod uwagę nawet na ławkę.
W sumie dziwna była ta prawa strona w pierwszej połowie. Vidal duzo schodził do boku, Lichtsteiner jak RWB szybko zrobił miejsce dla Motty czy nominalnego półprawego stopera...
Jak się nazywa ten obrońca co wygląda jak Sorensen? Trochę klocowaty jeszcze, ale angażował się może coś z niego będzie.
Edit: Na wygląd to pewnie ten Magnusson, jestem samowystarczalny, sam sobie odpowiedziałem
Rozwaliła mnie akcja Matriego, tak ładnie zmylił dwóch obrońców i w bramkę nie trafił
Ale ogólnie walka o miejsce w ataku bedzie niezła, nie pamiętam kiedy ostatnio na pierwsze sparingi mielismy tylu napastników do dyspozycji.
Ogólnie to powinien sobie radzić lepiej w 3-5-2 niż w 4-osobowej defensywie, ale to tyle. Pewnie nikt nie bierze go pod uwagę nawet na ławkę.
W sumie dziwna była ta prawa strona w pierwszej połowie. Vidal duzo schodził do boku, Lichtsteiner jak RWB szybko zrobił miejsce dla Motty czy nominalnego półprawego stopera...
Jak się nazywa ten obrońca co wygląda jak Sorensen? Trochę klocowaty jeszcze, ale angażował się może coś z niego będzie.
Edit: Na wygląd to pewnie ten Magnusson, jestem samowystarczalny, sam sobie odpowiedziałem

Rozwaliła mnie akcja Matriego, tak ładnie zmylił dwóch obrońców i w bramkę nie trafił

Przecież chodzi mu własnie o bok obrony w czwórce.yanquez pisze:Hmmm... Nie przypominam sobie by Chiellini kiedykolwiek grał jako wingback (czyli cofnięty skrzydłowy)... Co najwyżej boczny obrońca w czteroosobowej formacji. Kielon jest dużo bardziej klocowaty od dajmy na to Peluso i nie ogarnia ofensywy zupełnie.Alfa i Omega pisze: Chielliniemu też, a ustawianie go na lewym wingbacku...
Greyworm = Trezeguetyanquez pisze:No i jeszcze miałem nadzieję, że ser Loras Tyrell (w tej roli Marcel Buchel) pokaże się z lepszej strony, bo sporo się o nim naczytałem jaki to nie jest diamencik...
- pumex
- Juventino
Przecież Conte na pewno to dostrzega, nie jest jakimś farfoclem, jednak z pewnych powodów trwa przy 3-5-2, nawet, jeśli drużyna wygląda mniej efektownie a cofnięty napastnik często gra w tym ustawieniu jakby miał kajdanki na nogach. Dużo czarnej roboty, gry tyłem do bramki, odgrywania zamiast kreowania - Tevez może mieć ciężko, ale da radęzakiii pisze:Mam nadzieję, że Conte zauważy, że przy ustawieniu zespołu z 2 połowy nasza gra dużo ciekawiej wyglądała. Więcej możliwości w ataku.

Jak dobrze, że Conte od razu po meczu powiedział, że "nie będzie grał trójką w ataku" ("Mai col tridente in attacco")zakiii pisze:Mam nadzieję, że Conte zauważy, że przy ustawieniu zespołu z 2 połowy nasza gra dużo ciekawiej wyglądała. Więcej możliwości w ataku.