Serie A (27): Fiorentina 1-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2010, 18:56

Zobacz na powtórkę.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 marca 2010, 18:56

Do przerwy 1:1 i gramy kiepskawo. Viola Nas gania po całym boisku i z rzadka udaje się coś wyprowadzić. Bardzo fajnie Diego położył bramkarza, na wyróżnienie zasługują na pewno Candreva (bardzo aktywny i dynamiczny), Marchisio (świetnie podanie do Treze na sam na sam i kilka dobrych odbiorów) i Chiellini (asekuruje wszystkich w obronie).

Szkoda błędu Manningera bo mogliśmy dotrwać do przerwy z prowadzeniem. Słabiutko dzisiaj Melo, Treze (jak to on) niewidoczny, Sissoko nie odbiera tylu piłek, co zawsze, Zebina i De Ceglie bezpłciowo, Legro raz dobrze, raz źle.

Czarno widzę 2 połowę.

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2010, 18:57

Lypsky pisze:Zobacz na powtórkę.
No ogladam chyba 15 raz ewidentnie widac zostawioną noge gracza Violi

Obrazek
eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 marca 2010, 18:59

Spalonego nie było, stali na równi. Zawodnik Violi zostawił nogę z tyłu.

Właśnie pokazują powtórki na jakimś włoskim kanale.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Ja byłem przekonany o spalonym, ale chętnie zobaczę to jeszcze raz.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Chciałoby się napisać "jak zwykle". Szału nie ma. Bez kompletnego napastnika nie ma gry w ataku. Bramka po wrzutce w pole karne, czy to kogoś dziwi? Dobry mecz naszego bramkarza, ale interwencja poniżej krytyki. W drugiej połowie zobaczymy pewnie Del Piero i będzie to zmiana za Diego jak sądzę, niestety.

JuveLethal

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2010, 19:01

Jesli ktos ma jeszcze watpliwosci

Obrazek

Spalonego nie bylo, czubek nogi obroncy Violi blizej niz Diego

Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2010, 19:04

Brakuje mi szarży De Caglie lewą flanką boiska. Ogólnie gramy niedobrze, za dużo błędów w obronie, często tracimy piłkę. Słabo Diego i Melo. :think:

SPALONEGO NIE BYŁO !

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 06 marca 2010, 19:06

Jak dla mnie na plus tylko Chiellini i Marchisio, Manninger przy bramce zachowal sie beznadziejnie, ale podejrzewam ze Buffon w aktualnej dyspozycji puscilby strzal Gilardino. Legro Zebina slabizny ('rajd' Johnego prosto w aut klasyk). De Ceglie cos spiety dzis, slabo gra. Sissoko podaje kompletnie bez sensu, do tego masa zbednych fauli i niedokladnosci. Melo chyba zapomnial dla kogo gra i podaje do fioletowych. Candreva fajne podanie przy bramce, czesto przy pilce ale ogolnie cieniutko, zero blysku (co on zrobil po wrzutce De Ceglie? nic tylko walic w brame ale on mial pomysl). Diego bramka i tyle, przyjecie pilki w aut brawo, niedokladny i spiety. Na deser Treze - dzieki niemu od pierwszego gwizdka gramy w 10. Fajny 'wolej' w sytuacji bramkowej.

Zal patrzec
Ostatnio zmieniony 06 marca 2010, 19:08 przez Garreat, łącznie zmieniany 1 raz.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2010, 19:07

kiepsko... viola chce za wszelką cene zdobyć 3ptk, mecz troche ustawiła bramka z początku- diego... na którą się spóźniełem :angry: mam nadzieje że juve zagra troche spokojniej z tyłu, podoba mi sie gra gilardino (tak mniej więcej powinnien grać nasz trezeguet, prawie niewidoczny w tej odsłonie)...

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 marca 2010, 19:07

Brak obrony (oprocz Kielona) + slaba, ledwo widoczna i ledwo ofensywnie ziapiaca pomoc + nic w ataku = daje nam obraz nedzy i rozpaczy. Dosc powiedziec, ze nasi kopacze nie umieja sobie poradzic z takim pilkarskim "geniuszem" jak Marco Marchionni...

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 marca 2010, 19:17

JuveLethal pisze:Jesli ktos ma jeszcze watpliwosci

Obrazek

Spalonego nie bylo, czubek nogi obroncy Violi blizej niz Diego
linia nie jest prostopadla do tej oznaczajacej linie pola karnego wiec jeszcze wiecej ich dzielilo ;)

Obrazek
SirRose

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2010, 19:18

Viola gra na prawdę dobrze, my za to nie pokazaliśmy praktycznie nic. Strasznie słabo DeCeglie i bardzo słusznie zmienił go Grosso, bo młodzian sobie ewidentnie nie radzi. Candreva pokazał parę razy jakąś techniczną sztuczkę ale zwykle zagrywa niedokładnie i nic z jego dryblingów nie wynika. W destrukcji zupełnie bezużyteczny.
Na prawdę nie wiem jak to jest możliwe, że gramy 5 pomocnikami i nie potrafimy zdominować środka pola.
W ataku Trezol tak jak zwykle niestety czyli zero ruchu i zero współpracy. Liczę, że wejdzie Iaquinta i w końcu zobaczę napastnika który coś robi innego niż stanie na spalonym.
Ogólnie jestem bardzo daleki od optymizmu - pewnie po 60 min nasi zupełnie staną bo już się zmęczą i nawet jeśli coś strzelimy to w końcówce dostaniemy bęcki
:angry:

JuveLethal

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2010, 19:23

dr.DeV pisze:
linia nie jest prostopadla do tej oznaczajacej linie pola karnego wiec jeszcze wiecej ich dzielilo ;)
Na szybko puscilem linie. Masz racje

fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2010, 19:53

Bardzo kiepsko wypada u nas gra jednym napastnikiem- dziś ofensywne ustawienie Candreva-Treze-Diego zupełnie nie wypaliło, to nie jest dobra pozycja dla Włocha, który powinien zdecydowanie grać za Diego niż obok niego. Francuz niestety kiepsko, strasznie słabo to wyglądało. Druga połowa w zupełnie innym nastawieniem co dało efekt.

Nie czarujmy się -brawo zespół ale trochę to zawdzięczamy kalendarzowi- Viola ma mecz o wszystko w LM, bo na razie póki co trochę się oddala jej start w przyszłej edycji tych rozrywek. Fioletowi zdecydowanie odpuścili drugą połową, licząc na remis.

Zablokowany