Kto dostanie kapitana po Del Piero?
- Astarot
- Juventino
Jak narazie jakos nie widzialem zeby ktos wymenił Paro - o ile oczywiscie zostanie jest najstarszy z mlodzików grajacych w Juve ... chłopak jest inteligentny i dosc charyzmatyczny no ale szansa ze zostanie i stanie sie gwiazda w juve sa dosc niewielkie bardziej stawiaj bym na Marchisio
Więc El Capitano bedzie Chiellini:) hehehe nasz grande stopero niczym el grande stopero canavarro bedzie el capitano del reprezentacja azurrio
No to marzenia ale powarznie to pewnie on bedzie kapitanem jak juz wspomniano jest kapitanem młodziezówki... ma charakter poradzi sobie
Więc El Capitano bedzie Chiellini:) hehehe nasz grande stopero niczym el grande stopero canavarro bedzie el capitano del reprezentacja azurrio

- JuniorJuve
- Juventino
narazie kapitamen jest DP wiec sie tym nie przejmuje 8) a pozniej... sie zobaczy... moze Palladino 

- Łukasz
- Juventino
Chiellini nie jest "stopero". To lewy obrońca, a na środku gra tylko z konieczności.Astarot pisze:nasz grande stopero niczym el grande stopero canavarro bedzie el capitano del reprezentacja azurrio![]()
No to marzenia ale powarznie to pewnie on bedzie kapitanem jak juz wspomniano jest kapitanem młodziezówki... ma charakter poradzi sobie
- Mati
- Juventino
Oj tu bym polemizował, przychodząc do Juventusu był środkowym obrońcom, ale Lippi wystawiał go na lewej i tak pozostało.A w tym sezonie sporo razy grał w środku, więc jak dla mnie to jest zarówno lewym jak i środkowym obrońcą.Łukasz pisze:Chiellini nie jest "stopero". To lewy obrońca, a na środku gra tylko z konieczności.Astarot pisze:nasz grande stopero niczym el grande stopero canavarro bedzie el capitano del reprezentacja azurrio![]()
Swoją drogą uważam że Chiellini jest chyba najlepszym obecnie pretendentem do otrzymania kapitańskiej opaski
- mesju
- Qualità Juventino
Chiellini nie miał okazji grać w Juventusie za kadencji Lippiego. Przyszedł do nas jako lewy obrońca. Od biedy grał na prawej stronie, a dopiero Deschamps zrobił z niego z konieczności środkowego obrońce.mati__________ pisze:Lippi wystawiał go na lewej i tak pozostało.A w tym sezonie sporo razy grał w środku, więc jak dla mnie to jest zarówno lewym jak i środkowym obrońcą.
Z tym się zgodzę.mati__________ pisze:Swoją drogą uważam że Chiellini jest chyba najlepszym obecnie pretendentem do otrzymania kapitańskiej opaski
- swiergot
- Juventino
W ostatnią sobotę po meczu na Sky Sport był wywiad z Buffonem (treść nie jest teraz istotna, jego słowa były już cytowane na JP). W pewnym momencie połączyli się z szatnią Arezzo, gdzie był Conte. Antonio powiedział:
"Byłem kibicem Juve przez całe życie i wciąż jestem. Życzę ci i mam nadzieję, że kiedy Alex zakończy karierę - może za 10 lat - ty przejmiesz po nim opaskę kapitana, tak jak on przejął ją po mnie, bo czuję, że jesteś właściwym człowiekiem z odpowiednimi cechami do tej roboty."
Gigi podziękował i odpowiedział, że do tego czasu będzie trzeba jeszcze dokonać wielu wyborów. Jeżeli Buffon zostanie, to kiedy Alex skończy karierę na pewno będzie przez kilka lat kapitanem.
"Byłem kibicem Juve przez całe życie i wciąż jestem. Życzę ci i mam nadzieję, że kiedy Alex zakończy karierę - może za 10 lat - ty przejmiesz po nim opaskę kapitana, tak jak on przejął ją po mnie, bo czuję, że jesteś właściwym człowiekiem z odpowiednimi cechami do tej roboty."
Gigi podziękował i odpowiedział, że do tego czasu będzie trzeba jeszcze dokonać wielu wyborów. Jeżeli Buffon zostanie, to kiedy Alex skończy karierę na pewno będzie przez kilka lat kapitanem.

- Mati
- Juventino
mJaUcViEej pisze:Chiellini nie miał okazji grać w Juventusie za kadencji Lippiego. Przyszedł do nas jako lewy obrońca. Od biedy grał na prawej stronie, a dopiero Deschamps zrobił z niego z konieczności środkowego obrońce.mati__________ pisze:Lippi wystawiał go na lewej i tak pozostało.A w tym sezonie sporo razy grał w środku, więc jak dla mnie to jest zarówno lewym jak i środkowym obrońcą.
To było już kilka sezonów temu i być może pamięć mnie zawodzi, ale:
Dokładnie pamiętam moją rozmowę z kolegą, gdy przed sezonem w meczu sprawdzającym (mogłem jedynie pomylić trenera, może to było już za Capello, ale jakoś tak mi się zdaje że Lippi jeszcze trenował ...) Chiellini wystąpił właśnie na lewej, a nie na środku obrony.Zdziwiło mnie to i zapytałem dlaczego śr. obrońca gra na środku, a kolega odpowiedział że widocznie .....(trener) pomyślał, że tam Chiellini mniej zepsuje niż na środku
.
Pamiętam dobrze że przychodząc z Livorno na JP napisane było, że to środkowy obrońca.
- mesju
- Qualità Juventino
No właśnie...swiergot pisze:Gigi podziękował i odpowiedział, że do tego czasu będzie trzeba jeszcze dokonać wielu wyborów.
Chiellini przyszedł do nas z Fiorentinymati__________ pisze:Pamiętam dobrze że przychodząc z Livorno na JP napisane było, że to środkowy obrońca.
- swiergot
- Juventino
Nie zupełnie. Przyszedł z Livorno, kiedy Lippi odchodził (trzeba by sprawdzić w archiwum newsów dokładne daty) i został wysłany do Fiorentiny, skąd wrócił już po pierwszym sezonie Capello.mJaUcViEej pisze:Chiellini przyszedł do nas z Fiorentiny
EDIT: Sprawdziłem. Chiellini przyszedł już sporo dni po odejściu Lippiego i do Fiorentiny odszedł 29 sierpnia.

- mesju
- Qualità Juventino
Z tego co pamiętam, to mieliśmy tylko połowę jego karty w tym czasie, ale fakt faktem, przyszedł do nas z Livorno. Sorry.swiergot pisze:Nie zupełnie. Przyszedł z Livorno, kiedy Lippi odchodził (trzeba by sprawdzić w archiwum newsów dokładne daty) i został wysłany do Fiorentiny, skąd wrócił już po pierwszym sezonie Capello.mJaUcViEej pisze:Chiellini przyszedł do nas z Fiorentiny
EDIT: Sprawdziłem. Chiellini przyszedł już sporo dni po odejściu Lippiego i do Fiorentiny odszedł 29 sierpnia.
- TomiQ
- Juventino
a co Ty chcesz juz sie Alexa pozbyc?? Moim zdaniem bez sensowne jest ciągnięcie tego tematu...
Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
- Astarot
- Juventino
jezeli to prawda ze mielismy tylko połowe karty zawodniczej wie ktos moze ile kosztowała nas 2 połowa? tak porównujac do Criscito który kosztował nas kuupe kasy:P a co do Chielliniego to przypadkiem przed zimowym mercato były jakies ploty ze chce go Abramovic sciagnac za 20 mln ciekawe czy to była prawda
- JuveFilip_8_
- Juventino
Niektorzy pisza ze Del Piero pogra jeszcze 4-5 lat i po tym czasie bedziemy sie martwic kto zostanie kapitanem...
Zauwazcie, ze mozliwe ze juz za rok, albo dwa Del Piero nie bedzie mial podstawy, przeciez nie mozemy go wystawiac dlatego ze jest ikona klubu... Umiejetnosci sa wazniejsze, w tym sezonie jest swietny, ale co bedzie za rok, mozliwe ze tak jak dwa sezony temu
:(:( I wtedy moze juz nie miec pierwszej 11 
Lubie Del Piero ale trzeba na to popatrzec "na swierzo"
Zauwazcie, ze mozliwe ze juz za rok, albo dwa Del Piero nie bedzie mial podstawy, przeciez nie mozemy go wystawiac dlatego ze jest ikona klubu... Umiejetnosci sa wazniejsze, w tym sezonie jest swietny, ale co bedzie za rok, mozliwe ze tak jak dwa sezony temu

Lubie Del Piero ale trzeba na to popatrzec "na swierzo"

- Łukasz
- Juventino
I w Fiorentinie grał na lewej obronie, a nawet - co ciekawe - zdarzały mu się występy na lewej pomocy. Nie wiem więc skąd informacja o jego grze w środku... Chyba, że grał jako stoper w Livorno - nie wiem. Chiellini ma niewątpliwie warunki fizycznie do gry na środku, ale nie wiem, czy ktoś przed Deschamps'em próbował go na pozycji środkowego obrońcy wystawiać.swiergot pisze:Nie zupełnie. Przyszedł z Livorno, kiedy Lippi odchodził (trzeba by sprawdzić w archiwum newsów dokładne daty) i został wysłany do Fiorentiny, skąd wrócił już po pierwszym sezonie Capello.mJaUcViEej pisze:Chiellini przyszedł do nas z Fiorentiny