Koniec triady

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2006, 17:28

Niestety zbyt daleko to wszystko zaszło... Przed nami rzeczywiście nowa era. Najpierw Umberto i Gianni zmarli, teraz triada po wielkiej aferze opuszcza szeregi Starej Damy. Zaraz za triadą z klubu odleci pewnie Capello. Pozostaje napewno wielki żal. Moggi i spółka są w tym klubie od kiedy tylko pamiętam. Luciano jest bardzo charakterystyczną postacią, z którą ciężko jest się żegnać. Bardzo dużo dla naszego klubu zrobił i ja napewno zawsze będe dobrze go wspominał. Zastąpić go będzie bardzo trudno, pewnie wogóle nie znajdziemy godnego następcy dla Lucka... Wielka, wielka szkoda :(

Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2006, 17:31

Dlatego odszedł i nie jest już związany z Juve, to tylko część kary.
Tak to tylko cześć kary, ostateczną karą bedzie zakaz wykonywania zawodu - transfery i funkcji dyr w klubach, bo raczej do paki za takie cos nie pojdzie.
Słowa kierowałem do Marq_, więc nie wiem po co się tłumaczysz? :>
Dlatego odp od kiedy jestem z JUVE bys mi nie zarzucił ze od roku, a zdanie co do Lucka mam podobne co Marq_

Obrazek
Zapraszam www.NaszaKalwaria.pl i na www.kwa24.pl/forum/ - Forum Powiatu
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2006, 17:51

Cóż powiedzieć... Moggi bedzie musiał się chyba przerzucić na handel uzywanymi samochodami, bo jeśli chodzi o futbol, to nie wpuszcza go na boisko nawet jesli by chciał sprzedawać napoje. Juve stoi w obliczu katharsis. Dużo sie zmieni i...oby na lepsze.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2006, 18:43

Koniec jednego to początek drugiego. Widocznie Moggi "nabroił" i teraz żegna się z Juve. Ja uważam że dobrze się stało że triada odchodzi bo przez "takich" psuje się opinia o Juve i nikt nie będzie do nas miał szacunku.
Myślę że na miejsce wywalonych jest dużo innych , lepszych włodarzy którzy lepiej będą prowadzić Juve.
Po prostu dla takich ludzi nie powinno być miejsca w wielkim footbollu.

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 maja 2006, 19:24

Własnie kikla sekund temu zobaczylem w Polsacie wiadomosci sportowe, i co :?: Trąblili o rozpadku triady, wiadomo, musieli pojechac po Juve, skoro sie nie pokazuje pieknej gry naszego klubu to trzeba nas oczernic. W tym samej wiadomosci byla wiadomosc o nielegalnych zakladach Buffona, cos mi sie wydaje, ze jestesmy tak upaplani w aferach, że nie wiem co... :doh:

Mówili o wieloletnich dyskwalifikacjach dla zawodników powiazanych z afera bukmacherska, mowili, ze Buffon moze nie pojechac na mundial... :angry:

Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2006, 19:34

Lord_ Juve pisze:Własnie kikla sekund temu zobaczylem w Polsacie wiadomosci sportowe, i co :?: Trąblili o rozpadku triady, wiadomo, musieli pojechac po Juve, skoro sie nie pokazuje pieknej gry naszego klubu to trzeba nas oczernic. W tym samej wiadomosci byla wiadomosc o nielegalnych zakladach Buffona, cos mi sie wydaje, ze jestesmy tak upaplani w aferach, że nie wiem co... :doh:
Aż żal to oglądać :roll:

Triada się rozpadła. Ale ja się tym za bardzo nie przejmuje. Przyjdą nowi, być może lepsi ludzie, którzy poprowadzą Juventus uczciwie. Nikt nie będzie juz mówił o pomaganiu Juventusowi przez sędziów z powodu Mogieggo itp.
Rozpoczyna się nowa era Juventusu. Miejmy nadzieję, że mimo wszystko będzie ona lepsza od poprzedniej (mam na myśli szczególnie LM)

2MAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2006, 20:30

Cos sie konczy ,cos sie zaczyna ... najgorsze jest to ze tym ludziom zaufali wszyscy i mimo ze spisywali sie dobrze lub bardzo dobrze , tak naparwde szkodzili nam :| Przeraza mnie ze to sie dzieje tak szybko , zastanawiam sie tylko co bedzie teraz - nowy zarzad , oby nowy trener i mam nadzieje ze inne podejscie do transferow ( Moggi zrobil duzo ale czasem jego sposoby mnie przerazaly :stop: ) ...

Najbardziej oberwie sie za to "Juventusowi" jako historii ,bo tak napewno mozemy mowic - to rowniez pilkarze i kibice oraz wszytko co w poprzednich latach wlozyli inni ludzi zwiazani z Juve ...

Obysmy wyszli z tego "obronna reka" , jestem przerazony i zaskoczony :think: ... mozemy tylko czekac na rozwoj sytuacji.

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 maja 2006, 21:53

Nie potrafie zrozumiec dlaczego niektorzy z Was pisza, ze czuja smutek po odejsciu Moggiego i spolki :shock: Przeciez ci ludzie shanbili dobre imie naszego klubu :angry: Nie bojmy sie tego powiedziec: przeciez to sa zwykli kryminalisci :evil: I nie obchodzi mnie to, ze przez tyle lat dzialali w Juve... a nawet tym bardziej przykre jest to, iz oszukiwali nas i dzialali na szkode klubu jak i calej wloskiej pilki :roll: Ja nie mam co do tego zadnych watpliwosci i sentymentow. Bardzo sie ciesze, ze Moggi i caly zarzad podal sie do dymisji i czekam na nowe, lepsze czasy dla Juve :pray:
Bez watpienia jest to dla nas bardzo ciezki okres- dla kibicow, pilkarzy itd... ale ja nie mam zamiaru sie poddawac, nawet jezeli zdegraduja nas do Serie B. Dla mnie prawda i sprawiedliwosc sa najwazniejsze, nawet jezeli kara mialaby byc bolesna :!:

Ohh, nigdy nie przypuszczalem, ze cos takiego mnie spotka w kibicowaniu Juve, ale niestety stalo sie :( Miejmy nadzieje, ze juz nigdy wiecej nie przezyjemy tak dramatycznych chwil.

DP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2006, 22:10

Marq_ pisze:Ale ta sytuacja finansowa i kontrakty ze sponsorami to tylko dzięki temu że byliśmy najlepsi. Ale sam wiesz że tylko pozornie byliśmy najlepsi....
Byliśmy najlepsi bo jak to ujołeś '' Moggi ustawiał arbitrów''(owycziście ja tak nie uważam, tylko cutuje) załosne.. No to wkońcu jakie masz zdanie bo wydaje mi sie żę jednego to Ty nie masz.. :roll:

Moje serce jest biało - czarne a w nim Juve
Ziolowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2006, 22:13

Szkoda, szkoda :(
Ale trzeba znalesc godnych nastepcow, ktorzy swoja prace wykonywac beda z milosci do Juventusu, a nie do pieniedzy :wink: Zaczyna sie mala rewolucja w Juve, ktora mam nadzieje wyjdzie na dobre i za rok bedziemy swietowac 30. Scudetto ***, a Puchar Mistrzow bedzie ozdobiony Bialo-Czarnymi wstegami :D To juz bedzie nieco inny Juventus niz do tej pory. Nowy stadion, nowy zarzad, nowe stroje. W dziejach Bianconerich zaczyna sie nowa era, era potegi i swietnosci Juve :!: :D

Jak zabrac Scudetto legendzie włoskiej pilki?
Zapytajcie na San Siro...
Michal87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2006, 22:56

Nie rozumiem niektórych typów którzy mówią że szkoda że odszedł Moggi. Ja osobiście czuje sympatie do niego ale to co zrobił dyskwalifikuje go w dalszej pracy. Narobił nam takiego bagna że hej. Jako działacz sportowy powinien został zdyskalifikowany dożytownio. Może teraz przyjdzie jakiś facio co będzie grał czysto i bez żadnych przekrętów, no i przede wszystkim bedzie dokonywał normalnych transferów, a nie jak Moggi - sprowadzić same odpady typu GG, Blasi, Zebina. Może ktoś inny przemieni dom spokojnej starości w młodą, anergiczną drużyne.

Ja mam tylko nadzieje że te wieści które mówią że Gigi Buffon jest zamieszany w ustawianie meczy okażą sie plotkami. Ja bym po Gigim sie takich rzeczy nigdy nie spodziewał i mam nadzieje że to ploty.

Obrazek
Ziolowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2006, 23:07

Wiem, to co zrobil Moggi to szkoda gadac... Ale szkoda mi Bettegi... Z tej calej triady, to on wydawal mi sie najbardziej wporzadku.

Jak zabrac Scudetto legendzie włoskiej pilki?
Zapytajcie na San Siro...
wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 maja 2006, 23:59

JuveForever10 pisze: Ja mam tylko nadzieje że te wieści które mówią że Gigi Buffon jest zamieszany w ustawianie meczy okażą sie plotkami. Ja bym po Gigim sie takich rzeczy nigdy nie spodziewał i mam nadzieje że to ploty.
Dla mnie to troche głupie z tym mieszaniem Gigiego w całą sprawe. Czemu ? No bo on nie popełnił błędów które przesądziłiby o przegraniu meczu. Chyba, ze kilka dni wcześniej Moggi coś zarządził :?

Jack

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 10:18

Spodziewalem sie takiej decyzji i jest ona jedynym wyjsciem dla nich w tej sytuacji..Zawsze cenilem Lucka za jego prace dla Juventusu i nigdy nie wierzylem w oszczerstwa rzucane na niego ale wychodzi na to ze sie mylilem :/

"Cos sie konczy ,cos sie zaczyna"

Zmiana zarzadu wyjdzie Juve na dobre ,czas zaczac nowa ere bez przekretow i odbudowac dobre imie klubu(chociaz smród sie bedzie ciagnac za nami przez dlugi czas jeszcze....).

JuveForever10 pisze:Ja mam tylko nadzieje że te wieści które mówią że Gigi Buffon jest zamieszany w ustawianie meczy okażą sie plotkami. Ja bym po Gigim sie takich rzeczy nigdy nie spodziewał i mam nadzieje że to ploty.

W sprawe z Buffonem nie moge i nie chce uwierzyc..watpie czy ryzykowalby cos takiego ..no bo po co?pieniedzy ma na tyle zeby nie musialby sie bawic w takie rzeczy a pozatym nie jest głupi..

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2006, 12:39

Normalnie mam takie nerwy, że zaraz Wloski'ego rozwali w fotelu przed biurkiem...

Chodzi mi oczywiście o jeden z najnowszych newsów na naszej stronie. Moggi i Giraudo zakmneli "trójkę" sędziowską w ich szatni. Przecież to jest poprostu szok, sprawa za sprawą, cale za celem gniotą Juventus i sadzają na łopatki :/. Kurde, aż mi się wierzyć niecce, że tacy ludzie jak Battega lub G.Stevens oszukiwali?
Alexxxxx | 7.11.2004 | 0:04:52 pisze: własnie oglądam retransmisje, te bramki dla regginy to takie szmaty. Pierwsza to taki błąd Cannavaro, że szok, a druga to nie wiem dlaczego Buffon tego nie obronił. Nie chciało mu się ?!
Czyżbyś Alexxxx był jasnowidzem i przewidział, że mecz był kupiony za Euro tysiące? Juventus przegrał w tym meczu 2-1, a do tego jedna bramka została nieuznana, a przy drugiej sytuacji nie podyktował nam pan Paparesta karnego! Normalnie wysiadam w chałupie z nerwów.

ODPOWIEDZ