PW: (1/4) JUVENTUS 2-3 Roma
- Szymek
- Juventino
Hmm, czy bedę oryginalny jeśli napiszę, że w tym roku po raz kolejny "oddaliśmy PW"? Taka sytuacja pojawia się podczas każdego sezonu, brakuje nam tylko 1 trofeum do zdobycia srebrnej gwiazdki, zdobyliśmy 9, a gdy brakuje nam tylko 1 to mamy jakies problemy.
W momencie gdy byliśmy już zawiedzeni postawą naszych graczy, myślelismy już, że straty są nie do odrobienia, do akcji wkroczył Alex, ten Alex, który był hmm...niedoceniany przez Capello, wielu ludzi mówiło, że to juz koniec Del Pero, miał ofertę z Japoni, ale jednak został, został i we wczorajszym meczu wlał nadzieję w nasze serca, pokazał, że nie wszystko stracone, ambicja nie pozwalała mu się poddać, szczególnie w meczu z Romą. Ale napewno tak będzie, że Alex mimo dobrej postawy usiądzie na ławce...Od początku, tak jak wspomniał Smok, skład był niepokojąco (?) dziwnie dobrany, pozycje zawodników na boisku były zdecydowanie inne, inne niż te na, których grali wcześniej. Przgrywamy na naszym boisku, przegrywamy z Romą, która nie zachwyca formą. Przegrać na własnym boisku to jest ból, ale przegrać z Romą to..ehh szkoda gadać.
Ale jestem optymistą, w końcu swiat się nie załamnie jeśli odpadniamy z PW, zawsze zostaje nam liga, jeszcze 2 tytuły mistrza i mamy kolejną gwaizdkę, ze szczerego złota
W momencie gdy byliśmy już zawiedzeni postawą naszych graczy, myślelismy już, że straty są nie do odrobienia, do akcji wkroczył Alex, ten Alex, który był hmm...niedoceniany przez Capello, wielu ludzi mówiło, że to juz koniec Del Pero, miał ofertę z Japoni, ale jednak został, został i we wczorajszym meczu wlał nadzieję w nasze serca, pokazał, że nie wszystko stracone, ambicja nie pozwalała mu się poddać, szczególnie w meczu z Romą. Ale napewno tak będzie, że Alex mimo dobrej postawy usiądzie na ławce...Od początku, tak jak wspomniał Smok, skład był niepokojąco (?) dziwnie dobrany, pozycje zawodników na boisku były zdecydowanie inne, inne niż te na, których grali wcześniej. Przgrywamy na naszym boisku, przegrywamy z Romą, która nie zachwyca formą. Przegrać na własnym boisku to jest ból, ale przegrać z Romą to..ehh szkoda gadać.
Ale jestem optymistą, w końcu swiat się nie załamnie jeśli odpadniamy z PW, zawsze zostaje nam liga, jeszcze 2 tytuły mistrza i mamy kolejną gwaizdkę, ze szczerego złota
- Buri
- Juventino
Przepraszam bardzo że niewiedziałem jak piszę się nazwisko Giannichedda
A szacunek do Zalayety mam .... ale co on robi jeszcze w Juventusie to ja nie wiem. Mam nadzieje że Fabio wystawi na mecz z Ascoli optymalny skład, aby nie było problemów z wygraną.
Wracając do meczu z Romą chciałbym zwrocić uwage na Manciniego. Świetny piłkarz, ostanio ponoć się coś nim interesuje Juve ? Oby wzmocnił naszą drużyne

A szacunek do Zalayety mam .... ale co on robi jeszcze w Juventusie to ja nie wiem. Mam nadzieje że Fabio wystawi na mecz z Ascoli optymalny skład, aby nie było problemów z wygraną.
Wracając do meczu z Romą chciałbym zwrocić uwage na Manciniego. Świetny piłkarz, ostanio ponoć się coś nim interesuje Juve ? Oby wzmocnił naszą drużyne

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
- mnowo
- Qualità Juventino
Mnie najbardziej przed meczem zaniepokoił skład linii obrony, w szczególności fakt, że Zebina miałby grać w środku. Nie wiem, czy kiedykolwiek wcześniej grał w Juve na tej pozycji :roll:
Linia pomocy też nie tęgo wyglądała. Może w Pucharze Coppa Italia Capello faktycznie daje odpocząć piłkarzom z podstawowego składu, ale w ćwierćfinale rozgrywek??...
Dostaliśmy, powiedzmy to, tyle dobrze, że udało się strzelić te dwie bramki "rzutem na taśmę" [druga w 94']. Mamy swego rodzaju "zaliczkę", o ile to można w taki sposób nazwać. Zaliczkę w sensie: to lepszy wynik niż 0:3
Powiem tak: jeśli w Rzymie zagramy składem podobnym do tego, to znaczy, że Capello traktuje Puchar Włoch jako ewentualny bonus, który niekoniecznie musi być w naszych rękach. Oby było inaczej.
To, że z trzech: Scudetto, Puchar CL, Puchar CI- ten ostatni jest najmniej prestiżowy, nie znaczy, że nie zależałoby mi na tym, żeby zdobyć to trofeum. Poczekajmy jednak do przyszłego tygodnia..
Linia pomocy też nie tęgo wyglądała. Może w Pucharze Coppa Italia Capello faktycznie daje odpocząć piłkarzom z podstawowego składu, ale w ćwierćfinale rozgrywek??...

Dostaliśmy, powiedzmy to, tyle dobrze, że udało się strzelić te dwie bramki "rzutem na taśmę" [druga w 94']. Mamy swego rodzaju "zaliczkę", o ile to można w taki sposób nazwać. Zaliczkę w sensie: to lepszy wynik niż 0:3

Powiem tak: jeśli w Rzymie zagramy składem podobnym do tego, to znaczy, że Capello traktuje Puchar Włoch jako ewentualny bonus, który niekoniecznie musi być w naszych rękach. Oby było inaczej.
To, że z trzech: Scudetto, Puchar CL, Puchar CI- ten ostatni jest najmniej prestiżowy, nie znaczy, że nie zależałoby mi na tym, żeby zdobyć to trofeum. Poczekajmy jednak do przyszłego tygodnia..
- romaneq
- Juventino
Ja też nie wiemBuri pisze:Przepraszam bardzo że niewiedziałem jak piszę się nazwisko Giannichedda![]()

Podejrzewam, że większość nie zna poprawnej pisowni tego zawodnika to tak na marginesie. Można powiedzieć, że jak ktoś nie zna poprawnej pisowni słowa ogórek to nie jest Polakiem

Ciekawe czy Capello doszedł w końcu do wniosku, że Zlatan gra padake (w tym sezonie) i faktycznie może trzeba postawić na Alexa. Możliwe, że wziął to pod uwagę i może go oszczędza

Jakby nie było najważniejsza część sezonu właśnie przed nami.
Ciekawe czy Mancini ma tylko chwilowy przebłysk czy będzie błyszczał do końca sezonu. Jeśli Fabio go chce to raczej wie co robi
- Jasiek-x
- Juventino
No niestety, niektóre obawy stały się prawdziwe... Roma pokazała formę, a częśc bianocnerrich sobie odpuściła co do prowadziło do straty goli... Wg mnie Alex powinien grać od początku, może nie doszłoby do tej porażki... Ale co sie stało to sie nie odstanie, licze, że w rewanżu zobaczymy jak wtedy przed miesiącami na Olimpico, wspaniała grę Juve i nie pozostawimy romie złudzeń, kto jest najlepszy... Dzięki Alex! Forza!
- leniup
- Redaktor
Nie ma nic co mnie bardziej denerwuje niż to gdy ktoś wciska mi coś czego nie powiedziałem :evil: Jeśli pokażesz mi to pogrubione przeze mnie zdanie w moim poprzednim poście to dam sobie do podpisu: romaneq mój mistrz. Normalny kibic powinien znać pisownie nazwisk piłkarzy swojego ulubionego zespołu. Dodatkowo jeśli gdzieś się wypowiada powinien sprawdzić co się jak pisze a nie tworzyć jakieś dziwne wyrazy. A Twoje beznadziejne porównanie do Polaków jest żenujące...romaneq pisze:Ja też nie wiemBuri pisze:Przepraszam bardzo że niewiedziałem jak piszę się nazwisko Giannichedda![]()
przepraszać nie zamierzam. Ktoś wyżej zasugerował, że jak nie znasz pisowni to nie jesteś kibicem Juventusu.
Podejrzewam, że większość nie zna poprawnej pisowni tego zawodnika to tak na marginesie. Można powiedzieć, że jak ktoś nie zna poprawnej pisowni słowa ogórek to nie jest Polakiem
- Vieira
- Juventino
Panowie wejdzcie sobie na strone http://www.asroma.pl/ !
Zobaczcie co te dzieciaki wypisuja,mysla ze tym meczem scudetto wygrali!Ale pisza tez wiele obrazliwych rzeczy na nasze kochane Juve a na to pozwolic sobie nie mozemy!
Nauczmy ich kultury i pokazmy miejsce w szeregu :!: :!:
Zobaczcie co te dzieciaki wypisuja,mysla ze tym meczem scudetto wygrali!Ale pisza tez wiele obrazliwych rzeczy na nasze kochane Juve a na to pozwolic sobie nie mozemy!
- chivu88
- Juventino
Według mnie JUve strzeliło dwie bramki dzięki sędziemu a napewno drugą bramke w 100% dzieki sędziemu!!! Roma była lepszą druzyną , sędzia z niewiadomych powodów przedłuz mecz o 4minut i ten rzut wolny którego neipowinno być!! Milan jest zdecydownie lepszą drużyną od Juve !niestety na włąsne życzenie przgrali pare meczy!! Juve jest troche przechwalone i brakuje mu do europejskich potentatów!!!(mecz z milanem obnażył wszytskie jego braki)!! mam nadzieje że kiedyś skończy sie te sędziowanie pod juve!!kibice juve chyba sie juz poznali na tym dlatego neichodzą na mecze!!
[/quote][/code][/list][/url]
- mnowo
- Qualità Juventino
To znaczy że przepraszam w jaki sposób chcesz to zrobić? :roll: Mamy wejść tam gromadą i ich zbluzgać? W stylu "za widły chłopy!" ? Bo Twój post przypomina zachętę do jakiejś rewolucji albo wystąpienia zbrojnego na wrogaVieira pisze:Nauczmy ich kultury i pokazmy miejsce w szeregu :!: :!:

Nic nie poradzisz, cieszą się ze zwycięstwa.. Mają swoje 5 minut. Jeszcze nie wiadomo, jakie komentarze znajdziesz tam w przyszłym tygodniu..

- Corcky
- Juventino
Roma wygrała ten mecz, bo była skuteczniejsza od graczy Juve, lecz nie da się ukryc, że to właśnie druzyna z wiecznego miasta przede wszystkim znacznie bardziej przyłożyła sie do tego spotkania. Już samo zestawienie wyjściowej jedenastki przez Capello przemawia za tym faktem - ale na ten temat juz każdy pisał 
W pierwszej połowie najwięcej zagrozenia siały akcje Mutu, lecz te zwykle kończyły sie nie zbyt dokładnym dosrodkowaniem :doh:. Ciężar gry starał sie brać na siebie Nedved- grający za plecami Zalayety- i grał całkiem nieźle tyle(co nei znaczy, że był w optymalnej dyspozycji), że wyraźnie brakowało mu wsparcia w tych ofensywynych akcjach. Źle zagrał Zalayeta, a o akcjach Olivery lepiej nie wspominać
W drugiej linii wyraźnie zawodzili Blasi i Giannichedda, choć czy mozna było sie czegokolwiek więcej po nich spodziewać? Zawodzili nawet w desktrukcji. Przede wszystkim jednak nie funkcjonowało prawe skrzydło, a w tym systemie jaki preferuje Juve to wydaje się być koniecznością, do osiagania dobrych wyników. Słabo ponadto prezentował się Pessotto, a jak juz ktos napisał - Zerbina - nie dość, że na nietypowej dla siebie pozycji, wyraźnie był bez ogrania i bez takiego prawdziwego zaangażowania w grę.
No właśnie i tu nasuwa się temat Del Piero
On dał sygnał drużynie, że trzeba powalczyć i nie wszystko jest stracone. Spewnością zapał drużyny osłabł nieco po dwóch niespodziewanych trafieniach Romy z kontry, lecz Juve walczyło do końca - i to mi się podobało. Dobrą zmianę dał tez Emerson i to chyba po jego podani Balzaretti weszedł z piłka w pole karne podał ją w kierunku DP, a ten wślizgiem wpakował ją do siatki. Po tej bramce, jak i w innych sytuacjach było widac olbrzymią złość Il Capitano i choć gra Juve daleka było od ideału, to drużyna ciągle wierzyła w zmniejszenie rozmiarów porażki. I udało się. DP do Zlayety - ten faulowany na lini pola karnego. Alex ku zdziwnieni wszystkim sprytnie uderza po ziemi i po rykoszecie piłka pada do bramki.
Brawo zatem za walkę do końca, ale juz napewno nie za koncepcje gry która w tym meczu zupełnie nie wyszła Bianconerim.
Wkurza mnie takie, a nie inne traktowanie tego Pucharu przez wielu, tym bardziej, że takie pojedynki jak z Romą (a w półfinale czeka jeszcze Milan
)powinny wzbudzać emocje nie tylko wśród samych piłkarzy, ale tez wśród niekórych fanów, którym wyraźnie ten mecz był obojętny. Szkoda. Jeśli Capello rzeczywisćie miał na myśli oszczędzanie kluczowych piłkarzy to chyba był to pomysł chybiony, ponieważ chcąc nie chcąc w rewanżu i tak wystawi mocniejszy skład, o czym jestem święcie przekonany. :roll:
W pierwszej połowie najwięcej zagrozenia siały akcje Mutu, lecz te zwykle kończyły sie nie zbyt dokładnym dosrodkowaniem :doh:. Ciężar gry starał sie brać na siebie Nedved- grający za plecami Zalayety- i grał całkiem nieźle tyle(co nei znaczy, że był w optymalnej dyspozycji), że wyraźnie brakowało mu wsparcia w tych ofensywynych akcjach. Źle zagrał Zalayeta, a o akcjach Olivery lepiej nie wspominać

No właśnie i tu nasuwa się temat Del Piero

Brawo zatem za walkę do końca, ale juz napewno nie za koncepcje gry która w tym meczu zupełnie nie wyszła Bianconerim.
Wkurza mnie takie, a nie inne traktowanie tego Pucharu przez wielu, tym bardziej, że takie pojedynki jak z Romą (a w półfinale czeka jeszcze Milan

Ostatnio zmieniony 27 stycznia 2006, 16:42 przez Corcky, łącznie zmieniany 3 razy.

Alessandro Del Piero ole!
- Vieira
- Juventino
mnowomiejsky a Ty wogole czytales te komentarze?
To wes 1 przeczytaj a potem sie wypowiadaj!
Nie chodzi ze sie raduja tylko ze obrazaja Juve (teksty ze szczykawkami,sedziami przekupionymi itp) mnie osobiscie nie bawia!
[/b]
Nie chodzi ze sie raduja tylko ze obrazaja Juve (teksty ze szczykawkami,sedziami przekupionymi itp) mnie osobiscie nie bawia!
[/b]
- Szymek
- Juventino
Ehh kibice Romy mają prawo do swiętowania sukcesu, widocznie dla nich jest to wielkie osiągnięcie. To w jaki sposób świętują jest wyłącznie ich sprawą, jeśli ich kompetencja i szczyt ambicji to wygrać i wyzywać to....Vieira pisze:Panowie wejdzcie sobie na strone http://www.asroma.pl/ !
Powiem tylko tyle, są załośni, gdybyś był mądry to byś nawet nie czytał tych komentów, bo każdy chyba zna "kibiców" Romy...
- mnowo
- Qualità Juventino
Wyobraź sobie, że czytałem! Ale nie wiem, czy Ty wszedłeś na stronę www.asroma.pl po raz pierwszy? Jeśli nie, to powinieneś wiedzieć, że to nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz tak się dzieje. Więc nasza "walka" z nimi moim zdaniem nie miałaby sensu. Obrażają kluby, których nienawidzą. A Juve raczej sympatią nie darzą.Vieira pisze:mnowomiejsky a Ty wogole czytales te komentarze?
Ja rozumiem, że odezwał się w Tobie duch rewolucji i patriotyzmu klubowego, ale po co zniżać się do takiego poziomu. Jedna jaskółka wiosny nie czyni, tak samo jeden wygrany mecz w dwumeczu nie gwarantuje awansu dalej. Przecież i tak dopiero w przyszłym tygodniu będziemy wiedzieli, na czym stoimy, kto odpadł, a kto gra dalej.
Cieszą się, bo wygrali, a że w takim stylu się cieszą, to tylko o nich świadczy. Może rzeczywiście wypowiedziałem się za ogół, czego nie powinienem zrobić, więc wypowiem się za siebie: Panowie, ja na odsiecz na stronie Romanistów biec nie zamierzam. Tak lepiej?

- M.
- Juventino
Pamiętaj, że Del Piero jest tylko rezerwowym, pierwsze miejsce zarezerwowane jest dla Zlatana Ibrahimovica, naszej największej nadziei. Alex strzelił dwie bramki? Przypadek, inni też by to zrobili na jego miejscu. A tak poza tym, on grał prawie 40 minut, więc nie wiem, czy uda mu się zregenerować siły przed końcem sezonu :? . I tak, słuchajcie Capello, on nigdy się nie myli, nawet w najdrobniejszych sprawach.Marcin_FCJ pisze:Don wie co robi, don jest wielki. Kim wy jestescie zeby go krytykowac? Lepiej mu dziekujcie. Brawo !! (_Jah) / 8)
Bez przesady, nie można mieć wszystkiego. Ważniejsze są inne cele: Scudetto i Liga Mistrzów i musimy je realizować rezygnując nawet z Pucharu Włoch.Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Niestety z takiego założenia wychodzi zbyt wiele osób, przede wszystkim trener :? Rezultat? 11 lat bez tego trofeum...wybaczcie ale nie wypada abyśmy tak długo czekali na ten puchar, zwlaszcza 10. Ponadto rozumiem gdybysmy grali z jakimś słabszym rywalem. Jednak mecze z romą, viola, Interem, Milanem czy to towarzyskie czy nie, są jak wojna, zawsze każdy zespół chce pokazać drugiemu miejsce w szeregu. To sprawa profesjonalizmu, ambicji.Yari pisze: A tak po za tym to tylko Puchar Włoch.
O, takie podejście mi się podobaWojtom pisze: Nie podaruje sobie kolejnego sezonu bez Pucharu Włoch. Próbujemy i próbujemy, ale wyraźnie widać, że [ mniej, czy więcej ] odpuszczamy te rozgrywki. Zupełnie nie wiem czemu, bo chyba wiemy ile nam brakuje do srebrnej gwiazdy? I nie chodzi tu o samo odznaczenie, ale o to, że nie wyhgraliśmy tego trofeum od... ? Ehh... Szkoda pisać. :doh: :?Jakby nie było to oficjalne rozgrywki, w których za zwycięstwo otrzymuje sę puchar, więc po coś się gra. Inna sprawa, że są poprostu przez wszystkich olewane, moglibyśmy pokazać, że i najmniej cenione trofeum jesteśmy w stanie wygrać.
A kogo obchodzi co teraz wypisują zakompleksieni fani Romy :roll: ?Vieira pisze:Panowie wejdzcie sobie na strone http://www.asroma.pl/ !
Porażka z Romą boli, jak zawsze, jednak sprawa awansu ciągle jest otwarta i jeśli Capello zdecyduje się wystawić najsilniejszy skład w rewanżu to nie widzę powodów, dla których Juventus miałby nie awansować. Cieszy świetna postawa Del Piero, który potwierdza swoją kapitalną formę (6 bramek w 5 ostatnich meczach!) i pokazuje, że to właśnie jemu należy się miejsce w pierwszym składzie.
:roll:
- Vieira
- Juventino
Zdecydowanie!
Moze i racja ponioslo mnie troche!Zagotowalo sie we mnie i stad taka reakcja!Po prostu jak czytam takie rzeczy to mnie ...................... :!:
Oni sa naprawde zalosni!
Wole nic wiecej nie mowic bo sie moge nie opanowac .........
Pije ziolka dla uspokojenia
Moze i racja ponioslo mnie troche!Zagotowalo sie we mnie i stad taka reakcja!Po prostu jak czytam takie rzeczy to mnie ...................... :!:
Oni sa naprawde zalosni!
Wole nic wiecej nie mowic bo sie moge nie opanowac .........
Pije ziolka dla uspokojenia