Serie A: (19) JUVENTUS 1-0 Reggina

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2006, 17:08

No i TYLKO 1-0. Nie mogę się wypowiadać o grze JUVE bo jak zwykle nie widziałem meczu. Ale z tego co czytałem na JuveZone to JUVENTUS zagrał słaby mecz i męczył się ze słabą na wyjazdach Regginą. Cieszy bramka Del Piero, i pierwszy mecz z czystym kontem Buffona w SERIE A w tym sezonie. Smuci natomiast średnia gra JUVE i postawa TREZEGOALA który w nowym roku nie strzelił jeszcze bramki w barwach JUVE, a niestety Toni z Violi strzelił i ma już 2 bramki przewagi

P.S Prosze o bramke, skrót i video z uroczystości (każdy wie jakiej)

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2006, 17:19

wynik wymeczony troszke ale cieszy. dobrze jest. Grazie Alessandro - ostatnio niezawodny lider naszej druzyny.

czekam na jakies brameczki albo skrocik

Obrazek
Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2006, 17:29

No i Juventus wygrał. Nie moge się cieszyć z gry Juve, ale z wyników już chyba tak. Ciesze się, że wreście Capello wystawił Del Piero do pierwszego składu i posadził Zlatana na ławke (nie pamiętam kiedy tak było ostatnio). Gdyby nie to posunięcie to pewnie byśmy zremisowali. Moim zdniem Zlatan powinien częściej siadać na ławce. Powinien sobie odpocząć. Del Piero godnie go zastąpi.
PS. Wie ktoś może jak się zaprezentował Buffon??

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
www.juvesoccer.fora.pl

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2006, 17:53

Ja oglądałem mecz na internecie.Ale grafika była do bani a Buffo kilka razy łapał piłę ale nic specjalnego robić nie musiał :roll:

KamilDeath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2006, 18:15

ogladalem mecz i nie powiem bramka naszego kapitana cieszy , ogolnie forma Juventusu zadowala , nie kazdy mecz mozemy wygrywac po 5 do zera a i tak sytuacja byla kontrolowana caly mecz , chyba tylko wiecej skutecznosci zabrakło
temat Zlatana mnie dziwi , w tamtym sezonie byl problem Del Piero ze slabo gra , ludzie przeciez nie mozna wymagac od czlowieka zeby byl maszyna
a Zlatan jeszcze nie jeden rasy uraczy nas czyms ze palce lizać :) , ogolnie chcialbym zeby rzeczywiscie byla rotacja w skladzie i we srode np. Alex ze Zlatanem mogliby zagrac
wracajac do meczu Balzaretti znowu mnie pozytywnie zaskoczyl i cieszy mnie to bardzo
nawet Mutu grajac od 82 minuty mial wspaniala okazje szkoda :wink:
a i czekam na jakis skrocik :lol: z gory bardzo dziekuje :lol:
Forza Juventus :lol: :lol:

...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
merfi99

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2006, 18:16

a gdzie brameczki z meczu ??

JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2006, 18:23

merfi99 pisze:a gdzie brameczki z meczu ??
Jezu ludzie tak trudno poszukać na www.juventuz.com?? Ale dobra nie będe ham i dam Tobie i innym linka da bramki oto ona:

http://www.megaupload.com/?d=EQN9D1DJ (komentarz arabski, długość 1.07 min. i rozmiar niecałe 9 mb)

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2006, 18:29

No i dobiegł końca mecz Juventusu z Regginą. Szczerze mówiąc, po tym meczu spodziewałem się dużo więcej, a dokładnie to wyraźniejszego zwycięstwa Starej Damy. Takich przeciwników jak Reggina powinniśmy ogrywać dużo łatwiej, można było odnieść wrażenie, że nasi piłkarze się męczą. W sumie liczą się kolejne trzy punkty, ale wynik 1:0, który Juve utrzymuje przez całe 45 minut kiedyś może okazać się zgubny, wiadomo, że 1:0 to żadne prowadzenie, tym razem się udało, ale to jest raczej śliska sprawa :wink: Naszą grą niestety nie zasłużyliśmy na wygraną, tylko raczej na remis, na szczęście Del Piero nas nie zawiódł i jednym strzałem dał Juventusowi 3 pkt. Po prostu Del Piero staje się powoli podstawowym graczem Juve i razem z Treze lub Zlatanem, którzy się raczej nie popisali w dzisiejszym meczu, powinni grać w ataku w najbliższych spotkaniach. Cieszy powrót Buffona, który narzekał na kontuzje i wybronienie przez niego jednego ładnego uderzenia, miejmy nadzieję, że Gigi wróci do fenomenalnej formy jaką prezentował sezon temu.

Teraz osobny akapit odnośnie Zlatana Ibrahimovica. Nie będę go objeżdżał bo go lubię (tak samo jak Del Piero) ale gra nawet w dzisiejszym spotkaniu (o Palermo szkoda gadać) do niczego. Poza tym niektórzy z was są po prostu dwulicowi, po gorszym meczu objeżdżają Ibrahimovica i wyzywają od najgorszych, a gdy następny mecz mu się uda, wtedy obsypują go komplementami i pochwałami. Ludzie, obstańcie za którąś ze stron Ibrahimovic - Del Piero lub patrzcie na to neutralnie i nic nie piszcie w tematach o tych zawodnikach, bo zdanie zmienia wam się co każdy mecz. Po następnej kolejce będziecie pisać że DP to piach, a po następnej, że Ibra won z Juve itp. W ogóle dla gości, którzy piszą, żeby Ibrahimovica wyrzucić z Juve, powinny być dawane osobliwe bany. Zadaniem kibica jest wspieranie zawodnika w trudnych momentach a nie wyzywanie go od żyraf itp. Kiedy widzę takie wypowiedzi, żołądek podchodzi mi do gardła, jak można wyzywać zawodnika swojego klubu? :doh: A gdy Del Piero straci swoją dobrą formę za dwa lub trzy mecze wtedy też będziecie zemścić na Del Piero?? Ręce opadają, kiedy się widzi takie wypowiedzi. Nawet, jeśli Ibrahimovic jest faworytem Capello i przez to go nie lubicie, to wiedzcie sobie, że to nie zależy od zawodnika tylko od trenera i to do Capello możecie kierować swoje wyzwiska a nie do Ibrahimovica. Jeśli zaś i to do was nie dotarło, to mam nadzieję że przemyślicie to sobie na spokojnie i dotrze do was, że Ibrahimovic jest po części winny swej słabej dyspozycji, jednak trenerowi się nie odmawia i jeśli Capello go wystawia to stara się on grać jak najlepiej, a że nie zawsze mu wychodzi to wina słabszej dyspozycji, miejmy nadzieję, że Zlatan poprawi się w następnych meczach.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2006, 18:32 przez Negri, łącznie zmieniany 1 raz.

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2006, 18:31

Nie chce się chwalić: 8)
mJaUcViEej pisze: Jeśli zagra Del Piero, to obstawiam wynik 1:0 a on będzie strzelcem tego gola :dance:
:prochno:

Wynik, choć niewielki, oczywiście mnie satysfakcjonuje. ALex udowodnił po raz kolejny, że warto na niego stawiać. Nie chciałbym być w skórze Capello. Ja bym na jego miejscu... szkoda, że dzisiaj nie zagrał trzema napastnikami. No, ale to on tutaj rozdaje karty!

Mam nadzieję, że Milan straci w Rzymie punkty :whistle:

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2006, 19:25

Plan wykonany. Kolejne 3 pkt. wędrują na nasze konto. Tak więc po 19 kolejkach na półmetku rozgrywek mamy aż 52 pkt. :!: :shock: :twisted: Bilans fenomenalny.
Można się doczepić do rozmiarów wygranej, bo Juventus przyzwyczaił nas już do gładkich zwycięstw, szczególnie z takimi rywalmi, jednakże najażniejsze są 3 pkt. rzecz jasna 8) Inna sprawa, że w trakcie meczu wynik 1-0 sprawia, że serce bije dwa razy szybciej, bo przecież zawsze może wpaśc jakiś babol i pkt. się straci :prochno:
Potwierdziliśmy dziś, że Reggina nam nie leży, ciężko nam się z nimi gra, jak na zespół, nie oszukujmy się z niższej półki.
Kolejna jakże piękna bramka naszego kapitana, ktora dała nam zwycięstwo. Przepiękny strzał. Del Piero naprawdę imponuje, jest wręcz wskazane był grał w 1 składzie.
Z komentarza swiergota wynika, że znakomite okazje zaprzepaścili Mutu i ...Zlatan. Ten pierwszy zawsze zwali ,,100'' zanim strzeli gola, ale można mu wybaczy, gra naprawde dobrze. Natomiast forma Ibrahimovica na czele z jego skutecznością jest wręcz beznadziejna, co boli. Mam nadzieje, że szybko odzyska zatraconą gdzieś skuteczność.

Inter wygrał, viola też, chociaż fioletowi tracą do nas 12 pkt. i ich już nie licze jako rywala do Scudetto. Nadzieja, że Milan zgubi dziś punkty. przeczuwam remis, w ostanich 2 meczach (Parma i Brescia) Milan stracil aż 6 goli...

W środę czeka nas bardzo trudny pojedynek z Chievo, ostatnimi czasy idzie nam z nimi coraz trudniej. Trzeba będzie wspiąc się na wyżyny by wywieść z tego trudnego terenu 3 pkt.

Obrazek
Michel Platini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2006, 19:35

Ilu było kibiców :?: Mam nadzieję , że conajmniej 50 tys .

Murzyn Murzyna nie usmoli.
seba99

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2006, 19:37

Obstawiałem 3 - 0!! Nie zawsze jednak teoria idzie w parze z praktyką i Reggina, która przez wielu skazywana była na pożarcie skutecznie "uśpiła" Juventus, który grał troszkę monotonnie i chaotycznie. Liczy się jednak kolejne zwycięstwo i kolejne trzy punkty. Cieszy również to, że to akurat Del Piero strzelił jedyną i to zwycięską bramkę!!! Grazie Alex, Grazie Juve :ok:

Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce
Paulo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2006, 19:41

Przyznam, że jestem coraz spokojniejszy oglądając poczynania Juventusu i zwycięstwa nawet stosunkiem 1-0. Dzisiaj absolutnie brakowało skuteczności, to co marnowali kolejno Trezeguet, Mutu, Zlatan i Alex to czasami mogło doprowadzić do białej gorączki. Pierwsze co się rzucało w oczy w dzisiejszym meczu to że Del Piero napewno nie ma przebłysków formy, ale ma wielką formę przez dłuższy czas. Jest wspaniale usposobiony w ataku. Często podaje celnie, rozgrywa i piłkę i najważniejsze strzela cudowne gole. Jego wolej dzisiaj był kapitalny, a piłka dostała niesamowitej trajektorii lotu. Często podawał, po jego podaniach bardzo dobre okazje marnowali Ibrahimovic i Trezeguet. Sam DP również mógł strzelić drugą bramkę, po dośrodkowaniu Nedveda, ale trochę się pomylił głową. Jego ocena wg. Canale 5 to 7,5.

Trzeba przyznać, że mamy niesamowitych 3 skrzydłowych, zarówno Camoranesi jak i Nedved pokazywali dzisiaj, że są w wysokiej formie, a Mutu wiadomo, że również nie odstaje od nich. Camoranesi świetny drybler, Nedved wrzucał piękne piłki.

Środek obrony dzisiaj bardzo dobrze, Cannavaro i Thuram znowu zapisują czyste konto. Jestem niesamowicie zadowolony z występu Balzarettiego, ten chłopak jest chyba jeszcze lepszy od Chelliniego, jego przyjęcie piłki na klatkę i strzał w słupek były najwyższej klasy, będą z niego ludzie :-D .

Miło było patrzeć jak Buffon staje uśmiechnięty pomiędzy słupkami, widac było w meczu trochę brak ogrania, ale było nieźle, z każdą minutą coraz bardziej był spokojny.

Trochę rozczarowuje mnie Vieira, przeplata słabe mecze z bardzo dobrymi co jest niepokojące, wolałbym żeby grał tak jak Emerson cały czas na wysokim poziomie.

Ibrahimovic - nawet jak zagra dwie minuty to jestem zmuszony do komentarza na jego temat. Niewykorzystana 200% sytuacja, po prostu tragedia. Przyznam, że dzisiaj Ibra poczuł jak to jest gdy trener kazał mu rozgrzewać się przed końcem I połowy, a wpuścił go na kilka minut II. Chyba zrozumiał co czuł Alex grzejąc ławę.

Capello - zdecydowany pozytyw jeżeli chodzi o wystawienie składu i Alexa w nim, ale już zmiany to znowu działa na jego niekorzyść, po prostu przeprowadził je za późno.

Jeszcze słówko odnośnie ceremoni przed meczem, aż łezka mi się zakręciła jak zobaczyłem Alexa z pamiątkową tablicą, naprawdę na to zasłużył i niech nam żyje i gra jak najdłużej, bo on jest jeszcze potrzebny temu klubowi. Może potem wrzucę ceremonię, a przynajmniej jej skrót z Canale 5.

Podsumowując, mecz dobry, ale raziła nieskuteczność. Grande Alex!!!

Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2006, 19:58

Koleje zwyciestwo...powoli robi sie to nudne ale ja kocham taką nude :wink: De Piero w piekny sposób odwdzieczył sie za tablice i ceremonie która mu zgotowano, nietylko cudowną bramką ale i swietną grą.Co do obrony to cieszy powrót Buffona do bramki...mimo ze Abiatti nibył zły to jednak wole w bramce Buffona :wink: Co do obrony to cieszy czyste konto i dobra gra Balzarettiego...ale niezgodze sie ze jest lepszy o Chielliniego.Co do pomocy to niezle poradzili sobie wszyscy..tylko Vieira po dobrym poczatku sezonu teraz jakos osłabł.No a co do ataku to szkoda słów...ta sytuacja Zlatana...to z całym szacunkiem dla niego ale moja babcia co ma 70 lat by sie lepiej zachowała niż on :wink: .Z resztą Mutu tez miał swietna okazje...coż cieszą 3 pkt chcociaz gra niebyła dzisiaj porywajaca.Kolejny krok ku Scudetto...a ja nielicze na podkniecie Milanu, bo po co :?: Moja nauczycielka z polskiego mawia "umiesz liczyc, licz na siebie"..wiec ja licze na Juve...z taką grą nietrzeba liczyc na nikogo :D :D Forza Juve :!:

Michel Platini pisze:Ilu było kibiców :?: Mam nadzieję , że conajmniej 50 tys .
Jasne ze 50 tys. :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

P.S. Troche off-topic alemusze to napisac... ogromne brawa dla Kuszaczaka z WBA...piekny mecz w jego wykonaniu :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2006, 20:00 przez Pirlo, łącznie zmieniany 1 raz.

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2006, 20:00

Tu macie galerię z meczu i z ceromoni wręczenia pamiątkowej tablicy Alexowi... http://www.juventus.com/uk/news/fotogal ... 00&ID=6672

Co do meczu...1-0 to skromny wynik,napewno cieszy to że potrafimy wygrać spotkanie nawet przy słabszej dyspozycji drużyny...
Kapitalna bramka Del Piero po świetnym zgraniu Trzezeguet... :bravo:
Działacze niedługo będa musieli nową tablicę sprezentować Alexowi z liczbą 200 jak tak dalej będzie bramki strzelał...
Co do kibiców-miałem info że byłoi ch 27 tys. na Delle Alpi ,ale po obejrzeni brameczki Alexa i galerii z meczu myślę że było ich około 40 tys...co na nasze warunki jest zawrotną liczbą,widać że chociaż częśc turyńczyków doceniłą zasługi Del Piero dla klubu...

Obrazek
Zablokowany