Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie zrozumiales mnie. Swego czasu sam pisalem, ze osoba Nedveda ma duzy wplyw i ze go urobil - OK. Odnosze sie jedynie do obecnych doniesien i moim zdaniem wymyslow, ze Pavel wplynal na zmiane jego zdania teraz, w obliczu zainteresowania innych klubow. Bo wychodzi na to, ze on caly czas chcial do Juventusu.Poprostu pisze:@Mrozzi
Tylko, że o urobieniu przez Nedveda pisało się jeszcze przed badaniami Schicka.
A te niesmiale doniesienia o checi dolaczenia Strootmana do nas maja sens zwazywszy na to, co sie obecnie w Romie wyrabia.
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Mam pytanie do ekspertów calcio. Czy jeśli, jakiś klub Serie A kupił teraz zawodnika z poza Unii i wypożyczył go nam z obowiązkiem wykupu po sezonie, to czy to by było skuteczne obejście zasady o maksymalnie dwóch transferach zawodników NU na sezon?
- nanana
- Juventino
Tu chodzi o liczbę rejestrowanych zawodników, a nie zakupionych. Juve może kupić i 10 teraz, ale i tak najbliżego non-EU w styczniu może zgłosić do gry. Chyba, že się mylęunbelievable87 pisze:Mam pytanie do ekspertów calcio. Czy jeśli, jakiś klub Serie A kupił teraz zawodnika z poza Unii i wypożyczył go nam z obowiązkiem wykupu po sezonie, to czy to by było skuteczne obejście zasady o maksymalnie dwóch transferach zawodników NU na sezon?

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Ale jedyny powód dla ktorego Max podjął taka decyzje to fakt ze nikogo nie dostanie na jego miejsce :-)
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
tak wiem, ale dotyczy to tylko zawodników z poza Serie A, dlatego jeśli byśmy wypożyczyli (bo nie wiem czy można w tym samym okienku kogoś dopiero zakupionego sprzedać) piłkarza z innego klubu z włoskiej ligi, to teoretycznie nie ma problemu, żeby go zarejestrować... tak?nanana pisze:Tu chodzi o liczbę rejestrowanych zawodników, a nie zakupionych. Juve może kupić i 10 teraz, ale i tak najbliżego non-EU w styczniu może zgłosić do gry. Chyba, že się mylęunbelievable87 pisze:Mam pytanie do ekspertów calcio. Czy jeśli, jakiś klub Serie A kupił teraz zawodnika z poza Unii i wypożyczył go nam z obowiązkiem wykupu po sezonie, to czy to by było skuteczne obejście zasady o maksymalnie dwóch transferach zawodników NU na sezon?
- panlider
- Juventino
Jeżeli z tym Asą to prawda, to nie mam więcej pytań. Przecież De Sciglio może grać i na lewej, tak samo Hoewedes.
Muszę powiedzieć, że jeżeli to prawda z Keitą i Schickiem, że chcą tylko do nas, to cieszy mnie, że pomimo niechęci całej reszty Italii stajemy się powoli włoskim Bayernem, a młodzi, perspektywiczni piłkarze i gwiazdy swoich drużyn zdają sobie sprawę, że tylko z Juve można coś wygrać w Europie. Liczę, że ta tendencja się będzie utrzymywać i będziemy zgarniać najlepszych piłkarzy z większości klubów (wiadomo, że na transfer z Napoli nie ma co liczyć bez klauzuli
)
Muszę powiedzieć, że jeżeli to prawda z Keitą i Schickiem, że chcą tylko do nas, to cieszy mnie, że pomimo niechęci całej reszty Italii stajemy się powoli włoskim Bayernem, a młodzi, perspektywiczni piłkarze i gwiazdy swoich drużyn zdają sobie sprawę, że tylko z Juve można coś wygrać w Europie. Liczę, że ta tendencja się będzie utrzymywać i będziemy zgarniać najlepszych piłkarzy z większości klubów (wiadomo, że na transfer z Napoli nie ma co liczyć bez klauzuli

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- ballack13
- Juventino
tyle że już byli tacy co mowili że chcą tylko do nas a finał finałów trafiali gdzie indziej.panlider pisze:Jeżeli z tym Asą to prawda, to nie mam więcej pytań. Przecież De Sciglio może grać i na lewej, tak samo Hoewedes.
Muszę powiedzieć, że jeżeli to prawda z Keitą i Schickiem, że chcą tylko do nas, to cieszy mnie, że pomimo niechęci całej reszty Italii stajemy się powoli włoskim Bayernem, a młodzi, perspektywiczni piłkarze i gwiazdy swoich drużyn zdają sobie sprawę, że tylko z Juve można coś wygrać w Europie. Liczę, że ta tendencja się będzie utrzymywać i będziemy zgarniać najlepszych piłkarzy z większości klubów (wiadomo, że na transfer z Napoli nie ma co liczyć bez klauzuli)
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Przecież widać wyraźnie, że on już nie jest dla Juve. Nie napalajcie się.CavAllano pisze:Dzieje sie.
- Pedulla - Ferrero w drodze do Rzymu. Schick nie zostal powolany na najblizszy mecz - wiadomo, co to znaczy.
- Di Marzio - Schick coraz bardziej sklania sie ku opcji przejscia do Romy.
Niech tego Marotta nie zepsuje... Juz raz temat spalil.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Temat Schicka już dawno spalił na panewce, mieliśmy go w garści to daliśmy ciała, niech nie mieszają chłopakowi w głowie tym bardziej, że u nas byłby przyspawany do ławki.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
To jest Marotta - dogral gracza, potem go definitywnie odpuscil, by szukac cudu w ostatnim tygodniu okienka.
Spoko, liczy na to, ze niby odpusci zawodnika Romie z mysla o Strootmanie.
Spoko, liczy na to, ze niby odpusci zawodnika Romie z mysla o Strootmanie.
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Tak patrzę na nasze okienko transferowe i zastanawiam się nad podsumowanie. Wygląda to tak moim okiem:
- wzmocniliśmy bramkę drugim bramkarzem w postaci Szczęsnego
- osłabiliśmy prawą stronę defensywy
- osłabiliśmy środek obrony
- nie pozyskaliśmy zmiennika Sandro
- pozbyliśmy się dwóch zbędnych środkowych pomocników i pozyskaliśmy solidnego Matuidiego lecz jest to dokończenie transferu, który miał być w zeszłym roku i obiecującego Bentancura. Patrząc na IN/OUT w środku pomocy jest dobrze (szkoda tylko kontuzji Claudio), aczkolwiek każdy liczył na coś więcej.
- wzmocniliśmy boki ataku Costą i Bernardeshim
- nie kupiliśmy Schicka, który miał być zmiennikiem Higuaina
- nie kupiliśmy Keity przez co możliwości w ofensywie nie są takie jakie powinny być
- wzmocniliśmy bramkę drugim bramkarzem w postaci Szczęsnego
- osłabiliśmy prawą stronę defensywy
- osłabiliśmy środek obrony
- nie pozyskaliśmy zmiennika Sandro
- pozbyliśmy się dwóch zbędnych środkowych pomocników i pozyskaliśmy solidnego Matuidiego lecz jest to dokończenie transferu, który miał być w zeszłym roku i obiecującego Bentancura. Patrząc na IN/OUT w środku pomocy jest dobrze (szkoda tylko kontuzji Claudio), aczkolwiek każdy liczył na coś więcej.
- wzmocniliśmy boki ataku Costą i Bernardeshim
- nie kupiliśmy Schicka, który miał być zmiennikiem Higuaina
- nie kupiliśmy Keity przez co możliwości w ofensywie nie są takie jakie powinny być
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.