Tylko, że o urobieniu przez Nedveda pisało się jeszcze przed badaniami Schicka.
Nie zrozumiales mnie. Swego czasu sam pisalem, ze osoba Nedveda ma duzy wplyw i ze go urobil - OK. Odnosze sie jedynie do obecnych doniesien i moim zdaniem wymyslow, ze Pavel wplynal na zmiane jego zdania teraz, w obliczu zainteresowania innych klubow. Bo wychodzi na to, ze on caly czas chcial do Juventusu.
A te niesmiale doniesienia o checi dolaczenia Strootmana do nas maja sens zwazywszy na to, co sie obecnie w Romie wyrabia.
Mam pytanie do ekspertów calcio. Czy jeśli, jakiś klub Serie A kupił teraz zawodnika z poza Unii i wypożyczył go nam z obowiązkiem wykupu po sezonie, to czy to by było skuteczne obejście zasady o maksymalnie dwóch transferach zawodników NU na sezon?
unbelievable87 pisze:Mam pytanie do ekspertów calcio. Czy jeśli, jakiś klub Serie A kupił teraz zawodnika z poza Unii i wypożyczył go nam z obowiązkiem wykupu po sezonie, to czy to by było skuteczne obejście zasady o maksymalnie dwóch transferach zawodników NU na sezon?
Tu chodzi o liczbę rejestrowanych zawodników, a nie zakupionych. Juve może kupić i 10 teraz, ale i tak najbliżego non-EU w styczniu może zgłosić do gry. Chyba, že się mylę
unbelievable87 pisze:Mam pytanie do ekspertów calcio. Czy jeśli, jakiś klub Serie A kupił teraz zawodnika z poza Unii i wypożyczył go nam z obowiązkiem wykupu po sezonie, to czy to by było skuteczne obejście zasady o maksymalnie dwóch transferach zawodników NU na sezon?
Tu chodzi o liczbę rejestrowanych zawodników, a nie zakupionych. Juve może kupić i 10 teraz, ale i tak najbliżego non-EU w styczniu może zgłosić do gry. Chyba, že się mylę
tak wiem, ale dotyczy to tylko zawodników z poza Serie A, dlatego jeśli byśmy wypożyczyli (bo nie wiem czy można w tym samym okienku kogoś dopiero zakupionego sprzedać) piłkarza z innego klubu z włoskiej ligi, to teoretycznie nie ma problemu, żeby go zarejestrować... tak?
Jeżeli z tym Asą to prawda, to nie mam więcej pytań. Przecież De Sciglio może grać i na lewej, tak samo Hoewedes.
Muszę powiedzieć, że jeżeli to prawda z Keitą i Schickiem, że chcą tylko do nas, to cieszy mnie, że pomimo niechęci całej reszty Italii stajemy się powoli włoskim Bayernem, a młodzi, perspektywiczni piłkarze i gwiazdy swoich drużyn zdają sobie sprawę, że tylko z Juve można coś wygrać w Europie. Liczę, że ta tendencja się będzie utrzymywać i będziemy zgarniać najlepszych piłkarzy z większości klubów (wiadomo, że na transfer z Napoli nie ma co liczyć bez klauzuli )
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
panlider pisze:Jeżeli z tym Asą to prawda, to nie mam więcej pytań. Przecież De Sciglio może grać i na lewej, tak samo Hoewedes.
Muszę powiedzieć, że jeżeli to prawda z Keitą i Schickiem, że chcą tylko do nas, to cieszy mnie, że pomimo niechęci całej reszty Italii stajemy się powoli włoskim Bayernem, a młodzi, perspektywiczni piłkarze i gwiazdy swoich drużyn zdają sobie sprawę, że tylko z Juve można coś wygrać w Europie. Liczę, że ta tendencja się będzie utrzymywać i będziemy zgarniać najlepszych piłkarzy z większości klubów (wiadomo, że na transfer z Napoli nie ma co liczyć bez klauzuli )
tyle że już byli tacy co mowili że chcą tylko do nas a finał finałów trafiali gdzie indziej.
Temat Schicka już dawno spalił na panewce, mieliśmy go w garści to daliśmy ciała, niech nie mieszają chłopakowi w głowie tym bardziej, że u nas byłby przyspawany do ławki.
Tak patrzę na nasze okienko transferowe i zastanawiam się nad podsumowanie. Wygląda to tak moim okiem:
- wzmocniliśmy bramkę drugim bramkarzem w postaci Szczęsnego
- osłabiliśmy prawą stronę defensywy
- osłabiliśmy środek obrony
- nie pozyskaliśmy zmiennika Sandro
- pozbyliśmy się dwóch zbędnych środkowych pomocników i pozyskaliśmy solidnego Matuidiego lecz jest to dokończenie transferu, który miał być w zeszłym roku i obiecującego Bentancura. Patrząc na IN/OUT w środku pomocy jest dobrze (szkoda tylko kontuzji Claudio), aczkolwiek każdy liczył na coś więcej.
- wzmocniliśmy boki ataku Costą i Bernardeshim
- nie kupiliśmy Schicka, który miał być zmiennikiem Higuaina
- nie kupiliśmy Keity przez co możliwości w ofensywie nie są takie jakie powinny być
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.