Reprezentacja Polski - sparingi

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
TURINIO

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2011, 15:14

Najlepszy defensywny pomocnik Ekstraklasy, jeden z najlepiej grających głową piłkarzy w lidze, z ciągiem na bramkę. Kluczowy zawodnik wicemistrza Polski. Ok, nie zasługuje na szanse, pewnie dlatego, że nie szkolił się w Niemczech i potrafi mówić składnie po Polsku.
Mało tego,oprócz Każmierczaka na szansę zasługują również Mila i Celeban.
Nikt chyba nie powie mi,że Glik,Sadlok,Wojtkowiak czy Jodłowiec przewyższają stopera Śląska?
Mila natomiast mógłby być ciekawą alternatywą dla Obraniaka..

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' :)
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2011, 19:54

TURINIO pisze:Nikt chyba nie powie mi,że Glik,Sadlok,Wojtkowiak czy Jodłowiec przewyższają stopera Śląska?
Glik i Jodłowiec - jak najbardziej.
Sadlok gra w kratkę i chyba na dzień dzisiejszy jest za słaby na kadrę.
Z kolei Wojtkowiak najlepiej spisuje się na boku obrony i tam powinien być moim zdaniem ustawiany.

Z resztą sam Celeban ostatnio grywa najczęściej jako boczny obrońca :whistle:
TURINIO pisze:Mila natomiast mógłby być ciekawą alternatywą dla Obraniaka..
Bardziej dla Mierzejewskiego.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
samy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2011, 21:13

francois pisze:
TURINIO pisze:Nikt chyba nie powie mi,że Glik,Sadlok,Wojtkowiak czy Jodłowiec przewyższają stopera Śląska?
Ale chyba nie na tyle, żeby Celebanowi nie dać szansy. Skoro taki Jodłowiec nie może sobie poradzić z Gruzińskimi napastnikami, no to ? Glik ? Awans do Serie B :ok:

Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2011, 22:15

samy pisze:
francois pisze:
Ale chyba nie na tyle, żeby Celebanowi nie dać szansy. Skoro taki Jodłowiec nie może sobie poradzić z Gruzińskimi napastnikami, no to ? Glik ? Awans do Serie B :ok:

Hehehe, a to dobre, ci wszyscy zawodnicy, oprócz Wojtkowiaka, są niewarci łyżki soli.
Mila? Dobry na Extraklasę, ale zdecydowanie za wolny na poważniejszy futbol. Właśnie gdyby był trochę szybszy (tyczy się to również znanego skądinąd Rasiaka) do tej pory grałby w silnym europejskim klubie, w dobrej lidze.

TURINIO

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2011, 01:12

Ciekawa teoria,pod jakim względem zatem?
Mila? Dobry na Extraklasę, ale zdecydowanie za wolny na poważniejszy futbol.
Szansę powinni dostawać wyróżniający się w Ekstraklasie piłkarze. Mila jest najlepszym ofensywnym pomocnikiem,mającym polski paszport w naszej lidze. Kto zatem powinien dostać szansę jak nie on?

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' :)
Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2011, 14:34

TURINIO pisze:
Szansę powinni dostawać wyróżniający się w Ekstraklasie piłkarze. Mila jest najlepszym ofensywnym pomocnikiem,mającym polski paszport w naszej lidze. Kto zatem powinien dostać szansę jak nie on?
Zaczyna się to co było z Wichniarkiem. Wszyscy chcieli jego powrotu do kadry, bo strzelił kilka bramek w Bundeslidze. Gdy wreszcie wrócił na 1 zgrupowanie i nic wielkiego nie pokazał (właściwie pokazał to co potrafi), szybko o nim zapomniano.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2011, 15:42

TURINIO pisze:
Jodłowiec gdy jest w formie to jest zawodnikiem nie do przejścia jak na polskie warunki. Nie bez powodu swego czasu Napoli i Sunderland oferowały miliony za niego, ale sam Jodłowiec chciał jeszcze zostać w Polsce.
Z kolei Glik miał w Bari kilka błędów i słabych spotkań, ale nie mniej miał naprawdę udanych występów. A Serie B raczej nie ustępuje poziomem polskiej Ekstraklasie :whistle:
TURINIO pisze:
Ja jestem zwolennikiem Radka Majewskiego - młody, zdolny, kreatywny, umie podać, dośrodkować i strzelić - niestety należy do 'czarnej listy' Smudy po zgrupowaniu w USA :roll:

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2011, 15:46

Dobra, taki przykladowy Mila nic nie pokaze - tez mozna o nim zapomniec. Ale po to gramy sparingi z takimi tuzami jak Gruzja czy Litwa, zeby trener mial mozliwosc przetestowac wyrozniajacych sie w lidze zawodnikow, a nie ciagle klepac tym samym skladem. Gdyby to jeszcze mialo jakies rezultaty w postaci wypracowanych schematow, to moznaby to zrozumiec, ale nic takiego z Gruzja nie szlo zauwazyc.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2011, 15:49

francois pisze:
TURINIO pisze:
Jodłowiec gdy jest w formie to jest zawodnikiem nie do przejścia jak na polskie warunki. Nie bez powodu swego czasu Napoli i Sunderland oferowały miliony za niego, ale sam Jodłowiec chciał jeszcze zostać w Polsce.
Z kolei Glik miał w Bari kilka błędów i słabych spotkań, ale nie mniej miał naprawdę udanych występów. A Serie B raczej nie ustępuje poziomem polskiej Ekstraklasie :whistle:
Że tak powiem.... KLIK!

francois pisze:Ja jestem zwolennikiem Radka Majewskiego - młody, zdolny, kreatywny, umie podać, dośrodkować i strzelić - niestety należy do 'czarnej listy' Smudy po zgrupowaniu w USA :roll:
Mierzejewski go zjada na śniadanie.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2011, 15:58

deszczowy pisze:
francois pisze:
TURINIO pisze:
Że tak powiem.... KLIK!
Skoro król strzelców drugiej ligi holenderskiej jest w Polsce traktowany jak gwiazda to kim byliby w Polsce piłkarze tacy jak Poli, Palombo, Caracciolo, Bianchi, Ogbonna czy Maccarone?
deszczowy pisze:
francois pisze:Ja jestem zwolennikiem Radka Majewskiego - młody, zdolny, kreatywny, umie podać, dośrodkować i strzelić - niestety należy do 'czarnej listy' Smudy po zgrupowaniu w USA :roll:
Mierzejewski go zjada na śniadanie.
A kto jako zmiennika dla Mierzejewskiego?

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2011, 16:01

francois pisze:
deszczowy pisze:
francois pisze: Jodłowiec gdy jest w formie to jest zawodnikiem nie do przejścia jak na polskie warunki. Nie bez powodu swego czasu Napoli i Sunderland oferowały miliony za niego, ale sam Jodłowiec chciał jeszcze zostać w Polsce.
Że tak powiem.... KLIK!
Skoro król strzelców drugiej ligi holenderskiej jest w Polsce traktowany jak gwiazda to kim byliby w Polsce piłkarze tacy jak Poli, Palombo, Caracciolo, Bianchi, Ogbonna czy Maccarone?
Wyjątkowo marny argument. Wymieniłeś piłkarzy, którzy są najlepsi w tej drugiej lidze. A gdzie związek z Glikiem, który kompletnie niczym się nie wyróżnia ilekroć go oglądam. A popełnia przy tym sporo błędów jeszcze.

Alex890

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2011, 15:34

Czy na mecz Polski z Niemcami będzie mi potrzebna jakaś karta kibica? Z góry dzięki. :)

Bandiera_Rossa

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2011, 18:02

Polecam lekturę wszystkim oburzonym "prawdziwym Polakom":
http://underdogfootball.wordpress.com/2 ... ie-znacie/

TURINIO

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2011, 15:37

Ja jestem zwolennikiem Radka Majewskiego - młody, zdolny, kreatywny, umie podać, dośrodkować i strzelić - niestety należy do 'czarnej listy' Smudy po zgrupowaniu w USA Rolling Eyes
W reprezentacji powinni grać wszyscy,najlepsi polscy piłkarze.Pan Dyzma powinien darować sobie uprzedzenia do takich grajków jak właśnie 'Maja',Małecki,Sobiech czy przede wszystkim Boruc.
Naprawdę ciężko zrozumieć powołanie dla takiego Rybusa,kiedy pomijani są o wiele w obecnej chwili lepsi Majewski,Małecki czy wspominany wcześniej przeze mnie Mila.
Miejmy nadzieję,że pan Smuda pójdzie w końcu po rozum do głowy,przestanie bawić się w świętszego od Boga i powoła wspomnianych przeze mnie zawodników.

bravi_ragazzi1990

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 sierpnia 2011, 15:54

http://underdogfootball.wordpress.com/2 ... ie-znacie/

No i co z tego wynika ?

Reprezentacja Polski dla Polaków, dla niektórych to zbyt skomplikowane do zrozumienia.

ODPOWIEDZ