Reprezentacja Polski - sparingi
- TURINIO
- Juventino
Mało tego,oprócz Każmierczaka na szansę zasługują również Mila i Celeban.Najlepszy defensywny pomocnik Ekstraklasy, jeden z najlepiej grających głową piłkarzy w lidze, z ciągiem na bramkę. Kluczowy zawodnik wicemistrza Polski. Ok, nie zasługuje na szanse, pewnie dlatego, że nie szkolił się w Niemczech i potrafi mówić składnie po Polsku.
Nikt chyba nie powie mi,że Glik,Sadlok,Wojtkowiak czy Jodłowiec przewyższają stopera Śląska?
Mila natomiast mógłby być ciekawą alternatywą dla Obraniaka..
"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' 

- francois
- Juventino
Glik i Jodłowiec - jak najbardziej.TURINIO pisze:Nikt chyba nie powie mi,że Glik,Sadlok,Wojtkowiak czy Jodłowiec przewyższają stopera Śląska?
Sadlok gra w kratkę i chyba na dzień dzisiejszy jest za słaby na kadrę.
Z kolei Wojtkowiak najlepiej spisuje się na boku obrony i tam powinien być moim zdaniem ustawiany.
Z resztą sam Celeban ostatnio grywa najczęściej jako boczny obrońca

Bardziej dla Mierzejewskiego.TURINIO pisze:Mila natomiast mógłby być ciekawą alternatywą dla Obraniaka..
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- samy
- Juventino
Ale chyba nie na tyle, żeby Celebanowi nie dać szansy. Skoro taki Jodłowiec nie może sobie poradzić z Gruzińskimi napastnikami, no to ? Glik ? Awans do Serie Bfrancois pisze:Glik i Jodłowiec - jak najbardziej.TURINIO pisze:Nikt chyba nie powie mi,że Glik,Sadlok,Wojtkowiak czy Jodłowiec przewyższają stopera Śląska?

- Bruce Badura
- Juventino
samy pisze:Ale chyba nie na tyle, żeby Celebanowi nie dać szansy. Skoro taki Jodłowiec nie może sobie poradzić z Gruzińskimi napastnikami, no to ? Glik ? Awans do Serie Bfrancois pisze:Glik i Jodłowiec - jak najbardziej.TURINIO pisze:Nikt chyba nie powie mi,że Glik,Sadlok,Wojtkowiak czy Jodłowiec przewyższają stopera Śląska?
Hehehe, a to dobre, ci wszyscy zawodnicy, oprócz Wojtkowiaka, są niewarci łyżki soli.
Mila? Dobry na Extraklasę, ale zdecydowanie za wolny na poważniejszy futbol. Właśnie gdyby był trochę szybszy (tyczy się to również znanego skądinąd Rasiaka) do tej pory grałby w silnym europejskim klubie, w dobrej lidze.
- TURINIO
- Juventino
Ciekawa teoria,pod jakim względem zatem?Glik i Jodłowiec - jak najbardziej.
Szansę powinni dostawać wyróżniający się w Ekstraklasie piłkarze. Mila jest najlepszym ofensywnym pomocnikiem,mającym polski paszport w naszej lidze. Kto zatem powinien dostać szansę jak nie on?Mila? Dobry na Extraklasę, ale zdecydowanie za wolny na poważniejszy futbol.
"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' 

- Bruce Badura
- Juventino
Zaczyna się to co było z Wichniarkiem. Wszyscy chcieli jego powrotu do kadry, bo strzelił kilka bramek w Bundeslidze. Gdy wreszcie wrócił na 1 zgrupowanie i nic wielkiego nie pokazał (właściwie pokazał to co potrafi), szybko o nim zapomniano.TURINIO pisze:Ciekawa teoria,pod jakim względem zatem?Glik i Jodłowiec - jak najbardziej.
Szansę powinni dostawać wyróżniający się w Ekstraklasie piłkarze. Mila jest najlepszym ofensywnym pomocnikiem,mającym polski paszport w naszej lidze. Kto zatem powinien dostać szansę jak nie on?Mila? Dobry na Extraklasę, ale zdecydowanie za wolny na poważniejszy futbol.
- francois
- Juventino
Jodłowiec gdy jest w formie to jest zawodnikiem nie do przejścia jak na polskie warunki. Nie bez powodu swego czasu Napoli i Sunderland oferowały miliony za niego, ale sam Jodłowiec chciał jeszcze zostać w Polsce.TURINIO pisze:Ciekawa teoria,pod jakim względem zatem?Glik i Jodłowiec - jak najbardziej.
Z kolei Glik miał w Bari kilka błędów i słabych spotkań, ale nie mniej miał naprawdę udanych występów. A Serie B raczej nie ustępuje poziomem polskiej Ekstraklasie

Ja jestem zwolennikiem Radka Majewskiego - młody, zdolny, kreatywny, umie podać, dośrodkować i strzelić - niestety należy do 'czarnej listy' Smudy po zgrupowaniu w USA :roll:TURINIO pisze:Szansę powinni dostawać wyróżniający się w Ekstraklasie piłkarze. Mila jest najlepszym ofensywnym pomocnikiem,mającym polski paszport w naszej lidze. Kto zatem powinien dostać szansę jak nie on?Mila? Dobry na Extraklasę, ale zdecydowanie za wolny na poważniejszy futbol.
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- bendzamin
- Redaktor
Dobra, taki przykladowy Mila nic nie pokaze - tez mozna o nim zapomniec. Ale po to gramy sparingi z takimi tuzami jak Gruzja czy Litwa, zeby trener mial mozliwosc przetestowac wyrozniajacych sie w lidze zawodnikow, a nie ciagle klepac tym samym skladem. Gdyby to jeszcze mialo jakies rezultaty w postaci wypracowanych schematow, to moznaby to zrozumiec, ale nic takiego z Gruzja nie szlo zauwazyc.
- deszczowy
- Juventino
Że tak powiem.... KLIK!francois pisze:Jodłowiec gdy jest w formie to jest zawodnikiem nie do przejścia jak na polskie warunki. Nie bez powodu swego czasu Napoli i Sunderland oferowały miliony za niego, ale sam Jodłowiec chciał jeszcze zostać w Polsce.TURINIO pisze:Ciekawa teoria,pod jakim względem zatem?Glik i Jodłowiec - jak najbardziej.
Z kolei Glik miał w Bari kilka błędów i słabych spotkań, ale nie mniej miał naprawdę udanych występów. A Serie B raczej nie ustępuje poziomem polskiej Ekstraklasie![]()
Mierzejewski go zjada na śniadanie.francois pisze:Ja jestem zwolennikiem Radka Majewskiego - młody, zdolny, kreatywny, umie podać, dośrodkować i strzelić - niestety należy do 'czarnej listy' Smudy po zgrupowaniu w USA :roll:
- francois
- Juventino
Skoro król strzelców drugiej ligi holenderskiej jest w Polsce traktowany jak gwiazda to kim byliby w Polsce piłkarze tacy jak Poli, Palombo, Caracciolo, Bianchi, Ogbonna czy Maccarone?deszczowy pisze:Że tak powiem.... KLIK!francois pisze:Jodłowiec gdy jest w formie to jest zawodnikiem nie do przejścia jak na polskie warunki. Nie bez powodu swego czasu Napoli i Sunderland oferowały miliony za niego, ale sam Jodłowiec chciał jeszcze zostać w Polsce.TURINIO pisze:
Ciekawa teoria,pod jakim względem zatem?
Z kolei Glik miał w Bari kilka błędów i słabych spotkań, ale nie mniej miał naprawdę udanych występów. A Serie B raczej nie ustępuje poziomem polskiej Ekstraklasie![]()
A kto jako zmiennika dla Mierzejewskiego?deszczowy pisze:Mierzejewski go zjada na śniadanie.francois pisze:Ja jestem zwolennikiem Radka Majewskiego - młody, zdolny, kreatywny, umie podać, dośrodkować i strzelić - niestety należy do 'czarnej listy' Smudy po zgrupowaniu w USA :roll:
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Pan Mietek
- Juventino
Wyjątkowo marny argument. Wymieniłeś piłkarzy, którzy są najlepsi w tej drugiej lidze. A gdzie związek z Glikiem, który kompletnie niczym się nie wyróżnia ilekroć go oglądam. A popełnia przy tym sporo błędów jeszcze.francois pisze:Skoro król strzelców drugiej ligi holenderskiej jest w Polsce traktowany jak gwiazda to kim byliby w Polsce piłkarze tacy jak Poli, Palombo, Caracciolo, Bianchi, Ogbonna czy Maccarone?deszczowy pisze:Że tak powiem.... KLIK!francois pisze: Jodłowiec gdy jest w formie to jest zawodnikiem nie do przejścia jak na polskie warunki. Nie bez powodu swego czasu Napoli i Sunderland oferowały miliony za niego, ale sam Jodłowiec chciał jeszcze zostać w Polsce.
- Bandiera_Rossa
Polecam lekturę wszystkim oburzonym "prawdziwym Polakom":
http://underdogfootball.wordpress.com/2 ... ie-znacie/
- TURINIO
- Juventino
W reprezentacji powinni grać wszyscy,najlepsi polscy piłkarze.Pan Dyzma powinien darować sobie uprzedzenia do takich grajków jak właśnie 'Maja',Małecki,Sobiech czy przede wszystkim Boruc.Ja jestem zwolennikiem Radka Majewskiego - młody, zdolny, kreatywny, umie podać, dośrodkować i strzelić - niestety należy do 'czarnej listy' Smudy po zgrupowaniu w USA Rolling Eyes
Naprawdę ciężko zrozumieć powołanie dla takiego Rybusa,kiedy pomijani są o wiele w obecnej chwili lepsi Majewski,Małecki czy wspominany wcześniej przeze mnie Mila.
Miejmy nadzieję,że pan Smuda pójdzie w końcu po rozum do głowy,przestanie bawić się w świętszego od Boga i powoła wspomnianych przeze mnie zawodników.

- bravi_ragazzi1990
- Juventino
No i co z tego wynika ?
Reprezentacja Polski dla Polaków, dla niektórych to zbyt skomplikowane do zrozumienia.
No i co z tego wynika ?
Reprezentacja Polski dla Polaków, dla niektórych to zbyt skomplikowane do zrozumienia.