Nowy Trener?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2019, 17:18

realbs pisze:A i tak najlepsze jest ciśnięcie Di Marzio i wyzywanie go od idiotów tylko dlatego, że uważa inaczej niż Wy (czy w tym przypadku bardziej userzy VS).
Jeśli ktoś olewa informacje od Di Marzio to nie dlatego, że nie są dla forumowiczów przychylne, a dlatego, że chłop stracił swoją wiarygodność mniej więcej w 2014 roku, czyli już dobre 5 lat temu. Także nie naciągaj tu nikogo takimi gadkami, bo to nie fair ;)
pablo1503 pisze:Mógłbyś powiedzieć gdzie i w jaki sposób rozgrywa się ta gra? Pytam poważnie, bez żadnej ironii. Nie wiem, może jestem głupi i nie dostrzegam pewnych niuansów, ale dla mnie to wygląda jak typowe okienko, w którym każdy dziennikarz chce zabłysnąć i podaje 'swoją racje'.
Widzisz, natomiast dla mnie to co się dzieje absolutnie nie wpisuje się w kanon zwykłego mercato. Chodzi o te niuanse, jeśli ich nie dostrzegasz to co ja mogę poradzić? Nie jest to odpowiedź wymijająca z mojej strony, po prostu nie mam czasu ani siły, by pisać wypracowanie tłumaczące krok po kroku skąd bierze się moja teoria.

Niewykluczone też, że Ty masz rację, a ja sobie po prostu coś dopowiadam i szukam dziury w całym. Dlatego poczekajmy jeszcze trochę i zobaczymy kto ma lepszego nosa :) W każdym razie ja póki co zostaję przy swoim - nie wiem czy będzie Pep (strzelam, że tak), ale jestem niemal przekonany, że Sarri jest zasłoną dymną.

Obrazek
MaHeR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2019, 17:20

pablo1503 pisze:
MaHeR pisze:Przyjmuje, odbijam i pytam w którym miejscu napisałem, że jestem pewny przybycia Guardioli?
Zwracam honor, posiłkowałem się jedynie tamtym postem i jak widać, wywnioskowałem błędną opinie. ;)
Nigdy mi go nie odebrałeś, ale szanuję ;)
Mi tam się podoba i praca obozu 'pro Pep' jak i praca obozu przeciwnego, a to z tego względu, że w sytuacji, gdy coś się rozgrywa ewidentnie poza dostępem dziennikarzy, to nikt z insiderów nie ma monopolu na prawdę, a miło w skrócie przeczytać na forum jakie opinie przewijają się danego dnia we włoskich mediach :ok:
Po dwóch ostatnich, ciężkich do oglądania sezonach myślę, że każdy z nas chciałby trenera, który ożywi naszą skostniałą ofensywę i będzie potrafił wykorzystać potencjał tych, których kreatywne i ofensywne cechy Allegri kastrował.

"Juventus chce znów stać się królową Włoch i Europy i chcę się zmierzyć z tym wyzwaniem".
A. Pirlo
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 30 maja 2019, 17:25

Shadow Marshall pisze:
pepiczek pisze: E2: Arrigo Sacchi stwierdził, że Sarri w Juve byłby wielką rewolucją.
Bo to prawda.
Nie zgodzę się. Rewolucją byłby Guardiola. Po betonie Allegrego Sarri byłby na pewno krokiem do przodu i szansą na ładniejszą grę, ale gdzie mu tam do rewolucji? :stop: Jak już to ewolucja. W moim odczuciu Sarri nie byłby zły, ale to nadal Włoch, który w dodatku sukcesy zaczął odnosić dość późno, a im szybciej zerwiemy z tym przywiązaniem do makaroniarzy na ławce, tym lepiej dla nas.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2019, 17:46

:-)

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2019, 17:49

pumex pisze:Widzisz, natomiast dla mnie to co się dzieje absolutnie nie wpisuje się w kanon zwykłego mercato. Chodzi o te niuanse, jeśli ich nie dostrzegasz to co ja mogę poradzić? Nie jest to odpowiedź wymijająca z mojej strony, po prostu nie mam czasu ani siły, by pisać wypracowanie tłumaczące krok po kroku skąd bierze się moja teoria.
Mam wrażenie, że bardziej chcemy wierzyć i łapiemy się byle czego, żeby tylko połechtać swoje ego. Przykładem jest chociażby Momblano, który jeszcze 2tyg. temu był absolutnie niewiarygodnym dziennikarzem, który walił ślepakami i liczył, że coś mu od wielkiego dzwona wpadnie. Zapowiedział nam Pepa, a że chcemy Pepa, to w Pepa wierzymy. Piszę to odnośnie Twoich słow na temat Di Marzio. :)

Nie wiem czy znasz może największe forum(anglojęzyczne) poświęcone Manchesterowi United. Kilka dni temu jakiś insider zapowiedział, że UTD jest bardzo blisko De Ligta - true story. Ja oczywiście czytałem, a nawet do dziś czytam, owy temat ze sporą dawką uśmiechu, bo naprawdę znaczna część tamtejszych użytkowników wierzy, że Holender wyląduje w szóstym zespole PL, prowadzonym przez ex trenera Molde FK. :stop: Nawet nie zdajesz sobie sprawy do jakich absurdów tam dochodzi, żeby tylko ta plotka miała ułamek sensu i jakieś odzwierciedlenie w rzeczywistości. No i cóż, doskonale ich rozumiem, bo od zawsze kibice tak robili - plotka odnośnie przyjścia świetnego zawodnika = coś w tym musi być.
Plotka odnośnie jakiegoś średniaka, nawet z tego samego źródła, co ta wyżej = bzdura i kłamstwo.

Tutaj mamy podobnie.
pumex pisze:W każdym razie ja póki co zostaję przy swoim - nie wiem czy będzie Pep (strzelam, że tak), ale jestem niemal przekonany, że Sarri jest zasłoną dymną.

Jestem w szoku szczerze mówiąc. Charakterologicznie jesteś bardzo pesymistyczną osobą(przynajmniej na forum dajesz się tak poznać), a tutaj wiara w Pepa. Życzę Tobie, jak i sobie, żeby jednak tak było. ;)

Jeszcze słówko odnośnie Sarriego. Jego przyjście wydaje się po prostu dość logiczne. Konflikt z częścią kadry, konflikt z kibicami, fatalny moment w połowie sezonu, gdy wydawało się, że będą poza TOP 4. No cóż, nie licząc wczorajszego wieczora, to wiele wskazywało na to, że Włoch opuści Anglie po sezonie, a że w Juve wolny wakat... Nie traktowałbym tego jako świadomą zasłonę dymną, a po prostu logiczne łączenie wątków. Ba, pewnie sam bym pisał o Sarrim, gdybym był dziennikarzem. :-)

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 30 maja 2019, 17:59

pablo1503 pisze:
Jeszcze słówko odnośnie Sarriego. Jego przyjście wydaje się po prostu dość logiczne. Konflikt z częścią kadry, konflikt z kibicami, fatalny moment w połowie sezonu, gdy wydawało się, że będą poza TOP 4. No cóż, nie licząc wczorajszego wieczora, to wiele wskazywało na to, że Włoch opuści Anglie po sezonie, a że w Juve wolny wakat... Nie traktowałbym tego jako świadomą zasłonę dymną, a po prostu logiczne łączenie wątków. Ba, pewnie sam bym pisał o Sarrim, gdybym był dziennikarzem. :-)
W sumie to tak właśnie logicznie nie jest.

3 Miejsce w PL za potworami z City i Liverpoolu, wygrana w LE w świetnym stylu.

Sam mówi że chce zostać. Dlaczego mają go zwolnić? Przecież ma dobry sezon z trofeum. Nie ma też trenera dla nich który mógłby go zastąpić.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2019, 18:04

Adrian27th pisze:W sumie to tak właśnie logicznie nie jest.

3 Miejsce w PL za potworami z City i Liverpoolu, wygrana w LE w świetnym stylu.

Sam mówi że chce zostać. Dlaczego mają go zwolnić? Przecież ma dobry sezon z trofeum. Nie ma też trenera dla nich który mógłby go zastąpić.
Bardziej mi tak naprawdę chodziło o czynniki pozaboiskowe. Myślę jednak, że wczorajszy wieczór mógł zmienić podejście co poniektórych kibiców Chelsea, a także samych zawodników. Zresztą chyba każdy wie jaki jest Abramowicz. Puchar niekoniecznie jest gwarantem zostania na stołku.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2019, 18:09 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2019, 18:09

dubel, del.

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 69 razy

Nieprzeczytany post 30 maja 2019, 18:10

pablo1503 pisze:Nie wiem czy znasz może największe forum(anglojęzyczne) poświęcone Manchesterowi United. Kilka dni temu jakiś insider zapowiedział, że UTD jest bardzo blisko De Ligta - true story.
Niezbyt insiderskie info, bo z tydzień temu pisał o tym bodajże The Sun, a newsa czytałem na stronie Barcelony :whistle: 12 mln £ na sezon i pełna współpraca z Mino. Podobno na Holendra chętny jest także Bayern.

pablo1503 pisze:No i cóż, doskonale ich rozumiem, bo od zawsze kibice tak robili - plotka odnośnie przyjścia świetnego zawodnika = coś w tym musi być.
Plotka odnośnie jakiegoś średniaka, nawet z tego samego źródła, co ta wyżej = bzdura i kłamstwo.

Tutaj mamy podobnie.
Nie wiem jakie forum czytasz, ale od lat w naszym dziale mercato większą panikę (ze względu na możliwą wiarygodność) powoduje łączenie nas z jakimiś plackami - ostatni Piccini. Do czasu Ronaldo informacje o TOPowych zawodnikach były przyjmowane z dużą dozą niepewności - co nie dziwi biorąc pod uwagę doświadczenia z przeszłości.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2019, 18:39

jackop pisze:
pablo1503 pisze:Nie wiem czy znasz może największe forum(anglojęzyczne) poświęcone Manchesterowi United. Kilka dni temu jakiś insider zapowiedział, że UTD jest bardzo blisko De Ligta - true story.
Niezbyt insiderskie info, bo z tydzień temu pisał o tym bodajże The Sun, a newsa czytałem na stronie Barcelony :whistle: 12 mln £ na sezon i pełna współpraca z Mino. Podobno na Holendra chętny jest także Bayern.

Nie wiem czy miało to miejsca 5 dni temu, 8 czy 12. Chciałem mniej więcej przedstawić analogie.
jackop pisze:Nie wiem jakie forum czytasz
Też nie wiem.
jackop pisze:w naszym dziale mercato większą panikę (ze względu na możliwą wiarygodność) powoduje łączenie nas z jakimiś plackami - ostatni Piccini. Do czasu Ronaldo informacje o TOPowych zawodnikach były przyjmowane z dużą dozą niepewności - co nie dziwi biorąc pod uwagę doświadczenia z przeszłości.

Szczerze mówiąc w przeszłości wiele razy zdarzało się tak, że wypieraliśmy złe wiadomości, a te dobre przyjmowaliśmy z otwartymi rękami. Taka ludzka natura. Idealnym przykładem jest właśnie kwestia trenera.

Agnelli spotkał się z Sarrim = pewnie chciał mu życzyć powodzenia, napić kawki etc...
Agnelli spotkał się z Pepem = coś jest na rzeczy, na pewno negocjują kontrakt.

Z całym szacunkiem, jackop, ale nie za bardzo mam ochotę z Tobą dyskutować, bo jesteś właśnie doskonałym przykładem dlaczego to forum schodzi z miesiąca na miesiąc na psy, oraz coraz mniejsza liczba 'weteranów' tu zagląda. Większość postów to jakieś personalne wycieczki, wyzywanie od placków czy słoików. Sama ironia i zero merytoryki.

Obrazek
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 30 maja 2019, 18:51

Ziomeczki, dopóki nie zaczęliście marudzić to był bardzo ciekawy temat.
Czytanie mowy ciała z wywiadów jest dużo ciekawsze niż wasze stękanie i na prawdę nie musicie co pięć godzin przypominać że nie wierzycie w Guardiole. 🙄
Rozumiem, że to jest strategia obronna przed ewentualnym rozczarowaniem ale nie psujcie zabawy tym, którzy mają odwagę marzyć. :-)

Zresztą i tak jesteśmy w bardzo komfortowej sytuacji. Odszedł Allegri a wybór następcy zdaje się być ograniczony do trenerów stawiających na ofensywę i grę piłką.

calma calma
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 36 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 30 maja 2019, 18:55

Momblano dalej swoje

Pep

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 69 razy

Nieprzeczytany post 30 maja 2019, 18:57

pablo1503 pisze:Nie wiem czy miało to miejsca 5 dni temu, 8 czy 12. Chciałem mniej więcej przedstawić analogie.
W sumie też nie chciałbym dyskutować po tym, jak ktoś wytknął mi, że zmyśliłem przykład byle pasował do mojej śmiesznej teorii ;)
Przemo90 pisze:Pali Ci się tyłek, ze Pepunio się oddala ? Spoko słuchaj dalej VC i swoich guru
Dla mnie najważniejsze to #AllegriOut. Czytam z ciekawością, więc nie przeszkadzaj :P

Nie wiem jak trzeba być ograniczonym żeby nie zrozumieć, że chłopaki nie piszą tutaj postów żeby was okłamać i celowo oszukać, tylko powielają przetłumaczone info pochodzące z innych źródeł :niewiem: Nie przeczytacie o niektórych rzeczach w gazecie czy na dużym portalu i o to właśnie chodzi.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 36 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 30 maja 2019, 19:24

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2019, 19:28