Nowy Trener?
- pumex
- Juventino
Jeśli ktoś olewa informacje od Di Marzio to nie dlatego, że nie są dla forumowiczów przychylne, a dlatego, że chłop stracił swoją wiarygodność mniej więcej w 2014 roku, czyli już dobre 5 lat temu. Także nie naciągaj tu nikogo takimi gadkami, bo to nie fairrealbs pisze:A i tak najlepsze jest ciśnięcie Di Marzio i wyzywanie go od idiotów tylko dlatego, że uważa inaczej niż Wy (czy w tym przypadku bardziej userzy VS).

Widzisz, natomiast dla mnie to co się dzieje absolutnie nie wpisuje się w kanon zwykłego mercato. Chodzi o te niuanse, jeśli ich nie dostrzegasz to co ja mogę poradzić? Nie jest to odpowiedź wymijająca z mojej strony, po prostu nie mam czasu ani siły, by pisać wypracowanie tłumaczące krok po kroku skąd bierze się moja teoria.pablo1503 pisze:Mógłbyś powiedzieć gdzie i w jaki sposób rozgrywa się ta gra? Pytam poważnie, bez żadnej ironii. Nie wiem, może jestem głupi i nie dostrzegam pewnych niuansów, ale dla mnie to wygląda jak typowe okienko, w którym każdy dziennikarz chce zabłysnąć i podaje 'swoją racje'.
Niewykluczone też, że Ty masz rację, a ja sobie po prostu coś dopowiadam i szukam dziury w całym. Dlatego poczekajmy jeszcze trochę i zobaczymy kto ma lepszego nosa

- MaHeR
- Juventino
Nigdy mi go nie odebrałeś, ale szanujępablo1503 pisze:Zwracam honor, posiłkowałem się jedynie tamtym postem i jak widać, wywnioskowałem błędną opinie.MaHeR pisze:Przyjmuje, odbijam i pytam w którym miejscu napisałem, że jestem pewny przybycia Guardioli?

Mi tam się podoba i praca obozu 'pro Pep' jak i praca obozu przeciwnego, a to z tego względu, że w sytuacji, gdy coś się rozgrywa ewidentnie poza dostępem dziennikarzy, to nikt z insiderów nie ma monopolu na prawdę, a miło w skrócie przeczytać na forum jakie opinie przewijają się danego dnia we włoskich mediach

Po dwóch ostatnich, ciężkich do oglądania sezonach myślę, że każdy z nas chciałby trenera, który ożywi naszą skostniałą ofensywę i będzie potrafił wykorzystać potencjał tych, których kreatywne i ofensywne cechy Allegri kastrował.
"Juventus chce znów stać się królową Włoch i Europy i chcę się zmierzyć z tym wyzwaniem".
A. Pirlo
A. Pirlo
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Nie zgodzę się. Rewolucją byłby Guardiola. Po betonie Allegrego Sarri byłby na pewno krokiem do przodu i szansą na ładniejszą grę, ale gdzie mu tam do rewolucji?Shadow Marshall pisze:Bo to prawda.pepiczek pisze: E2: Arrigo Sacchi stwierdził, że Sarri w Juve byłby wielką rewolucją.

- pablo1503
- Juventino
Mam wrażenie, że bardziej chcemy wierzyć i łapiemy się byle czego, żeby tylko połechtać swoje ego. Przykładem jest chociażby Momblano, który jeszcze 2tyg. temu był absolutnie niewiarygodnym dziennikarzem, który walił ślepakami i liczył, że coś mu od wielkiego dzwona wpadnie. Zapowiedział nam Pepa, a że chcemy Pepa, to w Pepa wierzymy. Piszę to odnośnie Twoich słow na temat Di Marzio.pumex pisze:Widzisz, natomiast dla mnie to co się dzieje absolutnie nie wpisuje się w kanon zwykłego mercato. Chodzi o te niuanse, jeśli ich nie dostrzegasz to co ja mogę poradzić? Nie jest to odpowiedź wymijająca z mojej strony, po prostu nie mam czasu ani siły, by pisać wypracowanie tłumaczące krok po kroku skąd bierze się moja teoria.

Nie wiem czy znasz może największe forum(anglojęzyczne) poświęcone Manchesterowi United. Kilka dni temu jakiś insider zapowiedział, że UTD jest bardzo blisko De Ligta - true story. Ja oczywiście czytałem, a nawet do dziś czytam, owy temat ze sporą dawką uśmiechu, bo naprawdę znaczna część tamtejszych użytkowników wierzy, że Holender wyląduje w szóstym zespole PL, prowadzonym przez ex trenera Molde FK.

Plotka odnośnie jakiegoś średniaka, nawet z tego samego źródła, co ta wyżej = bzdura i kłamstwo.
Tutaj mamy podobnie.
pumex pisze:W każdym razie ja póki co zostaję przy swoim - nie wiem czy będzie Pep (strzelam, że tak), ale jestem niemal przekonany, że Sarri jest zasłoną dymną.
Jestem w szoku szczerze mówiąc. Charakterologicznie jesteś bardzo pesymistyczną osobą(przynajmniej na forum dajesz się tak poznać), a tutaj wiara w Pepa. Życzę Tobie, jak i sobie, żeby jednak tak było.

Jeszcze słówko odnośnie Sarriego. Jego przyjście wydaje się po prostu dość logiczne. Konflikt z częścią kadry, konflikt z kibicami, fatalny moment w połowie sezonu, gdy wydawało się, że będą poza TOP 4. No cóż, nie licząc wczorajszego wieczora, to wiele wskazywało na to, że Włoch opuści Anglie po sezonie, a że w Juve wolny wakat... Nie traktowałbym tego jako świadomą zasłonę dymną, a po prostu logiczne łączenie wątków. Ba, pewnie sam bym pisał o Sarrim, gdybym był dziennikarzem. :-)

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
W sumie to tak właśnie logicznie nie jest.pablo1503 pisze:
Jeszcze słówko odnośnie Sarriego. Jego przyjście wydaje się po prostu dość logiczne. Konflikt z częścią kadry, konflikt z kibicami, fatalny moment w połowie sezonu, gdy wydawało się, że będą poza TOP 4. No cóż, nie licząc wczorajszego wieczora, to wiele wskazywało na to, że Włoch opuści Anglie po sezonie, a że w Juve wolny wakat... Nie traktowałbym tego jako świadomą zasłonę dymną, a po prostu logiczne łączenie wątków. Ba, pewnie sam bym pisał o Sarrim, gdybym był dziennikarzem. :-)
3 Miejsce w PL za potworami z City i Liverpoolu, wygrana w LE w świetnym stylu.
Sam mówi że chce zostać. Dlaczego mają go zwolnić? Przecież ma dobry sezon z trofeum. Nie ma też trenera dla nich który mógłby go zastąpić.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- pablo1503
- Juventino
Bardziej mi tak naprawdę chodziło o czynniki pozaboiskowe. Myślę jednak, że wczorajszy wieczór mógł zmienić podejście co poniektórych kibiców Chelsea, a także samych zawodników. Zresztą chyba każdy wie jaki jest Abramowicz. Puchar niekoniecznie jest gwarantem zostania na stołku.Adrian27th pisze:W sumie to tak właśnie logicznie nie jest.
3 Miejsce w PL za potworami z City i Liverpoolu, wygrana w LE w świetnym stylu.
Sam mówi że chce zostać. Dlaczego mają go zwolnić? Przecież ma dobry sezon z trofeum. Nie ma też trenera dla nich który mógłby go zastąpić.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2019, 18:09 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 69 razy
Niezbyt insiderskie info, bo z tydzień temu pisał o tym bodajże The Sun, a newsa czytałem na stronie Barcelonypablo1503 pisze:Nie wiem czy znasz może największe forum(anglojęzyczne) poświęcone Manchesterowi United. Kilka dni temu jakiś insider zapowiedział, że UTD jest bardzo blisko De Ligta - true story.

Nie wiem jakie forum czytasz, ale od lat w naszym dziale mercato większą panikę (ze względu na możliwą wiarygodność) powoduje łączenie nas z jakimiś plackami - ostatni Piccini. Do czasu Ronaldo informacje o TOPowych zawodnikach były przyjmowane z dużą dozą niepewności - co nie dziwi biorąc pod uwagę doświadczenia z przeszłości.pablo1503 pisze:No i cóż, doskonale ich rozumiem, bo od zawsze kibice tak robili - plotka odnośnie przyjścia świetnego zawodnika = coś w tym musi być.
Plotka odnośnie jakiegoś średniaka, nawet z tego samego źródła, co ta wyżej = bzdura i kłamstwo.
Tutaj mamy podobnie.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- pablo1503
- Juventino
jackop pisze:Niezbyt insiderskie info, bo z tydzień temu pisał o tym bodajże The Sun, a newsa czytałem na stronie Barcelonypablo1503 pisze:Nie wiem czy znasz może największe forum(anglojęzyczne) poświęcone Manchesterowi United. Kilka dni temu jakiś insider zapowiedział, że UTD jest bardzo blisko De Ligta - true story.12 mln £ na sezon i pełna współpraca z Mino. Podobno na Holendra chętny jest także Bayern.
Nie wiem czy miało to miejsca 5 dni temu, 8 czy 12. Chciałem mniej więcej przedstawić analogie.
Też nie wiem.jackop pisze:Nie wiem jakie forum czytasz
jackop pisze:w naszym dziale mercato większą panikę (ze względu na możliwą wiarygodność) powoduje łączenie nas z jakimiś plackami - ostatni Piccini. Do czasu Ronaldo informacje o TOPowych zawodnikach były przyjmowane z dużą dozą niepewności - co nie dziwi biorąc pod uwagę doświadczenia z przeszłości.
Szczerze mówiąc w przeszłości wiele razy zdarzało się tak, że wypieraliśmy złe wiadomości, a te dobre przyjmowaliśmy z otwartymi rękami. Taka ludzka natura. Idealnym przykładem jest właśnie kwestia trenera.
Agnelli spotkał się z Sarrim = pewnie chciał mu życzyć powodzenia, napić kawki etc...
Agnelli spotkał się z Pepem = coś jest na rzeczy, na pewno negocjują kontrakt.
Z całym szacunkiem, jackop, ale nie za bardzo mam ochotę z Tobą dyskutować, bo jesteś właśnie doskonałym przykładem dlaczego to forum schodzi z miesiąca na miesiąc na psy, oraz coraz mniejsza liczba 'weteranów' tu zagląda. Większość postów to jakieś personalne wycieczki, wyzywanie od placków czy słoików. Sama ironia i zero merytoryki.

- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Ziomeczki, dopóki nie zaczęliście marudzić to był bardzo ciekawy temat.
Czytanie mowy ciała z wywiadów jest dużo ciekawsze niż wasze stękanie i na prawdę nie musicie co pięć godzin przypominać że nie wierzycie w Guardiole. 🙄
Rozumiem, że to jest strategia obronna przed ewentualnym rozczarowaniem ale nie psujcie zabawy tym, którzy mają odwagę marzyć. :-)
Zresztą i tak jesteśmy w bardzo komfortowej sytuacji. Odszedł Allegri a wybór następcy zdaje się być ograniczony do trenerów stawiających na ofensywę i grę piłką.
Czytanie mowy ciała z wywiadów jest dużo ciekawsze niż wasze stękanie i na prawdę nie musicie co pięć godzin przypominać że nie wierzycie w Guardiole. 🙄
Rozumiem, że to jest strategia obronna przed ewentualnym rozczarowaniem ale nie psujcie zabawy tym, którzy mają odwagę marzyć. :-)
Zresztą i tak jesteśmy w bardzo komfortowej sytuacji. Odszedł Allegri a wybór następcy zdaje się być ograniczony do trenerów stawiających na ofensywę i grę piłką.
calma calma
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 69 razy
W sumie też nie chciałbym dyskutować po tym, jak ktoś wytknął mi, że zmyśliłem przykład byle pasował do mojej śmiesznej teoriipablo1503 pisze:Nie wiem czy miało to miejsca 5 dni temu, 8 czy 12. Chciałem mniej więcej przedstawić analogie.

Dla mnie najważniejsze to #AllegriOut. Czytam z ciekawością, więc nie przeszkadzajPrzemo90 pisze:Pali Ci się tyłek, ze Pepunio się oddala ? Spoko słuchaj dalej VC i swoich guru

Nie wiem jak trzeba być ograniczonym żeby nie zrozumieć, że chłopaki nie piszą tutaj postów żeby was okłamać i celowo oszukać, tylko powielają przetłumaczone info pochodzące z innych źródeł :niewiem: Nie przeczytacie o niektórych rzeczach w gazecie czy na dużym portalu i o to właśnie chodzi.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!