Jakie horrory ogladacie?

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 lutego 2005, 17:28

Osatnio trudno o dobry horror :( Ale są filmy przypominające takowe :D
Ostatnio ogladałem "Saw" moze to nie horror, ale film mrożący krew w żyłach (m.in koles odcina sobie noge brzeszczotem :D) Przypadł mi do gustu.
Lubiałem Laleczki Czaki :D (My avatar ;)) To były filmy ! :D

Mozna utworzyć jeszcze jedną kategorie filmów a mianowicie Komedio-Horrory :D
Do takiej kategori moge zaliczyć "Texańska masakra piłą łancuchową" Ogladałem ten film w nocy myslalem ze to będzie straszniejszy film, jedyny moment który mnie wystraszył to był jak komórka zaczeła wibrować :D Lekko podskoczyłem przez to urządzonko :D A tak to głownie śmiech ;)
Drugi film w podobnej kategori to może być "Droga bez powrotu" :D Szkoda ze już nie ma takich filmów :(

BOOM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2005, 20:05

hehe jesli chodzi o komedio-horrory to idealnym przykladem jest DREAMCATCHER. Wyobrazcie sobie, podobnie jak PAKU siadam sobie, odpalam "horror" i ogladam w przekonaniu, ze wlasnie zaczyna sie dobry film i poczuje ciareczki na plecach ;p . Film sie zaczyna................. przez dlugi czas nuda, ale mysle sobie wstep do rozbudowanej akcji :P nagle do domku gdzie byli bohaterowie wpada kolo o BIG brzuchu i pierdzi przez caly dzien ciagle "peczniejac". Na drugi dzien idzie do kibla, dlugo nie wychodzi, a krew leci pod drzwiami (mysle sobie zaczyna sie w koncu :D ), bohaterowie wchodza looknac co sie dzieje i zastaja uwaga TRUPA SIEDZACEGO NA KIBLU Z ROZERWANYMI 4 LITERAMI :DDDD na domiar zlego nagle z odmetow sedesu probuje sie wydostac ufo (ktore wlasnie tamten juz trup hmm......................... wydalil :P
i co powiecie na to ?
Normalnie wielkie gratulacje ktory wpadl na taki pomysl!

Obrazek
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2005, 20:15

Wczoraj oglądałem świetny horror, zresztą reżysrem byli Polacy, bardzo przy tej pródukcji pomogli nam Białorusini. Chodzi mi o mecz Polska-Białoruś. Chciałbym żeby takich horrorów już nie robili, ale w najbliższym czasie nie jeden taki obejżę.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
pajzano

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2005, 20:57

ADAMJUVENTUSPL pisze:Wczoraj oglądałem świetny horror, zresztą reżysrem byli Polacy, bardzo przy tej pródukcji pomogli nam Białorusini. Chodzi mi o mecz Polska-Białoruś. Chciałbym żeby takich horrorów już nie robili, ale w najbliższym czasie nie jeden taki obejżę.
No dokładnie, Polacy nie mają sobie równych w budowaniu napięcia na murawie. A już najbardziej mrożącą krew w żyłach produkcją był mecz Polska - Łotwa 0:1, z Lewandowskim i Dawidowskim w rolach glównych.

You may know the name, but the game has changed. - Police Story (1985)
J1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2005, 23:34

BOOM pisze:hehe jesli chodzi o komedio-horrory to idealnym przykladem jest DREAMCATCHER(...)Normalnie wielkie gratulacje ktory wpadl na taki pomysl!
stary... może nie wiesz, ale nikt nie wpadł poprostu na zrobienie sobie takiego filmu... nie wiem, czy widziałeś napisy początkowe, ale jest tam napisane, że scenariusz został napisany na podstawie powieści(opowiadania) Stephena King'a... książki jeszcze nie czytałem, więc Ci nie powiem jak wygląda film w porównaniu do niej... ale z własnego doświadczenia wiem, że nie wszystkie jego książki dobrze sfilmowano... najlepszym tego przykładem są chyba Stukastrachy... książka świetna, a film przeciętny...

Obrazek
BOOM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2005, 23:58

Ah spoko nie wiedzialem, przyznaje sie do bledu. No z checia sie zapoznam z twoja opinia co do ekraznizacji jak przeczytasz :p moze wtedy i ja przeczytam........... ale jesli fil DREAMCATCHER jest dobra ekraznizacja ksiazki, to sorry ale nie mam zamiaru dziadostwa czytac :P Film byl poprostu denny na maxa!

P.S a tak na marginesie Bebik, to te gratulacje skladam Stephen`owi King`owi za pomysl :D

POZDRO

Obrazek
Jędruś

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2005, 17:55

IGI pisze:Omg :/ Nie ogladasz
Nie oglądam
IGI pisze:to sie nie wypowiadaj
Wypowiem się, ale na temat thrillerów, które są troche podobne do horrorów, jednak jest między nimi pewna różnica.

Obejrzałem kiedyś film, a mianowicie thriller pt."Zaginione" wrażenie? niesamowite.Dwójka Ron Howard i Brian Grazer wspieli się na wyżyny swoich umiejętności.Film trzyma widza w wielkim napięciu do samego końca.Jednym słowem, jest to jeden z lepszych filmów, a napewno thrillerów jakie przyszło mi oglądać.Kolejnym wielkim tytułem jest bez wątpienia "Krucjata Bourne'a".Z pewnością obok "Zaginione" można ten film spokojnie wymienić jako najlepszy thriller ostatnich lat.Grzechem byłoby nie wymienić również film Norman'a Jewison'a z lekkim powiewem wojennym "Deklaracja", genialny film i warty obejrzenia.
IGI pisze:Bo nabijaczy nie lubie...
Ja również 8)
IGI pisze:A ten post nie wiem czemu mial sluzyc
nabiciu :P
e-kacper pisze:to ciekawe jakie ty filmy ogladasz komedie romantyczne z LO
Tylko i wyłącznie! 8) .I like it 8)

ODPOWIEDZ