Który z napastników powinien odejść??

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
BOOM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2005, 01:08

farmer16 pisze: Ja bym sprzedał Del Piero albo Zalayetę
czlowieku nawt nie wypowiadaj takich slow!!!!!!!SPRZ........ ALEXA?!?!?!?wiem ze problemowa teraz jest sprawa tych transferow ale nic nie bedzie nigdy takim problemem zeby DEL PIER`A sprzedac!!!
hmmm ja osobiscie mam dylemat co do Zlatana, z jednej strony doceniam go. Ogladajac niektore meczyki jego jeszcze jak w AJAXIE gral to w niektorych momentach oczy mi zorbit wychodzily :P "poprostu maestria" (pozdrowienia dla pana Szpakowskiego :) ) nie mozna sprzedac takiego zawodnika tym bardziej ze to nowy zakup, no i gra w Juve calkiem calkiem
Z drugiej zas strony on jest szwedem. Nie jestem rasista :P ale ich styl gry i zachowania na boisku czasami pozostawiaja wiele uwag. Ciagle tez widze przed oczami ten absurdalny mecz z euro 2004 DANIA-SZWECJA, wtedy poprostu znienawidzilem szwedow.
Oczywiscie nie przyjmuje do wiadomosci ze nasz Treze moze odejsc!!!
Reasumujac Zlatan nie moze odejsc, ALEX to wiadomo ze nie, Treze tez nie wiec... wychodzi z prostego rachunku ze Zalayeta (niestety ktos musi odejsc zeby mogl grac ktos inny :( )
P.S aa Zlatan pogra w Juve to sie nauczy kultury heeh :D i bedzie wyjatkiem posrod Szwedow :P

Obrazek
ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2005, 08:50

hmm ja niewiem czy Mutu to dobry nabytek
wszystko się okarze ale co jak co dla mnie Juve niepowinno go sprowadzac - chyba że sprzedać odrazu :)
I tak nas często kojarzą z dopigniem i trzeba to zmienic a sprowadzenie "koksiarza" Mutu napewno tego nie zniweluje a powiększy ;/ :cry:

DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2005, 13:51

Sytuacja ta na prawdę jest jedną wielką niewiadomą. Większość typuje do odejścia Zalayete. I tak pewnie będzie. W sumie Marcelo zasługuje na pierwszy skład, choćby w nieco słabszym klubie. Jednak samo odejście Zalayety może nie załatwić wszystkiego. Już raz obecność trzech klasowych napastników w Juventusie nie przeszła i zmusiła jednego do odejścia (Del Piero - Trezeguet - Inzaghi). Teraz sytuacja będzie podobna: Del Piero - Trezeguet - Ibrahimovic.
Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:
Del Piero odpada, bo to zawodnik na zawsze związany z Juve.
Ciekawe jednak jak zareaguje sam Del Piero, jeśli definitywnie straci miejsce w składzie. Co prawda wątpie, żeby chciał i mógł opuścić Juve, jednak jak zareaguje na ławkę. Już dziś widać, że nie jest zadowolony z tych ciągych zmian.
Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze: Trezeguet też na pewno zostanie. To co, że się spekulowało wiele na jego temat. Capello był główną postacią, dla której Treze został. On i cały Juventus go potrzebujemy, więc nie widzę to negatywnego dla nas zakoncenia.
Z jednej strony wydawać by się mogło, że jego miejsce jest nie do ruszenia. Strzela dla Juve wiele bramek a teraz po kontuzji oczekuje się od niego bardzo wiele. Do tego Treze posiada wielki autorytet u Capello. Był pierwszym piłkarzem, którego Fabio chciał zatrzymać po przybyciu do Turynu. Z drugiej strony przed kontuzją chodziły ciągłe plotki o transferze Davida. Pod jego nieobecność "Stara Dama" radziła sobie bardzo dobrze. Do tego Juve znane jest z zarabianiu na sprzedaży światowej klasy zawodników i zastępując ich innymi, którzy świetnie wypełniają luki (przykład Baggio, Zidane, Inzaghi itd.)
Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Zlatan? Nie trzeba komentować, nasz najlepszy napastnik. Aż boję sie myśleć, co będzie, gdy ....oj cicho :D
Jego sytuacja jest chyba najpewniejsza. Nie wydaje się takich pieniędzy na młodego i tak bardzo obiecującego gracza. Zlatan to nasza przyszłość. A jeśli nawet do końca sezonu nie spełni pokładanych w nim nadziei (narazie udaje mu się to ze zmiennym efektem) to dostanie szansę na kolejny.
Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Zalayeta. Chyba jednak on. Mimo, że jest niezłym napasnikiem, to zdecydowanie najslabiej prezentuje sie na tle pozostalych. Zawsze mu brakowało teo czegoś. Niemniej jednak gole strzela umie, i z żalem będę go żegnał, jak każdego kto od nas odchodzi :wink:
Ostatnio znów dostaje coraz mniej szans na grę. Ktoś taki jak on jest potrzebny w Juve. Ktoś na kogo zawsze można liczyć a godzi się z pozycją rezerwowego. No i po drugie jak już wspomniałem, jego odejście może nie załatwić wszystkiego.

Napastnik, który przybędzie do Juve musi się liczyć z rolą rezerwowego. Nie wiadomo jeszcze, czy będzie to Mutu, jednak ktokolwiek by to był, to strasznie ciężko będzie mu się przebić do pierwszego składu. Nawet w samym zamyśle klubu, poszukiwany jest taki właśnie piłkarz.

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2005, 14:01

grg666 pisze:Zamiast Zlatana możnaby ściągnąg van Nistelrooya lub Jimmiego Floyda Hasselbainka. :P
Hahaha. Ale ci łatwo mówić. ściągnąć sobie Ruuda i bedzie po kłopocie. haha. A co do Zlatana to świetny zawodnik a nie jka to ująłeś "drewno".

A tak wogóle to chyba niepotrzebnie pozyskiwali Mutu. Nawet za darmo. Przywiazałem się do Zalayety i wole żeby on u nas został. Ale cóż poradzić.

Obrazek
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2005, 14:33

Hmmm... Trzebaby sie glebiej zastanowic... :roll:

Del Piero - moim zdaniem nieprawdopodobne, zeby odszedl z Juve. gdyby tak sie stalo, bylaby to z jednej strony niezla sensacja (tak jak odejscie Figo z Barcy), po drugie byc moze wywolaloby to nawet prostesty niektorych (niczym, nie przymierzajac, kiedy Baggio opuszczal Fiorentine :roll: ), ja wiem np jak w tej chwili z Lecznej odchodzi Pawel Bugala, ktoremu chcieli tu stawiac pomniki, aktualnie jest wielkie poruszenie, ze Kaczmarek nie chce go w skladzie a Bugala odchodzi do Lecha. :evil:

Trezeguet - rowniez nie sadze, zeby odszedl. Chociaz w jego sytuacji byl okres, ze pojawily sie pewne spekulacje, Barcelona i te sprawy, mozliwosc odejscia, kwestia czy podpisze nowa umowe itp. Ostatecznie zostal i mysle, ze zostanie dluzej, zwlaszcza, ze Capello jest z niego zadowolony.

Ibrahimovic - chyba nie po to go kupowali, zeby odchodzil :wink: (chociaz w przypadku Appiaha to tez jest od niedawna, a chcialbym zeby go juz sprzedali :evil: ), sprawdza sie na swojej pozycji, strzela bramki, mysle ze sie rozkreci jeszcze bardziej. (a przynajmniej mam nadzieje :roll: )

Mutu - co prawda jeszcze nie zagral w Juve, wiec bedziemy mogli o niem sie wiecej rozpisac, kiedy juz przyjdzie.

Zalayeta - wydaje mi sie, ze jesli ktos z napastnikow odejdzie, to bedzie on. Co prawda bylo pare meczow, gdzie jego wejscie na boisko dalo bardzo duzo a wrecz czasem przesadzilo o zwyciestwie, ale mimo wszystko, gdybym mialbym kogos typowac do odejscia (z napastnikow), wskazalbym na Zalayete.

A kto odejdzie? I czy w ogole ktos odejdzie? Oto jest kurde pytanie... :|

TigeR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2005, 14:53

wydaje mi sie ze jednak najlepiej bedzie jak odejdzie Alex :cry: no bo juz to co najlepsze to ma za sobą!! a u Capello i tak nie bedzie grał za zasługi!! Już teraz wchodzi na koncówki a jak Trezeguet nie byłby kontuzjowany przez 3 miechy to by sobie nie pograł za dużo!!! :cry:

Marcelinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2005, 15:59

Na dobrą sprawe Juve ma tylko 2 pełnowartościowych napastników - Trezeguet i Zalayete. Del Piero lata świetności ma już za sobą i powinine się zastanowić czy warto dalej kontynuować karierę. Ibrahimovic jest typem kombinatora, co aż tak nie sprawdza się we Włoszech jak sprawdzało się w Holandii. Potrzeba mu kogos kto go utemperuje. A Mutu jest uzależniony od kokainy, więc mogą mu grozić dyskwalifikacje.

"...Justice is lost, justice is raped, justice is gone. Pulling your strings justice is done..."
hania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2005, 18:40

Tylko nie wiadomo czy Moggi nie sciagnal Mutu tylko dlatego zeby potem odkupic Cassano i do tego dolozyc Mutu. Po za tym Mutu bedzie mogl zagrac w dwoch ostatnich kolejkach serie A i tak na prawde nie bedzie wiadomo czy jest przydatny dla Juve. Dwa mecze to za malo zeby ocenic jego przydatnosc dla Juve i w takiej sytuzaji pozbywac sie innego napastnika byloby nierozsadne.

IL BELLO DEL CALCIO

Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...

Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
kornknot

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2005, 19:45

Tak sie zastanawiam czy jesli nawet sprzedadza Zalayete co jest chyba najbardziej prawdopodobne to czy i tak nie bedzie za duzo napastnikow? PRzeciez grac bedzie moglo tylko 2, ewentualnie 3 jesli wejdzie z ławki w polowie meczu. Cos Fabio Capello musi pokombinowac.
Moze spróbuje zrobic z Alexa ofensywnego pomocnika i bedzie wtedy miejsce dla wszystkich? Albo zmieni taktyke na 343? BO chyba nie sadzicie zeby mutu, ibrahimowic, treze albo del piero siedzieli non stop na ławce?

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2005, 22:08

kornknot pisze:Moze spróbuje zrobic z Alexa ofensywnego pomocnika i bedzie wtedy miejsce dla wszystkich? Albo zmieni taktyke na 343? BO chyba nie sadzicie zeby mutu, ibrahimowic, treze albo del piero siedzieli non stop na ławce?
Masz całkowitą rację. Mutu nie przyjdzie do Juve tylko po to, żeby grzał ławę. Trezeguet też raczej się na to nie zgodzi, a bez Zlatana kto wyobraża sobie pierwszą jedenastkę. Del Piero ostatnio siedział na ławce i powoli zaczyna mu się to niepodobać (jak go Fabio zdejmował w meczu z Livorno). Tak więc jest 4 klasowych napastników na dwa wolne miejsca :roll: . Wieć jeśli przyjdzie Mutu to ktoś będzie musiał odejść. Według mnie albo to będzie Trezeguet, albo Mutu stanie się kartą przetargową jeśli chodzi o innego zawodnika.

:roll:
Wener

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2005, 23:45

No w ataku To Juve ma szerokie pole manewru i tutaj konkurencja jest najwieksza.....Myślę,ze z podejmowaniem decyzji o tym jaki napastnik powinien opuścic klub powinniśmy wstrzymać się aż do konca sezonu,mam nadzieje,że wlaśnie podczas rundy wiosennej dowiemy się na jakich zawodników trzeba statwiać a jakich można sprzedać bo wbrew pozorom..........wszystko jest możliwe.

gloria_victis

Szczakowianin
Szczakowianin
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2005, 19:31

A ja z uporem maniaka bede powtarzał że czasy Alexa przeminęły. Przydałoby sie otworzyć droge młodszym utalentowanym piłkarzom. Oczywiście trudno bedzie znaleźć równie dobrego gracza. Coś musi być w postępowaniu trenera skoro nie wystawia go do kolejnego meczu. Jak wiadomo w piłce nożnej rządzą nie tylko świetni gracze ale także względy finansowe (bardzo dobrze sprzedają sie koszulki Juve właśnie z imieniem tego piłkarza). Nie bądźmy więc dziećmi i nie liczmy ślepo że del Piero jest wieczny. Gdy przestanie on być opłacalny bedzie musiał odejść. Mijemy tylko nadzieje że bedzie odchodził nie jako przebrzmiała legenda ale wciąż żywy doskonały piłkarz

"Chciałbym umrzeć na kiłę" Wojciech Jaruzelski
"Szkoda, ze Wojciech Jaruzelski nie umarł na kiłę w 68" Teodor Biegin
ODPOWIEDZ